Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csokalaci
Wow ez is nagyon szép 😊

http://facebook.com/musicleander

Hecker007
én most ezt néztem ki magamnak: LINK

Arra érdemes, hogy ilyen ár kategóriában ne legyen rajta tremló, szerintem.
Több velük a gond mint a haszon.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Holnapután megyek gitárnézõbe, egy ilyenre vadászok, pontosabban elhozza az üzlet nekem kipróbálásra. Floyd rose tremolónál, vagy úgy általában a tremolóknál érdemes/kell- e valmire (különösen)figyelni?
csokalaci
Na én kinéztem magamnak egy gitárt karácsonyra 😊
Valakinek van róla valami tapasztalata, vagy véleménye? Eddig csak jókat olvastam.
Epiphone Les Paul Custom EB

Már csak a pénzt kell megszerezni rá 😄

Hecker007
Asszem lehet, de nem biztos, nálam nem kizáró ok, de a line6 felé húzok, mert nagyon jó az erõsítõ modellezése, meg az effekt modellezése is.
A GT-10 elég régi, nem tudom a firmware-t mennyire frissíti a boss, de a Line6-hez már láttam hogy adtak ki most 1.3-nál jár. Sokkal több a lehetõség a HD500-ban.

Ha lenne melóm, nem egyetemre járnék akkor biztos hogy erre gyûjtenék inkább xD: LINK

AtomHeart
Ez igy nem fog mukodni, viszont pl. egy ilyensmivel mar lehet elerni turheto hangzast: http://www.hangmester.hu/webaruhaz.php?termek_id=3173

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Gitár+jack kábel+ 6,3 ---> 3,5-ös jack átalakítóval meg kéne hogy szólaljon a PC hangszóró, nem ? Esetleg az lehet a probléma, hogy a 2 hangszóró rá van kötve egy mélyládára ?
AtomHeart
"Meg az árcédulában is a legnagyobb. "

Nezted mar az Eventide multieffektjeit..?

Hecker, a gt10-en lehet allitgatni az effekteket szamitogeprol, mint a lin6-on..? Nalam ez pl kizaro tenyezo...

AtomHeart
Hali,

Csak ezen a heten elado Cort KX1Q Rockbag puhatokkal 55kHUF-ert, ilyen:

http://www.hangszeraruhaz.hu/images/termekek/cortkx1q-bc.jpg

BP-n a keletinel lehet megnezni!

Hecker007
a HD-knak másabb hangja van ezért gondolkozok rajta nagyon, már az Pod x3 Pro-nak is bejött a hangja de a HD500-nak mégjobb, én youtube alapján arra jutottam hogy a GT10-nek sterilebb a hangja, de fene se tudja

HD500 teszt:

Atwa
Nem ,a sajátom mind kettõ <#hehe><#vigyor>

Viszont a kérdésemre várom továbbra is a válaszokat <#help>

Axe FX-et választanék...ha lehetne választani. Az a leg überebb mindenben. Meg az árcédulában is a legnagyobb. Sajnos 😞

Atwa.. érdekes, most adtam kölcsön egyik barátomnak egy epiphone les pault, meg egy peavey vypyr 15-öst.. Nem te vagy az véletlenül? <#beka2>

A Seymour Duncan sh-8 az valami állat pu szerintem.
Nekem jobban bejön mint az EMG 81, amit nagyra tartanak metál körökben.

Nekem van Roland Cube 20x erõsítõm és egy Line6 spider jam-em is. Azt nem tudom, hogy ezekben az effektpedálokban használt hangzások mennyire egyeznek meg az erõsítõimbe lévõkkel, úgyhogy én most az erõsítõim alapján mondok véleményt. A Cube 20x szintén ezeket a Boss COSM erõsítõmodellezéseket használja, a Spider jam-ben meg gondolom ugyanazok a hangzások vannak mint az átlag line6 spider3/pod termékekben. Szó, mi szó, most nem az effektpedálok, hanem az erõsítõim alapján véleményezek.
A Cube-nak véleményem szerint sokkal emberközelibb hangja van, a Spider jam-nek úgy átlagba meg sokkal sterilebb. Bluest, jazzt pl a Cube-on játszok szívesebben, de keményebb/kiemeltebb torzításra meg ilyen visítozós metálozásra a Spider jam beállításait szeretem jobban. A Spider jam-nek erõteljesebbek az effektjei, a Cube-nál ezek sokkal jobban beleolvadnak a háttérbe.
Btw itt már nincs nagyon olyan hogy jobb, vagy rosszabb, ki kell próbálni mindkettõt és dönteni, hogy melyik tetszik. Van olyan ismerõsöm pl aki nagyon utálja a Line6-ek hangját.
tenkenorman
Nem akarom komolytalanságommal csökkenteni ennek a nagyszerû topiknak a színvonalát, de ahoz képest hogy csak egy két napja gitározok, ennek a szólónak a nagyrészét már el tudom játszani! (~1:30)

http://www.tenke.hu

joshua
Ha egy stratocasterrel metálkodni szeretnék, de a gyári humbik nem a legalkalmasabbak rá, akkor mit ajánlotok? Seymour Duncan sh-8-at ajánlották, de hátha tudtok valami más jót is. Metál helyett persze legyen jó másra is😄

Atwa
Sziasztok,elsõ effekt pedálom megvásárlásában gondolkozom.Ki is néztem magamnak a Dunlop Crybabyt.Nincs túl komoly gitárom,se erõsítõm,de úgy érzem kellõ tapasztalatom van már hogy használjak egy wah wah pedált.Az érdekelne hogy ilyen alacsonyabb árkategóriás gitár/erõsítõ mellett is megmaradna-e az a jó kis hangzása,vagy az csak sokkal jobb gitároknál jön ki?(A gitárom:Epiphone Les Paul special II,illetve van egy 15 wattos Peavy Vypyr-em)Lehet hogy hülye kérdés,de túl drága ahhoz hogy csakúgy megvegyem.<#idiota><#pias>

Hecker007
Én szeretném használni az erõsítõmodellezést is ezért nem tudok dönteni :S
van aki a Bossét dicséri de van aki szerint nem jó, Line6-re nem nagyon láttam még negatív kritikát, de közel 30eFt-al drágább. Megpróbálok még utána kérdezni más fórumokon is, hátha van olyan aki használta mind a kettõt.

amúgy.. én is azon vagyok amit te mondasz.. én is akarok egy multi effektet nem sokára.
És hát ha válsztanom kellene, akkor Line6 hd...
100 féle effekt van benne, és ahogy hallottam, nagyon nagyon jók, bármit ki lehet tekerni ebbõl a cuccból.
Viszont egyiknek se használnám az erõsítõ modellezését..
se a bossnak, se a line6 nak..

Hecker007
Szerintetek melyik effekt éri meg jobban az árát?
A Boss GT10 vagy a Line6 HD500?
Ezek közt vacilálok, de nem tudok dönteni már egy ideje, az lenne a fontos hogy természetes hangja legyen, tiszta és jól hallható legyen benne a delay, chorus, és persze a többi effekt is, de ezek lennének a legfontosabbak.
GT10
HD500

joshua
úgy értettem csak hülyén írtam le😄

csokalaci
Oh tényleg elég régen nézegettem ilyen képeket 😄

Aquir
azaz az ujjak sorszámát hogy pontosan mondjuk😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

joshua
az ujjak számát, amikkel le kell fogni

csokalaci
Mert úgy is kell 😊
A számok a húrok számát jelentik szerintem.

tenkenorman
Csáo mindenki! Pár napja vettem egy epiphone dr-100 EB típusú akusztikusz westerngitárt. nagyon meg vagyok vele elégedve, mert hozzáértõ ismerõseim mind dícsérték. Azonban egy kicsit el vagyok akadva a következõvel. Sok akkord egyszerûen nem úgy szól ahogy annak kéne.
itt van pl ez.

A az alsó képen mindkét húron a 2 bundot fogja

http://www.tenke.hu

Hecker007
amíg csak lassan játszol addig nem fog annyira zavarni, ha elkezdesz gyorsabb szólókat, ritmusokat pengetni akkor zavaró lesz még 10ms késés is

22 ms késés mennyire lesz zavaró/észrevehetõ ?
Az ! xD Köszi !
asio4all

Valaki lenne szíves leírni a Guitar Rig-hez fontos tudnivalókat ? Hallottam egy olyan programról, ami megszûnteti a késést. De nem tudom a nevét <#zavart1>

Elõre is köszi !
Köszi
És ugye a kondit az egyik potival párhuzamosan kell kötni, a két potit meg sorosan?
Hecker007
igen az 0.047

Köszönöm a válaszokat!
Még az lenne a kérdésem, hogy az a .047uF az 0.47uF vagy 0.047uF?
Köszönöm ab
Froopy
Az emberi fül a hangerõsséget logaritmikushoz hasonlóan érzékeli, így logaritmikus potmétert használnak. Úgy tudom, lineárissal nem lenne jól szabályozható.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hecker007
Hangerõnek kizárólag csak logaritmikus jó vagy használható esetleg lineáris is?

Froopy
És az se mindegy, hogy logaritmikus vagy lineáris-e a poti. Hangerõnek log, hangszínnek lin kell.

SD456
A potméter ellenállása függ attól, hogy milyen hangszedõk vannak a gitárban. Én úgy tudom, hogy Humbucker mellé 500kOhm-os potméterek kellenek és Single coil-ok mellé pedig 250kOhm-os potméterek. Kondenzátor-nál pedig így alakul, Humbucker mellé .022uf, Single coil-hoz pedig .047uf .

PS3 ID: SDani456

Sziasztok
Mekkora potméter kell gitárba hangerõszabályzónak, és hangszínszabályzónak? És mekkora kondi kell a hangszínszabályzóhoz?
ab

tigeroo
hali

keresek 1 számot, ilyen low punkzene, kb- kovbojok szinten van amúgy a címe:

hurkatöltõ - a tûzmedve és a peronoszpóra

ha valakinek esetleg meglenne, akkor szeretném felvenni vele a kapcsolatot mert kellene a zene 😊
Pretorian
Én is köszi a válaszokat!

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Hecker007
<#vigyor><#hehe>

Froopy
<#zavart1>

Hecker007
hangmerster fórumon keresd meg Sabbath giterfestõ topikját, ha jól tudom õ is pesti és szépen dolgozik

Froopy

Froopy
Köszi a választ😊 Majd megpróbálom megkeresni a gitárt. A vicc, hogy MO-n ezt a modelt látom mindenhol Johnson-ból, de a honlapon még megemlítve sincs, csak olyanok, amiket még nem láttam tõlük.😊
Õ elvileg Budapesten és Miskolcon vállal melót. Gitárshop-on is fent van. Nem ismerem, de a munkái elég jónak tûnnek.

Pretorian
Festésben/lakkozásban profi szakembert tudna valaki ajánlani Pesten?
Szeretnék majd mindenféle sunákat festetni a Rampage-re, meg egyéb dolgokat, aztán nem ismerek Pesten szakembert...

Pretorian
Ahogy írták, a gitár anyagminõségétõl függ. Pl. mahagóni/juhar elég megbízható anyagok, mivel nem "öregszenek", nem változik az akusztikájuk az idõ múlásával. Nézz utána a gitárnak.

Én meg valami jóféle analóg tape recordert akarok majd venni jameléshez, de az igazán minõségi darabok 40 rongynál kezdõdnek, szal ez nem mostanában lesz.

Ja, a Dave Matthews Band nem szarral gurigázik.
USÁban A-listás banda, A-listás zenészekkel.