15099

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • Norbi1990
    Igen :)
    Köszi! :)
  • FMassa
    Ezaz megjavult.Csak azért volt érdekes mert az elején jó volt és azóta csináltam egy új profilt és nem állítottam be..pfff
    Nagyon köszi mindenkinek aki segített.Ne nézzetek annyira hülyének h csak ennyi volt a baja.Bocs h ennyi időt elvettem tőletek ilyen kis probléma miatt.Még1szer nagyon köszi.

Am Norbi te vagy a seat-os ligából?Meg voltál a ROC-on.Azthiszem te lettél második a ligában.Ugye?grat hozzá:)
  • cselt
    Nálam mondjuk csak fel van telepítve, de nem használom a progit. Megy az nélküle is nem kell futnia a háttérben. Próbáld meg teis kilőni az óra mellől.
  • pointer4
    Nemhiszem hogy szarabb, csak lehet benne állítani mindent (az bonyolítja meg) menet közben. Nekem pl csak a pluginnal tűnt használhatónak a játék. Illetve minden komolyabb modban alapból bennevan, PL HistoricGT, meg most CTDP06 még ezt is! adja: LEO
    Úgyhogy valszeg veled lesz gond.
    FMassa: Amúgy kis leírás FFB-hez.
    Illetve realfeel pluginhoz leírás.
  • Norbi1990
    A Főmenübe Setting->Controls és ott a Force Feedback lapra kattintva tudod beállítani
  • Norbi1990
    Szerintem ez szarabb mint az alap FFB :D
  • Norbi1990
    Alapból az rF-be kivan kapcsolva a FFB, úgyhogy sztem bekéne kapcsolnod :))
  • pointer4
    Ha csak ezt az egyet próbáltad, akkor játék beállításaival van gond.
    rF-hez eleve tedd ezt fel, (ha a mod nem tette volna meg) a vezérlő fajtáját kormányra (wheel) , az FFB értékét meg mínusz tartományba.
  • koanla
    "Megnéztem, végignyomogattam a gombokat és ráz meg minden hülye effekt működik."
    Ez mondjuk már feltételezi a szoftvere meglétét. Ha csak egy játékkal nézted, az bizony lehet, hogy csak annak az egy játéknak a "hibája" (Esetleg érdemes még szétnézni a játék beállításaiban is, a Force Feedback-nél, hátha valami elállítódott; mondjuk le van tekerve nullára, inaktív, vagy ilyesmi.) Persze próbáld meg más játékkal is, és ha az sem segít, akkor tényleg fel kell pakolnod és más gépre tenni, hogy ott mi a stájsz.
  • FMassa
    Feltettem a legújabbat amit a logitech oldaláról szedtem le(5.02).És az Rfactoron F1RFT-vel játszok(játszanék) vele.
  • koanla
    Na, akkor már legalább tudjuk, hogy nem HW-es a gond, szerintem kezdhetsz megnyugodni. :-)
    Milyen játékokkal nézted?
    Plusz ajánlom figyelmedbe pointer4 sorát is:
    "Akkor kapd fel driverrel együtt, és irány haver gépe."
  • cselt
    Akkor ott valami beállításbeli probléma van. A logitech szoftverét feltetted?
  • FMassa
    Ha bedugom kalibrál.Megnéztem, végignyomogattam a gombokat és ráz meg minden hülye effekt működik.Fogalmam sincs mi baja van.Azért nyugtasson meg vki azért nem kell majd kidobni?És köszi mindenkinek aki segített.
  • pointer4
    És kalibrál a kormány ha feldugod? (kifordul balra-jobbra) Mert azt USB ről nem tudja megcsinálni. Ha igen, kalibrál, akkor kap tápot. És akkor valószínű szoftveres gond. Akkor kapd fel driverrel együtt, és irány haver gépe. Előtte még azért a játékvezérlőknél nyomogasd végig a gombokat, hogy ott ráz-e. Minden gombra külön egy idétlen effekt.
    Ennél az ablaknál:
  • koanla
    Hát, ez így tényleg érdekes. Így már fogalmam sincs, mi lehet a gond. De tényleg próbáld meg más gépen is. Azt azért érdemes volna kideríteni, hogy HW vagy SW a gond. Utána még tovább lehet menni, de így távgyógyításból ennyi telik.
  • FMassa
    Igen volt benne Force és működött.Be van dugva meg minden.És tegnap már nem volt
  • koanla
    Még azt nem írtad, hogy volt-e benne valaha is force, mióta Nálad van? Illetve Te láttad-e az eladónál, hogy működött. Az olyan triviális dolgokat nem is írom, hogy csatlakoztatva van-e mindene, mert nyilván igen...
  • koanla
    Tessék csemegézni:
    http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=vista%2Bforce+feedback
    Ugyanígy jártam én is, szóval első kézből tapasztaltam. De nem, nem gondoltam komolyan. :-)
  • koanla
    Olyannyira komolyan gondolom, hogy ebbe én is belefutottam biza. Én sem értettem, de attól még így volt. Persze nem volt egy nagy varázslás megoldani, de akkor is érthetetlen. Keress rá gugliban nyugodtan.
  • koanla
    Akkor passzolom. Vistával van egy registry-buhera, ami megoldja, de XP-n tényleg kéne lennie már előszörre is. Marad, amit pointer4 írt, azaz másik gép, másik játék. Bár ha jól értem, több játékot is kipróbáltál már.
  • FMassa
    és ugye a pedál az nem volt jó először,de az megoldható.Tegnap du. játszani akartam vele és nem volt Force.Tehát mintha nem is Force kormány lenne.
  • FMassa
    Nem Xp van a gépen
  • kiki888
    jajj Dietrich megismersz?? SSTV :D
  • dashed_
    "Vistát használsz operációs rendszer helyett? Csak mert azzal bizony nincs Force," ezt remelem te sem gondolod komolyan
  • Dietrich
    momo betegsége a pedál a potik..de azért napi használatnál is birják 2-3 hónapig. aztán lehet szétszedni javitani arra tett be linket Toby.
    momo pedál javitás

én ma szedtem szét a DFP pedált unalmamban..1,5 éve használtam nem volt semmi baja..találtam bene egy szőlő szemet ami már mazsola volt. Kb. ennyi a különbség a DFP és momo pedál közt.
    DFP-nél kijavitották a momo betegségét.
  • pointer4
    Próba másik játék, másik gépen. A Momokkal sok zűr létezik, de 10 óra után azért ritkaság számba menne ezek közül bármelyik is.
  • koanla
    Vistát használsz operációs rendszer helyett? Csak mert azzal bizony nincs Force, bár azt nem tudom, hogy a Momoval sem. Vagy hogy érted azt, hogy eltűnt? Ment egy ideig Nálad és aztán nem lett? Mert nekem régebben volt olyan is, hogy a táp bemente elengedte a forrasztást. Szóval tudni kéne, szoftveres, vagy hardveres eredetű a gond.
  • FMassa
    Tehát annyi h a pedál ahogy leírtam nem működik rendesen és mára az FFB beadta a derekát,vagyis mintha nem is FFB kormány lenne.Ez egy MOMO FFB kormány és 1hete vettem használtan és az eladó azt mondta h 10órát sem volt használva.A pedál az majd megoldódik,én nem merek hozzányúlni,de van ismerős.Az FFB idegesít.Fogalmam sincs mitől nem működik és nem is régi.Ha vki tud segíteni nagyon örülnék.előre is köszi
  • koanla
    Ezt nem értem.
  • Toby0501
    Pedál hibára
    Az FFB hiba nálam akkor jött elő régebben, ha a proci túl volt terhelve, de már nincs vele gond, nem tudom a pontos okát..
  • FMassa
    Sziasztok!!!
    A héten vettem egy Momo FFB kormányt és kb 3 nap után a pedál beadta a kulcsot,vagyis nem megy fel padlógázon 100%-ig a gáz csak kb. 80-90-ig.És erre ma mintha nem is FFB lenne.Eltünt belőle a ForceFeedback.Akkor akitől vettem(használtan)mondta h 10órát se volt használva és szerinte szoftverprobléma.Ha vki tapsztalt hasonlót vagy tud segíteni és tudja h mi a .... van lécci segítsen,mert már nagyon ideges vagyok miatta.Nagyon fontos lenne.előre is köszi annak aki megszán és segít:)
  • batihu
    Én a helyedben inkább vennék egy Logitech Driving Force EX-et, igaz az a duplájába kerül, de szerintem megéri a jobbat venni,most olyan 13.000 FT.körül lehet kapni.
  • kiki888
    üdv
    lenne egy kérdésem
    a formula force ex és a driving force ex közt mi a különbség?
    mert ha jól láttam mind2 megy PC-n és akkor már a Drivinget veszem meg mert olcsóbb
    köszi
  • popzu
    sziasztok , van 2kormányom egy logitech és egy it az a lényeg hogy test driveban szeretném nyomni 2kormányal az egyik kormány(it tratalmaz kormény,fék,gáz,kézifék,válto) logi az csak kormány meg 2pedál és szeretnék egyszere 2kormányal jácani(logivsl vezetni és az itböl csak az egyik pedál kéne kuplungnak de ha bedugom a 2kormányt az optionsba egynek látja és nem müködik mit tegyek ötlet?
  • rototti
    Sziasztok!
    Szeretnék egy új kormányt, a Trust GM-3200-est néztem ki Link. 7100 Ft és 2 év gari van rá. Viszonylag jónak tűnik, bár nem tudom mennyire megbízható ez a márka. Tudnátok ebben segíteni? Vagy kb. azonos árban egy jobbat ajánlani?
    Köszi szépen!
  • koanla
    Nincs mit. Én is nem oly rég végeztem el a kis karbantartást és ég és föld a különbség az előző állapotához képest.
  • NIBI
    De jó hogy mondod!
    Már meg is csináltam és most szuper lett. KÖSZI. :)
    Pedig régebben már használtam a módszert másik kormánynál, most mégse jutott eszembe.
  • koanla
    Mennyire szarkodik? Csak mert nálam egy tisztítás, a forgó cuccok zsírzása és a potik WD-40-es kezelése segített. A potik rögzítésén is igazítottam, hogy kisebb legyen a játékuk. Azóta ismét precíz a cucc. Ha nem végzetes Nálad a hiba, lehet, megérné ezt megpróbálnod.
  • milk41
    Nekem volt Nascar,Enzo és még 1 aminek most nem jut eszembe a neve.Mindegyik úgy ment tönkre,hogy koppant egy kicsit a padlón és hallottam,hogy eltört benne valami.Utána megnéztem,hogy működik e még és utána már nem is látta a gép.Szétszedtem és külsőleg semmit sem vettem észre.

Ez bírta a legtovább:

Ha jól emlékszem a szekvenciális váltó kar fém volt de lehet,hogy csak "krómozott" műanyag.
  • NIBI
    Nekem 2 is van. Egy 360-as, meg egy Enzo FFB-s. :)
    Szerintem jók, és azóta talán a strapabírásuk is jobb. Bár még mindegyik működik. A 360-ason hamar elszálltak a rugók, de megbuheráltam. Enzo-nak semmi baja, pedig koptatva van rendesen. :)

Viszont kérnék egy kis helpet a Logitech Wingman Formula GP-sektől.
    A potim szarakodik és ha esetleg van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen poti kell bele és hol lehet beszerezni azt, akkor lécci írja meg.
    Remélem kapok választ.