15100
Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
vagy dobjon be egy unicum-ot -
Egyébként nem tudom mi a faszért kell ezen lovagolni, a srác leírta a magánvéleményét, sok dologban igaza is volt szerintem, ha nem értesz egyet, akkor írjál Te is egy cikket, vagy _kulturált_ hangnemben közöld az ellenvéleményed, neadjisten szard le az egészet. -
No itt van amit töröltek
itt
És ez az amire föl megadta magát a srác és mártírt játszik mert én rasszista vagyok
itt -
Pontosan ezt akartam irni ,de nemakartam megserteni! -
Egyetértek... Sajnos MaSzKa kb egy 14 éves értelmi szintjével fórumozol. Nem bátásból csak kicsit oda lehetne figyelni, hogy összeszedetteb legyen amit írni akarsz. -
Nem direkt baxogatasbol kotok beled,hanem az idegesit,hogy amit olvasnek topict ertelmetlen HSZ-eket generalsz ! :( Mikor benezek,hogy 70 Hsz-t irtak ebbol 80% te o...segiddel van tele es folos linkekkel!! DE ezt nemcsak en mondtam mar neked! Udv -
Na ez jellemző rád
-
kölkök-kölkök ne veszekedjetek mert mindenkit bemószerolok az admin-ovonéninél XDD -
te meg mindig azt nézed hogy én mit csinálok
és nem tetszik semmi amit én csinálok, direkt belémkötsz -
Jaaa igen :D De legalább kormányokkal fogalkozó dolgokat linkelt ide :D
Bár csak annak a szellemileg sérült Zuppermannak a cikkét ne linkelte volna ide. Lett volna nekem is pár nyugodt percem, és az a szellemileg sérült se játszadozna most mártírt, mint egy fürdős q*va.
Szívesen bekommentelnék neki, hogy igazából jó színész, és a cikket nem azért vette le mert leki sérült hanem mert rájött hogy nincs igaza. -
Ez a MAszka minden topicot szetcsesz es ovodas szintu,sertobbeket nem is irok inkabb!!! Nem veszi eszre magat! :( -
ja már láttam, az eredeti cikket valaki belinkelte a 100-adik hsz körül a forumában :) beirtam amugy ide is és lőn megint kimoderáltak. pedig eskü csak annyit irtam hogy egyetértek a fikázókkal mert igazuk van... utána a modi MEGKÉRT (szó szerint) hogy ne csesztessem direkt (ingereljem, huzzam az agyát, valami ilyesmit irt) a csávót... mondom wtf, éljen a demokrácia meg a pártatlan modik :D -
Nimá Wander, boltvezetőből boltossegéd lettem.
Te meg nemtommiből "mezei tapló" :P :D
El nem hiszem, hogy egymástól függetlenül kb 1x re irtunk hozzászólást ugyanúgy emlitettünk valmai keszttyűt meg kolbászt :D akkor mégiscsak az illető lökött.
itt -
Maszka nyugi, mer leelőzzük hozzászólásokban a TestDrive topicot :D
Próbáld ki 1x a G25 öt valahol, ahol jól be fel van syerelve, és sose fogod alább adni :D -
néha még kicsik is, nekem elhiheted... tényleg. -
-
Grebber-nek fél évig eltartott mire kiválasztotta és megvette a vga-t
nem akarom elkapkodni én se :D -
ez az igazi fém
ezek nem olcsókk az biztos
-
Nem unalmas még? -
régi momo is jó volt:
-
Ha ez így halad lassan eljutunk, a "elég lesz a gamepad is" szintig
-
sok kormány -
-
ez gyönyőrű
egyedül a bajszok nem tetszenek kicsit nagyok
az lenne jó ha olyan lenne mint a régi 1999-es Wingmanba pont jó nekem
-
az a vátó olyan játéktermi hangulatot áraszt bennem -
konzolos beütés ? ez a problémád vele ? 
nem vagy semmi... -
most néztem már 44eFt a G25
ilyet meg használtan 6-7eFt-ért is kapnék
a múltkor volt 1 a ph-n de egyből el is vitték előlem
nem vagyok gazda így jól meg kell fontolnom
a DFP a konzolos beűtés miatt nem tetszik
-
Ezzel a sok rizsával mit akarsz elérni? Ezzel magyarázod be magadnak, hogy a G25 miért nem jó neked?
Ne untass már vele minket...Vegyél DFP, stabil az asztalon, kényelmes, jó a váltó, és sokat fordul:) Nekem és sokmindenkinek ilyen van , 20 Ft volt:) -
mert ez az I-force késöbb sok más sokkal drágább kormányba is ezt használták az újabb verzióját
nagyon szar nem lehet
-
ez jó mechanika sztetek?
-
nekem régi Logitech-em van
szétszedtem és akár hiszed akár nem minőségi
Microsoft SideWinder Force Feedback ehhez képest alapanyagilag, illesztésileg meg se közelítí
ilyenem is volt:
ez viszont 1 kisporólt gagyi
-
A régi logitech az minden csak nem minőség... (mondjuk az új dolgai sem arról híresek)
Az Act-labs Force RS-e viszont baromi állat. nekem mai napig működik. -
és miért nem?
akkor ez mi?
Logitech Wingman Formula Force EX
szerintem van olyan akinek nincs sok pénze de minőségi kormányt szeretne az vesz régi Logitech-et és azt érdekli -
ezek is i-force-ot használnak:
-
Elhiszed, hogy senkit sem érdekelnek ezer éves cikkek?? Minden topicot szét kell cseszni? Elárulom, Wingman Formula kormányt évek óta nem gyártanak... -
A Logitech mindig is jeleskedett PC-s egerek és joystickek területén. Az utóbbi időben ráadásul kormányokkal is elkezdtek foglalkozni, bővítve ezzel amúgy sem csekély választékukat. Legújabb modelljeikben pedig már megtalálható a force feedback technológia is, tehát nem csak mi hathatunk erővel a joystickre vagy kormányra, hanem visszafelé is, tehát érezhetjük, ha nekimegyünk egy falnak autóversenyzéskor, vagy lövünk egy szimulátorban vagy akciójátékban.
A Logitech kormánya a WingMan Formula nevet kapta. Ez egy kényelmes tervezésű, négy gombbal rendelkező kormány, melyhez pedálok is tartoznak. A két pedál eltérő keménységű, mint az a valóságban is van. A pedálok mellett egy elkülönített lejtős rész található a fékpedál mellett, a láb pihentetésére. Ha az autós játék manuális váltóra van beállítva, a kormányon lévő két karral válthatunk sebességet, míg egyéb esetekben ezeket is tetszőlegesen programozhatjuk, akárcsak a kormány középső részén lévő négy gombot. A kormányt 270 fokos szögben forgathatjuk.
A WingMan Formula kormánynak van egy force feedbackes változata is, a WingMan Formula Force, mely az Immersion Corporation I-FORCE 2.0-ás force feedback technológia alkalmazásával készült. A technológia lényege az, hogy a hagyományos fogakerekes megoldás helyett drótokat használ az erőhatás kifejtésére. Ezt a kormányt USB portra is csatlakoztathatjuk, mely jóval gyorsabb adatáramlást biztosít, mint a hagyományos soros illetve párhuzamos port.
A két kormány november végétől lesz kapható a boltokban, dobozukban a UbiSoft F1 Racing Simulation programjával és a Gremlin Motorheadjével. Az egyszerűbb változat 60 font (kb. 23000 Ft) körüli, a force feedbackes pedig 107 font (kb. 40000 Ft) körüli áron lesz kapható.
-
ez is Logitech
Logitech WingMan Formula Force
A Logitech WingMan Formula Force dobozában - a többi erővisszahatásos kormányhoz hasonlóan - egy kormány, egy pedál és egy tápegység található. A kormány átlagos méretűnek mondható, a Microsofténál nagyobb, de az ACT Labsénél kisebb. Az asztalra rögzítéshez két kar van, melyeket csavarokkal szoríthatunk az asztalhoz. A magas peremű asztal ezúttal is gondot okozott, de pár könyvvel megoldható volt a rögzítés problémája. A kormány kényelmes kialakítású, a kéz számára külön kialakított kisebb bemélyedéssel, ráadásul pedig az egész kormány gumis borítású. Négy gomb található a kormányon, és két váltókar a tengely felőli részen. Ez utóbbiak az eddigi legjobbak, melyekkel találkoztam: jó nagyok és megfelelő hosszúak, a kormány minden helyzetében kényelmesen használhatók. Sajnos ez az összesen hat gomb nem mondható elegendőnek a mai játékoknál - például a Need for Speed: Road Challenge-ben rendőrként sokkal többre van szükségünk. A pedálok talpazata elég nagyméretű, így kényelmesen elfér rajta a láb, és nem is csúszik hátra, viszont maguk a pedálok viszonylag kicsik, ami kisebb hátránynak tekinthető kényelmességi szempontból.
Szokatlan megoldás, hogy a tápkábel és a gépbe menő kábel nem a kormányba, hanem a pedálokhoz megy. Ez végülis ésszerűbb, mert a konnektor úgyis a föld közelében van, és a kábelek így nem zavarnak az asztalon, csak a kormányt a pedállal összekötő kábel. Ezt a kormányt a soros portra kellett kötni, de létezik USB-s változata is. Az installálás egyszerűen ment, a WingMan Extreme gamepad miatt már korábbról fent volt a játékvezérlő-meghajtóprogram, ez a gép indításakor rögtön felismerte a kormányt, és beállította a megfelelő dolgokat.
A force feedback effektekhez az I-Force technológiát alkalmazza ez a kormány, mely nem fogaskerekekkel, hanem acéldrótokkal valósítja meg az erővisszahatást. Az eredmény igen jó, csak kicsit gyengébb, mint pl. a Microsoft kormánynál volt. A finomabb effektek (pl. kisebb rázkódások) területén viszont ez a technológia szerepelt jobban. Teszteléshez a Need for Speed III-at használtam. Játék során minden effektet rendesen érezni lehetett, megfelelő erősséggel. A 180 fokos elforgatási szög is megfelelőnek bizonyult.
-
ennek az elődje volt:
-
enneél jobbara ugysincs pénzem
15eFt ez a legjobb
-
gyönyőrű
végig gumírozott vagy 5kg van
a rőgzítés kitűnő, nem lehet letépni