Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Van egy Ibanez TBX15R kombóm, fejhallgató kimenettel. Eddig egy gagyi Genius headset -et dugtam rá, szólt mindkét fele.
Most kipróbáltam néhány Sennheiser hifi fejhallgatót, és mindegyiknek csak az egyik fele szólt. Mindegyik fejhallgató kis jackdugós, és átalakítóval dugtam be.
A Genius és a mobiltelóhoz kapott Samsung headsetek szóltak, a jó minõségû hifi fejesek meg csak a jobb felükön.
Mitõl lehet ez?
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Egyszerre játszik mindenki, egy térben, "nem külön külön" és több különbözõ mikrofonnal veszik fel az anyagot, több mikrofont is használnak a gitár hangjánál is, éneknél is.
Ezzel a teknikával, az lesz az eredmény hogy felvastagszik a hang. Nem baj ha behallatszanak egymásba a dolgok, ez nagyon is jó, ha jól lekeverik. Ez a metallica sound titka, nem is a gitár erõsítõjé.
Én ezt valami dok filmben láttam, hogy csinálják.
Mégvalami: ha jól láttam, a gitárra meg az énekre is nagy membrános kondenzátormikrofont használtatok? Mennyire hallatszódtak bele egymásba? Mármint úgy értem, ha pl. veszi az "énekmikrofon" is a gitárt, oda késõbb ér el a gitár hangja, tehát elvileg késõbb hallatszik. Azért kérdem, mert eddig pont ezért eszembe se jutott fölvenni egyszerre éneket meg akusztikus gitárt 2 mikrofonnal. Dobnál ugyan behallatszódnak egymásba, de ott rakok mindegyikre kompresszort, akkor meg már alig hallatszik; a gitár és az ének hangtartomány viszont nagyjából egy helyen van, ezért ott ez felejtõs.
Éneken van reverb, egy pici keverésen átesett a hang mielõtt összeraktuk volna a videóval. A cajont csak egy SM57 vette, mert másunk nagyon nincs, de elvileg ez tökéletes ilyenekre. Ha pl nagydobot veszünk, SM57 van a pergõnél is.
Cajont milyen miksivel és milyen pozícióba mikrofonoztátok be? Az éneken reverb van, vagy valami egyéb effekt? Vagy csak a mikrofontól való távolság adja ezt az enyhe vízhangos térhatást?
igaz bizony
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
ezt meg ibanezt, meg az ESP-ket ajánlom zúzós dolgokhoz
semmi kép egy stratocastert
Sokat tud segiteni foleg az elejen, hogy ne rogzuljenek rossz technikak stb, mert azt kesobb nagyon nehez kijavitani.
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
http://facebook.com/musicleander
R'n'R zenékhez melyik gitár illik jobban? Sok félét eljátszanék, csak még most lépnék a gitározás útjára. Mennyi idõ alatt lehet megtanulni úgy gitározni, hogy egy kottából eltudjam játszani? 😊
Elõre is köszi.
Nem nehéz belátni, hogy az elektromos gitár és tartozékai többszörösébe kerülnek az akusztikus gitárhoz képest.
banderas akusztikussal nyomult, mansonék meg elektronikussal széjjel effektezve a gitár hangját
Döntsd el merre indulsz, mert egyszerre két felé nem mehetsz.
Az akusztikus gitár olcsóbban jön ki, és egyszerûbb. Pengeted és már hallod is. Az elektronikushoz sok minden kell, gitár, erõsítõ, hangfal, egyéb elektronika, effektek.
Szeretnék venni egy gitárt, de még nemtudok gitározni. És ebben kérném a segítségeteket h milyet kellene vegyek így kezdõként. Olyan számokat szeretnék eljátszani mint, most mondok egy példát...a Desperado - Antonio Banderas (mint 1.), vagy mint mondjuk a Marilyn Manson - Sweet Dreams. 😊)
Nemtudom hogy ezeket el lehet-e játszani 1 gitáron.
Ez egy nagyon jó hasznos oldal. Arról szól, hogy különbözõ gitár cuccokkal készített felvételek vannak fent. Tömkelegével, meg lehet hallgatni minden féle gitárerõsítõ, mikrofon, pick up, hangját, össze lehet hasonlítani a többiével. Ha kezdõ zenekarban vagy, és éppen hangzást keresel, ez nagyon nagy segítség lehet. Az összes erõsítõ, hangszedõ, gitár, hangját meg tudod hallgatni különbözõ környezetekben.
Nagyon kurva jó ám.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Azért Ganxstaák elég jól tolják ám. Meg igazából elég sok a metál elem. Volt egy közös bulink, (onnan jött a turnéötlet részükrõl) és megnéztem õket. Csak úgy néztek a suttyó rapperek amikor duplalábdobos dropped gitáros zúzással fejezték be a számokat..😄 És akkor is amikor feldolgozásban elnyomták a Rage Against The Machine - Killing In The Name c. számát.😄
Ez fasza nagyon. Ganxtától 100X jobbak vagytok. Le fogjátok õket mosni.
Vannak már kemény mag rajongóitok, akik feltûnnek ahol ti is megjelentek?