Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tenkenorman
ízlések és pofonok.

http://www.tenke.hu

AtomHeart
Volt egy akusztikus epim, szerintem az epis fej kifejezetten ratyi pl. a gibsonhoz kepest...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

tenkenorman
jó értem azért meg ne öljetek 😄 nem tudtam és csak azért vettem észre mert nekem is ilyen van, egyébként pofás az tény.

elitehun
Vagy pedig ne adj isten ez a márka egyik védjegye?
tenkenorman
cask egy észrevétel volt, gondolom pénzt spórolnak vele vagy nem tudom.

elitehun
Hát igen, erre nem lehet mást irni mint azt hogy: És?
Amúgy direkt követei a hagyományos gitár 3+3 elrendezését
AtomHeart
Es?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

tenkenorman
észrevettétek hogy az epiphone ugyan azt a gitárfejet használja sok akusztikus, elektromos modelljén is, sõt még ukulelén is látni 😄

elitehun
Nem tûnik sokkal olcsóbbnak
HTS s3rg1nh00
ha a Boss CS3 mellett döntesz,nálam van egy elfekvõben...már vagy 3 éve biztos,de nagyjából ötször használtam ennyi idõ alatt...az elõzõ tulaj szintén kihasználatlanság miatt adta el,szóval nincs túl rossz állapotban...ha gondolod csinálok róla képet.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hecker007
hát akkor szerintem legyen a boss most elfogultság nélkül, mert neked sustainer kell nem compressor
de hogy legyen mibe válogatni, csinál ilyen pedált az electro harmonix is meg a digitech is, egyik se lehet rossz 😊

Hecker007
Én ezt ismerem: Andertons
Esetleg van még a Music Schmidt az meg egy német oldal.

joshua
e-bay

Froopy
Sziasztok!
Tud valaki mondani jó külföldi hangszerboltot, ami szállít szép hazánkba is? Hátha kintrõl olcsóbban tudnék szerezni pár dolgot.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Egyelõre elég egyszerû a felszerelés: egy Marshall
GV-2 Guvnor megy egy Roland Cube 15x-be.
Az a lényeg, hogy szeretnék egy picit torzított clean csatornás hangot szép hosszúra elnyújtani, és mivel ( még 😊 ) nem vagyok teljesen otthon a témában, arra gondoltam, hogy valamelyik pedál megoldhatná ezen problémámat 😊

Hecker007
Milyen pedálok vannak még a láncban és milyen erõsítõrõl van szó?
Én amúgy a Boss-ra szavaznék, de elfogult vagyok mert én azoknak szeretem a hangját 😊

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek melyik pedállal lehet szebb hangot elõállítani?
Boss CS-3 Compression Sustainer vagy Marshall ED-1 Compressor?
Vagy ha van egyéb alternatíva arra is vevõ vagyok! 😊

Válaszokat elõre is köszönöm!

elitehun
Minden nap tanul valamit az ember <#zavart1>
Hecker007
nem minden gitárnál jó ha nyílegyenes nyaka van, pl.: az én ibanezmnek is engedni kellett egy kicsit a nyakán mert nagyon egyenes volt és zörögtek a húrok, mert a húrelállást nem lehetett rendesen beállítani máshogy, de a Hohner-emnek meg tök egyenes a nyaka annál az a jó, ezek a beállítások személytõl és hangszertõl is függenek

elitehun
Hogyhogy milyen beállitás? A nyak egyenes kell legyen nem?
Akkor vegyem úgy hogy mázlim volt ezzel az LTD-vel hogy nyilegyenes a nyaka? 😄
Hecker007
Ez minden gitárra és márkára igaz! Egyénfüggõ hogy kinek milyen beállítás jön be.

elitehun
Zsír kösz.
Amúgy azt hallottam hogy az ibanezeknél szinte mindig be kell állítani a nyakat, ez az olcsóbbakra igaz vagy mindegyikre?
Hecker007
Link javítva, most már jó lesz! 😊

elitehun
oh, tényleg 😄
Froopy
A régi, rossz linken bejött egy keresõ.😄

elitehun
Hogy találtad meg? 😄
Am ezt mondom hogy frissiteni kéne a linket
Froopy

elitehun
A "gitár beállitás" link rossz
csokalaci
Igen.

http://facebook.com/musicleander

elitehun
Neked is csavarozott a nyaka ugye?
csokalaci
Én is mindig leszedem az összes húrt- ha tisztítom. Semmi baja nem lesz.
(Nekem legalább is még nem robbant fel a gitárom 😄)

elitehun
Én ugyan olyat akarok rá tenni, sõt konkrétan ugyan azt a márkát/méretet mint ami most van rajta. De csak azért szedném le az összes húrt hogy megtisztogassam kicsit, de ha parás akkor inkább hagyom, legfeljebb elõveszek egy fültisztitó pálcikát XD
Froopy
Úgy tudom, ha ugyanakkora húrkészletet teszel rá, akkor nincs ketty. Ha mást, akkor lehet. Eddig egyszer tettem 9es helyett 10es húrt elektromosra, utána nem kellett állítani semmit. De ez gondolom nincs mindig így.

elitehun
Csak azért kérdem mert nem tom hogy elállitódhat-e a nyak, szerintem nem de a haverom elültette a bogarat a fülemben 😛
A cortok elég jók 100 ezer alatti kategóriában.
Azt érdemes venni. 100 felett meg én ibanezt vennék.
100 alatt nem nagyon érdemes bajlódni a tremolózással, mert semmi értelme, annak, hogy 5 percenként hangolsz újra a tremoló miatt.
Fix húrlábassal nem lesz gond, és általában annak szebb hangja van, és jobb a hangkitartása is. A tremolók tompítják a gitár hangját.
A legjobb a testen átmenõ húr fix húrlábbal.
A fa anyagára is oda kell figyelni. A Mahagóni az egy elég jó fa. A drágább gibsonokhoz is ilyet használnak általában.

elitehun
Valaki?
Froopy
De ha nem használják, akkor "fix húrlábas".😄

elitehun
Jé tényleg, most nézem hogy van rajta tremolo is. Hát ja 36 ezres gitárnál szerintem nem kéne erõltetni a tremolot
Froopy
Nekem G200-am van. Kezdésnek egész jó gitár, szép torzítatlan hanggal, ha a középen lévõ és a híd felõli hangszedõket "kapcsolod" be, akkor torzítva se zajos. Olcsó hangszer, így a tremolózgatásnak bátran állítom, hogy búcsút lehet mondani, hamar hangolódik.😊 Nekem eleinte zörögtek kicsit a húrok, de a boltban, ahol vettem beállították ingyen. 9-es Elixir húrral szerintem tökjó hangja van, és sokáig bírja.
Erõsítõ kell, kábel (a gyári szerintem nem volt jó) és pengetõ, mint elõttem írták. Szerintem erõsen ajánlott egy húrcsere vásárlás után.

elitehun
Pengetõt, erõsitõt, jack kábelt, és ha akarsz hevedert.

Más.
Csavarozott nyaknál ugye nem para ha leszedem az összes húrt? Csak mert mielõtt új húrokat teszek rá szeretném kicsit megtisztitani
Frosty01
egy 40-45öt a közeljövõben. van itthon akusztikusom, nem nagyon hatott meg, lehet azért mert nagyon gagyi, és rossz hangja van. na és elszakadt az összes húr rajta 😄

hegedültem jópár évig, egy kis szünet után úgy érzem most valami újat szeretnék kipróbálni, hátha bejön 😊

a cort g200ról milyen véleménnyel volnátok? miket kellene még hozzá szereznem, ha ez mellett döntenék?

practitioner of the forbidden arts of death

Hecker007
Dean EVO XM 41.900
Cort G200 36.000
Cort G210 39.000
Dean Vendetta XM 41.900
Epiphone Les Paul Special II 38.900

Ezek használható gitárok, a Cort és a Dean kifejezetten jó egy PU csere után, az epi is nagyon jó kis gitár szerintem, csak a nyakára kell vigyázni mert elég hajlékony, legalábbis ami nekem volt az nem volt a legjobb, de ez a drágább epiknél is probléma 1-2 szériánál.

Count Adyn
Az szép😊 amugy igazad van, vannak jok olcsobban csak tudni kell megtalálni^^

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Hecker007
squier affinity-k se rosszak és olcsóak is, epibõl is van ami 50 alatt van és jó hangszer
vannak az olcsók között is használhatóak, haver is egy no name gitárt használ már kb 4 éve koncerteken 😊 és 35eFt-ért vette a gitárt

Count Adyn

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Count Adyn
Azt mondd hogy mennyit szánsz az egészre😄 Egyébként lehet egy akusztikussal kéne kezdeni, azt olcson(10-20) meg lehet venni és ha mégse jön be annyira a gitározás iránti kezdeti lelkesedés akkor nem buktál sokat, elektromosokbol meg az olcsóbbak nagyrésze kb tüzifa^^ Deha felvet a pénz vagy tudod hogy te vagy a következõ gitárhíró akkor persze vágj bele😄
50-100 közt már kapsz értelmes hangszert is, Cort-ok, Epiphone-ok pl jok állitolag.

jajjj neeee
már csak te hiányoztál <#idiota>
<#szomoru1>

Frosty01
sziasztok!

nagyon kezdéshez milyen gitárt javasoltok? elektromos ágon gondolkozok... kell hozzá erõsítõt vennem meg ilyen dolgokat? pc-re lehet kötni a témát? és hogyan? bocs ha lámákat kérdezek, de most így sietõsen hirtelen felindulásból ennyi tellik <#dumcsi>

practitioner of the forbidden arts of death

csokalaci
Még is sikerült 😄

elitehun
Igen megnéztem, és tudom hogy a számok egyértelmûek. De nem akartam 4-et postolni egymás után XD