Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Froopy
Szerintetek van értelme egy olcsó basszusgitárban hardvert cserélni? Pl. pick-up-ot. Most egy régebben, olcsón hozzám került Johnson Jazz Bass-ra gondolok. (Vmi Fender vagy EMG J-HZ set).

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

beszarás ez a hangzás és játék

Froopy
Köszi szépen a válaszokat! Majd próbálkozom!😊

Én ezt fasza kis kompakt fényképezõvel vettem fel,😊
Iink

milk4
Gitárt rádugod a gépre,kamerát bekapcsolod,felvevõ progidon és kamerán megnyomod a REC-et és elkezdesz játszani.A végén csak beteszed a videó alá a hangot amit felvettél.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Metalmilitiakid
Vagy veszel jófajta kamerát amire lehet mikrofont csatlakoztatni és akkor egyszerre fel lehet venni. Vagy úgy ahogy írtad, rávágással, csak akkor ott nagyon pontos tempótartással meg mindennel bakik nélkül mind a két felvételben, hogy jól is nézzen ki egymáson, mert inkább legyen szar hangja szerintem, mint hogy tisztán látszódjon, hogy nem is az szól, mert épp nem is penget amikor jön a hang.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Froopy
Másik. Hogy érdemes gitározós (pl. cover) videót felvenni?
-Kamerával képet/hangot, vagy
-kamerával képet, valamilyen rögzítõvel hangot, és egymásra rakni ezeket? Láttam már olyan cover videót, ahol gondolom a kamera mikrofonja nem bírta annyira az erõsítõt, és elég szar hangja lett.
Még soha nem vettem fel egész számot, és lassan itt lenne az ideje 5 év gitár után.😊 A válaszokat elõre is köszönöm!

Froopy
Helló!
Valaki innen találkozott már Korg Pandora Mini-vel? Milyen a cucc?

Vegyél egy új húrkészletet.
De lehet a fa is.. úgy értem, ha lepengetsz egy húrt, nem csak a húrnak van rezgése, hanem a gitár anyagának is, a fának, és az erõsen beleszól a hangképzésbe. Eltorzítva hullámot, a frekvenciákat, felharmonikusokat adhat hozzá, stb..
Ha csak annál az egy húrnál van ez..és jó az oktáv távolság is, és az új húrral sem javul meg a dolog, akkor egyszerûen ilyen a gitár felépítése..ami szerintem nem egy hátrány.. attól függ, hogy fogod fel.
Egyedivé teszi a hangzásodat. Nem hiszem, hogy nagyon hamis lenne az a hang..csak egy kicsit más hangszíne van... az lehet jó is.

Nincs más tippem... esetleg még az is lehet, hogy túl magasan van az a húr, és ahogy lenyomod, a nagy távolság miatt jobban megfeszül, és ezért magasabb a hangja.
Be kell jól állítani gitárt. A hidat, húrmagasságot, és a nyakat is.

De vagy a mély E-m tiszta, vagy a mély E-n az 5. bundon az A. Mintha el lenne rontva a bundozás a gitáromon. De nem, mert a magas E-n meg tiszta minden... Valaki még?
Hecker007
a 2. húrodnál tiszta az A hang?
ha igen akkor az E-n fogd le az A-t az 5. bundnál pengesd meg az E + A húrt egyszerre és ha úgy hallod hogy nem jó akkor hangold utána az E húrt
a hangolókon általában az A a legpontosabb ezért érdemes ahhoz behangolni az A húrt a többit meg fülre utána hangolni, nekem jó a hangolóm mégis így csinálom mindig 😊

Hallóhalló! Mivan olyankor, mikor a legmélyebb húrom E-re van hangolva, és a 12. bundnál is tiszta az E, viszont az 5. bundál az A meg hamis...? Egy Vintage V100-asról van éppen szó.
Chorus; Delay nélkül még a közértbe sem mozdulok ki.

WelcOme intrO
Középrész

Így utólag visszagondolva...
ejteném a második delay-t, és tennék egy compresszort a lánc végére..

Ehez hasonló hangzást tudtam kiszedni egy, tube screamerbõl, két delay egymás után..a másodikhoz nem kell sok feedback. Aztán be egy marshall erõsítõbe.. middle maxon.. high és a bass is olyan 2-3 óránál.
Majd egy kis reverb..de csak egy keveset, csak hogy egy kicsit vastagabb legyen a hang, és fátyolosabbá teszi a delayt is.

Amúgy meg..a hangás az ujjakban van.
Sokat kell csúsztatni az ujjakat a húrokon, miközben még vibrátózol is lassan. Be kell tanulni..

Zsolek123
ez egy jó, használható, és szép gitár.
kezdõknek nem ezt ajánlanám mint kezdés, de becsüld meg ezt a gitárt. C.Giant mint márkát nem ismerem, de ha ilyen gitárokat gyárt akkor nem lehet rossz.

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Zsolek123
Lenne egy kérdésem.

Gary Moore milyen effektet, és milyen erõsítõt használt a Loner címû számnál? Tudnátok segíteni, mert nekem nagyon sokat jelentene. Anyám nemrég meghalt és ez volt a kedvenc zenéje és el szeretném játszani a temetésén. Van pár kapcsolatom zenei áruházaknál, de nem tudnak segíteni ebben, viszont ha tudnám hogy mit használt, abban segítenének. Ha valaki tudtok valamit, annak nagyon örülnék.

Azért hülyének ne nézzetek tudom h nem az számít hogy hogy néz ki, mivel van 1000 gitár ami ugyanilyen, de hátha valaki így is tud mondani róla valamit😄
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Neki szeretnék állni gitározni, elsõ gitárnak egy használtat "szereztünk"
amin megtanulhatok játszani. c.giant a márkája, és nem tudom mennyire jó😄 Valakinek valami tapasztalat. Úgy terveztem ha megtetszik a gitározás majd veszek újat, de addig is ez marad.
http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3528&category_id=1
Teljesen ugyanígy néz ki, de tényleg, annyi h c.giant van ráírva. Kb ennyit tudok róla. Meg azt hogy ha minden igaz 96-ban gyártották. Használható, vagy mennyire jó eza gitár?
gagyidasz
Nagyon tud a gyerek!!!

Ha egy Squier Bulletnek ki akarom cserélni a koptatólapját, akkor milyen gyártótól érdemes rendelni? Mert én egyszer rendeltem Stratocaster formájú koptatólapot egy hangszerboltban, de pár helyen nem illeszkedtek a csavarok a menetbe, és így felpúposodott.
A Fender koptatólapok kompatibilisek a Squier gitártestekhez? Vagy a Squier cég is gyárt koptatólapokat?

sz4bolcs
alzheimer 8))

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

csokalaci
<#zavart1>

http://facebook.com/musicleander

Lyukasbogrács
sz4bolcs
votmá?

Hecker007
A Peavey Bandit tudom hogy marha jól szól, havernak is van/volt egy, nekem is bejön nagyon, de a Marshall MG-kkel vigyázni kell mert az újabb széria nem szól olyan jól mint a régebbi, az MG2-es MG3-as volt az ami tényleg jó, de az új MG4-es már nem lett annyira eltalált, a Static-X is MG3-ast használ meg Rob Zombie is, használtan lehet szerezni belõle elég sokat árulnak, hangmester fórumon láttam egy pár napja 90eFt-ért komplett fej+ládát és az is MG3-as volt ha jól emlékszem és MG100HDFX+az ehhez való MG láda.

általában tényleg elég gagyik a tranyós cuccok.. a csöves hangzáshoz képest. A csöves, meleg, élettel teli, krémes, és a hang dinamikájára tud változni a torzítás..
A digitális szarok, meg még az analóg tranyós cuccoktól is messze vannak.
Eddig egy analóg tranyós erõsítõ jött be, amit meg is vettem.
Peavey Bndit 112
Transtube áramkörös, analóg próbálja utánozni a csöveket...szerintem elég jól.
Itt egy kis bemutató... ez tiszta tranzisztoros..se csõ..se semmi digitális szar nincs benne.
Eszméletlen hangerõ jön ki be belõle.. de az olyan dinamikával, mintha csövek lennének.
A hangerõ potit finoman kell tekerni, mert leüvölti a fejed.
80w, de gyakorlatilag olyan érzékeny hangszóró van benne, hogy kb 1W teljesítményen ilyen 100 dB környékén szól.
Max fél millimétert lehet csak tekerni a hangerõn, hogy ne legyen túl hangos a szobába.
2 féle clean, vintage és modern, 3 féle torzított hangzás, vintage, modern, és hi-gain. effekt loop. presence, reverb
Nekem tökéletes, a legtöbbet ezen gyakorolok.
60 ért vettem egy cuki zenész fiútól.. de megérte.

Bandit vs. csöves fender vintage

Ez is egy bandit, de Dean gitárral, zebra pickuppal, hi gain-ra kapcsolva. <#gonosz1> Ha van füled, többet nem is kell mondani.

Ennyit a tranyós cuccokról.
Am, jó én is lebeszélnék róla...de nem mindegyik tranyós élettelen.
Van egy két jó fogás, csak ügyesen kell választani.
Marshall MG-vel sincs úgy semmi bajom..az tipikus tranyós hang, de valami mégis meg tudott fogni benne.

Hecker007
tudom hogy lehet kitekerni belõle jó hangot, de szerintem jobban megéri egy csöves Marshall, vagy méginkább egy Peavey Valveking VK-100 😊
sokkal jobb hangja van bármelyiknek mint egy tranyós erölködõnek 😊

Nekem bejön az MG széria. Hihetetlen de ilyen van a Static-X gitárosának is. Gondolom jól fel kell tekerni a közepet, hogy megkapd azt a klasszikus csöves marshall hangot.

HA jó hangot akarsz, rakj hozzá egy Marshall 1960BV ládát, vintage30 as celestionokkal. Ezzel már senkinek nem lehet semmmi baja.
Ez most a kedvenc ládám.

Hecker007
Esetleg egy MA50-es vagy MA100-as Marshall kombó? Ezek full csövesek, kegyetlen hangosak és mellesleg jól is néznek ki 😊 max 1 boost meg delay pedált kell hozzá beszerezni késõbb és van egy profi cuccod.
Ez az MG széria nem valami nyerõ szerintem.

Aquir
látod, nem derül ki hogy rossz a gitár ha nem egy-húrozol 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Zsolek123
visszavittük a boltba ahol vette, és adtak neki egy drágábbat egy kis ráfizetéssel

azt mondták, hogy elõfordul. ritkán, de találkoztak már ilyennel

egyébként starsound volt a fejre írva

Froopy
Ez milyen márka/tipus?

sz4bolcs

Na, átolvastam a kérdésemre a válaszokat, gondolkodtam, és új elhatározásra jutottam.
Most már olyan hangcuccot akarok venni, amit jó ideig használnék, sõt akár még a késõbbi gyerkõcök is használnák XD
Na, de komolyra fordítva. Most kinéztem egy Marshall MG100HFX 100W-s fejet. Ez már tuti. Csak azt nem tudom, hogy milyen ládát vegyek hozzá, mivel eddig kombókkal volt dolgom. Láttam egy "még belefér" árkategóriás Marshall MHZ112B Haze hangládát, de ez csak 66W teljesítményû.
A kérdés, hogy ha ezt a kettõt összekötöm, az megfelelõ, vagy vegyek egy 100W-nál erõsebb hangládát a fejhez?

Valaki help kérem! 😄
csokalaci
Egy friss boltban vette gitárt egybõl odaad másnak, hogy hangolja be ? Megpengeti és el is hangolódik megint.

http://facebook.com/musicleander

Zsolek123
fémhúros, akusztikus

friss, boltban vett gitár
a húrok fennt voltak, gondolom haverom felrakta, aztán áthozta hogy hangoljam be mert dolga van

és reccs

Aquir
Csak azért mondom, mert nem láttam még kimondottan ilyentõl törést. Ez klasszikus gitár volt? A legelsõ hangolás miatt történt?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Nem errõl van szó..
A 6 húr, kiegyensúlyozza a nyakat. A húrok, elég nagy erõt fejtenek ki arra a csöpp fára. pl, a mély e húrt, ha teljes erõdbõl próbálnád kézzel kifeszíteni, se tudnád annyira, hogy egy normális mély e hangot meg tudj rajta pengetni.
Ha csak az egyik húrt hangolod be, mondjuk csak a mély e húrt, az a nyakat felfelé próbálja meg elgörbíteni. A fa kivetemedik, és ha nem bírja a nyírást, szépen elpattannak a fa rostjai.

Kell a többi húr is, hogy kiegyensúlyozott legyen a nyak.
A merevítõ pálcával együtt.

Ha mondjuk egy gitáron sokáig nem játszok.
Hogy tartsam? Feszes behangolt húrokkal, vagy leengedett húrokkal?

sz4bolcs
te olyan okos vagy 8))

Aquir
A nyak ami kitart 6 húrt (akár fém van benne, akár nem), megtörik egytõl? 😊

Hangolni is meg kell tanulni rendesen.
Fõleg akusztikusnál, úgy kell hangolni, hogy elõbb
lazán meghúzod a húrokat, hogy egyenletesen feszítse a nyakat.
Fõleg a mély E húrt nem szabad feszesre húzni, amíg a GBE húrok nem tartanak neki ellent.
Én legalábbis így tudom.

milk4
Akkor ezt mondod neki.Õ meg majd a bolttól megkérdezi,hogy ilyenkor mivan.

milk4
Az igazat.

Zsolek123
Dehát semmi extrát nem csináltam, csak nekiálltam hangolni
mikor elértem az E húrt akkor reccs

Zsolek123
Inkább engem törjenek össze mint a gitáromat 😄
De most nem tudom mit mondjak szerencsétlennek D:

milk4
Szólsz havernak és õ meg szépen lebasz.

sz4bolcs
Gitártörééés!!! 😄😄😄 Minden gitárosnak ki kell próbálnia egyszer az életben.