Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem ilyenem van.. vs100
Az újabb, fajta.
Metallica féle hangzást nem nagyon lehet kihozni belõle.
De azért van benne elég gain zúzós dolgokhoz is.
A metallica soundja az tipikus ilyen scooped hangzás.
Ami erõs mélyeket, letekert middle, és kicsit feljebb tekert magasakat jelent, de csak annyira hogy még ne sisteregjen. A marshall erõsítõk jellegzetes hangszínét pont ennek az ellenkezõje adja. A nagyon mély hangok hiányoznak, erõs organikus közép, torokhangzás, és a magasak is korlátozottak.
De minden erõsítõ típusnak más egy kicsit a hangszín beállítása, szóval nem ilyen egyszerû a dolog.
A metallica ha jól emlékszem randall erõsítõket használ legrégebb óta.
Talán RM100 ast, már nem tom biztosan.

egyszerû de szép

Marshall Valvestate VS100-al, bass, middle, treble, gain potikkal heavy metal (MetallicA féle) torzítást szeretnék elérni <#vigyor2> Ha valaki tud jó beállítást, akkor írja le 😊
Boconadi
Szerintem ez pont az a zene, amin nem kell változtatni :\
Én is így vagyok jwcfreevel... Eleinte tetszett, aztán rájöttem, hogy idegesítõ... droid... nem jön be:S

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Csak más ennek a gitárnak a soundja.
Nagyon sok féle hangú akusztikus gitár létezik.

Metalmilitiakid
nem tudom, én ahogy hallgattam nem tetszett, vagy a játékstílusa miatt vagy nemtudom, de olyan volt az egész mint ha sok kis apró változtatás lenne és idegesített így nem is bírtam végig hallgatni

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hecker007
ezek a ferdeszemûek nagyon tudnak gitározni

Ez a gyerek nagyon tud :
Imáááádom! Viszont már ezer éve nem néztem a videóit... tuti nagy dolgokat csinált azóta😊

#30737: Ez nagyon kemény:S Rohadékok:S

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Hecker007
meg is van:

Hecker007
ez nagyon jó volt, ha jól emlékszem ezen a versenyen indul egy magyar srác is, de lehet hogy nem is egy, mindjárt megkeresem a videóját

Belinkelem ide is, hátha valakiknek tetszik 😊

elitehun
Sztem hagyjuk tomikát és inkább beszéljünk errõl vagy bármi másról 😄
Hecker007
ez nagyon gáz... és ezek a hazai sztárok :S <#violent><#violent>

<#gun><#violent>

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

akkor hoyg legyen vmi téma is mán'

elitehun
Tetszik ez a videó
Hecker007
Ebbõl flém lett volna és szerintem kicsit sértõ is rá nézve, ebben a topikban nem csinált még olyat amiért bannolni kellett volna és jogosnak érzem hogy kiakadt, azt hogy ezt megosztotta velünk nem gond, segített azért itt jó néhány kezdõ és már nem kezdõ gitáros kollégának hogy ennyi offot megengedhessen magának. Kötekedést kéretik mellõzni, aki nem tud érdemben hozzászólni a témához, akkor az dobjon föl mást amirõl írkálhatunk.

már beszéltem vele, de õ és shad egy követ fújnak
Efreet gyakorlatilag aszisztál a büntetéseimhez shadow melett, és meg van nekem tiltva, hogy arról beszéljek, hogy ezt milyen igazságtalannak érzem, ha mégis felhozom, megint meg büntetnek, erre példa is volt már..
Ott van minden elõzmény a modi figyelmébe topikban is.
Azthiszem most is ezért kaptam büntetést, mert ki akartam állni magamért, hogy ne csinálják tovább ezt..velem.
Nem ismer itt valaki valami nagykutyát, aki segítene nekem?

Metalmilitiakid
Sztem Efreet et keresd meg ,eddigi tapasztalataim szerint õ egy normális fair modi, mond el neki is, hogy többször indoklás nélkül kaptál pontot aztán meglátjuk mit tud tenni.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hecker007
Jah hát hogy szedó bannol, rá nagyon sokan panaszkodtak egy idõben szivatva is volt emiatt, érdekes képek kerültek elõ róla, vagy csak szórakozik, de ha ez van akkor elég nagy .... vagy valamiért pikkel rád, jobb ötletem nincs.

épp ezaz, hogy semmit
Volt olyan régebben is, hogy belépek, és látom, hogy kaptam 5 büntetõ pontot, csak úgy, nem volt oka, és indoklása.
Akkor karácsony napján is kaptam egy hónapot, ajándékba persze.
Nem bántottam senkit, nem írtam sehova semmit amiért megérdemeltem volna.
És most is, indok nélkül.

"F1ú Dátum: 2011.04.26. 00:44 Adta: SHADOWEYES7
Nincs indok. "

Valaki segítsen, mert ha ez így megy tovább, el fogom hagyni a forumot. 😞

Hecker007
Akkor sajnos passzolom, csináltál valami nagy hülyeséget vagy miért utálnak a modik ennyire?

Ez az új regem. Az elõzõt már teljesen gajra tették, be se tudok jelentkezni a régi frayer regemhez.
Az új reg nem old meg semmit, az elsõ hsz-szel lebukok, mint ahogy akkor is lebuktam, a modik látják az ip címeket is.

Hecker007
új reg, jobbat nem tudok, Schrank is így járt asszem egy idõ után, mondjuk õ tényleg mindenkibe belekötött meg nagyon sokat offol, most õ is új reggel tolja

Végre lejárt a büntetésem.
Kurvára elegem van már ebbõl.. hülye emberek rohadjanak meg.
Idõközönként mindig kitiltanak egy hónapra, csak úgy poénból, ok nélkül.
Kurvára nem vicces már, így kb egy év után. =(
Nem tud valaki segíteni?

Boconadi
Biztos volt már róla szó, de ez az ember nagyon tud.

Hecker007
Már egyszer töröltem ezt a hozzászólást, ha lehet ne offold szét a topikot, az ide írók fórumozók nagy része nem biztos hogy odavan ezért a zenéért, amiket mi linkelünk azoknak tényleg köze van a gitározáshoz, ennek meg kb semmi... úgyhogy törlöm megint!

Hecker007
Ez valami kegyetlen durva 😄

A tiszta csatornán van bass, middle, treble, de a torzítottat nem befolyásolja, már próbáltam. (jobb lenne ha a torzítottat is lehetne állítani velük) Én sem találtam az erõsítõrõl semmit, de sztem nem szól rosszul. Megpróbálom jobban beállítani, szerintem több presence mehet rá.
Hecker007
nah errõl az erõsítõrõl semmit nem találtam a neten, az nem a legjobb hogy nincs rajta Bass Midle meg Trebel poti így a hangszínen csak a presence szabályoz valamennyit, inkább hagyd így ahogy van, esetleg érdemes kísérletezni a presence és shape potikkal hátha sikerül valami metalicásab hangzást kicsavarni abból az erölködõbõl

Gain, Presence, Shape, Level potik vannak az Invasion SG40R erõsítõmön <#kacsint>
Hecker007
erõsítõbeállításra értem a soundot 😊
az EQ-val játszani kéne még egy kicsit, sajna nem tudtam kivenni hogy milyen erõsítõ így tippem sincs hogy hogy kéne belõni.
tremolót rángathatod nyugodtan így a szám végén már mindegy hogy elhangolódik-e vagy sem, közben ne rángasd meg nagyon, a vintage típusú tremolót am jobban lehet tépni a floyd érzékenyebb egy kicsit a nagyobb rángatásokra

Köszi 😊 Igen, az én videóm 😊 A tremolo még nem megy, és nem is akartam rángatni, nehogy elhangolódjon (ha jobban belegondolok, kár volt belerakni a termolo-t, de mind1 xD) A sound-ot a gitár hangjára érted ? <#zavart1> Valószínûleg lesznek még cover-ek Tankcsapdától, és más együttesektõl is <#vigyor2>
Hecker007
Ez a cover nekem nagyon tetszett, am is szeretem Gary Moore számait 😊

Hecker007
nem lenne rossz, de a sound még nem az igazi, meg azért vannak benne itt ott hibák, a tremolózáson is van mit finomítani, de összeségében jó cover lett
am ez a Te videód? 😊

azt hozzá teszem hogy úgy írtam a kritikát hogy én a metalcsikát nem szeretem túlzottan, van néhány olyan számuk amikkel elvagyok, de sose lesznek a kedvenc zenekarom

Szerintem nem rossz <#vigyor2> Finoman a kritikákkal <#nevetes1>
Ez jó 5let <#mf1> De ki ismerné fel ? xD
Froopy
Én eddig azt hiszem Bon Jovi - It's my life-hoz nem találtam "kiváló" basszus covert.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hecker007
azért volt már rá példa hogy ismert számhoz se csinált senki 😄

elitehun
Sztem még akkor is ha kevésbé ismert emrt tuti van valaki aki imádja az elõadót és tud gitározni.
Hecker007
Vagy keress jútyubon oktató videót, ha ismert szám akkor biztos hogy van hozzá, és ott látod hogy hogyan is kell csinálni

csokalaci
Használj GuitarPro-t, abban látod, hogyan kell lefogni, meddig kell nyújtani stb.

http://facebook.com/musicleander

elitehun
Kösz! Am gondoltam hogy vmi ilyesmi lesz Tehát el kell nyomni a húrt
Bend And Release-nyújtás és visszaengedés 😄
bend-release
nyújt és visszaenged

elitehun
Na remek, látom hülyén tette be. A lényeg hogy a br pont a "nyilak" fölött volt és azok meg a két számra mutattak
pl

---/\
--15-(15)
elitehun
br br br br
---/\--------/\-------------/\-------------|
-15-(15)---14-(14)---/\---14-(14)----------|

Ez a br mit is jelent? 😄
sz4bolcs
A végén S&(M) változata is lesz ennek a szarnak. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.