Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Kinéztem egy gitárt 139 ezer forintért. Karácsony alkalmával felemelték 155 ezerre.
http://facebook.com/musicleander
-aztarohatt ..bics gitárral!!! ennek sincs élete 😄😄
megnézném mosogatás közben. így járnának az ujjai a tányérokon.
-am én is így nyomom az xbox irányítót 😄😄😄😄😄
-rájöttem nekem vmi ilyesmi gitártanár kell. gitározni attól sem tanulnék meg, de.... értelmet nyernének a gitárórák. hogy nekem 15 éves koromba csak egy kertvárosi szakállas jézushozmegtért blusezenész fószer jutott.
-most azon gondolkodok, egy ilyennek mivel fizetnék az órákér: megtanítanám mosogatni. "kedves: ez itt a konyha"-teljesen el lenne ájulva. Megtudná, hogy hogy élnek az emberszabásúak.
-de látod, hogy a végén se teszi le a gitárt? biomechanikusan hozzá van heggedve a kezéhez. Tiszta Avatar..
-najó, de egy quimbyt nem tudna hitelesen lejáccani
-Ana Vidovic vs. Yngwie Malmsteen 0-1 😄😄
marshall mg15ösöm van, 2 stagg kábel, digitech rp70, meg egy régi johnson strato...
A torzított csatornán effekt nélkül durva sercegés jön, tiszta csatornán max hangerõvel sem jön elõ. Effektet rákötve nagy torzításnál (ilyenkor ugye már a tiszta csatornán keresztül megy a jel) szintén serceg, nagyon zavaró, még be is gerjed.
Most próbáltam ki az egészet úgy hogy a strato helyett szobatársam humbuckeres gitárját tettem be de úgy sem javult sokat a helyzet:S mi lehet a probléma (a hiba mindig is megvolt, csak most próbáltam másik hangszedõjû gitárral, mert eddig mindenki azzal nyugtatott hogy csak a single coillal volt a baja...)?
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Elõre is köszönöm a segítséget.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
magyar számokhoz nem nagyon lehet találni a neten semmilyen tabot :S
Az a helyzet, hogy mostanában rákaptam a magyar együttesekre, és keresek pár tab-ot.
Az egyik lenne a Kispál és a Borz - Rajtakaptál, a másik pedig Republik - Ezer kincs, ezer nyár tab-ja. Kerestem õket neten, de sehol nem találtam, talán valamelyikõtök tudna segíteni nekem.
Elõre is köszi a segítséget.
de sajna nincs olyan már
practitioner of the forbidden arts of death
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
egy pár hónapja láttam ilyen hirdetéseket, +-1-2eFt
Ez a kemény!
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Ha egy stratóba, beleteszek egy nyaki humbuckert a hídhoz, akkor mi történik? 😄 Egy epi custombõl kiszedett pickup kerülne a hídhoz. Van érdemi különbség ilyen szintû pickupoknál a nyaki és a hídi közt?
Egyelõre akkusztikuson próbálkozgatok, mert van egy SX itthon és csak nyárra lesz meg a lóvé az elektromosra😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Az ilyen punkosabb dolgokhoz feltétlen humbucker hangszedõ dukál (ha a két említett zenekar vonalán akarsz elindulni) Legalább egy a hídnál, de ideálisabb a két humbucker-es elrendezés. FEltétlenül valami fix húrlábas gitárt nézzél, tremolóra ez esetben nem lesz szükséged. 24 bund sem feltétlenül szükséges, ezek a zenekarok nem használnak olyan magas hangokat a szólókban sem.
Sajnos a humbucker hangszedõk drágábbak, így valószínûleg utálni fogsz amiért ezt mondom, de én még gyûjtenék egy kicsit.
Vagy vehetsz most egyet ebbõl a pénzbõl, de sanda gyanúm, hogy az igényeid hamar ki fogják nõni.
Ilyen pack-okat valóban nem érdemes szerintem sem venni. Fordítsd a lehetõ legtöbb összeget egy gitárba szerintem, és egy minimális összeget valami kis erõsítõbe. Nem kell nagy valamire gondolni, egy tiszta, egy torzított csatorna. Ezekhez a zenékhez nem kell semmiféle chorus/flanger/phaser effekt, delay-t használnak nagyon-nagyon ritkán, meg reverb-et.
Azt tudnám javasolni, hogyha van hangszerbolt a közeledbe, akkor látogass el oda, és próbáld ki az összes ilyen (egy-ill két humbuckeres, fix húrlábas gitárt). Nyilván, ez most kicsit ijesztõnek hangzik, ha még életedbe nem fogtál ilyen eszközt a kezedbe, de nem kell nagy dolgokra gondolni. Lényeg hogy udvarias legyél az eladókkal, és mond meg hogy most elsõ körbe még nem vásárolsz, csak felméred a terepet. A fentebb említett tulajdonságokkal rendelkezõ gitárok közül, válaszd ki azt amelyik belefér az általad választott árkategóriába, és kinézetileg is tetszik. Persze ne a kinézet legyen az elsõ dolog, de azért legyen már jó érzés kézbe venni a gitárt, ha már ennyit költesz rá... 😊 Amire figyelj, hogy milyen kényelmes a nyak -markolásszad, ha lefogsz egy húrt, akkor mennyire simul bele a kezedbe ösztönös kéztartás mellett. Másik szempont persze a hangja legyen, hogy a hangszedõk milyen hangot adnak.
Ha nincs hangszerbolt a közelbe, vagy nem akaródzik elmenni egybe, akkor marad a netes rendelés. Persze sokan azt mondják hogy nem érdemes gitárt kipróbálás nélkül rendelni - pedig néha kénytelen vagy, ha pl. az adott márkát nem forgalmazzák az országban. Amit sokan elfelejtenek, hogy ez elsõ gitárnál annyira nem érvényes, mert nincs összehasonlítási alapod. Így akármilyet kapsz kézhez, elõbb vagy utóbb úgy is hozzá fogsz szokni (aztán már majd ahoz viszonyítasz, én pl a telecasterem után csak olyan gitárokat vettem, aminek szintén C formájú nyaka volt).
Határozd meg a legmagasabb összeget, amit még hajlandó vagy rákölteni, nézd végig a nagyobb áruházak választékát, és keres egy olyat ami, a fentebb említettek mellett, kinézetben is tetszik. Szerencsére rengeteg gitárról vannak fent az interneten kritikák/vélemények, pl. itt vagy itt is. Szóval válasz egyet, nézz utána hogy miket írnak róla, aztán posztold be ide is hátha tudunk mi is valami okosat mondani (vagy netán valakinek személyes tapasztalata is volt e az adott darabbal)
Lényeg hogy ne kapkodd el a vásárlást. ha nehezen megy az angol, és nem érted a kritikákat, akkor is szóljál, segítünk - bár a legtöbb helyen számokkal is skálázzák a véleményt.
Ja, és bocs mindenkitõl, hogy megint kisregényt írtam... <#idiota>#idiota>
Akkor ez így egy korrekt szett 59e ért?
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Milyen stílusú zenéhez kellene? Miket szeretnél játszani, milyen zenekaroktól?
Kezdõ (elsõ) gitárnak, valami olyan ami használható késõbb is, melyik lenne jobb?:
Cort G110 BKS
vagy
Fender Squier BULLET Strat
Vagy egyéb javaslatok?
Válaszotokat elõre köszi
SrAta