Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
szerintem nem sok, viszont a grafit nyereg az nagy találmány, szerintem jobb mint a csont vagy bár mi, sokkal másabb hangja van vele a gitárnak, mellesleg nehezebben is szakad a húr hogyha grafit nyeregben van

elitehun
Amúgy van értelme görgõs felsõnyerget tetetni vintage tremolos gitárra? Lock-os kulcsok mellé?
elitehun
Nem akármi 😄
Hecker007
én a Tone Zone+Liquid Fire meg a D Activator között nem tudtam dönteni, végül megvettem azt amelyiket elõbb megláttam a webshop listában és nem bántam meg 😊

Mondjuk most egy ilyen gitárt szeretnék majd csinálni:

Mellesleg nekem nagyon bejön ez a szám is 😊 meg bitang jó hangja van ezeknek a kerámia puknak 😄

elitehun
Van benne valami, már sokat megnéztem vagyis inkább hallgattam mire leredukálódtak erre a kettõre 😄
De lehet még megnézek néhány másikat amit eddig nem
Hecker007
nekem azt mondták hogy ki kell próbálni egy pár szedõt mire megtalálja az ember az igazit 😊

elitehun
Nem tudok dönteni! :S
Nem tudom hogy a Seymour Duncan Distortion-t vagy a JB-t vegyem meg hidhoz

Gondolom elektronikus hangszerek helyett lehetne használni más pengetõ hangszer szimulációt is.

a fruity loops nemvû programban van egy modul, asszem riff machine, beállíthatsz paramétereket és a program különbözõ dallamokat állít elõ ami vagy tetszik vagy nem, és finomíthatod a paramétereket és így a dallam szerkezetet is.. érdekes, ilyet még sehol máshol nem láttam

elitehun
Neeee megelõztél 😄

ElectricalTech: Jó igen, nem tudom hogy jött ez össze, de csak most esett le hogy riffet irtam és csokalaci ezért szólt hogy õ nem igen irt riffet de nekem nem esett le hogy még ott vannak a szólók is XD
AtomHeart
Kezdem kenyelmetlenul erezni magam ebben a topicban. <#vigyor5>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

csokalaci
Mivel sokat tompít a tenyerével, egy idõ után, sebes lett neki a keze, és minden kis apró érintésre, felszakadt a seb és el kezdett vérezni.

Itt még lehet róla olvasni.

http://facebook.com/musicleander

Nemtom mi van velem, olyan hülyén érzem magam, képtelen vagyok szerelmes lenni lányba, akárhogy erõsködök egyik se tetszik soha.
Viszont mikor még kisebb voltam úgy rémlik, akár választhattam is volna, hogy a lányok tetszenek, csak nem foglalkoztam velük 😞 most meg..
nem lehet valahogy visszacsinálni? Érez valaki hasonló dolgot?
Esetleg lehet az az oka, hogy gyerek koromba szinte csak fiú barátaim voltak?

lehet hogy izzad a tenyere, és azért.. nem?
melyiken szokott lenni?

persze, hogy hozzátett. az összes gitárszólót <#vigyor>
nem tudom mi a ban Kirkkel. Én nagyon szeretem a játékát, de a mai napig fingom sincs, hogy mi az a vékony fásli(??) a tenyere köré tekerve általában 😄

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Froopy
Kis T35-ös Cortom vásárlásakor nem túl vészes hangerõn szenvedett a basszusláda full blend-en.<#gonosz2> Elõször azt hittem, hogy az eladó rendesen összecserélte egy gitár erõsítõvel.😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Olyanok, mint az erõsítõn az EQ szabályzók csak egybe vannak gyúrva, tehát letekerve mély-kiemelése van, feltekerve meg magas, általában pedig ezek a tekerõk megakadnak középen (hogy tudd hol van a középérték, középkiemeléshez). A basszusgitáromon pl kettõ ilyen is van (Bass és Treble EQ), de láttam már olyan basst, amin rendesen három volt, ugyanúgy mint az erõsítõkön. Egyébként meg az aktív elektronika hangját nagyon meg tudja dobni - basszgitárban legalábbis - , sokkal többféle hangzást lehet kitekerni velük. Sima gitárban még nem próbáltam ilyet, de gondolom ott is hasonló lehet a funkciója.
elitehun
Csak azért mert csak néhány gitárhoz irják rá hogy van rajta EQ meg nemtom ezért tûnt furának
jah..

elitehun
Tehát olyan mintha a hangszedõ lenne aktiv?
aktív az az elektronika amihez külsõ táp kell, külsõ elektromos áram.
Elem vagy hálózati áram.
Passzív elektronika az amihez nem kell külsõ forrásból áram.
Csak végig megy rajta a jel.

elitehun
Az mit jelent ha egy gitár/basszusgitár aktiv equalizerrel rendelkezik?
tigeroo
*az utcsó 2 hang az A húron és nem a D-n
tigeroo
folyt.:

-----------------------------------------
-3-1-0-----------------------0-1-----0--1
--------3--2---0--2-3-2-3---------3------
-------------3---------------------------
tigeroo
keresek 1 bossa novás számot, nemtudom ki az elõadó sem (talán santana)
a bassline ilyesmi:

------------------------------------------
-6-5---------------5-6-7-8----5---6--------
-----8-6-5-----5-6------------------------
-----------6-8--------------8-------------
Én szeretem ezt a másikat is.
szerintem jól nyomja a kis aranos <#fogmosas>

elitehun
Khm. hát izé fail? 😄
Mind1 a lényeg hogy Kirköt szeretjük ezt a másikat meg nem igen XD
De amúgy biztos hogy hozzátett valamit zeneileg
csokalaci
Kirk egyetlen egy riffet írt, az is az enter sandman-nek a legegyszerûbb része 😄

http://facebook.com/musicleander

joshua
Bocsi a dupláért. Ebben a gitárban van egy úgynevezett Passing Lane Switch. Egy sima push kapcsoló. Valaki tisztázná, hogy ez mégis mit csinál pontosan? Elõre is köszi!

joshua
Ha a Hot Vintage AlNiCo humbi pickupomról leszedem a króm tetejét, hogy nyitott legyen, azzal mi fog változni a gyakorlatban?

Metalmilitiakid
Engem kifejezetten irritált a második gitár igen szar hangja nem is bírtam végighallgatni.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

elitehun
Hozzáteszem azért mert bár tud olyan jól gitározni (vagy akár jobban is amit azért nem hiszek) mint Kirk valószinûleg nem tud olyan fasza riffeket irni mint Kirk. Bár lehet csak azért mondom mert engem irritál. Viszont tényleg jól játszik
elitehun
Hát azért nem. 😊
Hecker007
Kirk helyett Õ kéne a Metalica-ba 😄

Ma reggel, amikor gondoltam hogy gitározni fogok, valamiért nem szólalt meg. Rájöttem, hogy a hangerõpoti rosszalkodik. De minden rosszban van valami jó, így ha a hangerõpotihoz hozzáérek, a gitár pont úgy viselkedik, mint egy killswitch. Nagyon állat ! <#buck>
fáradt vagyok 😞

HTS s3rg1nh00
át kéne állítani a facebook beállításokat,mert ha nem ismerõs nem látunk belõle semmit

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

This content is currently unavailable
The page you requested cannot be displayed at the moment. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may have expired, or you may not have permission to view this page.
Return home

így nem fog menni : )
dobd fel Vaterára.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Zeneileg jól összerakott darab, szerintem az intro pl nagyon ott van. A gitárszólóba az a kis hammer on/pull off (2:25-2:26) nem kéne szerintem, nekem túl gyors az addigi lassabb, dallamosabb témához ez a "tekerés". Aztán 2:35-2:42 között se kéne azok a telefontárcsázós háttérhangok, meg a beszéd. Az introba jól mutat, de oda nem illik, vagy ha mindenáron oda akarjátok akkor szerintem hangsúlyosabban kéne (még jobb lenne, ha valamelyik zenekartag felolvasná a szöveget). A kórusoknál, ahol a dupla vokál van, ott nekem a háttérbe rakott eléggé egyhangú, közel sem követi az elõtérbe lévõ dinamikáját az elején, a végén meg mintha helyet cserélnének, és a háttérbe lévõ válik a dinamikusabbá az elõtérbe lévõ meg a monotonabbá.
A fõ vokálon az én ízlésemnek nagyon sok a reverb, jó ez a térhatás, de szerintem ehhez a múfajhoz nem illik (legalábbis ennyi nem). A verzéknél nekem még mindig a vokállal van bajom, ahogy F1ú mondta, kicsit érzelemdúsabban kellene. A kórusoknál viszont már sokkal jobb a helyzet (ha nem nézem azokat a dinamikabeli hullámzásokat), nekem a kedvenc részem az 1:50-2:10 között lévõ ének rész (meg amikor a vége felé ismétlõdik ugyanez), na azok baromi jók lettek, egy picit lehetne talán javítani, de tényleg nagyon minimálisak.
Mondjuk nekem az egész vokál rész az akusztikus verzióban jobban tetszett, de tény hogy sikerült nagyon sokat fejlõdni az énekléssel, most már abba ne hagyd <#eljen>
A lábdob/pergõ hangjai nagyon jók, talán a crash cineket hoznám kicsit elõtérbe/venném hangosabbra.
A gitárokba az bejön nagyon amikor szétszedtétek az egymást követõ akkordokat a bal-meg jobb oldalra és így pattog a hang. Tisztára mint a korai arctic monkyes, csak it nem single coil hangszedõsek a gitárok.

Így tovább!
Sziasztok,
Eladó lenne az alábbi linken lévõ Balkezes elektromos gitár, erõsítõ és tartozékai, S.O.S Sürgõs lenne.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.252579488143817.59855.100001753022532&type=3

Érdeklõdj:
[email protected]

Köszönöm.

joshua
mert nekem az tetszik blõõ<#idiota>

elitehun
Az emg is gyárt pasziv hangszedõket <#idiota>
mért akartok mindenáron EMG-t venni? Vegyetek egy jóhangú passzív vevõt és dugjátok be egy jófajta overdrive pedálba, és ott a hang.

elitehun
De van olyan amit lehet. Pl a 89
joshua
Egyik EMG-t se?

elitehun
3 szálú, nem lehet
joshua
Nekem Blacktop Stratom van és nem hangolódik. Maximum ma nagyon rángatod😄

Amúgy az én kérdésem: EMG 81x és EMG 60x pickupok 4 szálú vezetékesek? Lehet õket felezni?

elitehun
Ja jó tudni 😄
Amúgy most igy hirtelen észrevettem egy gitárt ami nagyon tetszik és szerintem õt is veszem meg. Egy ibanez sas32ex
AtomHeart
A stratocastert 50+eve gyartjak vintage tremoloval es sima hangolokulccsal, es eddig ugy tunik bevalt. <#vigyor3>

Ha leszeded a locking nut-ot, akkor csinaltatnod kell ra egy "simat" egy hangszeresznel.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

elitehun
Ja és ha van egy locking nut-os gitárom de én nem szeretem a locking nut-ot és inkább locking tunereket akarok használni akkor csak simán leszedem a locking nutot és kicserélem a hangolókulcsokat vagy kell vegyek új nyerget is?