584
Amiga vs. PC - melyik a jobb?
-
Laci #363 ÓÓ, amikor még AMIGA 500-am lehetett... De régen volt sajnos. Persze csak a modulátort tudtam rákotni RF-bne a TV-re és csak monóban ment, de ha kicsivel többet értettem volna a videóbemenethez sztereoban is zenélhettem volna vele... -
TheZsenyka #361 Egyébként a legelső élményem vele az volt, hogy beledobtam egy floppy lemezt (pc-s lemezt, azért hogy kipróbáljam, nem ragad be a lemez szal jó a drive etc.) és ösztönösen kékhalált vagy hibaüzenetet vártam de csak szépen visszaadta az indító logo-t. -
TheZsenyka #360 Az itteni viták hatására vettem egy AMIGA 500-at... (amúgy 1.2GHz TB tulaj vagyok) annyi bizonyos hogy nagyon kultúrált a cucc... sajnos csak monóban tudtam üzemeltetni mert nincsen RGB cuccosom hozzá, de tényleg aranyos szerkezet... -
#359 Furcsa, de egyetértünk :-PPPP -
Laci #358 Na moderátor úr! Ha törődsz egyátalán a szupergamezzal és a hardware rovattal, kitörlöd farkaspok összes hozzászólását a kedvenc topikomból. Köszi előre is. AMIGA forever! -
#357 Hát igen. De legalább azt látnám, hogy nem script szúrja be a szövegeket. De képtelenség ilyen gyorsan gépelni... -
ixyon #356 bazze ilyenkor hol van a moderátor? -
Docky #329 trinitron: "Elmondok valamit, amit egy atlag amigas altalaban nem szokott elhinni. Haver otthon gepezik (VisualC, mirc, explorer, meg mittomenmi megy), hoznak egy cd irot, hogy irjon. Erre o a mukodo gepre! radugja, IDE csatorna enable (megcsak nem is scsi), megirja a cd-t, kozben fordit a C fordito, meg megy minden ami eddig, aztan disable, lehuzza az irot es mar viszik is a cd-vel egyutt..."
Ezt most ugy mondtad mint amikor egy kisiskolas fiu meglatja eloszor a noveret csupaszon ;)))
Az amiga ezt 91 ben mar tudta ide-n scsi-n egyarant.
Kivancsi lennek hogy a winya hasznalata hogy megy ringyuz alatt plugenplej, fokent hogy egy filerendszert mi fuzi be , vagy csak cdrommal megy eme csodalatos dolog ? ;)) Aspi rulez netan irni tudsz vele de latszik mint uj drive a win alatt ? ;)) Amugy ki az a hulye aki a cdirojat viszi iratni ;DD altalaban winyat szoktak szal ennyit a lehetoseg hasznossagarol . Jellemzoen PC re vallo, van de minek opcio ;))))
-
Trinitron #313 Na ennyit a szakerto amigasokrol...
Ez a topic is el van... -
#253 Remélem hosszabb távon k-line-ra kerülsz... -
TheZsenyka #233 Nem értem, hogy miért kell feszegetni ezt a kérdést??? Mi a jobb, egy AMIGA 4000 vagy egy (úgynevezett) PC? Mi a ráknak erről vitatkozni??? Gondolom mindenki eldönti hogy a munkájához, játékhoz, szórakozáshoz neki mi a jó, mit engedhet meg magának, mihez ért etc... Frankón nem értem hogy minek kell ezt az egészet ennyire felfújni? Aki amigát akar használni használjon amigát, aki (úgynevezett :) pc-t akar használni, használjon pc-t. Részemről sosem volt Amiga-m, egy tuti, hogy nekem a pc megfelel mindenhez amit csinálok... Lehet hogy az amiga is megfelelne... mittomén... kit érdekel??? Jól vagytok? -
Trinitron #201 Docky: igazad van, hogy az amiga 50MHz-n kivaloan hasznalhato akar egyszerre webezesre, cd irasra, downloadra, ircre (amik ugye altalaban 0%-ban terhelik a procit), de neha az ember mast is akarna csinalni egy gepen.
Elmondok valamit, amit egy atlag amigas altalaban nem szokott elhinni. Haver otthon gepezik (VisualC, mirc, explorer, meg mittomenmi megy), hoznak egy cd irot, hogy irjon. Erre o a mukodo gepre! radugja, IDE csatorna enable (megcsak nem is scsi), megirja a cd-t, kozben fordit a C fordito, meg megy minden ami eddig, aztan disable, lehuzza az irot es mar viszik is a cd-vel egyutt...
Trinitron -
pista #200 Ősi bölcsesség. PC szar, ezért veszi mindenki. -
Nyiri #199 AAAAAAAAAAAa
fejezzetek mar be!
Kesz!
Az egyik ezt veszi, a masik azt kész!
Nekem pc-m van mert soha nem ismertem az amigat, ezert nem is mondok velemenyt rola! -
#197 Jószöveg :) -
pista #196 Élvezettel olvasom a hozzászólásokat!
Mivel magyarázzátok, hogy mindenki PC-t vesz?
Mazochizmussal?
-
#193 Van amit szeretek, de az oprendszerek között még keresem az igazit. Az a baj, hogy én csak a viszonylag ésszerűen működők között keresgélek. Ráadásul szeretem, ha kezeli a hardvereimet minden macera nélkül. (XP)
Persze van egy szerver is rám bízva, ami web-, mail-, file- és accountszerver, ott persze linux van fent (én tettem fel), de az a csúnya X meg sem közelítheti azt a gépet :-)
A rulezolás nem egy szép dolog. Legalabbis én nagyon tudom gyűlölni... -
Astard #191 Akinek ez a hobbija, és nem kényszer azért valamit kéne szeretni. Az Amiga(OS)-t lehet. :) -
#190 nem. én nem szeretek rulezezni... -
Astard #189 Pheel: És windows nem rulez? :) -
Astard #188 Lali: Használja a halál. W95-> means w95,w98,w2k... (Amigán bármikor bármit tudok törölni, frissíteni.) Igazad van tényleg van más is pécére, csak az a probléma hogy nem elég támogatottak (mint az Amiga) és kénytelen a szerencsétlen user wingecit használni. Akinek meg tetszik a winDOS, az csak agymosott lehet, részvétem.
Trinitron: Lehetne, elterjedhetne pc-n is egy JÓ OPrendszer. Te új pc-s vagy, előtte sokat Amigáztál? Vagy már elfelejtetted. -
#187 Ez egy olyan hozzászólás, amihez kár bármit írni. Igazad van és kész. Legyél boldog, én meg nyugodt, hogy nem vitatkozom... -
Trinitron #186 Sau: azt mondom, hogy akar meg igazad is lehet. Vegtere is mas szemmel nezzuk a dolgot, masra hasznaljuk a gepet, mint kiderult. De kulonben ugyanezt mar szemelyesen is megbeszeltuk. Azon vitatkozni meg butasag, hogy ki mennyire ert a gephez, mert nyilvan mindenki tud olyat mondani, amit a masik nem tud...
Trinitron -
#184 Saughassy: nem tudom milyen jogon kuldod el a francba a masik embert, aki szerinted nem ert az Amigahoz, mikor rajtad meg kilometerekrol buzlik, hogy fogalmad sincs a PC-rol. Olyan vita ez, mint nekem Intel procim van, valakinek meg AMD-je. Erre o elkezd orditani, hogy AMD rulez es kozben fogalma sincs rola, hogy nekem miert van Intelem. Ja es linux is rulez, meg OS/2 is rulez, meg Amiga is rulez... -
Trinitron #183 Hal'istennek 3 honappal a 2k megjelenese elott vettem az elso pc-m, igy csak addig voltam kenytelen 98-at hasznalni...
Trinitron -
#182 Nt t hasznaltam mindig is nt 3.51 4.0 2000 XP a win9x et kihagytam. -
Trinitron #180 Sau: tudom mit kellett hasznalni, es azt is irtam, hogy altalaban az volt a baj, hogy elfelejtettuk. Abban pedig igazad van, hogy csak a PIV arat tudtam, a CV meg ugye telleg S3, a Merlin haveromeknal nem ment 060-al (autoconfig?), a Retinat nem ismerem. Amit viszont lattam is (Merlin, CV, PIV) az meg a tizedet sem eri, mint amennyiert venni lehet. - Jah, telleg az a Merlin elado, ha erdekel valakit. - Mas: 8x-an itt a cegnel megirom a cd-t anelkul, hogy elrontanam, otthon a gepem mino meglepo programozasra hasznalom (hol a benti melomat, hol grafika (OGL, D3D), meg mas), ezenkivul filmet is nezek rajta (altalaban 2cd-s divx-et jobb esetben ac3 hanggal), neha rambiznak egy-egy film attomoriteset, volt mar ugy, hogy renderelni is kellett max-al, jah es vegul szoktam neha jatszani is. Hat nekem ezekre a dolgokra van szuksegem otthon.
- Astard: aki 95-ot hasznal meg is erdemli, ha meg kenytelen, akkor reszvetem neki. Persze ugyanez vonatkozik a 98 es milleniumra.
Trinitron -
#179 van pl winnt meg linux meg beos meg kismillio os a vilagon... ki win95 hasznal csak amigas barom lehet... -
Astard #178 Ringyózosoknak, egy használhatatlansági példa.:
W95-> mi van akkor, ha egy vírus elszar egy olyan dll-t, amit a wingecid mindig használ, vagyis nem lehet törölni sem átnevezni ringyózban, és hosszú file-nevű (micsoda evolúció már a C64 is többet tudott mint 8+3 :)) vagyis DOS-ban hiába másolod át, nem megy át a Long name. HATÁRSZAR!
Valahogy biztos megoldható, de Amiga OS-en nem kell ilyen primitiv problémákat megoldani, ha nagyritkán valami nem OK, akkor pillanatok alatt egyszerűen MEGOLDHATÓ. Nem Format dh0:, nem is emlékszem mikor formáztam utoljára, vagy hasonló (Winyóvételkor). -
Trinitron #176 Na csak annyit, hogy a 060-hoz adtak valami libraryt (nemtom man a nevet) aminek fent kellett lenni, mert kulonben 060-on nem bootolt, viszont ha fent volt, akkor 030-on nem bootolt. Nem nagy ugy, csak az ilyen aprosagot mindig elfelejti az ember es karomkodik, hogy dugdosni kell a vinyat.
A 100k A3000-bol meg inkabb nem kerek, mert magaban az meg igen keves barmire is. Mellesleg nem hiszem, hogy grafkartyaval kijon ennyibol, amikor 60-70k egy grafkari (persze hasznaltan).
Nem akarlak en egyebkent rabeszelni semmire, csak ilyen hulye vagyok, hogy nem birom szo nelkul megallni, hogy a forumon sik hulyenek, idiotanak, meg birkanak neznek mindenkit, aki nem amigazik.
Trinitron -
#175 de megiscsak pc röl netezel... :P -
Trinitron #172 Igy van :)
Na a trefat felreteve, mar megint jonnek a bena szovegek:
- beleszarok a feszekbe: ez mit is jelent? nem amigaval szulettem, meg csak nem is az elso gepem volt. Pont annyira tartom, amennyire nekem hasznalhato volt. Es valoban telleg pc-t hasznalok, de tobb ideig hasznaltam amigat, ugyhogy talan meg tudom itelni a dolgot. Ha lesz kedvem egyszer talan meg el is sorolom miert valtottam.
- Jah es nem procikartyat csereltem, hanem a havernal akartunk bootolni a vinyomrol, csakhat nekem nem volt ez meg az felpakolva. Nem egyedi eset, az Amiga klubban allandoan ezzel szoptunk.
- A vegtelen draga desktop amiga ararol olvasd el Ratdragon beszolasat!
- Speedtesteket meg szerintem mindenki csinal, egyesek a stopperorat hasznaljak arra ha man mas nincs...
Trinitron -
Trinitron #169 Jah, es fedett palyan :))) -
#168 ez kurvajo "stopperel merve" :) -
Trinitron #167 Na akkor talan 6 ev amiga tulajdonlas utan csak hozzatudok szolni ertelmeset.
-Sau: Igazad van, a PIV-en Cirrus chip van, aminek a pci-os valtozatat szinte utanad dobjak olyan olcso. Ezek szerint a minosege is olyan (szerinted!).
-Az autoconfig telleg megy, csak allandoan szarakodni kellett, mikor egy 060-as gepen akartam bootolni a vinyomrol (nekem 030 volt). Ez persze az Amiga OS baja. 2k alatt csak berakom a vinyom es bebootol total mas configon is (nyilvan a driverek felrakasa utan, es semmi ujratelepites)
- Egy gep kepessegeit nem egy bena user altal keszitett fos anim hatarozza meg.
- Na azt azert el kell ismerni, annak idejen jol kitalaltak, csakhat ugy hagytak.
- A nagy amigas feeling meg kb olyan, hogy egy iroasztalon szanaszet van vinya, cd-rom, tap egy 1200-es korul, netan bele van kokanyolva egy pc-s hazba, vagy az ember a gatyajat kolti egy desktop amigara plusz a belevalokra. Ha ez megvan, el lehet kezdeni a rendszert ossze-vissza buzeralni mindenfele progival, mert az os magaban semmit se nyujt (akar ez is telhet egy hetbe). Es persze az is az amigas feeling, hogy alkatreszt szinte csak hasznaltan lehet venni vegtelen dragan.
- Docky_SD: aruld man el, milyen formatumba digizel? Probalj pl divx-be! (jo ez csak provokacio, nyilvan nem fog menni).
- Ratdragon: gratulalok a 320k-s amigadhoz. Mostmar truecolorban is tudsz amircezni, valamint meg tudja csinalni a papirmelot. Kafa.
Vegso lenyeg az, hogy nem kell azert ennyire elszallni attol a geptol.
Trinitron -
Astard #166 Tökéletesen egyetértek Victor, Saughassy, Docky -User-ekkel. Erről a témáról csak az tud értelmeset mondani, aki ismeri mind a két géptipust.
A szemellenzős Lamer-ek meg súlyos tévedésben vannak (szánalmas népek).
AMIGA Forever!
Victor: A Scanjaggler very Rulez, :-). -
#164 "akinek a scsi elonye abban merül ki, hogy nem fogja a procit, hát... Mellékesen az Amiga természetesen kezeli az IDE,t es az összes SCSI hw t is, kezdve a streamerektol a scannereken át a winchesterekig."
OK. Ha kezeli az IDE-t az mas. EIDE-t? Es lattal is mar ilyet? :)
Az SCSI termeszetesen nem ebben merul ki, de a procifogas temakoreben megemlitheto talan...
Docky_SD: Sajnalom a haverodat, de ebbol a leirasbol az derul ki, hogy te meg a PC-hez nem ertesz. Esetleg oprendszer, alaplap, vinyo, dvd lejatszo tipusa, beallitasai, ilyesmi erdekelne.
Mas: Stopperrel merni atvitelt tobb, mint mulatsagos :)
-
#161 "Egyébként a PC-n, UDMA ide vagy oda, a vinyó-hozzáférés fogja a procit."
Ez igaz, de csak azert mert ugye amig a proci adatra var a vinyotol, addig nem nagyon tud mit csinalni, hat nop-ol. :)
Amugy meg a SCSI elonye a minimalis procihasznalat masolaskor, de az ugye draga is, meg minek is. Amiga tudomasom szerint nem kezel IDE/EIDE vinyokat, a PC meg ugye SCSI-vel nem fogja a procit masolaskor.
Tsokolom! :)))) -
TheZsenyka #159 Egy ikont odébbrak az ember és újra kell indítani a windows-t... :) (by me), na jó rATdrAgOn, miért nem írsz magadnak oprendszert? :) Ha esetleg írtál már akkor természetesen minden tiszteletem a tiéd... -
TheZsenyka #157 A 'kindóz'-ról csak annyit, hogy az úgynevezett fagyások, szívások amikről a valódi lúzörök beszélnek, azok elsősorban a hozzánemértésről, uncertified driver-ekről és természetesen a hulladék programozókról szólnak... 'Hetente újra kell telepíteni a uindózt...' az ilyen dumák csak a felhasználó nulla mivoltát tükrözik... Ez most nem konkrétan neked szólt rATdrAgOn, csak arra kívánok rávilágítani hogy a Windows igen is pengettyű, csak kell valami affinitás a használatához...