584
Amiga vs. PC - melyik a jobb?
  • farkaspok
    ssss:
    Csak azert, mert pc-tulaj vagy, meg nem gyulol senki sem. Legalabbis itt nem. Remelem :))
    Az ILYEN pcseket, mint az a pokemon, vagy mialof*sz sem szoktak gyulolni, olvasdd el, szenzacios a szovege :)) A szomoru csak az benne, hogy o ezt komolyan gondolja...

Lay: A csapast tamogatom, bar mint simca is mondta, a helyi terminatorok is megadtak neki rendesen...
  • farkaspok
    Hogy a topic címére is reagáljak, azért, amit emiatt kapni fogsz... ;D

• farkaspok
    Van egy kiraly topic az indexen, ami az XP-rol szol:
    http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9045980&w=0
    Erdemes belefutni, ilyen okossagokat irnak /A jobbakat nem tudtam bekopizni, mert remegett a kezem a rohogestol :)/:

"A gépigényről csak annyit, hogy igenis kell a fejlődés...Most képzeljétek el, hogy még mindig a kis Trident videókártyával szaroznánk, és micsoda látványtól esnénk el."
    "Minden műxik video zene háló."
    "az XP azt mondja a CD Copier-nél, hogy menjek az imsisoft.com-ra frissítésért, de valahogy nincs kedvem megvenni az új verziót x dollárért."
    "Klasszikus esete annak aki a sajat ketbalkezessege helyett a lopott XP-t szidja."
    "Tudna valaki olyan cd író progit mondani ami műxik XP alatt?"
    "Ezzel a lejátszás végre képtörés nélkül menne, de fejjel lefelé (!!) játsza le a movie-t."
  • farkaspok
    BSA Börtönnapló

1. hét

Hétfő

Bevittek az előzetesbe. Van itt néhány nagydarab, tetovált rab. Főleg gyilkosok és rablógyilkosok. Elmondtam, hogy nálam találtak egy másolt Corel Draw-t. Elsápadtak, majd tisztelettel arrébb húzódtak. Az egyik felajánlotta, hogy szívesen kitisztítja majd a cipőmet, ha igényt tartok rá. Talán nem lesz itt annyira rossz.

Kedd

Beszélgettem a cellatársaimmal. Az egyik gyilkos elmondta, hogy 5 évet is kaphat, de lehet, hogy 3 év múlva szabadon engedik mert hirtelen felindulásból ölt. A másik ittasan elütött egy asszonyt, 3 évet kaphat, de lehet, hogy 2 év múlva elengedik mert a nő szabálytalanul közlekedett. Mondtam, hogy a másolt Corel Draw miatt 8 évet is kaphatok, de lehet, hogy leviszik 7 évre mert a saját gyári példányomról készített biztonsági másolat volt.

Szerda

Ma kihallgattak a rendőrök. Azt mondták, bizonyítsam be az eredeti CD-vel, hogy a Corel az enyém volt. Mondtam, hogy a Corel 2, amit nálam találtak, csak diskeken jelent meg, ezért is másoltam CD-re. Azt mondták ne próbáljak trükközni, ők okos rendőrök, őmink to-vább-kép- zé-sen is votunkö (így mondták) és tudják, hogy minden program CD-n jelenik meg. Végem van.

Csütörtök

Kínozni kezdtek! Behoztak egy számítógépet, a hóhér a szemem láttára leszedte róla a Linuxot, és felrakta rá a Windowst!

Péntek

Tovább kínoznak! Arra kényszerítettek, hogy Windows 95-ot telepítsek! 3,5"-es diskekről!

2. hét

Hétfő

Miután látták, hogy nem török meg, magánzárkába tettek. Nem én vagyok a zárka első lakója. Van itt egy falhoz láncolt csontváz, a kezében néhány Polimer kazettával. Manic Miner, Jetpac, The Hobbit, ilyesmik vannak ceruzával ráírva. A falra valaki körömmel néhány Photoshop serial numbert kapart. Az utolsót már nem tudta befejezni... Ma éjszaka megjelent a csontváz szelleme. Dömötör Flatline a neve. ZX Spectrumos kazettákat másolt dupla kazettás magnón, ezért zárták el, aztán itt felejtették és éhen halt. Azóta itt kísért.

Kedd

Bejött az ügyvédem. Azt mondta, a szerzői és a szomszédos jogok megsértésével vádolnak. Megkért, áruljam el neki, mit szereztem a szomszédomtól és mivel sértettem meg a jogait. Nem tudom, hogy az ügyvéd mennyire felkészült a témában, de rossz előérzetem van.

Szerda

Elkészült a szakértői jelentés. Egymillió forintos anyagi kárt okoztam a másolt programok szekrényben való tárolásával, további kétmillió forintos erkölcsi kárt pedig azzal, hogy ezeket a gondos munkával készített programokat csúnya, összefirkált CD-ken tartottam. A szakértő szerint a lopott könyvelőprogrammal akár a maffiának is könyvelhettem. Ha nem tudom bebizonyítani, hogy ezt nem tettem, leültetnek. Hogy lehet bebizonyítani, hogy valamit az ember nem tett meg?

Csütörtök

Olvasgatom tovább a szakértői jelentést. Az Adobe Acrobat-ot 15.000 forintos kárként sorolta be. Ez egy ingyenes program, de a szakértő odaírta mellé, hogy ha nem az lenne, szerinte én akkor is elloptam volna, ezért tüntette fel kárként. A szakértő talált néhány bitet a winchesteremen, ami őt távolról a Windows Notepad utolsó néhány byte-jára emlékeztette. Azt írta, ez alapján biztos, hogy loptam a Notepad-ot is, a Windows-t is, és ha magamnak loptam akkor biztos másoknak is, ezért a kár mintegy 50 millió forint. Egy freeware játékot álcázott szövegszerkesztőnek minősített, mert hosszas munka után rájött, hogy a toplistába be tudja gépelni a nevét.

Péntek

Kopogást hallottam a zárka falán. Rájöttem, hogy valaki a Linux kernel bináris kódját kopogja. Válaszoltam neki, és most hexában kopogva beszélgetünk. Ő is CD-k miatt ül. Smiley-kat hogyan lehet hexadecimálisan kódolni? Egyre többen szállnak be a kopogós levelezésbe. Most már levelezési listaként kopogunk. Dömötör lett a mailer daemon.
  • farkaspok
    Legközelebb meg kellene hívni Vargáné és tsa-t PC zúzásra tiszteletbeli résztvevőnek. Ismerős a jelenség, mert nekünk is jó sok ilyen tápot hordtak vissza. Hamarosan itt a karácsony....
    "Ég a PC ég,
    Fel ne boot-oljék
    Aki ringyózt látni akar
    Vegyen fos pécééééét......" Yeahhhhhh..
  • farkaspok
    Nem fonya, nagyon sok dologban NINCS igaza. Halvány gőze sincs az Amigáról, és megint írogat butaságokat. Ebből a levélből egyébként én inkább az ÖSZINTE sajnálatot érzem és ez az ami a legjobban megdöbbent. Úgy tűnik működik az agymosás... :(
  • farkaspok
    ÖÖ így igaz, söröket a copyright-ért Laynak kéretik továbbítani, különsképp azért mert én utálom. Bár a legutóbbi party felé tartó Ingyenjárat fedélzetén életet mentett. :)
    Amúgy meg.. kérdeztelek ???
  • farkaspok
    1ébként senkinek sem szúrt szemet a "pc-s winchester és monitor" ?
    Az milyen szerintetek. Én még nem láttam pécés monitort :) Huhh
  • farkaspok
    2 hete elxállt a 12G-s wécés winyóm. 8(.. Nem HW offcoz, hanem filé rendxer(?) xinten. A remek winFOS -perxe- a SAJÁT javítówaréival (scandisk) felsült, és olyan xinten qrta xét a FAT táblát, hogy még a nortonDD is kifagyott rajta: illegalexceptionerror. Na ehhez is gratulálok. Azóta 3G ware foglal a winyón 12G helyet. Ez axtán a stabil fájlxixtem. Nem marad más hátra mint.......és közben nézni JIHAD-ot!
  • farkaspok
    mudbuddha: sportolhatsz vele (futkarozas a szarrarohadt alkatreszekkel a boltba es vissza), ingyenes pszichologiai teszt (a ringyoz felkonfiguralasa), nezheted amint a tobb giga warez helyet egy oprendszernek nevezett osszehackolt takolmany foglalja el... etcetc... JA! Es ugye ujabb es ujabb nicket regisztralhatsz vele az amiga.hu-n hatha elhiszik az Amigasok, hogy olyan sokan vagy. :))) Voltal mar orvosnal? :)
  • farkaspok
    Na ez egy jó kérdés.
    Állítólag az ára. Én már ezzel sem igazán értek egyet. Ha igazán felöltözteted akkor például már nem sokkal olcsóbb egy IMac-nél.
  • farkaspok
    neongod: egy "Miert szar winpcsnek lenni", meg "miert szar a winpc" cimu topic mi masrol szolhatna?
  • farkaspok
    Winnt, es 2k alatt mindig is, win98 alatt meg vmi elbaszott winfosos logikaval lehet megoldani, hogy ne keveredjenek a meghatjto "betuk". Nem oly regi chip magazinban az olvasok kerdeseire valaszolva olvastam vhol.

Szoval kiraly az a szar, nem kell hozza sok minden csak 1 kalapacs, es maris meg van oldva minden bajod.
  • farkaspok
    lay: Lnezesedet kerem, akkor korrigalok:
    Szenzacios (TM) (C) by lay (R)

ez a "szenzacios" +mozdulas eleg erosen saura emlekztet, mindig amikor +hallom, akkor felsejlik elottem saju oromittas, elegedett pofikaja! ;)
  • farkaspok
    Winkle Fiam te normális vagy amúgy ????
    Miben utánozza az AMIGA a C=64-et ???????
    A kettő ugyanis nem egészen ugyanaz ! No akkor esetleg kifejtenéd részletesebben is, hogy miben van elmaradva az AMIGA a pc-tűl ? Xal gamefejűűűűűűűűűű barátom láttál te már a halflife és más 3D gagyi giccsen kívül esetleg valami értelmes programot is, mondjuk LightWave ! Vagy ez már meghaladja szellemi képességeidet ? Ja bocs ezt már a beírásodból is tudnom kellett volna ! Ringyóz fejű barátom, látom a homloklebenyedbe már beégett a Winfos embléma és nem látsz az orrodnál tovább, szar lehet vakon gépelni, ja bocs azt ugye halflife közben nem kell. Láttál te már AMIGÁT egyáltalán merr én már dolgoztam winpöcén és nem vagyok tőle hasra esve ! Sőt most is van kb 2 méterre tőlem egy mégse azon gépelem ezt az anyázást neked. Igen Igen AMIGÁN gépelem neked kedves soraimat. Ja igen ha mégis esetleg játékra szottyanna kedvem akkor inkább leülök a 36K ba kerülő 33 mhz-n ketyegő PSX elé és vígan és fagyásmentesen játszok 3D-s gamékat. Mennyibe kerül egy pc ami psx szintű játékokat tud akadásmentesen ? Ja bocs olyan pc nincs ! Tehát ára sem lehet. Na inkább értelmesebb dolgokra fecsérelem a drága időmet mint agymosott alakok kioktatasára, javaslom legközelebb előbb nézz meg közelről egy AMIGÁT mielőtt szidalmazni kezded. Amúgy meg menj te a jó Q/&47789va anyukádba meg valami pöcés fórumba nyavajogni hülye lelkisérült degenerált állat ! Vagy onnan már kidobtak és ezért most itt akarsz bosszútr állni ?
    No akkor már csak arra lennék kíváncsi milyen típusú géped is van egyáltalán ???? :-))
    AMIGA RULEZ !!!!!!!!!!!!! Winkle Suxxxxxxxxxxxxx !!!!!!
    Ja Kabbeeee !!!
  • farkaspok
    Hát lay, a médiageci se tudja?
    :)))))
    Szerintem tömören, kissé alpáriasan az egész azt jelenti, hogy picipuhafos újra megismételte az örökös hibát, amit mindig elkövet. Kiadott valamit, ami fantasztikus, csodálatos, csak éppen nem működik az a szarkupac. Azt mondjuk nem értem, hogy mi a faszért pont 2001. szeptember 8-a után nem működik. (Gondolom a belső óra miatt)
  • farkaspok
    okos srac ez a Winkle, meg a Godefroy is.
    egyvalamit nem ertek csak.
    miert szeret minden Amigas ennyire anyazni?
    jon egy kis provokalo kocsog, aki latszik hogy csak azert irogat be minden faszsagot amit nem is gondol komolyan, hogy felbosszantson minket. Erre sorban jon a fel amiga community es beanyazik. csak az a kerdesem, hogy mi ertelme van ennek?
    azt hiszitek hogy meg fogja erteni az ervelest? vagy azt hogy megremul es elfut? semmi ertelme nincs foglalkozni az ilyenekkel...
    Ha senki sem reagalt volna a beszolasara, akkor azt latta volna, hogy ezeket nem lehet felbosszantani ilyen baromsagokkal es szepen elhuzott volna a sunyiba. de most ahogy elnezem sorba irogat az okostojas barataival az osszes topicba. :/
  • farkaspok
    Viszek én elég pusztítani valót a partyra. Kb. egy 14"-os monitordoboznyit... (Alaplap, hálócard, vinyó..)

Inkább add oda nekem, úgysincs most lábtartó-méregkiadó dobozkám az asztal alatt. :)
  • farkaspok
    Nahh, 1-2 primitívebb PC-s primitív beszólására reagáltok, de beszéljünk már arról is egy kicsit, hogy AZ milyen végtelenül primitív, hogy Winfos-on (meg persze DOS-ban) nincs olyan, hogy partíciókra való hivatkozás a saját egyedi nevük által, csak C: meg D:, stb. Utóbbiakat meg bootkor oszja ki a rendszer, csak a C: lesz ugyanaz, és ha kiveszek/átrakok egy vinyót, akkor kapásból más lesz a sorrend. Azaz, a C:-n kívül máshová való hivatkozások azonnal borulnak, és velük az egész kóceráj. És hogy emiatt kell(ene) mindennek a C:-n lenni, programok, swapfile, tempdir, tempinternetdir, stb. (Legalábbis, ha nem akarjuk az idegbajt kockáztatni.) Arról most nem beszélve, hogy ha egyszer összeakad a nagy C:... (Emiatt nincs is értelme CD-n lévő file-okhoz "shorcut"-okat csinálni sem. Persze, akinek van kedve, írhat mindegyikhez scriptet, ami bekéri az adott lemezt, az adott CD nevét is kézzel beírva a script-be.)
    Szerintem ez a körülmény önmagában is kimeríti a rovat címét!!!
  • farkaspok
    "Microsoft Office Shortcut Bar
    You are closing the Office Shortcut Bar. The Office Shortcut Bar will start again automatically when you start Windows. Do you want the Office Shortcut Bar to start automatically when you start Windows?"

Aki imadja az ilyen es ehhez hasonlo kerdesek tomeget, az vegyen PC-t basszameg!!! Hulye embereknek hulyeket kioktato hulye "op"rendszert!!!
  • farkaspok
    Ez ugyan nem XP alatt történt de azért elég érdekes volt. Egy barátomnak írtam CD-t, Nero-val. Bal oldalt a CD könyvtárszerkezete, jobb oldalt meg egy intéző féle ganyé. Ott szépen kiválasztjuk ami kell és átdobjuk a másik ablakba. Nos. Egy könyvtárba össze volt gyűjtve minden, a jobb oldalon ez a könyvtár volt megnyitva. Közben szólt, hogy kéne még egy DVD lejátszó progi is. Az csak CD-n volt meg. A gépben akkor csak az író volt bent, olvasó nem. Beteszem a CD-t és windows alatt bemásolom a progit ugyanabba a könyvtárba amelyik a Neroban már meg volt nyitva. KÉSZ!!! Nem bírta ki. A Program szabálytalan műveletet hajtott végre... Jó mi?

Ez viszont XP-vel történt. Bebootol az szerencsétlen. Megnyitom a sajtgépet... És pillanatok alatt kidobta az ablakot. Semmi Swap! Ez pozitív. Megnyitottam hát még pár könyvtárat. 3-ig jutottam, ott iszonyatos szveppelésbe kezdett. A géphez hozzá se lehetett nyúlni. Nagy nehezen kinyögte, hogy tele van ám a lemez. Mégse vagy Lemez karbantartása. Hát mégse. Legalább 4 percig semmit sem lehetett vele csinálni. Én azért próbáltam, de még egy ablakot se lehetett arrébb rakni. SEMMIT! Már nem tudom miért, vagy hogyan, de valahogy rákattintottam a hangerőszabályzóra. Miután magához tért (?), az egész képernyőt teleszarta hangerőszabályzókkal. Kirakott vagy 30-40 darabot, az biztos. És nem lehetett őket bezárni. Ráadásul mindent takartak, az ablakokat is. Ctrl+Alt+Del. Nyugodtan nyomogathattam az End Task-ot, szart az a fejemre...
  • farkaspok
    Érdekes, maskor meg az a marketingrizsa, hogy a winhez nem kell érteni. Eldönthetnék már, hogy melyik baromságot terjesztik :)
  • farkaspok
    Igazabol nem is nagyon van masrol szo
  • Laci
    Bocsika, de nem tudnál új helyzetjelentést adni az Amigádról? Merthogy szívügyem az 500 is és kíváncsi vagyok az ezzel kapcsolatos dolgokra:)
  • TheZsenyka
    Thenkjú...
  • Trinitron
    TheZenyka: na meg is van: http://www.programmersheaven.com/zone20/cat268/3437.htm.
    Innen le lehet tolteni egy zip file-t, ami egy iff kepet tartalmaz. A kepe levo kabel meg a hangot is atviszi a tv-be. Sok sikert.

Trinitron
  • Trinitron
    TheZsenyka: az is elegendo, ha olyan tv-t szerzel, aminek a scart bemenete tudja fogadni az rgb jelet. Megprobalok elobanyaszni valami linket egy kabelleirasrol.

Trinitron
  • Laalee
    ez hobbirol szol nem munkahelykeresesröl...
  • mekkmester
    Az "S"-nek több féle csatlakozója van, más nincs.
  • TheZsenyka
    Izé... beszereztem egyet, csakhogy ez 1084, nem 1084S. Van jelentős különbség?
  • mekkmester
    Szerezz be egy Commodore 1084S video monitort.
    Én kettöt is beszereztem, egyiken a TV-t és videót nézek.Minősége kifogástalan.
  • TheZsenyka
    Nagyon köszi Pilóta, van modulator-om . Most valami VGA moncsit vadászok hozzá.
  • pilóta
    TheZsenyka!
    Nekem van egy TV átalakítóm Amigához ha kell!
    [email protected]
  • TheZsenyka
    Jaaaa... és ez PnP módon lett kiosztva... penge kis PnP...
  • TheZsenyka
    Íme, a nagy PC és az Ő IRQ hiánya:

IRQ 0 System timer OK
    IRQ 1 Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard OK
    IRQ 3 Microsoft ACPI-Compliant System OK
    IRQ 3 NVIDIA Quadro2 Pro OK
    IRQ 3 VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller OK
    IRQ 3 VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller OK
    IRQ 3 Adaptec AHA-2940/2940W PCI SCSI Controller OK
    IRQ 3 SupraExpress 56i Pro OK
    IRQ 3 Creative SB Live! Value (WDM) OK
    IRQ 3 HPT370 UDMA/ATA100 RAID Controller OK
    IRQ 4 Communications Port (COM1) OK
    IRQ 6 Standard floppy disk controller OK
    IRQ 8 System CMOS/real time clock OK
    IRQ 13 Numeric data processor OK
    IRQ 14 Primary IDE Channel OK
    IRQ 15 Secondary IDE Channel OK

Az alapban fogott IRQ-kat ne vegyétek számításba... FPU, RTC, ETC...(ez utóbbi nem rendszereszköz) :)
  • TheZsenyka
    Lassan bedőlök az ágyamba, végigolvastam a teljes(!) Amiga versus PC topicot ... jaj nekem... Igazán tartalmas volt... . Szeretném megállapítani, hogy részemről teljes hajósüllyedést jelenthetek be... ez utóbbi mondat jelentésével magam sem vagyok tisztában... fáradt vagyok...

Nagyon furcsának találom azt, hogy míg 10 évvel ezelőtt az embernek bőven volt ideje megismernie egy rendszert, kitanulni szakmai fortélyokat, specializálódni egy területre, ma ez másként van. Pillanatról pillanatra jönnek az újdonságok. Az ember vagy eltalálja a jövő trendjét és rágyúr, vagy később kapcsol és utánasiet. Nekem ez a mai stílus nehezen követhető. Amúgy szoftverfejlesztő vagyok - nem nagystílű, de ebből élek - és herótom van abból, hogy folyamatosan újabb és újabb elvárásoknak kell megfelelni. Lehet hogy életképtelen vagyok, mittomén. Ja, izé... ez most még mindíg kapcsolódik az Amiga vs. PC-hez... (Amúgy mit izgultok? A PC az Personal Computer - ki hitte volna - és az Amiga is személyi számítógép... ) Szóval én is azt gondolom, mint egyes más hozzászólók, hogy a szoftveroldali fejlesztések manapság kapkodóak, elsietettek. Nézz meg egy oprendszert! Gyorsan kiadják, aztán havonta kiadnak valami "peccset" hozzá... Sőt... manapság már az oprendszer felröppen egy support site-ra és lerántja az új cuccost... Tudjátok mi van? Az utóbbi évek nagyon nagy durranásnak a Windows vonalon az XP-ben felbukkanó "Send error report"-ot találom. Lehet hogy más oprendszerek is ismerik ezt, talán már jóval régebben tartalmazzák, de hát én már csak ilyen windows beteg vagyok. Nézzetek meg egy játékot... szétpeccselik az agyadat, mert a fejlesztőcsapat kénytelen átadni a cuccot a kiadó által megszabott időre. Nem tudod megcsinálni időre öreg? Egy darab szar vagy. Menj a rákba, nem kellesz... Gyűlölet. Tököm tele van. Dolgozni ezután is PC/Win alatt fogok, de tudjátok mit? Az "új" Amiga szerzeményemmel fogom tölteni a szabadidőmet. Talán még a programozásába is beletanulok. Le van rettyintve a PC.

Senki nem meséli be nekem, hogy a (amúgy tényleg kurva állatul penge) GeForce2 már kevés lesz az új Quake-hez és az Unreal2-höz... A tököm a kevés... A programozók szarnak a világra... Ha a fejlesztés során az összeömlesztett kódhegy és médiahegy már nagyon fogja a gépét, belevág pár száz megával nagyobb szart és folytatja a fejlesztést. Ez az igazság. Kapják be...

Én beszéltem...
    (Biztosan sokan megkérdik: De minek? )
  • TheZsenyka
    Ja! Érdemes megnézni hogy milyen állat cuccot találtam Amiga-ra! Genetic Species
    A link: http://www.freeweb.hu/amigapower/
    Jó jó, ez nyílván valóan nem az én (egyenlőre) szerény Amiga 500-amhoz valóak hanem inkább Amiga 1200 feltuningolt vashoz vagy még agresszorabb holmihoz, de azért nem gondoltam hogy ilyen szupi cuccok is vannak még...
    Feltétlen nézzétek meg!

• TheZsenyka
    Jaaa... Saughassy... a helyzet az, hogy a begyűjtött infok szerint lehetne Amiga-ra átlőni proggokat, van hozzá progg is ami elvégzi, kábelt tudnék kreálni, de mivel nincs WorkBench-em, nem tudom beindítani a műveletet
  • TheZsenyka
    Köszi a bíztatást minden illetékes arcnak! Ha hiszitek, ha nem, máris szerváltam hozzá pár érdekesnek tűnő holmit. Van például RocHard kieg kártyám ami tele van ramokkal, van rajta két IDE csatorna (vagy ez két ide port? még nem jöttem rá) meg SCSI vezérlő. A co-proc nincsen benne, de szerintem egyenlőre nem is érdekes.
    Balszerencse hegyek:
    Sikerült RGB kábelt szerválnom, SCART befigyelt a TV-be, hát semmi... haver nagy monitor/tv szervizes, aszongya lökjem rá a teletextre... röhögtem, erre frankón adja a képet . Arcom majd leszakadt... sajnos txt alatt lassan ugyan de fut a kép... mind1, új próbálkozás:
    Másik műszaki zseni haverom épített egy FEM23Dsub/15FEMDsub átalakítót valami AND kapus IC őrülettel... nagy örvendés, ráraktam az első moncsit ami a kezembe akadt... szívás... monitoros haver röktön nyomja: Mondtam volna ha megkérdezel, hogy a moncsik nem nagyon viszik a 30KHz-et... próbáld valami régebbi moncsival vagy RGB moncsival... - arcom megint padlón ... :)
    Végül is egy modulatorral ideiglenesen meglőttem a cuccost...

A helyzet az, hogy picit leesett az arcom, mert bedobtam egy DEMO-t és nem nagyon akartam elhinni hogy amit látok azt egy 1986-os masina kreálja. Pörgő kockák, elmosás effektnek tűnő dolgok, fullscreen áttetsző cuccok repkednek mittomén. Elég pozitív élmény volt.
    Pár gammát (játékot, na ) átnyálazva rájöttem hogy jelenlegi szerény játékkészletemből a platform játékok tetszenek a legjobban. Volt egy két nagyon gagyi cucc, de volt olyan is ami tetszett! Egyébként már adtam is fel csomó helyen hírdetést hogy Viper 520 ill. 530 (ritka) kártyát keresek... Honann tudom mi ez? Utóbbi 5 napban keményen vadásztam minden info után az Amiga-ról... Izé... Lehet hogy veszek egy 1200-ast is :) Nem vicc.
    Csomó érdekes leírás:
    http://hard-ware.de/amiga
    Penge magyar site:
    http://www.freeweb.hu/amigapower/
    (de sok más jót is láttam, csak ez nagyon megfogott)

Szóval vannak fejlemények :)
  • Pheel
    Na látjátok. Máris értelmesebb lett a fórum.
    Zsenyke: Sok sikert az Amigádhoz, de tényleg :)