584
Amiga vs. PC - melyik a jobb?
  • tomcs
    en soha nem voltam amigas de ha tenyleg m12-es voltal akkor most mondom gratula, az akkori amigasok sokat tudtak, bar hozzam demok csak pc-sek jutottak el, de amultam is sokat, szepet. de az idok tenyleg elmultak, mara senkit nem mozgat meg a scene, sot a szorol is a warezolas jut a legtobbek eszebe. mindamellett 1 amigat meg lehet tartani szeretetbol, nekem is van p1-em gravissal es le szoktam ele ulni nosztalgiazni. az a dos/windows 95 rendszer van rajta amivel annak idejen teljesen tokeletesen mukodott. de ez nosztalgiara jo csak, demokat nezegetni, dos-ozni, stb. en meg emlexem anno a 4k demokra, meg zenekre :) eleg aranyos alkotasok voltak, bar akkoriban meg a vilag is egyszerubb volt.
    de ami akkor jo es szep volt az ma mar nem allja meg a helyet, ma lassan egy felkezes palmtop ubereli az egykori tornateremszamitogepek teljesitmenyet, ez van, haladni kell a korral.
  • versio
    azt áruld el mit csinálsz általában az amigadon?

netezni nem lehet
    játszni nem lehet
    programozni minek ?
    3d egyenlö az emberkinzással
    dvd-ni nem lehet

akkor mit lehet?
    2d-ben rajzolgatni?
    vagy csak egyszerüen nézegetni a gépet milyen jo is volt egyszer?

nekem is van ps2-m ,és nem furcsa hogy egy olcso konzolba
    jobb hardver van mint a legjobb amigaban ami létezik,és 10-ed annyiba kerül?

• Pheel
    Egy ilyen 4000-res Amiga képes DVD-t lejátszani harveres gyorsítás nélkül?

Most átmentem a kötözködésből a tájékozódásba :)

Amit leírtál szép elv amúgy. Szeretném, ha így lenne. Egyébként a több feature mindenképpen több erőforrást igényel, kivéve, ha lehet az előző kódon nagymértékben optimalizálni, de ez feltételezi az előző készítő óriási hozzá nem értését. Az pedig gáz.
  • Pheel
    Azon a gépen ugyanolyan jól mennek azok a programok, amiket anno 2 éve használtál rajta. Nem kell rá XP-t tenni és kész.

Az új programok nem csak az erőforrásokat zabálják, nyújtanak is érte. Persze nem kell most felhozni mindenféle hulladék klikk&play-es idiótaságot, amire egyesek azt merik mondani, hogy játék :)
  • Pheel
    Nem vagyok otthon Amigában, de lenne egy kérdésem: adnak ki rá új progikat vagy most is az anno vízözön előttről datálható progikat használjátok? Mondom, nem értek hozzá.

Ha azokat, akkor semmi új feature?
    Ha adnak, akkor pedig nagyobb teljesítmény uazon a gépen lassulás nélkül? Akkor a régi progik nem használták ki rendesen a gépet...
  • Pheel
    Most nemazért, de én sem költöm rá félévente a gép árát. Vinyót nem azért veszel, mert elavul, hanem hogy több helyed legyen. Proc, mem, alaplap sem kell havonta, mert ami most fut, az 2 év múlva is futni fog. Monitor neked is kell. 3D kártya meg olyan, hogy PS/1-en sem megy a PS/2 game...
  • Pheel
    Win32 alá meg azért programozik az ember, mert abból nem él meg, ha Amiga alá fejleszt. A Mac-kel is mintha ez lenne a gondom :)

Na jól van. Részemről béke van. Jól elférünk egymás mellett :)
  • Pheel
    Amiga 2x drágább, mint a PC. Veszel még egy PS/2-őt is. Kész anyagi csőd. Ráadásul mintha vennél külön kávéfőző, teafőző és vízmelegítő gépet. Ezt ugye egyben is lehet. Olcsőbb is, kevesebb helyet is foglal... :)
  • Pheel
    Arra írtam, hogy semmi pénzért nem cserélnél. Hálás lehet neked az a bizonyos cég :) Kaptál már valami kabalát tőlük? Tudod, mint a linuxhoz szokás Tux babát kapni. Esetleg Ximian majmot :)
    Bots :)
  • Pheel
    Nos nekem nem elégítené ki a szükségleteimet. Konkrétan nem a játékokról van szó. Programozok. Win32 alá. Ez nem megy Amigáról. Ráadásul 2x annyi pénzért kapsz töredéknyi teljesítményt. Nekem nincs 2GHz-es csodaprocim. Alig 2 hónapos a 900-as Celeronom. És ez is gyorsabb. A PC-t a win2k óta megbízhatónak tartom, mióta pedig kijött az XP még felhasználóbarátnak is. Megvan az ára, mert gép kell alá ugye, de még így is olcsóbb a hardver. Ez az amiga (igaz nekem sosem volt) engem a Linux mániásokra emlékeztet.
    Kínlódnak otthon a linuxaikkal. Naponta szerelnek rajta valamit, hogy menjen. Félre ne érts! Használok linuxot. De csak kiszolgálónak. Ott egy nagyon jó alternatíva. De workstation-nek? Háááát. Enyhén szólva is csak a mániákusok tartják életben ebben a szegmensben.

Ebből mekkora flame lesz :)
  • Pheel
    Na ez aztán a márkahűség :)))))
    Kemény csávesz lehecc :=P
  • Pheel
    Izé. Ez azért nem egy szint...
    A mobilodat is lecseréled, ha látod, hogy nem tud valami olyat, amit a haverodé tud és neked is jó lenne...
    De a nagyszüleidet...
    Ezek szerint amíg működőképes marad, addig Altair 1-et kellene használnom? Vicces :)
  • versio
    nem tudom mit akarsz az amigaval a 21-ik században?
    nem lehet az amigaval csinálni semmit normálisan
    egy kocsos dvd-t,divx-et,mov-ot nem bir lejátszani
    3d-re nem jo mer lassu mint az állat
    a játékok elavultak
    a net se müködik rendesen,jopár oldal lefagy mer nem kompatibilis

szoval az egész amiga már rég elavult !!!

és ne csodálkozz hogy fagy a win98 ,az nekem se jött be
    használj inkább 2000,xp-t
    és mielött elkezdenél flamelni elárulom hogy én is nagy amigas voltam (Version/Majic12)
    és ujra az leszek majd ha kihoznak egy olyan amigat ami megfelel az elvárásoknak

persze lehet szidni a pc-t,windowswt én is ezt teszem
    de amikor 2+fa egy 128mega ram akkor a pénztárcám is a pc-t ajánlja
    amigahoz a régi edo ramok aranyárban vannak
    a ppc kártya is egy röhej 100e ft-t kérnrk érte most
    mikor egy athlon 1500mhz-es proci 30+fa
    szoval ilyen árakkal meg ilyen teljesitménnyel az amiga menjen a picsába és pusztuljon ,
    vagy hozzon ki egy normális gépet megfelelö árral és uralkodjon

• farkaspok
    Mást is. Copper az a chopper ;)
  • farkaspok
    Es ha visszeteszed a hulye fejeddel a fincsit, akkor kezdheted elorol az egeszet cool.
  • farkaspok
    Válasz:
    Avagy:

Az "Intra-Net"-en levő "Bill Gates a menyországban" - témájú írásra reagálva:

Először is : A Windows nem jó. Sőt! Az Amiga OS-e ezzel szemben eléggé használható színvonalon
    mozog. A Magic Work Bench, vagy mittom én hogyan kell leírni, ráadásul még szép is. A multitask az
    multitask-ként működik. Nem csinál kékhalált, nincsenek(?) memóriacím problémái. Kicsi és hatékony.
    Tehát nem igényel erőművet.

De!!! A kékhalál helyett állandóan "gurul" oda-vissza. Ahhoz, hogy legyen egy olyan Amigád, amin a
    jelenlegi programok elfutnak, nem több, de nem is kevesebb, mint 300e Ft-ra van szükséged. Ez a
    PC-nél 150-200e Ft-ból kijön. Térjünk át a hardware témára. Hát, egy komplett Amiga nagyon szépen
    tud kinézni: PC-s kétajtós szekrény, (ami PC-s körökben már elavult) persze PC-s (megbuherált)
    táppal, PC-s winchesterrel, (amit az Amiga rendre kinyír) PC-s CD-ROM-al, stb. Ja! És van benne egy
    Amiga alaplap(?)(nem tudom náluk hogy nevezik ezt a komponenst). Igaz monitorként használhatod a
    TV-det És meglepően szép grafikát tud produkálni, de ha Monitorozol vele még az is PC-s. Ha a
    PC-snek elromlik valamilyen alkatrésze, elmehet a boltba és megveheti X összegért, ami lehet
    X>pénztárca, vagy X ismerőseidet, hogy ugyanmár hÍvják ők is körbe az ő ismerőseiket hátha lehet találni bele
    ilyen-olyan processzort, grafkártyát stb. (Az ilyen-olyannal a megnevezésére utaltam és nem
    leszóltam!) Ha badsectoros a winyó: egye fene a PC elmegy vele addíg amíg van egy minimális hely a
    rendszernek. Próbáld ezt meg egy Amigánál. Hát nem lesz szerencséd: 1(!) azaz egy darab badsector és
    vége az egésznek. Lehet hogy ingyenesek a programok rá. De azt a mennyiséget igazán adhatják ingyen
    is annak az Y számú vásárló rétegnek. Ha az Amiga lenne a befutot számítógép, higgyétek el:
    ugyanolyan drágán lehetne hozzájutni a programokhoz, mint most a PC-nél. Lehet, hogy az Amigához
    ingyenes progik vannak, de a PC-hez viszont sokmindent lehet kapni. A PC-re állandóan fejlesztenek
    (mind hardware, mind software terén) több-kevesebb (néha-sokszor inkább rontva a helyzeten)
    eredménnyel. Igaz a PC-sek által rendezett partykon nem vernek szét Amigákat, ami a másik táborról
    ez nem mondható el. Végül is ez is egy kultúra. A windows problémáit nem sorolnám fel, van neki
    annyi mint égen a csillag És ráadásul többen ismerik mint az Amigás OS-eket. De azért ebben van egy
    kis furcsaság: honnan ismerik ilyen jól az Amigások a PC-s problémákat?! Talán azért mert
    rendszeresen használják a PC-t! (Épp az előbb felsorolt okokból.) Ami még nem gond, de a Windows-t
    is!!!!! Pedig nem az az egyedüli oprendszer PC-re. Lényegtelen. Ne sértődjetek meg kedves Amigahívő
    barátaim! ÉN! Nem bántani akartalak és nem is akarlak benneteket. Csak arra próbáltam meg
    ráirányítani a figyelmeteket, hogy hiába nem ismeritek el: Az Amigának is vannak problémái. Én PC
    user vagyok, de elismerem a PC és a hozzáadott progik problémáit. (már amit ismerek) És nem verem
    véresre a mellkasomat, hirdetve a hibátlanságot, az úgynevezett olcsóságot, a fejlettséget, miközben
    tudom, hogy fele sem igaz. Most ezek után képzeljétek el a menyországban azt a fejetlenséget: ugyan
    van sok-sok Amiga, DE! Nincs hozzá alkatrész, nincs hozzá program és ami van azt is állandóan vissza
    kellene "görgetni"!

-N.M.-

A választ nem akarom két mondatban összefoglalni, ezért inkább később írom majd meg. Nagyon érdekel a véleményetek....
  • farkaspok
    Ma este naivan belekukkantottam a haldoklo Win2K-m system errorlog-jaba. Hirtelen nemtuttam hogy most rohogok vagy sirok.
    Eredmeny: Elozo napi fagyas log-ja (amit meg fel tudott vesni a hd-re kekhalal elott): 3221 db!!!!! IRQ 255 error!!!!! 3 sec alatt (es meg mennyi mehetett a kukaba mert a cache is elveszett :)
    Csak meg azt nem mertem vegiggondolni hogy vajon a SW vagy a HW generalta le mindezt?
    Mindenesetre nagyon eros hullambadogrugdalhatnekom tamadt. Mikor lesz lekkozelebb???????????????????????
  • farkaspok
    Miert szar winpecesnek lenni:

"Tegnap felraktam az XP-t. Nem ment az MX 300-as hangkartya az istenert se.
    Erre tud valaki megoldast?
    Ezenkivul a 3DMark200-es eredmenyem visszesett 5.500-rol 3.800-ra ez mi miatt lehet?
    Hiaba rakom fel a 21.81-es drivert akkor se lesz jobb."

Idezet a prohardver.index.hu-rol... A fenti site egyebkent a legjobb referencia a temaban. ;)
  • farkaspok
    Lay: Nem baj, nem árt félévente egyszer megemlíteni... :/// :)
    Fonya: Hát, bár nem méllyedtem el a w98 rejtelmeiben, ilyet még nem találtam. És főleg, ha egy mezei felhasználó nem talál valamit, akkor vehetjük úgy, hogy az nincs is... Ahhh, ez amúgy is csak egy lamer szükségmegoldás! (Hehe, egyébként asszem azt pont egy haverom írta be nekik, az én "tanácsomra". :) ) Ja, ha jól értem, az NT/2k-ban sincs névazonosítás, csak azok kevésbé keverik össze a betűket? Nagyszerü! ://
  • farkaspok
    Nocsak nocsak?
    Egy újabb Timba?
    Nem hittem volna, hogy ma még valami fel tud dobni... De ez a szuperpordukció! Szenzációs! Csak így tovább!
    Jah a lényeg: Winkle fiam, miért nem szakadt a fejed a jó kurva anyádba?
  • farkaspok
    Válasz:
    Avagy:

Az "Intra-Net"-en levő "Bill Gates a menyországban" - témájú írásra reagálva:

>>Először is : A Windows nem jó. Sőt! Az Amiga OS-e ezzel szemben eléggé használható színvonalon
    >>mozog. A Magic Work Bench, vagy mittom én hogyan kell leírni, ráadásul még szép is. A multitask az
    >>multitask-ként működik. Nem csinál kékhalált, nincsenek(?) memóriacím problémái. Kicsi és hatékony.
    >>Tehát nem igényel erőművet.
    -----------------------------

>De!!! A kékhalál helyett állandóan "gurul" oda-vissza. Ahhoz, hogy legyen egy olyan Amigád, amin a

Ezt az "állandóan gurul oda-vissza"-t, nem tudom honnan szedted, bizonyára sok Amigát láthattál már
    működni... Ha igen, akkor TUDOD hogy nem igaz amit írsz, ha nem akkor meg milyen alapon írogatsz
    valóságtartalmat nélkülöző állításokat. Ebből a mondatból az is kiderül hogy fogalmad sincs az Amiga
    lényegéről, a Guru felirat jelentéséről, előtörténetéről. Ha valamit le akarsz hordani a sárga
    földig, LEGALÁBB vedd a fáradtságot és ISMERD MEG, különben nagyon hamar hiteledet veszted.
    Guru-kékhalálra visszatérve, az igényes windows-ok még arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy
    kiadós fagyás után újraindítsák magukat. Tudom ez nem bug hanem feature :)

>jelenlegi programok elfutnak, nem több, de nem is kevesebb, mint 300e Ft-ra van szükséged. Ez a
    >PC-nél 150-200e Ft-ból kijön. Térjünk át a hardware témára. Hát, egy komplett Amiga nagyon szépen

Ismét érdekelne hogy ez a szám hogy jött ki. Megosztanád velünk a PONTOS számításaidat ? Egyáltalán
    milyen Amigát raktál ebből össze ? Milyen JELENLEGI programokról írsz Amigán ? Hiszen géped sincs!
    Azt sem tudod mik ma a min. követelmények! Ez nem pc, ahol még egy képernyővédőnek is direct x és
    MMX kell... Programja válogatja hogy minek milyen hardverre van szüksége. Most ne mondd azt hogy ezt
    te is tudod, mert ha tudnád akkor nem írtad volna le a fenti bődületes baromságot. A pc árait inkább
    ne részletezzük, mert az a számítás IGEN hosszúra nyúlna..

>tud kinézni: PC-s kétajtós szekrény, (ami PC-s körökben már elavult) persze PC-s (megbuherált)
    >táppal, PC-s winchesterrel, (amit az Amiga rendre kinyír) PC-s CD-ROM-al, stb. Ja! És van benne egy
    >Amiga alaplap(?)(nem tudom náluk hogy nevezik ezt a komponenst). Igaz monitorként használhatod a
    >TV-det És meglepően szép grafikát tud produkálni, de ha Monitorozol vele még az is PC-s.

Ezt a sztereotíp szöveget :) HÁNY ilyen Amigát láttál úgy őszintén... Mert én, veled ellentétben
    meglehetősen sokat. Ha valaki úgy dönt hogy az Amigáját átépíti egy toronyházba, számos lehetőség
    áll előtte. Mivel te magad mondtad hogy milyen drága is az Amiga, ugye NEM feltételezed hogy pont
    házból veszik a lerosszabbat, legolcsóbbat az Amigások.;) Már aki nem eredeti Amiga toronyházat
    vesz, a gyárilag külön házba szerelt Amigákról nem is beszélve. Mert bizony ilyenek is vannak, attól
    függetlenül hogy te nem hallottál róluk. Vagy hallottál, de nem írtad le ? Ejj-ejj! Csak nem megint
    oda lyukadunk ki hogy te szándékosan akarod az Amigát rossz fényben feltünteni!?.

>Ha a PC-snek elromlik valamilyen alkatrésze, elmehet a boltba és megveheti X összegért, ami lehet
    >X>pénztárca, vagy X >ismerőseidet, hogy ugyanmár hÍvják ők is körbe az ő ismerőseiket hátha lehet találni bele
    >ilyen-olyan processzort, grafkártyát stb. (Az ilyen-olyannal a megnevezésére utaltam és nem
    >leszóltam!) Ha badsectoros a winyó: egye fene a PC elmegy vele addíg amíg van egy minimális hely a
    >rendszernek. Próbáld ezt meg egy Amigánál. Hát nem lesz szerencséd: 1(!) azaz egy darab badsector
    >és vége az egésznek.

Hogy te milyen tájékozott vagy Amiga HW ügyekben. :) Csak épp a legkézenfekvőbb variációt hagytad
    ki: az amigás felhívja az ország több pontján található, Amigát forgalmazó boltok egyikét. Egyébként
    téged zavar az, hogy felveszem a telefont és tudom hogy a túloldalon nem egy lamer (és a saját
    profitjára gondosan ügyelő) boltos szólal meg, hanem egy BARÁT, aki segít ? Jahh hát az
    összetartásról és segítőkészségről nehéz is egy pc tulajnak mesélni. Ez a mondatod kritikán aluli
    volt, már ne is haragudj. Ezt a badblockos dolgot nem tudom honnan a fenéből szeded, de nagyon
    érdekesen hangzik. Egy gond van vele csak. Az hogy nem igaz. Tudod Amigán, az ember megszokta hogy
    VÁLASZTHAT. Még a filerendszerekből is. FFS,AFS,PFS,PFSII,SFS. Csak néhány, a teljesség igénye
    nélkül...

>Lehet hogy ingyenesek a programok rá. De azt a mennyiséget igazán adhatják ingyen is annak az Y
    >számú vásárló rétegnek. Ha az Amiga lenne a befutot számítógép, higgyétek el: ugyanolyan drágán
    >lehetne hozzájutni a programokhoz, mint most a PC-nél. Lehet, hogy az Amigához ingyenes progik
    >vannak, de a PC-hez viszont sokmindent lehet kapni.

Természetesen Amigára sem ingyenes minden szoftver. Ezt most megint honnan vetted? A végén még abban
    is kételkedni fogok hogy egyszer is láttál távolról egyet. Közgazdaságtant pedig valószínüleg nem
    tanultál, mert akkor tudnád hogy a kevesebb felhasználó kisebb piacot jelent és a kisebb piacon
    ugyanazt a nyereséget csak nagyobb haszonkulccsal lehet produkálni. Mondjuk ehhez elég a józan
    paraszti ész is...de hála az égnek a windows gondoskodik róla hogy ne kelljen használni az
    agyatokat. Bizonyára nincs közgázvarázsló a gépedre telepítve...A józan ész meg default
    uninstalled, végzetes kivétel,ütközés bzzzzz&/5#//&/$&%§%%$ ;) Mégis akkor miért olcsóbbak Amigához
    a szoftverek ? Azért mert itt nem meggazdagodni akarnak az emberek. (Kivételek persze MINDIG
    vannak. Semmi sem fehér vagy fekete)Tudod ezt a gépet SZERETNI is lehet...és ha valaki szeret
    valamit, azt te észérvekkel sosem fogod meggyőzni.Igaz itt ilyen még nem hangzott el ;)

>A PC-re állandóan fejlesztenek (mind hardware, mind software terén) több-kevesebb (néha-sokszor
    >inkább rontva a helyzeten) eredménnyel. Igaz a PC-sek által rendezett partykon nem vernek szét
    >Amigákat, ami a másik táborról ez nem mondható el. Végül is ez is egy kultúra.

No igen. A "fejlesztés" eredménye hogy mostanra 128mB RAM kell egy op.rendszernek nevezett valami
    elfogadható működéséhez, és 6-800 mHz egy szövegszerkesztő használatához... No comment.
    Á a pc zúzás... látni hogy mennyire fogalmatok sincs a valódi indokokról. Nehéz is megérteni a
    mindent elnyomó wintel kampányok harsogása mellett. Mondd... neked sosem veszett még el x
    órai/napi/heti munkád az ócskavashalmodnak köszönhetően ? Sosem kívántad még az egészet a pokolba ?
    Sosem volt olyan érzésed hogy legszívesebben összetörnéd az egészet ? Előre tudom a választ: Nem.
    Ebben az esetben gratulálok, te még az amigásoknál is kisebb csoport tagjánat tudhatod magad. Bizony
    a legtöbb embert már érte komoly kellemetlenség a "korszerű és modern" winpc használata miatt. 1
    évben 1x 2x jólesik kiereszteni a fáradt gőzt. Ez persze csak az a része, amit elvileg meg kell
    értened. A lényeg viszont most jön. Ha te szeretsz valamit, esetünkben az Amigát, ismered a múltját,
    jelenét és várható jövőjéről is vannak sejtéseid - nos akkor NAGYON nehezen viseled azt a
    NÉPBUTÍTÁST, ÁMÍTÁST vagy én nem is tudom minek nevezzem azt, ami ma Magyarországon folyik. Amikor
    egy SZÁMÍTÁSTECHNIKA tanár úgy kaphat diplomát hogy NEM látott egy Macintosht, nem ismeri az
    előnyeit/hátrányait!!! Ez nem számítástechnika amit tanítanak!!! Ez PC technika! Szerinted az
    oktatásnak az a célja hogy belenevelje az emberbe: CSAK EGY ÚT létezik ???? NEM. Az lenne a felada
    hogy olyan ismereteket adjon az embereknek, amik alapján azok MAGUK dönthetnek arról, mit is
    szeretnének valójában. A számítástechnika könyvekben a történelem TUDATOS ELFERDÍTÉSE zajlik és ezt
    nagyon nehéz lenyelni!!!! NAGYON. Amikor a sztech történetét tanulják és az így néz ki: abakusz,
    Eniac, HT,XT,286,386 stb. Egyetlenegy dolgot szeretnék. Hogy az ESÉLYT adják meg a szabad
    választáshoz. De ehelyett KÖTELEZNEK a pc megvásárlására, rákényszerítenek hogy használjam,
    megmagyarázzák nekem hogy az jó. Ha ezt tapasztalnád az év 364 napján, te mit tennél a 365.-en?
    Tudom, te nem törnél pécét.... Ez olyan gyerekes, naiv meg mittomén... Nem értettük meg egymást.
    Sajnálom.

A windows problémáit nem sorolnám fel, van neki annyi mint égen a csillag És ráadásul többen ismerik
    mint az Amigás OS-eket. De azért ebben van egy kis furcsaság: honnan ismerik ilyen jól az Amigások a
    PC-s problémákat?! Talán azért mert rendszeresen használják a PC-t! (Épp az előbb felsorolt
    okokból.)

Ezt most nagyon jól mondtad. Felsoroltam hogy miért.... De ugye te is elismered hogy ismerjük, sőt
    jól ismerjük. Elismerted, mert leírtad. Ha ezek után az Amigát választjuk, el kell hinned hogy
    NEKÜNK jobban megfelel az Amiga. És te mennyire ismered az Amigát? Ez kiderült ebből a leveledből,
    nem kell válaszolnod... De azért elég kemény véleményt formáltál róla. Ez az amin a kicsit
    öntudatosabb amigásnak eldurran az agya. Honnan a fenéből tudjátok hogy mi a jó és mi a rossz, mikor
    NEM ISMERITEK a másik oldalt!!!

Ami még nem gond, de a Windows-t is!!!!! Pedig nem az az egyedüli oprendszer PC-re.
    Lényegtelen. Ne sértődjetek meg kedves Amigahívő barátaim! ÉN! Nem bántani akartalak és nem is
    akarlak benneteket. Csak arra próbáltam meg ráirányítani a figyelmeteket, hogy hiába nem ismeritek
    el: Az Amigának is vannak problémái. Én PC user vagyok, de elismerem a PC és a hozzáadott progik
    problémáit. (már amit ismerek) És nem verem véresre a mellkasomat, hirdetve a hibátlanságot, az
    úgynevezett olcsóságot, a fejlettséget, miközben tudom, hogy fele sem igaz. Most ezek után
    képzeljétek el a menyországban azt a fejetlenséget: ugyan van sok-sok Amiga, DE! Nincs hozzá
    alkatrész, nincs hozzá program és ami van azt is állandóan vissza kellene "görgetni"!

Te meg képzeld el a Mennyországot itt a Földön. Mindenki boldogan megfér egymás mellett, te a pc-d,
    mi az Amigánk mellett. Sajnos nem így alakult, nem adták, nem adják meg nekünk az esélyt...

Saughassy
  • farkaspok
    erről csak 1 szót.
    MÁR A NEVED IS EGY AMIGÁS ÖRÖGZÖLD JÁTÉKBÓL SZÁRMAZIK. GYK.:GOBLINS.

Nah,csak ennyit.többet nem érdemel.
  • farkaspok
    mrd, a sztori második része ROTFL :))) (de az első is LOL :)
  • farkaspok
    Nemtom inkabb a winpeceket temetnek vegre vazzgert ;)
    Amiga ru'l, mos' vanik CV64/3D lyol, es szet vagyok csuszva tole tejjesen, olyan speedet nyomat a 040/25-os renccer, hogy belehalok. Jah, ez ma' egy masik topic. ;)
  • farkaspok
    A pece bajon mi? A windoz vajon mi? Mert az elso nem szamitogep es a masodik nem operacios rendszer, az biztos. Vagy ha az, akkor a keszitoknek rohanas vissza az iskoladpadba, Steve Jobs, Jay Miner, Dave Haynie, Dennis Ritchie "tanar urak" ele!
  • farkaspok
    Brainded: Igazad van. jol esik. de masrol is szolhatna ez a forum mint az osszes topicban folyo pc rulez/suxx flamerol :/
  • farkaspok
    simca: hopp. ez igaz ! :)
    viszont sajnos nem csak itt van errol szo..
  • farkaspok
    Tok szar PC-snek lenni, nezhecc DVD_t heti tobb giga warez van ra, amigat emulalhatsz vele, tv-t nezhecc rajta.. olcson megszerezheted, bovitheted "legozhatsz vele"

tok szar a PC es a WINPC
  • farkaspok
    Hogy is kezdjem? Egy barátom adott egy lejátszót. Történetesen ez is a neve: Lejátszó. Állítólag minden szart le tud játszani. Hát sokba kerplt, hogy ki akartam próbálni.
    Először is fel kellett rakni hozzá egy M$Installert, hogy fel tudd rakni. (Szerintem mondjuk ez cseszhette szét az egész win-t). Felment. Gond nélkül. Aztán felment a lejátszó is. Gond nélkül. Reboot... A program (explorer) szabálytalan műveletet hajtott végre...
    Na baz'e! Csökkentett módba se működik. Nagy nehezen átkpoiztam néhány nagyon fontos dolgot a D-re. Még jó, hogy van egy 200 megás Swap partícióm. Nagyon szar lett volna most dos alól törölgetni minden hokit a vinyóról. Tudjátok hogy másoltam át? Hát elég kalandos volt. Start menü, futtatás, aztán jobb click-kel másolás, majd beillesztés. Jó mi? Mert még egy ablakot se lehetett megnyitni. Csoda, hogy így sikerült. Aztán format C és install win98.
    Ez lett egy rohadt lejátszóból. Azt terveztem, ha tudja kezelni az mpg2-est és netán még feliratot is tudna alá rakni akkor megnézem mégegyszer a FInal Fantasy-t. Idáig csak a PowerDVD tudta lejátszani de azzal nem lehetett alá feliratot rakni. Hát az esti mozizásnak lőttek, helyette most kúszik fel az rohadt 98! Most komolyan: MIRE JÓ EZ A SZAR? Ráadásul holnap kell a gép, úgyhogy mindenképpen rendbe kell raknom az este.
    Via patch, Gravis driver, író progik, offísz, álomszövő, printer, pdf writer. Nem olyan sok de nem is kevés.
    És közben a rohadt hülye dumák. Íme a kedvencem:
    "A windows tovább tökéletesedett..."
    NO COMMENT
  • farkaspok
    Tisztelt nrg!

A "szenzációs" beszólás copyright-ja engem illet, Sau csak átvette és rendszeresen alkalmazza az én nagy megelégedésemre. Aki volt Parádon az tudja...
    De semmi gond, csak helyretettem a dolgokat.
  • farkaspok
    Azért Steve Jobs is hozzáadott az Apple-hez. Pl. a faterja garázsát, ahol az Apple I.-es kiteket bedobozolták $5K v. $6K -ért. Egyébklént Wozniak a HW vonalon volt penge, Jobs meg SW vonalon. A fáma szerint már teanéger korában programozgatta a faterja HP számológépét. Egyébként az Apple első nagy vállsága idején valamikor 86-ban (a PC klón áradat beindulásakor), amikor kiszavazták az igazgató tanácsból, akkor nyilatkozta, hogy "Rájöttem arra, hogy az embereknek nem jó, hanem olcsó számítógép kell."
  • farkaspok
    Hogy eltűnt ez a Winkle gyerek.
  • farkaspok
    Hmmm... Lehet, hogy hülyülök? Hát az nem kizárt. Bocs!
    ...És tényleg! Ráadásul pont ebben a topicban! KIRÁLY! Én se leszek már hülyébb!
  • farkaspok
    Install scriptekre gondoltam, meg olyan hivatkozasokra, mint pl. "DH0:C" - "C:" helyett.
  • farkaspok
    - Xbox-ot karácsonyra -
    A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy sokak által várva várt
    játékkonzolját, az Xbox-ot november nyolcadikán kezdi el forgalmazni az
    amerikai és japán piacokon.

Az időpont feltehetően egybeesik a nagy karácsonyi bevásárlási láz kezdetével,
    bár figyelemreméltó, hogy például Angliában, ahol szintén lenne kereslet a Sony
    által gyártott Playstation versenytársának szánt Xbox-ra, csupán 2002 elején
    kezdik el a forgalmazást. A Microsoft azt is bejelentette, hogy megállapodott a
    Segaval a japán cég egyes játékainak Xbox-os változatainak elkészítéséről.

Az MS-konzolt tavaly októberben mutatták be Tokióban. A hírek szerint kiváló
    háromdimenziós grafikával bír és lehetővé teszi az interneten keresztüli
    multiplayer csatákat, valamint képes e-mailek küldésére és fogadására.

Az átszámítva kb. 85ezer forintba kerülő Xbox nagy előnye (legalábbis a
    Microsoft számára), hogy programnyelve a Windows-ra épül.
    (jövőnéző)

Na fasza lassan már a hűtőszekrényben, a telefonban, még a TV-ben is a winfos fog lefagyni.
    Köszönöm én ebből nem kérek. Adjatok már valamit amibe belehányhatok !!!!!!!!!!!!!
  • farkaspok
    NNa most kaptam egy olyan levelet, hogy hirtelen felindulásomban inkább létrehoztam ezt a topicot.
    Mindig tudtam hogy az emberi korlátoltság, már-már magát meghazudtolóan korlát nélküli. No de ez...
  • farkaspok
    a legjobb magyar xó erre:
    xánalmas! ...ja így x-el nem jó:
    Szánalmas! 8)
  • farkaspok
    Helyben vagyunk... Tudod mit? Menj azt dúmozz tovább kiscsillag!
    Ki nem állhatom az idióta pc-s gémereket! Mire veritek magatokat? Arra, hogy 1 gigaherccen, 32 megás GeForce2-vel nem képes akadásmentesen menni még egy avi sem? Hát akkor gratulálok!
    Mellesleg, van fogalmad arról, milyen lemaradása van a pc-nek? Gondolj csak a multitask-ra meg a plug&pray-re. Még ezt sem tudták megoldani! Mióta is létezik ez nálunk? Ezen gondolkozz már!
    Egyébként, nagyon sok barátom van, aki pc-t vett és EGYÁLTALÁN NINCS VELE MEGELÉGEDVE! Őket még nem fertőzte meg a nagy büdö multimédia. De téged, kedves agymosott barátom, úgy látom igen. És páran már gondolkodnak azon, hogy Amigát vesznek.
    Amíg csak játszol, addig még valahogy el tudom fogadni, hogy meg vagy elégedve a szaroddal. Aztán majd egy kis trace, egy kis ez, egy kis az aztán rendszer(?) borul össze vissza. Van erről pár jó sztorim.
    Na ennyi. Ha nem tetszik akkor tudod hova menjél... Igen, oda.
  • farkaspok
    Inkább használom a ringyózos pc-t, mint egy C64-et utánzó Amiga-t (nagy különbség nincs). Szar lehet 2d-s játékokat használni. Van arról fogalmatok, milyen lemaradása van az Amiga-nak??? Ezen gondolkozzatok már. Lehet senki nem ült Pc elött. Megértem. Vegyétek a fárattságot, mert csak egy depressziós lesz belőletek. Ez gáz. KÉRDÉS: Miért terjedt el annyira a Pc??? Ez nem az emberek hibája. Aki Pc-t vett az meg is van vele elégedve. Játszottatok már hálózaton HALF-LIFE ot??????????????????????????????
    Egy 2d osztott képernyős dia film (akadás miatt) szar. AZ AMIGA NEM FOG SOHA OLYAN NÉPSZERŰ LENNI MINT 1 PC!!! SSSSSSSSSSSSSSSSSOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAA
  • farkaspok
    Történ a minap, hogy egy barátommal akartunk hálóban nyomulni. Unreal Tournament. Na, mondom miért is ne?
    - Van nullmodem kábeled?
    - Hát persze (feleltem én naívan)
    Fel is cuccolt hozzánk. Gép összedug, kábel elővesz fiókból. És jött a meglepi. Szegénykémnek nem volt normál sorosportja. Csak a kicsi volt. Nagyot meg ugye minek? Hogy basznák szájba a jó rohadt kurva annyukat akik a világra hozták ezeket a szemeteket akik ezzel tetves mocskos szemét talicskával a világot hülyítik!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ki a fasz gondol ilyenekre? A soros port az soros port. Persze ugye az átalakítók. Na az nem volt. Ez itt az egyik legnagyobb baj... Dumálnak meg pofáznak itt a nagy kompatibilitásról, hogy még a legelső gagyival is kompatibilis aztán nem lehet két gépet összekötni mert egyiken ilyen, a másikon olyan csati. Pedig az én gépem sem olyan régi. Ez az eset kurvára felbaszott agyilag!!!
    - Próbáljuk meg hálókártyával! (mondta a haverom)
    OK! Miért ne? Neki volt egy fölös kártyája. El is mentünk érte. Egész délután csak szoptunk mint a torkosborz de sehogy sem látta egymást a két szemétláda. Jött a füles, hogy állítólag UTP-s kábellel nem megy. Kéne ugye coax. Az megint csak baszott lenni. Nemcsak kábel hanem pl aljzat a haverom kártyáján. Na itt kezdett kigyulladni a fejem! Újabban nem divat a szabvány vagy mi a fasz?! Ezért kezdem utálni a legjobban. Szinte már meg is szoktam, hogy elszáll miközben írogatok eztazt. De ez azért már mindennek a teteje! Elismerem: Mi voltunk a balfaszok. Azért nem jött össze. Majd megoldjuk.
    Tehát a szabványok nagy ívben történő leszarásáról ennyit. Aztán: A kibaszott nagy igénytelenség! Hogy amúgy egész fasza játékot miért nem képesek normálisan megírni? Történetesen az Unreal-re gondolok. Nem a Tournament. Jó hangulat, szép grafika és játszhatatlan! Igen! SZámomra az volt. Ha túl közel jön egy enemy és meg is küld egy rakétával belassul. Méghozzá K7-esen, GeForce2-vel. Ja és 128 MB RAM.
    Kis kitérő: Mi a nagy büdös lófaszért indítja újra a win a vinyó optimalizálást arra hivatkozva, hogy meghajtó tartalma megváltozott. Hozzá se nyúltam. Még a swap file is külön partíción van! Még egy: Mi a faszt keres az "A" meghajtón ha elindítom az optimalizálást?
    Na. Nem jött össze a hálózati játék. Kártya kivesz, haver elmegy. Gép bekap, ott figyel a hálózatok ikon a Desktop-on. Miért? Nem is volt benne kártya? Áttúrom a hálózati beállításokat meg mindent. Sehol semmi. Próbaképpen felraktam valami tök alap hálókártyát. (Új harware hozzáadása) Újraindít. Nem működik. Még jó, hiszen nem is volt benne hálókártya. De most jön a slusszpoén! Eltávolítás, újraindítás, hálózatok ikon sehol. Erre varrjál gombot. Már megint ez a kurva Plug&Pray.
    Összegezve, miért is szar winpécésnek lenni:
    - A kompatibilitás illúzió
    - A legidiótább szabványokat találják ki, vagy olyanokat csinálnak (lopnak) amelyeket már rég elfeledtek
    - Instabailitásban verhetetlen
    - A nagy olcsóság átverés mert szinte havonta rá kell költeni
    - A ráírt software-ek többsége használhatatlan, erőmű kell neki, instabil. Ezeket lehet kombinálni. (Ja, nem játékokra gondolok)
    Tehát semmi nem igaz abból amivel ezeket reklámozzák. És a felhasználók többsége olyan hülye mint a segg. Ma reggel is itt volt két srác. (Apám ismerősének a fiai) Leültettem őket Unrílezni, haggyanak engem békén. Leültem az Amiga elé megnézni, jött e levelem? (Nem...)
    - Látom el vagy látva gépekkel. A másikban milyen processzor van? (Kérdezte az egyik az Amigára mutatva.)
    - 68040/40.
    - Aha... Az jó...
    Azt a sötétséget kellett volna látni a szemében. Leírhatatlan.
    Ez a gép nem elég, hogy szar, még a felhasználókat is a saját szintjére butítja.
    Ok, ez többnyire windows jelenség. Van Linux is. Előrebocsátom: A Linux-al semmi bajom!... De... Láttatok már igazi Linox-ost? Egytől-egyik be van fordulva az összes. Meg vannak kattanva! Ismertem egy ilyet. Először Amiga Rulez! Aztán PC meg Linux Rulez! Még semmire nem volt olyan büszke mint a Linux-ára. Pár hónap múlva meg kiderült, ledobta. Mi került a gépre? Win98. Ami szerinte már kinőtte a win95 gyermekbetegségeit. Vess egy pillantást pár sorral feljebb! (hálókártya)
    Az a baj, én ezeket már nem veszem be. A gyomrom felfordul. Azért szar winpécésnek lenni mert mindenhol csak akadályokba ütközöl, az üzletekben legtöbbször hülyének néznek (pedig ők többnyire sokkal hülyébbek mint amilyennek látszanak), sokat kell rákölteni (fél év és már vehettél volna egy MAC-et, hogy az Amigáról ne is beszéljek). Lehet, hogy Amigár kevesebb software van de azok minősége többnyire kimagaslóan jó. Persze kivételek mindig vannak, mindkét oldalon. Pc-n soha semmi nem megy elsőre. SOHA! Mindig van valami apró buktató. Amigán azért nem így van. Valami nem megy? Kapj elő egy SnoopDos-t és kész. Hardware gond? Gyerekek! Van ilyen Amigán? Nem látom, nem elérhető... (Amiga hardware-e gondoltam tehát tekintsünk el a winprinterektől)
    Mit mondhatnék még? A pcnek az a hátránya ami állitólag a nagy előnye. Pl a hatalmas fejlesztés ami szintén átbaszás. Mer az a proci már a legújabb meg a... KErül kétszer annyiba és 7%-al gyorsabb. Na, ez megéri...
    Aki meg nem ért egyet velem az bekaphatja a faszomat!
    Feltéve, hogy kb 180 centi magas nő az illető formás lábakkal, nagy, kőkemény mellekkel és őrjítően formás fenékkel. Na persze ő is csak akkor, ha megengedem...
    Kissé (nagyon) kuszára sikerült ez a beszólás de már elég álmos vagyok úgyhogy nézzétek el nekem, PLÍZ!
    Baz'eg! Már vagy háromnegyed órája optimalizálja a vinyót. Én ezt már nem hiszem el! Csak 3.2-es a vinyó. Amigán előbb megcsinálja a teljes 4.3-ast!
    Ui: Mi ez a hülye Registry? Mi a faszra volt jó ez már megint, azon kívül, hogy betelik ha nem tartod karban azt borul a windows. A legtöbb user azt se tudja, van ilyen a winben. Az ilyeneknek magyarázhatom is, mi az a RamDisk. Nem képesek felfogni.
    - De ha kikapcsolod, elveszik a tartalma, ugye?
    - Persze! Azért RamDisk
    - Hát akkor mi értelme van?
    ...A RAD-ot már bánom, hogy megemlítettem.
    Most már tényleg abbahagyom. Nem akarom minden hülyeségemet rátok zúdítani azért mert ma rossz napom volt.
    A M I G A R U L E Z F O R E V E R ! ! !