Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elitehun
MOst nézem a Fender blacktop starto-n (vintage tremolos) nincs se locking nut és elvileg a hangolókulcsai sem locking-osak (ejj de szépen hangzik 😄) Igy is jól tudja tartani a hangolást? Vagy locking tunerek vannak rajta? Mert az biztos hogy a floydos verzión locking nut van
Froopy
Akkor szerintem mindenképp érdemes. A Fender szetthez csak jobbak a potik, mint a squier-ben.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

trogerzsiger
Sziasztok!

Adott egy Squier standard sztrató, és van bele új piköp szett, egy fender texmex szett, érdemes potikat is cserélni, meg kapcsolót? 😊 Vagy elég ha mondjuk kicserélem a pikupokat? Egy picit recseg a hangerõ poti :/

Froopy
KÖSZI! Kellemes csalódás, és még a söröm is megmarad!😊

Hecker007
Van ilyen 😊 a Neve NI Multisim 😊

Froopy
Ja, és aki ezt leprogramozza nekem, kap egy sört!<#idiota>

Froopy
Most, hogy nagyban elektronikázom: kéne egy program, mittudomén, például Line6 Effect Variax néven😄 Lényeg, hogy megcsinálod a kapcsolást a programmal, majd rádobod a gitárt, és hallod, hogy milyen lenne az effekted, ha megépítenéd az adott módon és alkatrészekbõl. Persze ehhez lenne egy hatalmas IC/tranzisztor/dióda stb. adatbázis.😄

köszi, most már sokkal jobb...
talán még ha fognád a kezem is, sokkal jobb lenne <#gonosz1>

Hecker007
nem vagy egyedül 😄

fõleg 0 óra után

ha egyedül vagyok a gitár topikban, mindig félek hogy meghalok <#idiota> <#sir>

nekem tetszik.. egyben van
de ha építõ kritikát kellene mondanom, annyit tudnék mondani, hogy a vokál mintha egy kicsit egyhangú lenne. Bennem nem kelt túl sok érzelmet.
Talán próbáld ki egyszer azt, hogy kiállsz, és üvöltve szenvedélybõl próbáld meg elõadni a dalt. Ne törõdj az artikulációval, kiejtéssel. Felejts el mindent, csak mint az õrült, üvölts, adj bele minden érzelmet, haragot, szomorúságot, fájdalmat.. minden féle színt, amit úgy érzel éppen akkor ki akarsz fejezni. Aztán ha sikerül elkapni, ha mások is át tudják érezni amit te "mondom itt most nem a kiejtés meg hangsúly számít" akkor megpróbálhatod értelmesen hangsúly helyesen és tonálisan elõadni a dalt minél jobban megtartva az érzelmi velejét.

Én még nem csináltam ilyet, úgyhogy csak tippelek, hogy talán ez segítene.

Ilyesmire gondoltam mint ebben a számban.. sadness rage madness

sok sikert, punk/grunge nem esik messze a garage rock-tól 😊

Hecker007
Nah egy kicsit rendbe tettem a dolgokat 😊 amúgy nem gáz, én is néztem már el topikot 😊
Meg ha valami nagyon nem illik ide vagy nagyon elfajul azt úgy is törlöm, meg a nagyon trollokat akár tiltani is lehet a topikból, úgyhogy ha bármi ilyet tapasztaltok szóljatok nyugodtan vagy itt vagy pm-ben és rendetrakok 😄

sz4bolcs
Még jó, hogy nem a kedvenc aritinicsajok topicomat trollkodtam tele xDD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mostanában ez a topik nem önmaga.. kezd egybe folyni az nwo és a poker topigba.. nyissuk össze az egész sg-t.. lenne itt bábeli zûrzavar

Újabb száma a zenekarunknak, gondoltam megosztom veletek, mert többnyire építõ kritikát szoktam itt kapni.😊
Baby on the Woods - Misery
sz4bolcs
na, mi ez a zeitgeist itt?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

nem érdekel.. a vitát lezárom
döntsd el, vagy gitározol, vagy bankozol

AtomHeart
Azt allitottad, hogy a bankok a semmibol penzt allitanak elo - ez nem igaz, itt talalsz egy rovid cikket a bankok mukodeserol, a kommenteket is erdemes megnezni: http://tudtad.blog.hu/2010/06/22/tenyleg_fedezetlen_penzt_teremtenek_a_bankok.

Az inflacionak meg a penztomeg novelese (csak a jegybank teheti, nem a "bankok") mellett meg sok egyeb oka lehet, errol a Wikipedian olvashatsz egy rovid osszefoglalot.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Az akkordokbol kitudod kovetkeztettni, hogy melyik hagnemben(skalaban) van a szam, mivel skalaban az akkordok pl dur saklanal: dur mol mol dur dur mol szukitett. Ha tudod a dur akkordokat abbol a tobbire mar rajossz, altalaban. Persze van amikor nem egyertelmu a dolog ennyire.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

D7( d dur+szeptim akart lenni)

Egyszeru, dúr akkordnál alaphang+terc+kvint, mollnal alaphang+kisterc+kvint,szukitettnel ugyanigy csak kvint felhangal lejebb illetve bovitettnel felhagal feljebb. termeszetesen a megfelelo hangnem bol amiben eppen az adott szam van. Ennyi az alap a többi pedig a D7+szeptim(t. hang a skálában) és igy tovább.
Nagyabol ennyi ha jol emlekszem 9s 13s mar nem emlekszem fejbol.
Ha rosszul irtam majd a tobbiek kijavitanak.

Nem errõl beszéltem, hanem az inflációrol. az meg pont úgy jön létre ahogy elmondtam. De egy másik topikban arról is beszélgethetünk amirõl te beszélsz.

Hecker007
a fórum meg az apró az biztos hogy marad, a többi a kérdéses, az a baj hogy senki nem mondott semmi biztosat az utóbbi idõben :S

AtomHeart
"Gitárnál meg ugye jóval több húrt fogsz le egy-egy akkordnál, már csak ha a barrékra gondolok, akkor is..."

Az ne zavarjon meg, hogy egyes hurokon ugyanazt a hangot fogod le egy oktavnyi kulonbseggel! <#awink> Amugy a "chord theory" kulcsszavakkal probalkozz gugliban.

elitehun
Hát gondolom azért azok a hangok vannak egy akkordban amik mert úgy szól szépen XD
Valami oldalt nem tudtok (akár angol is lehet), ami elmagyarázza, hogy gitárnál az akkordoknál mi miért és hogy van? Szóval nem szimpla akkordtáblázat kéne, hanem valami, ami elmagyarázza, hogy melyik akkordba miért azok a hangok vannak, amik; hogy épül fel meg az akkord nevébõl hogyan lehet rájönni hogy melyik hangokat tartalmazza - meg vica versa, szóval hogy adott hangcsoportnak mi lehet az akkordneve. Remélem érthetõ hogy mit akarok mondani.

Elõször arra gondoltam hogy majd megnézem a zongoraakkordokat, és majd azoknak a szerkezetébõl kitalálom, de az valahogy máshogy mûködik. Pl. az alap 12 dúr/moll akkord mind-mind három hangból (vagyis leütött billentyûbõl áll). Gitárnál meg ugye jóval több húrt fogsz le egy-egy akkordnál, már csak ha a barrékra gondolok, akkor is...
elitehun
:S
Remélem azért nem szûnik meg.

Metalmilitiakid: Igen hogy finoman fogalmazzak eléggé örülnék neki 😄
És hogy durván kurvára felugranék a székbõl szerintem 😄D
Hecker007
ha jól tudom akkor költöztetik az oldalt, meg állítólag meg is szûnik a hangmester, nem tudom hogy ebbõl mi igaz meg mi nem, régóta pletykálják ezt

Metalmilitiakid
sajnos nem 😞 pedig örülnék ha azt árulnám és szerintem te is 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

elitehun
Véletlenül nem egy Sterling JP50/60? <#idiota>
Metalmilitiakid
true story, nem tudom hirdetni a cuccomat 😞

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

elitehun
A hangmester.hu megint nem igen akar betölteni
AtomHeart
Egy bank nem adhat tobb hitelt, mint amire van fedezete, a fedezet (pl. ingatlan) erteket meg sok, banktol fuggetlen tenyezo csokkentheti. Penzt "csinalni" csak a jegybanknak van joga, na ez okozhat inflaciot, es meg sok egyeb tenyezo.

Reakcio a penz ertekenek *elbaszasara*: szerinted abbol, hogy most 1,5Ft helyett 10k-t fizetsz, egyenesen kovetkezik, hogy most rosszabbul el a nep..? Mielott valaszolsz, gondolj csak a romaniai ROL->RON konverziora (RON az uj nemzeti valuta, negy 0-t levagtak a ROL ertekbol) 2005-2006-ban. Elotte kb 160Rol volt egy HUF. Most 70HUF egy RON! Ezzel a huzassal .ro egy gazdagabb allamma valt, mint .hu? Nagyobb lett odaat az eletszinvonal..?

A bankok nem az ellensegunk, ezzel reszemrol lezarnam ezt az off szalat. <#hawaii>

Képzeld el, hogy van egy üveg 2 l es kólád. Ez az érték.
Van 10 pohár, ezek az értékhordozók.
A kólát szétosztod a 10 pohárban, mindenkinek egyenlõ részt. Mert mindenki ezrese ugyan annyit ér a vásárláskor.

Ha mondjuk bejön még valaki a képbe egy üres pohárral, a kóla adagok, rögtön újraszétosztásra kerülnek. Mind a 10 pohárból át kell önteni egy keveset a 11. pohárba, hogy megint minden pohárba egyenlõ rész legyen.
Majd jön megint egy újabb pohár, és mégegy ...és azt veszed észre, hogy a te poharadban egyre kevesebb és kevesebb kóla van.

A pohár maga csak értékhordozó, papírpénz. De a kóla ami benne van, az érték, amiért meg kell dolgozni.
Te, a kisember, munkával, valamilyen teljesítménnyel képes vagy értéket elõállítani, de a poharat hozzá nem.
A bankok viszont nem állítanak elõ értéket, vagy teljesítményt, csak a poharat, és amikor ezt az üres poharat kölcsön adják hitelkihelyezéssel már kóla is van benne. Értéket képvisel mert vásárolhatsz rajta.
A kóla az újonnan létrehozott üres pohárba tõlünk jön, beleegyezésünk és tudtunk nélkül. Ez egy valódi lopási cselekmény.
Tehetsz feljelentést de senkit nem fog izgatni.

Hecker007
nyugodtan kifejtheted, amíg nem csap át durva vitába semmi, addig minden megengedett 😊

ez nem az a topik
de fõbb lényegét tekintve az okozza ezt a jelenséget, hogy a bankok a semmibõl pénzt állítanak elõ, majd ezt hitelkölcsönbe adják neked, nekünk
Ez az új pénz, az értékét a többi meglévõ pénztõl veszi el, így ér a pénz egyre kevesebbet, ahogy újra és újra újabb pénzt hoznak létre a bankok a hitelezéshez. Ez egy fajta lopás, csak senki nem foglalkozik vele. Gondolhatod miért.

AtomHeart
"Mégis ki baszta így el a pénz értékét?
A bankok.. "

Kifejtened..? <#vigyor3>

70' es években a könyvek meg 2 forint 50 fillérbe kerültek.
Egy óriási képes atlasz ami ma 10 ezer körül mozog sem került 15 forintnál többe.
Mégis ki baszta így el a pénz értékét?
A bankok..

elitehun
Te atya úr isten, de hülye vagyok! Oké mind1 XD Nem tudom ez hogy nem jutott eszembe.
öööö ja szerintem felejtsük el hogy bármit is mondtam volna 😄
AtomHeart
Mindez persze USA-ban...

AtomHeart
250$ a '70-es evekben ma 1000-1300$-nak felel meg...

elitehun
Ma olvasgattam az iron maiden-rõl és az egyik gitáros mondta hogy még most is az egyik kedvenc gitárja a Gbison amit 17 éves korában vett asszem 250 dollárért!! most meg több mint 1500 dollár
remélem kapsz kimerítõ választ erre a kérdésre, mert én még egy 2000Forintos billentyûzetet sem merek rendelni ebayrõl, annyira parázok az átbaszástól 😄
Vateráról békésen vásárolok, mivel 98%-ban személyesen tudom intézni 😄D

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

elitehun
igen ott találtam egyet, és most igy az ágyban eszembe jutott hogy mennyi az esélye hogy átbasznak? 😄
ilyenkor akaratlanul is eszembe jutnak ilyen dolgok 😛
AtomHeart
Ebay-en nezd!

elitehun
Elképesztõ hogy használtan milyen ritkák a Sterling gitárok (legalábbis neten). Végül ha minden jól megy Németországból veszek egyet használtan
nekem alapvetõen tetszett. itt-ott volt egy olyan érzésem, mintha nem passzolna egy pillanatra, de hajrá.
én a she builds quick machinest és a watch thist nyûvöm, szintén Slashtõl 😄

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Froopy
Nah vettem egy Marshall basszusgitár húrkészletet. Eddig elég jónak tûnik, hangszerdiszkontban 4290 ft. Egyetlen negatívum, ami nem tudom, hogy a húr vagy a gitár (Johnson Jazz Bass) minõségébõl adódik: a 0.105-ös E húr gyûrûs vége nem fért át a hídon lévõ lyukon.😄 Kicsit radikálisnak tûnõ megoldást választottam, de megoldotta a problémát, és mostmár tökéletesen üzemel a cucc: felfúrtam max. 0,5 mm-rel a lyukat. (Igazából semmi nem tûnik fel belõle ránézésre, forgács se volt sok.) De azért kiváncsi lennék, hogy mi okozhatta a bonyodalmat.

Frosty01
whoaa, vevy nice :0

practitioner of the forbidden arts of death