584
Amiga vs. PC - melyik a jobb?
-
TheZsenyka #156 Nézd rATdrAgOn, ami elmúlt az elmúlt... -
TheZsenyka #153 Jahh... szívesen kihívok bárkit az AMIGA 342234234234 -ját hozhatja az 1.2GHz AMD-s konfigom ellen... Lehet jelentkezni. -
TheZsenyka #152 Kosh, állat volt a dumád, élveztem...) -
Astard #150 Ennyi ostobaságot. Kosh az áraidat oszd el legalább kettővel úgy már közelít.
Nagyon látszik hogy itt nem sokan haszáltak/használnak Amigát, akkor nem írnának ennyi hülyeséget egyesek. Aki komolyan használ(t) Amigát az tudja mi a különbség. Magasan veri használhatóságban a pc-ket, és az Amigának van hangulata, ami a pc-knek sajna nincs. A felhasználó úgy alakíthatja a rendszerét ahogy csak akarja, egyedül a fantáza szab csak határt és nem a w!n fejlesztők igénytelensége.
Itt Laci az, aki tudja miről beszél. Hogy mire használtunk/használunk Amigát azt elég nehéz lenne felsorolni (én 1993-2001 Amigázok).
Összefoglalva mindenre. Nem igazán van olyan dolog amit pc-vel lehet, és Amigával nem. W!ndosozni nem hála az égnek (emulálni persze lehet, de kinek kell).
-
Laci #146 Nincs rá elég szoftver és elég pénzem... -
Laci #144 Thankz. Egyébként én is eladtam a PC ért, de rájöttem, hogy nagyot tévedtem...:-(( -
#143 "Azt szeretném megtudni, hogy akinek volt Amigája mondjuk 500-as "
Én eladtam. vinyóstól, cdstől, programostól, monitorostól, joyostól egerestől mindenestől jópár éve 45e Ftért... -
#142 megvan a C64-em is, megvan az A500-am is (bővítővel, vinyóval(!!!!!!)), az 1200-as el lett adva, abból lett az első PC.
játszok rengeteget velük, havonta 2-3X mindkettő elő van szedve (pedig van emu mindkettőhöz, meg van konzol is itthon), azt a játékélményt nem lehet helyettesíteni :)) -
#141 Jól lehet hangkeltésre használni. Például dobolhatsz rajta... :) -
Laci #140 Azt szeretném megtudni, hogy akinek volt Amigája mondjuk 500-as vagy 2000-es (meg ilyenek) vagy akármilyen Commodore-je az mit csinált vele, azonkívül, hogy eladta, vagy megvan még neki teljesen épen vagy használja-e még (főleg a régebbi 92-es vagy azelőtti típusokkal kapcsolatban). Csak kiváncsiságból kérdezem... -
pista #139 Én is kipróbáltam, megnéztem PC-n a AIAB-ot és a Winuae-t. Nagyon tettszett. A Windowshoz való hasonlóságról az a véleményem, hogy volt mit másolnia Billinek. Egyébként igazi nosztalgia volt. -
Laci #138 Na! Hát az Amigát pont ugyanezért szeretik és ugyanez is, csak modernebb változatban!!! -
ixyon #137 es en meg sosem ultem amiga elott, de a HWt elegge jol ismerem, azert vitaztam, a PCt meg nagyon jol ismerem, es a tulajdonsaggal, meg a teljesitmennyel is tisztaban vagyok. es ha engem keddeztek, a C64 a rulez, mert eleg jo a hangja a korahoz kepest, meg van neki 64K ramja, meg 1 1 megaherces procija, es ebbol eleg jo GFxet lehetett csinalni jatekhoz... bar ha valaki komolyan akarta programozni,azert eleg nagy hatrany volt az, hogy csk 49 utasitast ismert a pici, meg amugy is 8 bites volt...
-
Laci #136 Mióta emuzol? -
#135 ha végigolvasod,az hw részhez nem szóltam hozzá,mert nekem nem volt amigám.sosem tellett rá.de itt most az emulátorról van szó és azt használtam.ilyen értelemben tehát "a tapasztalt ember címén" jöttem ide,hogy téged idézzelek. -
Laci #134 Úgy látom nagyon nem érthetsz te sem hozzá. Persze nem igaz az sem, hogy én mindenhova tapasztalt emberként írok, de a topic elején már kifejezetten kéretett nem okoskodással rondítani a topicot.
Szerintem mi inkább valami politikai fórumban folytassuk:-)) -
Laci #133 Hát ez inkább fordítva van, de az igazság az, hogy a winfos is meg a workbnch is a Macról szedte le ezt a felületet. Egyébként te is tapasztalt ember címén jöttél a topicba? -
#132 ez mióta kizáró ok? -
#131 csak sajnos magán viseli a vinfosos programok örökségét. -
Laci #129 Micsoda? Soha? Akkor mit pofázol itten, hogy ilyen szar meg olyan szar. Ennél jobban nincs mit utálni! Heh! -
#128 akkor a winuae csalódás lesz. -
ixyon #127 ok. letoltom, amint ottthonleszek. ugy kab. aug.1 mert most nem az en gepemnel ulok... ja, es van meg itt 1 nagyon nagyon fontos dolog:
en meg sosem hasznaltam amigat... -
Laci #125 Ha veszel egy Chip magazint a CD melléklet tele van ilyen Amigás cuccokkal. WinUAE, Fellow...stb. Workbenchet egy csomó helyről le tudsz szedni. Bocs a szegényes infóért. -
Laci #124 Asszed az az Asus nem ketyegteti a maga 300Mhz körüli RAM-DAC-át? -
Laci #123 Nana! A kommunizmus nem lehetett olyan jó elgondolás :-)) Nem jössz a politikai topicba? :-)) -
pista #121 Az őskövületet illetően igazad van. 500-as cerkával próbáltam, működik, azért írtam. Hol van Laci?? -
#120 szerintem meg a 500 as celeron se :) legalabbis nem 704-576 ban max fél pal ban. amugy az amiga meg ebben se tudna de ez asszem erthetö is egy öskövülettöl, ami mar nem is letezik csak 1-2 elvakult ember szobajaban. -
pista #119 Hallottam már kisebb felbontásról is, amit DVD-nek tituláltak,(7** X 3**),MJPEG-et azzá konvertálod amivé akarod!
De a témánál maradva kommersz AMIGA tud-e ilyet kommersz, olcsó kártyákkal? -
#118 mjpeg... -
#117 a formátum -
pista #116 Mi a gagyi benne? A felbontás? A képminőség? -
#115 viszont amit digitalizal az is gagyi... -
pista #114 A videocaptur-t a pc-vel nem speciális, drága kártyákkal lehet végezni. Celeron500 + Asus V3400 valós időben 704x576 25fps. Ugye látszik, hogy nem a legnagyobb, legújabb, legdrágább PC? (ma már majdnemhogy gagyi) -
ixyon #113 jaja. ezzel 1et tudok erteni. hol lehet olyan emult, meg workbenchet letolteni?
de ha jobban meggondoljuk, a kommunizmus is jo elgondolas volt, csak nem jott be... nem minden sikerul, ami jo otlet. -
Laci #109 Ehhez mégjobb kártya kell ám egy PC-hez is, de mindegy. Javaslom nézz meg egy Amigát és már bocsánat, de velem vitatkozni pokoli lehet. A gyerek az MPEG4-el jön, mert nem nagyon tud Amigára ellenérvet. Ehhez is kártya kell:-))) -
Laci #108 Én meg már 20000-szer leírtam, hogy ez az 500MHz-s PC-knél UGYANÍGY VAN!!! -
Laci #105 Nem haragszom, a speckó kártya egyértelműen igaz, nyilvánvaló, hogy még a csodagép Amiga sem tud kártya nélkül videózni. Én azt szeretném kiemelni, hogy PC-nek ugyanígy kártyákkal meg mindennek 500MHz-re van szüksége, a normális eredményhez, az Amiga erre ugyanúgy kártyákkal 50MHz-n muzsikál. Az mp3-al meg ne vágd a PC alatt a fát, mert egy japán ismerős kidobásra ítélt DX2 50-esét ingyen nekünk adta és próbáltam rajt 96kbit-es mp3-at. Max 80kbit-eset tud, csakúgy mint egy 66MHz-s akadásmentesen lejátszani. Ha ezt egy 50MHz-s Amiga 128kbit-en akadásmentesen meg tudja tenni, már jobb, mint a PC!!! Egyébként tisztelem a véleményed, meg elismerem a tapasztalatodat, mégegyszer mondom, hogy én a teljesítményt (ez a potencia) próbálom összemérni, amiben az Amiga kétségtelenül sokkal jobb, mint a PC, ezt tényleg senki nem tagadhatja. Persze, hogy drágább jóval, mint a PC, de ez is mutatja, hogy többet is ér. Használhatóbb is, persze erre a microsuxxmentesség is rájátszik. Ennek alapján az Amiga egyszerűen JOBB kell, hogy legyen, mint a PC, speckókártyák meg maradjunk annyiban mindkettőhöz kellenek a mai elvárásokhoz, csak azért a proci órajele és hatásfoka az ami ehhez úgyszintén nem mindegy. Már mondtam, hogy beletehetsz egy 50MHz-s PC-be akármilyen digitalizálókártyát, már a vágóprogram elindításához is pokoli lassú lenne. Ezt legalább kártyákkal ugyan, de egy Amigától el lehet várni!!! Az más kérdés, hogy nekem (és sokan másoknak) elfogultságunk, fanatizmusunk van az Amigával kapcsolatban, de mint mondottam ez sem lehet véletlen. A PC mindig kifutott a divatból, mert mindenhez hirtelen mindig olyan lassúvá vált. Ezen ott már kártyák sem segítettek. Az Amiga legalább képes kártyákkal ugyan, de felvenni a versenyt. Ez persze a jó oprendszernek, processzori utasításkészletnek és a progiknak is köszönhető, de az a lényeg, hogy ez így sokkal jobb mint a PC. Egyedül talán PC-s tapasztalataid azok, melyeket kissé kétségbe vonok, merthát ennyira a microsuxxot és a PC-t sem dícsérte okkal senki. Na mindegy. Problémásan vitás ember vagyok, úgyhogy várom mindenki reakcióját továbbra is. -
Laci #104 Ebben teljesen igazad van, az árakkal most nem foglalkoztam, a teljesítményre bazíroztam -
ixyon #102 , nem. szabvanyos TV adast MPEG2be mar az en regi 300as celeronom is tudott felvenni 64 rammal. csak szerintem sokkal olcsobban jott ki, mint az az amiga... felbontascsokkentes nelkul. -
Laci #101 Amigán van DVD lejátszási lehetőség, igaz még olyan én sem láttam. Azt viszont tudom, hogy MPEG-2es videót még felvenni is lehet vele, és nem valami pENTIUM 4-el vették fel, hogy Amigára konvertálják, hanem valós időben 68060-assal 50MHz-vel. Na ilyet PC legalább 500MHz-vel tud rendes sebességgel 720*512-es felbontásban, nemám egy 50MHz-s DX2-es PC.