Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
-Kamerával képet/hangot, vagy
-kamerával képet, valamilyen rögzítõvel hangot, és egymásra rakni ezeket? Láttam már olyan cover videót, ahol gondolom a kamera mikrofonja nem bírta annyira az erõsítõt, és elég szar hangja lett.
Még soha nem vettem fel egész számot, és lassan itt lenne az ideje 5 év gitár után.😊 A válaszokat elõre is köszönöm!
Valaki innen találkozott már Korg Pandora Mini-vel? Milyen a cucc?
De lehet a fa is.. úgy értem, ha lepengetsz egy húrt, nem csak a húrnak van rezgése, hanem a gitár anyagának is, a fának, és az erõsen beleszól a hangképzésbe. Eltorzítva hullámot, a frekvenciákat, felharmonikusokat adhat hozzá, stb..
Ha csak annál az egy húrnál van ez..és jó az oktáv távolság is, és az új húrral sem javul meg a dolog, akkor egyszerûen ilyen a gitár felépítése..ami szerintem nem egy hátrány.. attól függ, hogy fogod fel.
Egyedivé teszi a hangzásodat. Nem hiszem, hogy nagyon hamis lenne az a hang..csak egy kicsit más hangszíne van... az lehet jó is.
Nincs más tippem... esetleg még az is lehet, hogy túl magasan van az a húr, és ahogy lenyomod, a nagy távolság miatt jobban megfeszül, és ezért magasabb a hangja.
Be kell jól állítani gitárt. A hidat, húrmagasságot, és a nyakat is.
ha igen akkor az E-n fogd le az A-t az 5. bundnál pengesd meg az E + A húrt egyszerre és ha úgy hallod hogy nem jó akkor hangold utána az E húrt
a hangolókon általában az A a legpontosabb ezért érdemes ahhoz behangolni az A húrt a többit meg fülre utána hangolni, nekem jó a hangolóm mégis így csinálom mindig 😊
ejteném a második delay-t, és tennék egy compresszort a lánc végére..
Majd egy kis reverb..de csak egy keveset, csak hogy egy kicsit vastagabb legyen a hang, és fátyolosabbá teszi a delayt is.
Amúgy meg..a hangás az ujjakban van.
Sokat kell csúsztatni az ujjakat a húrokon, miközben még vibrátózol is lassan. Be kell tanulni..
kezdõknek nem ezt ajánlanám mint kezdés, de becsüld meg ezt a gitárt. C.Giant mint márkát nem ismerem, de ha ilyen gitárokat gyárt akkor nem lehet rossz.
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
Gary Moore milyen effektet, és milyen erõsítõt használt a Loner címû számnál? Tudnátok segíteni, mert nekem nagyon sokat jelentene. Anyám nemrég meghalt és ez volt a kedvenc zenéje és el szeretném játszani a temetésén. Van pár kapcsolatom zenei áruházaknál, de nem tudnak segíteni ebben, viszont ha tudnám hogy mit használt, abban segítenének. Ha valaki tudtok valamit, annak nagyon örülnék.
Neki szeretnék állni gitározni, elsõ gitárnak egy használtat "szereztünk"
amin megtanulhatok játszani. c.giant a márkája, és nem tudom mennyire jó😄 Valakinek valami tapasztalat. Úgy terveztem ha megtetszik a gitározás majd veszek újat, de addig is ez marad.
http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3528&category_id=1
Teljesen ugyanígy néz ki, de tényleg, annyi h c.giant van ráírva. Kb ennyit tudok róla. Meg azt hogy ha minden igaz 96-ban gyártották. Használható, vagy mennyire jó eza gitár?
A Fender koptatólapok kompatibilisek a Squier gitártestekhez? Vagy a Squier cég is gyárt koptatólapokat?
A digitális szarok, meg még az analóg tranyós cuccoktól is messze vannak.
Eddig egy analóg tranyós erõsítõ jött be, amit meg is vettem.
Peavey Bndit 112
Transtube áramkörös, analóg próbálja utánozni a csöveket...szerintem elég jól.
Itt egy kis bemutató... ez tiszta tranzisztoros..se csõ..se semmi digitális szar nincs benne.
Eszméletlen hangerõ jön ki be belõle.. de az olyan dinamikával, mintha csövek lennének.
A hangerõ potit finoman kell tekerni, mert leüvölti a fejed.
80w, de gyakorlatilag olyan érzékeny hangszóró van benne, hogy kb 1W teljesítményen ilyen 100 dB környékén szól.
Max fél millimétert lehet csak tekerni a hangerõn, hogy ne legyen túl hangos a szobába.
2 féle clean, vintage és modern, 3 féle torzított hangzás, vintage, modern, és hi-gain. effekt loop. presence, reverb
Nekem tökéletes, a legtöbbet ezen gyakorolok.
60 ért vettem egy cuki zenész fiútól.. de megérte.
Bandit vs. csöves fender vintage
Ez is egy bandit, de Dean gitárral, zebra pickuppal, hi gain-ra kapcsolva. <#gonosz1>#gonosz1> Ha van füled, többet nem is kell mondani.
Ennyit a tranyós cuccokról.
Am, jó én is lebeszélnék róla...de nem mindegyik tranyós élettelen.
Van egy két jó fogás, csak ügyesen kell választani.
Marshall MG-vel sincs úgy semmi bajom..az tipikus tranyós hang, de valami mégis meg tudott fogni benne.
sokkal jobb hangja van bármelyiknek mint egy tranyós erölködõnek 😊
HA jó hangot akarsz, rakj hozzá egy Marshall 1960BV ládát, vintage30 as celestionokkal. Ezzel már senkinek nem lehet semmmi baja.
Ez most a kedvenc ládám.
Ez az MG széria nem valami nyerõ szerintem.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
azt mondták, hogy elõfordul. ritkán, de találkoztak már ilyennel
egyébként starsound volt a fejre írva
Most már olyan hangcuccot akarok venni, amit jó ideig használnék, sõt akár még a késõbbi gyerkõcök is használnák XD
Na, de komolyra fordítva. Most kinéztem egy Marshall MG100HFX 100W-s fejet. Ez már tuti. Csak azt nem tudom, hogy milyen ládát vegyek hozzá, mivel eddig kombókkal volt dolgom. Láttam egy "még belefér" árkategóriás Marshall MHZ112B Haze hangládát, de ez csak 66W teljesítményû.
A kérdés, hogy ha ezt a kettõt összekötöm, az megfelelõ, vagy vegyek egy 100W-nál erõsebb hangládát a fejhez?
http://facebook.com/musicleander
friss, boltban vett gitár
a húrok fennt voltak, gondolom haverom felrakta, aztán áthozta hogy hangoljam be mert dolga van
és reccs
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A 6 húr, kiegyensúlyozza a nyakat. A húrok, elég nagy erõt fejtenek ki arra a csöpp fára. pl, a mély e húrt, ha teljes erõdbõl próbálnád kézzel kifeszíteni, se tudnád annyira, hogy egy normális mély e hangot meg tudj rajta pengetni.
Ha csak az egyik húrt hangolod be, mondjuk csak a mély e húrt, az a nyakat felfelé próbálja meg elgörbíteni. A fa kivetemedik, és ha nem bírja a nyírást, szépen elpattannak a fa rostjai.
Kell a többi húr is, hogy kiegyensúlyozott legyen a nyak.
A merevítõ pálcával együtt.
Ha mondjuk egy gitáron sokáig nem játszok.
Hogy tartsam? Feszes behangolt húrokkal, vagy leengedett húrokkal?
Fõleg akusztikusnál, úgy kell hangolni, hogy elõbb
lazán meghúzod a húrokat, hogy egyenletesen feszítse a nyakat.
Fõleg a mély E húrt nem szabad feszesre húzni, amíg a GBE húrok nem tartanak neki ellent.
Én legalábbis így tudom.
mikor elértem az E húrt akkor reccs
De most nem tudom mit mondjak szerencsétlennek D: