Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
En ugy tudtam, hogy a gitar hangot overdub-oljak (feljatsszak tobbszor kulon-kulon ugyanazt), ettol lesz "vastag" a hangzasuk.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Jaja, énekes és gitáron is nagy membrános kondenzátormikrofont használunk (AKG Perception 200as és 400ast) A dobhoz nem csak SM57-et hanem egy Senheiser e602st is és azt hátra raktuk a lyukhoz. Ha áthallás amúgy a gitár és az éneknél, de ezen a szinten a fázisproblémák nem zavaróak. Próbálgasd!😊 A gitár hallatszik bele inkább az énekbe, ezért a gitár hangja kicsit nyersebb, hogy ellensúlyozza az ének mikrofon effektjeit.
Lehet, mert kiprobaltam egy masikkal amivel meg minden ok. Az atalakitok fekete reszei kulonboznek meretben. Nem tudtamhogy van kulonbseg koztuk, de ugy tunik megis.

Nem lehet, hogy mono az átalkító?
Sziasztok!

Van egy Ibanez TBX15R kombóm, fejhallgató kimenettel. Eddig egy gagyi Genius headset -et dugtam rá, szólt mindkét fele.
Most kipróbáltam néhány Sennheiser hifi fejhallgatót, és mindegyiknek csak az egyik fele szólt. Mindegyik fejhallgató kis jackdugós, és átalakítóval dugtam be.

A Genius és a mobiltelóhoz kapott Samsung headsetek szóltak, a jó minõségû hifi fejesek meg csak a jobb felükön.
Mitõl lehet ez?

Ha debreceni vagy nincs akadalya.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

a metallica ezzel a teknikával veszi fel a studio albumait
Egyszerre játszik mindenki, egy térben, "nem külön külön" és több különbözõ mikrofonnal veszik fel az anyagot, több mikrofont is használnak a gitár hangjánál is, éneknél is.
Ezzel a teknikával, az lesz az eredmény hogy felvastagszik a hang. Nem baj ha behallatszanak egymásba a dolgok, ez nagyon is jó, ha jól lekeverik. Ez a metallica sound titka, nem is a gitár erõsítõjé.
Én ezt valami dok filmben láttam, hogy csinálják.

Csak egy sm57? Remek, pont olyat is akartam nemsoká rendelni. Asszem, a következõ nagyberuházás meg akkor egy ilyen cajon lesz, nagyon tetszik, ahogy megdobja az egyszál akusztikus gitárt...
Mégvalami: ha jól láttam, a gitárra meg az énekre is nagy membrános kondenzátormikrofont használtatok? Mennyire hallatszódtak bele egymásba? Mármint úgy értem, ha pl. veszi az "énekmikrofon" is a gitárt, oda késõbb ér el a gitár hangja, tehát elvileg késõbb hallatszik. Azért kérdem, mert eddig pont ezért eszembe se jutott fölvenni egyszerre éneket meg akusztikus gitárt 2 mikrofonnal. Dobnál ugyan behallatszódnak egymásba, de ott rakok mindegyikre kompresszort, akkor meg már alig hallatszik; a gitár és az ének hangtartomány viszont nagyjából egy helyen van, ezért ott ez felejtõs.
Nah, örülök.😊
Éneken van reverb, egy pici keverésen átesett a hang mielõtt összeraktuk volna a videóval. A cajont csak egy SM57 vette, mert másunk nagyon nincs, de elvileg ez tökéletes ilyenekre. Ha pl nagydobot veszünk, SM57 van a pergõnél is.
Nekem nagyon bejövõs! <#eljen> Végre az addigi "szívfájdalmam", az ének is javulni látszik 😊
Cajont milyen miksivel és milyen pozícióba mikrofonoztátok be? Az éneken reverb van, vagy valami egyéb effekt? Vagy csak a mikrofontól való távolság adja ezt az enyhe vízhangos térhatást?
Bocsi már megint a reklámért, nemsokára lesz új számunk és vettünk egy kis akusztikus mókázást. Esetleg azoknak érdekes lehet, akik stúdiózást is csinálnak. Ja és majd ez lesz az új számunk, csak még arra várni kell, mert lassan haladnak a felvételek.😊 Ja és meg kell említeni azért a Facebook oldalunkat is, hogy teljes legyen a kép.😊 Remélem nem bannolnak..😄
kipróbálnám azt a gitárt személyesen, mert egy ideje fontolgatom, hogy beszerzek egyet magamnak

Nekem Schecter C1 Hellraiser van, nagyon jó kis gitár, és köszönhetõen az elöl hátul külön felezhetõ pickupnak(aktiv), szinte minden mûfajban megállja a helyét.

A gémes mikrofonállványuk szar, legalábbis ár-érték arányban... gitároktól nem tudok nyilatkozni 😊
elitehun
Megtaláltam, ez az
elitehun
Vélemények a soundstation elekto-akusztikusokról? Valami 38e-be kerül
tenkenorman
valószínû õ lesz az elsõ villanygitárom 😊)))

http://www.tenke.hu

igaz bizony

Metalmilitiakid
Elviekbe hosszabban tartja ki a hangot és szebben cseng. De ne végy szentírásnak.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

elitehun
Azt hallottam hogy a testen átmenõ húrok jobbak, ez igaz?
Falkon
Köszi mindenkinek a segítséget! 😊

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Hecker007
szerintem is nagyon jó gitárok, én is csak ajánlani tudom és szerintem nagyjából minden mûfajban használható, de tény hogy a metalhoz illenek legjobban a schecterek 😄

szerintem metálhoz nagyon jók a schecterek
ezt meg ibanezt, meg az ESP-ket ajánlom zúzós dolgokhoz
semmi kép egy stratocastert

tenkenorman
Hali. Mi a véleményetekrõl errõl a gitárról? és általában a márkáról?

http://www.tenke.hu

elitehun
Én az elején jártam tanárhoz, és rengeteget segitett
DJ YAYO
Köszönöm a válaszokat! 😄
Az akusztikus ösvényt fogom bejárni 😊)

Meg lehet tanulni otthon is, de szerintem erdemes tanarhoz jarni.
Sokat tud segiteni foleg az elejen, hogy ne rogzuljenek rossz technikak stb, mert azt kesobb nagyon nehez kijavitani.

Hecker007
Errõl a pedálról hallottatok már: Morpheus Drop Tune pedal?

Falkon
Rendben. És érdemes tanárhoz járni, vagy meglehet tanulni itthon is gitározni?

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

csokalaci
Körülbelül 5 perc amíg megtanulod mi mit jelent egy tabban. A többi már csak gyakorlás kérdése.

http://facebook.com/musicleander

Falkon
Értem. És egy ilyen tabot mennyi idõ elsajátítani?

nem kell tudnod kottából játszani, anélkül is lehet gitározni, elég ha tudsz tabot olvasni, az meg pofon egyszerû. A kottánál 1000 szer érthetõbb, egyszerûbb, és pont ilyen pengetõs hangszerekre van kitalálva.

Falkon
Sziasztok!

R'n'R zenékhez melyik gitár illik jobban? Sok félét eljátszanék, csak még most lépnék a gitározás útjára. Mennyi idõ alatt lehet megtanulni úgy gitározni, hogy egy kottából eltudjam játszani? 😊

Elõre is köszi.

elitehun
Jó de nyilván aki most tanul meg gitározni az kombót fog venni. Am ja egy akusztikus sokkal olcsóbb
Az erõsítõ önmagában nem ad ki hangot, azt csak a kombó tudja, ami egy olyan erõsítõ ami össze van építve egy hangfallal.
Nem nehéz belátni, hogy az elektromos gitár és tartozékai többszörösébe kerülnek az akusztikus gitárhoz képest.

elitehun
Azért az elektromos gitár hangját is lehet hallani csak úgy elég halk, és ha veszel erõsitõt akkor nem kell hangfal mivel az erõsitõ maga a hangfal kb
két féle gitárka létezik, akusztikus, meg elektronikus.
banderas akusztikussal nyomult, mansonék meg elektronikussal széjjel effektezve a gitár hangját
Döntsd el merre indulsz, mert egyszerre két felé nem mehetsz.
Az akusztikus gitár olcsóbban jön ki, és egyszerûbb. Pengeted és már hallod is. Az elektronikushoz sok minden kell, gitár, erõsítõ, hangfal, egyéb elektronika, effektek.

DJ YAYO
Sziasztok! 😄
Szeretnék venni egy gitárt, de még nemtudok gitározni. És ebben kérném a segítségeteket h milyet kellene vegyek így kezdõként. Olyan számokat szeretnék eljátszani mint, most mondok egy példát...a Desperado - Antonio Banderas (mint 1.), vagy mint mondjuk a Marilyn Manson - Sweet Dreams. 😊)
Nemtudom hogy ezeket el lehet-e játszani 1 gitáron.

Hát, ha az elõzenekar megér vagy 1500 rugót, mert itt Kecskeméten annyi volt rá a jegy, akkor egyáltalán nem!!😄
tonefinder.com

Ez egy nagyon jó hasznos oldal. Arról szól, hogy különbözõ gitár cuccokkal készített felvételek vannak fent. Tömkelegével, meg lehet hallgatni minden féle gitárerõsítõ, mikrofon, pick up, hangját, össze lehet hasonlítani a többiével. Ha kezdõ zenekarban vagy, és éppen hangzást keresel, ez nagyon nagy segítség lehet. Az összes erõsítõ, hangszedõ, gitár, hangját meg tudod hallgatni különbözõ környezetekben.
Nagyon kurva jó ám.

Az amúgy mennyire számét trének, ha Ganxta koncertre csak az elõzenekar miatt megy el az ember? <#vigyor3>
Froopy
Nem tudom, raktam-e már be, mert nálam pár hetente elõjön ez a videó😄 Szerintem nagyon tud a srác:

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

nem szeretem a rapet

Ááhh, nincs nagy rajongó tábor.. Facebookon is csak olyan 380 likenál tartunk.😊 De igyekszünk.

Azért Ganxstaák elég jól tolják ám. Meg igazából elég sok a metál elem. Volt egy közös bulink, (onnan jött a turnéötlet részükrõl) és megnéztem õket. Csak úgy néztek a suttyó rapperek amikor duplalábdobos dropped gitáros zúzással fejezték be a számokat..😄 És akkor is amikor feldolgozásban elnyomták a Rage Against The Machine - Killing In The Name c. számát.😄
<#gonosz1>
Ez fasza nagyon. Ganxtától 100X jobbak vagytok. Le fogjátok õket mosni.
Vannak már kemény mag rajongóitok, akik feltûnnek ahol ti is megjelentek?

Megyünk turnézni a Ganxstaával, fuck jeah!!😊 Majd nyomok idõpontokat, hátha nem mindenki Budapestrõl irkál. (Mellesleg úgy néz ki Bp nem lesz.:/)
csokalaci
Nekem is bejön a fehér, csak majd szeretném átalakítani ilyesmivé 😊

HTS s3rg1nh00
szerintem a fehér is van olyan szép,és az maradt 140😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

csokalaci
Sajnos ez volt a legolcsóbb hely. Epiphone Les Paul Custom (E😎-rõl van szó. A legolcsóbb az 149 ezer amit találtam, és közel van.

Fehercsoki
Mindenhol áremelés van, egyébként meg biztos találsz olyan helyet ahol megkapod annyiért. Melyik gitárról van szó?