Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csokalaci
De nézd meg a képen az utolsó elõtti sort.
A számok egyértelmûek, azért nem jelöli a táblázat.

http://facebook.com/musicleander

elitehun
Persze erre akkor jövök rá mielõtt kérdeztem 😛
elitehun
Amúgy húroknál a számozás (.009; .011 stb) a húr vastagságát jelöli ugye?
elitehun
NEm, az üres pengetésnél 0-át szoktak irni, és itt is ir késõbb
elitehun
Ja tényleg, az lehet hogy üresen pengeti
csokalaci
Ilyennel még nem találkoztam. Gondolom üres húrt penget, de hallgasd meg hogyan van a számban, vagy nézz róla videókat mások hogyan játsszák.

http://facebook.com/musicleander

elitehun
Ez mit takar? Mármint a karika az elején
||-----
||o----
||-----
||-----
||o-7--
||--0--
Froopy
Nekem 5 év alatt az eddigi 5 pengetõmbõl 3 tûnt el. Egyet használok, egy pedig a korábban említett bubinga fa, ami dísznek van.😊 De amúgy nem szoktam gyakran használni pengetõt, lehet ezért hagytam csak 3at el.😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

tenkenorman
én állandóan elhagyom õket, pedig még egy hónapja sincs hogy gitározok.

http://www.tenke.hu

Froopy
Bocsi a duplázásért. Az elõzõ képen szereplõ pengetõk kb. 1500 ft-ba kerülnek. Esetleg utolsó ötletem, ami személyesebb is: fém pengetõ (kb. 500 ft) gravírozva. Az mondjuk meg lehet inkább lánynak jó ajándék, én barátnõmnek vettem "medálnak".😊

Froopy
Innen valami, bár ezek lehet, hogy drágák. Én barátnõmtõl egzotikus fából készült pengetõt kaptam egyszer, azt hiszem olyat Eldoradóban és talán Coda-ban láttam.

Count Adyn

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Gladiator
Üdv!

Egy gitármániás havernak vennék ajándékot. Nincs vmi tippetek? Valami egyedit akarok, tehát nem kottatartót, vagy húrkészletet😊

sz4bolcs
Undorodom a jazztõl, úgyhogy nekem ezt mutogathatod. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

tenkenorman
köszi a tanácsot

Hecker007
Nah jövõhét kedden vagy legkésõbb szerdán jön a cucc, most írt vissza Szász Peti kolléga.
A legkésõbb pénteken már tudok írni egy pár sort, 100db effekt van benne kb, a legfontosabbakon gyorsan túl leszek, a maradékot meg gyorsan átfutom.
Ha esetleg kell hangminta akkor azt is készíthetek, de azt már tuti csak a hétvégére vállalom. 😊

Hecker007
hát igen, a kort nem rossz minõségû, az ibanezek nagy részét is õk csinálják

#31189 bence4532: hangmester fórumot tudom ajánlani, ott keresd meg a megfelelõ topikot, de itt is lehet próbálkozni hátha összejön

barnie1990
A Corttal nekem pozitív tapasztalataim vannak, a Soundsationtól inkább megkímélem magam
Gondolom mégha alsó kategóriáról is beszélünk, sokkal jobb a minõség, mint egy kezdõszettben található olcsóbb gitárnál (amiket úgy tipikusan rásóznak az emberre, ha megy egy kisebb hangszerboltba).

Zene nélkül mit érek én?

Hello! Ha bandát akarok magamnak keresni, hol tegyem? : D
Hecker007
hmm, ilyen árban a SoundSation, Cort, és talán Fender van, én az elõzõ kettõt ajánlom inkább, az olcsóbb Fenderekkel nekem nem voltak túl jó tapasztalatim

barnie1990
Azért is mondtam, hogy nem várok el profi hangzást, de a pénzbõl nyílván a legjobbat szeretném kapni.
Eddig elektromos gitáron játszottam, de mivel torzításra már nincs szükségem, valamint az akusztikája se az igazi, ezért váltok inkább.

Zene nélkül mit érek én?

Hecker007
hát ilyen kategóriában, nem tudom menyire lehet a hangzások között válogatni 😄

barnie1990
Helló,írtam már ide régebben is, de most volna egy kérdésem, amire talán kapok tapasztalat alapján segítõ választ is. 😛

27 ezer forintig milyen akusztikus gitárt érdemes venni, ilyen "warm rich" hangzással? (persze ennyi pénzért nem várok el csúcsminõséget)

Zene nélkül mit érek én?

Hecker007
nos én az elsõre azt mondom hogy ez is egy megoldás, sok gitáros alkalmazza, de jobb hogyha megtanulsz bal kézzel is tompítani, mert nem mindig lesz szabad ujjad a jobb kezeden 😊
akkordbontást pedig gyakorolni kell sokat, elõször lassabban és úgy hogy ne pengess bele a másik húrba, próbáld úgy hogy ha lepengetted az elsõ hangot az akkordból akkor a következõ húron tartsd meg a pengetõt ne emeld ki a húrok közül, így megtanulsz szépen akkordot bontani és felkészülsz a sweep picking technika pengetési részére is 😊

2. jól csinálod, nem lesz semmi baja a gitárnak hogyha nem izomból szorítod, a nagyok is így tartják hogyha nem állva gitároznak

AtomHeart
5:01-5:03 kozott nemigen volt godlike SZVSZ... <#lama><#wave>

"Godlike szolo" alatt en ilyensmit ertek: http://www.youtube.com/watch?v=X48DXt8Jn7M&feature=player_detailpage#t=299s

Bocs, ha mar linkeltem!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

tenkenorman
Hali. Pár hete írtam hogy vettem gitárt, satöbbi, gyakorlok is azthiszem tisztességesen, mérföldekkel jobban megy minden nap, de van két kérdésem.
1. Akkordpengetésnél / bontásnál sokszor belepengetek abba is amibe nem kéne, így általában egy szabad újamat lazán a húrra rakom hogy ne legyen hangja, ezt nem kéne megszokni ugye?

2. másik, western gitárt vettem és már eléggé fájnak az újaim tõle😄 ami nem gond, elég nehéz ezt-azt lefogni, és úgy könnyítek a dolgon hogy jobb kézzel amivel a nyakát fogom, lefogom az akkordot, a bal kezemmel meg magamhoz nyomom a gitárt a a könyökömmel.
Nem húzom nagyon meg így a gitár nyakát? nem fog elvetemedni / eltörni? vagy ez is természetes?

Egyébként ezt gyakorlom már kezd egész jól menni:

joshua
Van valakinek tapasztalata Santander gitárról? Esetleg hallott egyáltalán valaki errõl a márkáról?😄

<#eplus2>

Froopy
Nekem is ez volt az elsõ reakcióm😄

MI
A
TÖK
???

egy ilyen... egy ilyen... KELL!!!!!!!!!!!!

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

X'D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Count Adyn
ez de igaz😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

tenkenorman

tenkenorman
nagyon jó hangja van a myles kennedynek

sz4bolcs
godlike szóló

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Hecker007
én is egy olyan videót találtam a youtube-on ahol ezt a párosítást használják, de a D Sonicnak nem sokkal nagyobb a jelszintje se mint a ToneZone-nak ezért gondoltam hogy jó lesz remélhetõleg
még a Liquid Fire-t írják hogy jó a D Sonic mellé, elég nehéz ez a pu választás :S:S

Caligo
Szerintem adnak hozzá adaptert. Air nortont még nem hallottam d-sonical párosítva. Nem tudom mûködne-e, de szerintem ha írsz egy mailt az üzletnek, vagy akár a dimarzionak biztosan segítenek.

megunhatatlan

Valszeg lesz hozzá. Bár biztosra nem mondom, de nekem akármelyik erõsítõmhöz, meg a zongorámhoz is adtak. Ilyen árkategóriában ez azért már alap kell hogy legyen.
Hecker007
szerintetek a HD500 mellett lesz adapter vagy külön kell hozzá venni??

Hecker007
ToneZone Evo párost hallottam youtubon, nekem az volt a furcsa hogy az evo-nak mélyebb a hangja sokkal mint a ToneZone-nak
Ez az Air Norton nem is rossz ötlet, most hallgattam egykét tesztet meg covert amit ezzel csináltak, és egész jó párosításnak tûnik a D Sonic-kal, az nem fog gondot okozni hogy az Air Norton kimenete 270mV a D Sonic-é meg 390mV?

Tibi7
Sziasztok!
Cserélni szeretném a gitáromon a húrokat. Ernie ballt szeretnék venni, mivel az egy biztos választásnak tûnik, és nem is drágák. Viszont 4 féle jelölésût láttam: super/power/regular/hybrid slinky. Ezek mit jelölnek, és melyiket érdemes választani?
dimarzio super distortion
dimarziotól, ilyet tervezek venni.
Amúgy meg seymour párti vagyok.

Caligo
Az Evolutiont és a Tone Zone-t sokan dícsérik. Azt már nem tudom, hogy együtt mennyire menne a kettõ. Általában ez a párosítás: Nyak: Air Norton, Híd Tone Zone, Vagy Nyak: Evo, Híd: Evo2. Attól füg milyen hangzás kell. Nagyon más mindegyik. A minõséggel nem lesz gond, mindegyik szép tiszta hangot ad.

Hecker007
okés elvileg a jövõhét közepe fele jön, mert nem volt raktáron és meg kellett rendelni

A hangszedõkre van valami tipped? Mert akkor azokat is elküldik az effekttel együtt 😄

A POD HD500 asról szeretném majd ha írnál egy jellemzést. A saját véleményed érdekel, fõleg az effektekrõl. Én is szemezgetek már vele egy idelye.
Hagyok rá idõt...

Hecker007
Na eldöntöttem hogy megveszem a Line6 POD HD500-at<#vigyor>

De felvetõdött egy újabb kérdés is 😄 már rég tervezem hogy kicserélem a PU-kat az Ibanezemben, csak nem tudom hogy milyeneket tegyek bele, mert szinte mindegyiknek tetszik a hangja amiket néztem eddig :S

Ezekre gondoltam hídhoz:
DiMarzio DP155F Tone Zone
DiMarzio DP207F D Sonic
DiMarzio DP220 D Activator

Nyakhoz:
DiMarzio DP220F D Activator
DiMarzio DP158F Evolution

Az lenne a kérdés hogy ezek közül melyik lenne a legjobb párosítás, szeretném ha jól szólna tisztán is és torzítva is, sweep picking-nél és gyors szólóknál minden hang szépen tisztán szólalna meg és egyformán erõteljesen. Elég sokat játszok IronMaident, de mostanában próbálkozok Joe Satriani, Steve Vai, Dave Martone számokkal is, tehát ezért is nehéz a választás mert elég univerzális hangszedõ kéne 😊
És gondolom ezek már felezhetõek ezért szeretném ezeket egy push-pull potira kötni, elég egy 500KOhm-os poti ehhez? Középen maradna egyenlõre a gyári INFS2, de késõbb azt is cserélni fogom. Elõre is köszönöm a tanácsokat és észrevételeket!

Froopy
Hm, elektromosban is van😄

Froopy
Azt a rohadt!😮 Én ilyenrõl még nem hallottam!😮

<#eljen> <#smile>