Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Engem is zavar, de van egy teknika erre is, kicsivel a középsõ single szedõ elõtt kell pengetni. Ha meg palm mute-vel, tompítani kell a húrokat, akkor egy kicsit kényelmetlen, az pengetõt tartó ujjakkal nyújtózni kell, hogy ott maradjak a hangszedõ elõtt.
Két humbuckeres gitárnál nincs ilyen gond.
De a stratóval általában szerintem olyan dolgokat játszanak amiben nincs túl sok tompítás.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Más: Találkozott már valaki innen Ashdown márkájú kütyükkel? Vélemény? Köszi szépen!
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Mi a véleményetek az Epiphone Goth G-400-ról?
Megfelelõ lenne rockra és metálra?
link
igazából nem eladni szeretném, vmi jóféle klasszikus gitárra cserélni... hátha találok olyan embert aki megunta a nylonhúros gitárját, és fémhúrosra szeretne váltani
így el tudnám kerülni, hogy eladva a gitáromat az árából vmi gagyit vegyek
Bazinga!
Valakit nem érdekel egy kb. 2x használt alig pár hónapos Fender CD60 akusztikus gitár? Vmilyen jó állapotú klasszikus gitárra szeretném elcserélni 😊
Bazinga!
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Azzal is foglalkozik a marshall, vannak hozzá cuccai.
Tudomásom szerint lehet olyat csinálni, egy gitár erõsítõ preamp kimenetét ilyen különleges PA rendszerû végfokba dugják, aminek több, egymástól független végkimenete is van, és így hajtanak meg több ládát, tornyokat.
Vagy a háttérben, egyszerre több erõsítõt is használhatnak akár.
Egyszerûen maga a teknológia ahogy a számgép dolgozik a jellel.
A késés érzet inkább csak egy okozata az egésznek, ami mögött az van inkább szerintem, hogy idegennek érzed a gitárod és magad közt a kapcsolatot. Ez a kapcsolat meg a hangszórókból hallatszóik.
Én sem tudom pontosan megmondani, de valamiért idegenkedek tõle, kényelmetlen a játék digitális emulációval.
Persze lehet ez is csak hozzászokás kérdése.
Nekem már a tranzisztoros analóg csõemulációs peavey bandit is teljesen kényelmes, nem zavaró rajta a játék. Ha nem azt hallom amit várok, tudom hogy azért mert valamit elrontottam a játék közben.
A hangsúly az analógon van.
De digitális számgépes emulációs cuccoknál, esküszöm néha olyan valószerûtlen hangok jönnek elõ, amit nem is én csinálok.
Statikus zajokat hallok, amik tuti hogy nem a gitárból jönnek ki.
A hangkártyám meg egy E-MU 1616M, belépõ studio kártya.
Hardveres ASIO-val is..
http://facebook.com/musicleander
Nekem a Cort ígéretesebbnek tûnik. Esetleg ez.
Gondolj bele, két ládában már együtt 8 db hangszoró van. Azokat csillapítani is kell, (damping faktor). Ezek a hangszorók a tehetetlenségüknél fogva, ahogy mozognak ellenterhelést állítanak elõ, ami különbözõ hallható zavarokat kelt.
Az erõsítõ mono. Akárhogy is, egyszerre csak az egyik kimenet használható fel. Ohm-nak megfelelõen.
Ha két 8 ohmos hangfalat párhuzamosan kötsz a forrásra, akkor az ellenállásuk lefelezõdik, azaz 4 ohm lesz. Ha viszont sorosan, akkor összeadódik, és 16 lesz.
De szerintem ne kísérletezgess, mert úgy se lesz jó, és még tönkre is teheted a drága holmidat. Használd rendeltetésszerûen.
Vehetsz több hangfalat is, ha akarsz, de egy erõsítõn egyszerre csak egyet használj, ellenállásoknak megfelelõen.
Lehet vintage, greenback, g12, 75 ös..ezerféle van, mind más hangvisszaadással, hangkarakterrel, nem is érdemes õket szerintem keverni, vagy ha mégis, tényleg oda már kell valamilyen tudás, tapasztalat, hogy ne tedd tökre a cuccaidat.
Szeretnék majd valamikor új gitárt venni, valami komolyabbat mint ami most van.
Egyelõre kettõt néztem ki.
Cort X11
Illetve
LTD/ESPM-100FM
Metált illetve rockot játszom. Szerintetek melyik a jobb ?
http://facebook.com/musicleander
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Tudom, hogy ezek elég drágák de ezekkel biztos, hogy nem lesz olyan nagy késés ami zavaró tud lenni.
Nekem egy SoundBlaster X-Fi hangkártyám van, ami valljuk be, nem olyan jó mint amilyenek hirdetik. De még ezzel a hangkártyával is tökéletesen tudom használni ezeket a modellezõs szoftvereket, viszonylag kicsi késéssel (Guitar Rig 4-ben 13ms), jó hangminõség mellett. Nekem tökéletes ez a megoldás, habár igazi csöves erõsítõt még nem volt szerencsém kipróbálni. Lehet, hogy ha lenne egy jó erõsítõm akkor más lenne a véleményem 😊
PS3 ID: SDani456
Nem a hanggal van amúgy bajom én tudtam belõle kitekerni jókat, nekem az a 10-15 ms késés ami zavar én érzem hogy nem akkor szólnak a hangok amikor játszom õket hanem késõbb és úgy tûnik nem vagyok ezzel egyedül 😊 Amíg a modellezéshez használják az ASIO-t addig nem lesz késés nélküli ez a megoldás, persze aki otthon akar felvenni dolgokat, de nincs pénze rendes mikrofonra+állványra, ehhez való keverõ stb akkor ez a megoldás nem rossz.
Ezek gyakorlatilag lefednek minden területet, szinte bármit ki lehet tekerni belõle, 70 es évek beli blue-os hangokat, csilingelõ fényes tisztákat, ..meleg, mély tónusos tisztákat.
Nirvana féle vintage torzítottakat, akkor modernebb könnyebb metál hangzásokat, és ultra brutál hi gain metalcore dolgokat is.
Akkor ehez van egy rakat olyan analóg pedálom, amiket az erõsítõ elé érdemes betenni, és amiket még mindig nem lehet jól modellezni, pl maxon od-9, boss DS-1, boss turbo override, stb tehát ilyen boosterek meg filterek, ilyesmik.
Aztán az erõsítõ effekloopjába akarok még venni egy jó multi effektet, amiben nagyon jó minõségû effekt modellezések vannak, ezek jönnek a legvégére, tehát, delay, chorus, különbözõbb modulációs effektek, amiket amúgy is könnyen le lehet programozni, és eleve digitálisan is nagyon szépen szólnak.
Így már nekem tökéletes lenne a dolog.
Én modellezõs cuccokat használok már 3 éve. Ha jól van beállítva a progi meg jó hangkártyád van hozzá akkor nincs észrevehetõ késés a hangban (kb. 10-15ms).
Nagyon sok ingyenes modellezõs cucc is van, amik közül szerintem még jobbak is vannak mint pl. a Guitar Rig vagy az AmpliTube. Persze egyik sem ér fel egy igazi elektroncsöves erõsítõvel. 😊
Majd egyszer ha lesz rá keret akkor veszek egy csöves erõsítõt. Legjobb egy Marshall JTM45 klón vagy egy Marshall Super Lead lenne, két kedvenc erõsítõm. 😊
PS3 ID: SDani456
Igaz, még nem játszottam rajta, de a hangja meggyõzõ.
A többinél, line6 meg társai, igazából akkor nagyon idegen számomra, amikor ezekbe be van dugva a gitár és játszok rajta. Nem tudom pontosan leírni, de olyan idegen érzés az egész.
Mintha nem a gitárt hallanám amin játszok, hanem valami hasonlót csak.
Normális esetben van az az érzés, hogy mondjuk lepengetek egy húrt, és érzem a gitár testén ahogy rezeg, rezonál a fa, és közben ugyan ez az érzés jön abból a hangból is amit hallok a hangszórókból. Na egy ilyen line6 cuccnál ez teljesen szétesik. Mást érzek és mást hallok, ez teljesen nem jó. 😞
De ha nem játszok rajta, hanem valaki más, akkor elmegy, tûrhetõ a dolog, semmi bajom vele. Lehet, hogy csak azért mert kicsit késik a hang, az az egy két ms is számít. Akkor meg ott van egy ilyen, mintha a modellezett hangban lenne valami statikus háttérhang (sistergés), aminek semmi köze nincs a gitárból jövõ jelhez, önálló élete van, és csak úgy rá van keverve a hangra, de ez fõleg torzított beállításnál jön elõ.
Ezeket tapasztalta már valaki?
Viszont..Érzésre sokkal jobb egy csöves cucc. Teljesen analóg, meleg, nagyon harmónikus a hangja, több érzelem van benne, és minden azonnal történik, a gitár teste is pont úgy lüktet, rezeg a kezemben mint ahogy a hangja zeng a hangfalból. Nemtom érthetõ volt e.
Ha metálra kell én IBZ10G-t használtam, mindent maxra téve, -kivéve Treble, Volume- nagyon szép torzított hangja van, de Gain-t lejjebb tekerve, rock, blues-ra is tökéletes. Persze tisztán is szép természetes hangja van.
De, ha mindenáron a külsõ hangkártyás megoldásnál marad, akkor a line6 Ux-et javaslom + POD farm (modellezõ). Az UX az olyan 25E körül van.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
errõl : "külsõ hangkártyát és amplitube/guitar rig programot"
lusta voltam átfogalmazni bocs, de asszem érthetõ, a használóknak elõre is kösz a választ.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
legalábbis amennyi rozsda van a hardvereken :S, meg már szép sárga a nyaka és néhány helyen a lakkozás is megkopott rajta
CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178
csak így szegény gitárom nem lesz sose felújítva :S 😄
CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178