Amiga vs PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem minden jó minden rendszerrel, ha nincs benne microsuxx. de nekem a fámát akkor is az SGIféle OCTANE2 lejenti IRIXel, meg a Compaq féle alphás szerverek. ezek a csúcs.
na nem errõl a nyelvtani vitáról lenne itt szó, asszem. mos ebbe belekötni... nem ezen kell vitázni.
nem tud valaki 32bites MFLOP értéket ahhoz az amigához?
magígértem, hogz abbahagzom, de most musyáj nem abbahagynom
fanatikusnak lenni jó:😊 én is az vagyok:😊 csak én nem itt. én programnozok, és annyit, hogy 1esek szerint nekem már régen gépnek kellene lennem:😊 na ezt csak azért írtam, mert én is fanatikus vagyok valamiben, és az ilyen embert nem vetem meg, ha valaki ezt érezte volna ki a szavaimból
na ez a topic már nekem olyan, amibe nem szólok bele. már itt mm, és laci is olyan dolgokat említ(pl. a teszt) amennyire én nem ismerem az amigát. még sosem ültem amiga elõtt, csakolvastam róla, hogy jó, meg ilyesmi. de meghalt! hagyd elmenni! ha annyira jó lett volna, nem halt volna meg a gyártó. és a piaconb nem csak a teljesítmény számít. pontosabban: ahhol a telejsítmény számított, az ár nem ott az amiga kevés volt, hogy versenyezzen az UNIXokkal. lassú+32bites. és nem volt annyira kispécizve, mint azok. és ha 1 alkalmazás nem igényel olyan nagyon nagy teljesítményt, csak mongyuk kellett belõl 1*e vagy 500000000000000000et futtatni, ott bizony kevés volt az órajel. pl. ftp kiszolg./http kiszolg./kódolás(128bites) vagy ilyen helyek. ezek az alkalmazások szartak 1 nagyot az architektúrába, meg a sok sok fasza utasításba, mert 1*û utasításokból épulnek fel. a 3Ds alkalmazások piacán azért nem élt meg, mert ugye itt a fejlesztést a sok sok új utasítás jelenti.nem az órajel. tehát mivel az elég lassan változik, azzal nem lehet az alkalmazások sebességét drasztikusan növelni. de ha kijött 1 program, akkor azt újra kellett optimalizálni, és fordítanni ahhoz, hogy meggyorsuljon az is. teháét a nagy automatizmusra nagyon rábasztak, mert attól, hogy a CPU gyorsabb lett, a program nem, azt át kellett írni. a PCnél a gyorsulást nem az ut.készlet adta, hanem az órajel(+az architektúra) de ha nõtt az órajel, a program alapból meggyorsult, nem kelet hozzá õprogramozni újra.ha kijött az új proci, akkor máris gyorsabb volt, és nem kellett újraprogramozni. ez érthetõen a fejlesztõknek is teccett.

a kisgépek piacán pedig túl drága volt. ezt meg is kellett venni. szal ez v.mi köszépkategória volt a két géptípus között. és nem jött be.
részemrõl itt befejeztem a vitát, hav.i enm tudta még magát meggyõzni, akkor az nem is fogja. van erre 1 nagyon jó szó:FANATIKUS

Szerintem fejezzétek be😊)

Ez kb. olyan téma mint amikor van 1 száz méteres táv meg 2 futó. Az egyik pólóján AGA van a másikén PC. Aztán nekiállnak futni és az AGA-s az elsõ 30 méteren nyerésre áll, de mivel a szponzora meggondolja magát, leinti. Az AGA-s megáll, kisétál a pályáról a PC-s meg fut tovább.
INNENTÕL ÉRVÉNYTELEN A KÜZDELEM !!! (egyoldalú)
Nah..egy kicsit hülye példa volt de naggyából így van. Ki tudja mi lett volna az AMIGA-ból ha tovább fejlesztik??? -SENKI- ..akkor meg nincsen mirõl beszélni.
Egyértelmûen az lesz a jobb amelyiket fejlesztik, amelyikkel "törõdnek". Volt Amigám és PCm is. Nem szidtam egyiket sem hanem megpróbáltam mindkét gépnek a jó tulajdonságait nézni.
Ezt ajánlom NEKTEK is! Mindegy milyen géped van, örülj neki, használd!
mcmeffie
Laci: Má ne is haragudj, de jobb lenne, ha nem ezt a topicot terhelnéd a képeiddel, arra ott a Gumiszoba!
pilóta
A 386 DX-bõl max 40 Mhz-es volt. A 66 Mhz már 486.

Lelkem odvában megdöglött a bagoly!

Laalee
de mar megint a 90-92 es dolgokkal jöttök vegyetek eszre 10 eve volt! 😊 lassan ujitani kene...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Laalee
aham ezt a babilon 5 témat nagyon szeretik feszegetni... csak tudnam minek 5 kilométerröl leri hogy renderelt a grafika hihetetlen szar az egész és nemcsak a sorozat hanem a sokatdicsert render is...

oprendsernek meg nemkell winfost valasztanod van ra kismillio...

hát igen
nézzetek be a "mips procik" topicba, oszt akkor fikázzátok az amigát,meg a PCt is.
bár a PC jobb, de csak linuxxal.
meg már vindózzal is, mert csak arra fejlesztenek, maigát nem
Látom ti nemsokat változtatok. 6-7évvel ezelõtt is ugyanez a helyzet volt.a pc-s fikázta az amigást az meg viszont.Nekem is AGA-m volt de akkor is gyerekesnek tartottam ezt a megnyilvánulást.Namost hogy mindenkinek igaza legyen grafikába még miníg a Silicon a legjobb!
áááááááááááá:😊
a mi kolis kukánkr is pont ez van kiírva 4 éve:😊 csak nem 98, hanem 95:😊

és a 2õt télleg nem lehet összehasonlítani. a PC fejlõdik.

ja, és a BABYLON5rõl: hát olyan gfxet lehet csiholni 1 sima picike kis PCbõkl is, csak kell bele 2 db. 1.2es AMD proci, meg 40 giga ram, meg valami ELSA GLADIA kártya. nemtom már mi a neve, az, amelyiken van 24 VSA100as chip. meg 1 maya 3/4. vagy 3DSMAX 2/4/3
most eszedbe jut, hogy a BABYLON 5 még akkor készült, amikor olyenek ne voltak. meg jusson eszedbe az is, hogy nem 1 Db. amigán csinálták, a karomat teaszem rá, hogy min. 500 procival rendereltek (PPCvel) meg benne volt abba a spec.hardver is.
meg azért az a 3Ds megvalósítás sem annyira meggyõzõ. szerintem anno az eredeti StarWars trilóga szebb is volt, meg komplexebb is, meg úttörõ is. azóta sem próbálkozott senki sem AMIGAval a 3Ds világban. valakinek volt 1 ilyen ötlete, de nem jött be. bár szerintem UNIXokkal(SGI,SUN,Compaq) akkor is szebben ehetett volna megoldani olcsóbban.
pilóta
Egyébként szerintem is hülye kérdés, kb. olyan, mint: Mondja már meg valaki, hogy melyik a jobb, a Ford T-model, vagy a 600-as Merci. Nyilván való, hogy a maga idejében a Ford T jobb volt, mert a merci még nem is létezett,vagy csak nagyon kezdetleges formában. Na de manapság melyikkel indulnál egy egy 2000 Km-es túrára?

pilóta
Megmondom.
A PC.

mcmeffie
Ne a PC-t szapuld, inkább azt mondaná má meg valaki melyik a jobb!
mcmeffie
radeerka: Csak tettetem.
Laalee
na igen de egy ufo mar fel napokat gondolkodott egy lepesen... hiaba volt gyors grafika megjelenitese, az csak a platform jatekokra volt eleg.

mcmeffie
Könyörgöm gyerekek, elhiszem a nagy igazságokat, amiket írtok és egyet is értek, de inkább azt hadd tudjam, hogy MA melyik a jobb? Köszi!
Laalee
az araban 😊
azonkivul semmiben...
es azokat az amigakat se neveznem mar amiganak amiben ppc kartya van, hiszen ott az amiga mar szinte semmit nem csinal.

amugy jol modtatok 17 eve az amiga volt a kiraly de mar nem 17 evvel ezelött van...

HÉHÉHÉ!!!Az Amigát nem kéne annyira eltemetni!!
A haverom most is egy 1200es elõl netezik ami házban van cd-íróval 15GB-os winyóval 17"os moncsi meg PowerPckártya..és akkorát szakít mint az állat !!...
SZóval az AGA is fejlõdött sokat!Egyébként a PCben sem a Gép a jó hanem a sok kártya amit hozzá veszel.(pl.SBlive+Gef2+ilyenek)
Mert ezek nélkül mit érne a pc hangja vagy grafikája!??!
ÉS Amigához megcsinálták azt a kártyát amin keresztül ugyanúgy csatlakoztathatod a Video vagy Hangkártyát (pl.:fentiek)
NAszóval AMIGA FOREVER !!!!!!!!
-1 pc s aki szereti a PCjét csak elismeri hogy van más is ami jóóó-
mcmeffie
Akinek van tapasztalata, írjon arról szerinta az Amiga, vagy a PC e a jobb!