131
Merevlemezek
-
#91 Üdv!
Van egy régi 20 GB winyóm, nem pörög fel, nem látja a gép. Lehet még működésbe hozni? -
#90 Volt. Fingom sincs mitől van, de lehet vele élni. -
#89 Volt már valakinek olyan problémája külső hdd-vel hogy csak akkor ismerte fel a számítógép, hogy ha az csatlakoztatás után újból le majd fel volt kapcsolva? -
#88 van egy eladó maxtor 120GB ATA\133 Diamondmax plus 9 vinyóm.
akit érdekel keressen privátban -
torok6 #87 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy ez a winyó milyen gyors és mennyivel pörög? Western Digital 500GB 32MB SATA3 WD5000AZDX -
Jackson333 #86 Sziasztok!
HD sentinel szerint hamarosan meghal a winchesterem: "Meghibásodás várható - Attribútum: 10 Spin Retry Count, Felpörgési újrapróbálkozások száma. Motor, csapágy vagy tápegység problémára utalhat.
Azonnali merevlemez csere szükséges."
Becsült hátralévő élettartam: 0 nap
Ráadásul rövid időn belül már a 2. wincsim romlik el.
Mitől lehetnek ezek a hibák? 300w-os a tápegységem. 2 wincsi + külső usb-s wincsi volt, van rákötve.
Lehet kéne gy izmosabb 420-as táp a gépembe?
Lehet még valahogy helyrehozni ezt a wincsi problémát?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
#85 Köszi, már rendelem is. -
DIESEL DOG #84 Seagate... -
#83 Hali,
25k körül melyik 1TB-os hdd-t ajánljátok?
Ezen lenne a rendszer is, szóval ezeket néztem eddig:
- 1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester ST1000DM003
- 1TB Samsung 3.5" HD103SJ SATAII 32MB cache winchester -
LaciMaci #82 Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy "widdle3" nevezetű programmal szerettem volna kikapcsolni egy WD20EARS (2TB-os zöld vinyó) esetében az IntelliPowert, ami parkoltatja alapból 8 másodpercenként a fejet, de olvasási hibaüzenettel visszadobott. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a megoldás, mert állítólag így gyári állapotban nagyon hamar elhasználódik a vinyó !? -
#81 Keresek 120 GB Maxtor elektronikát.
Típusa: DiamondMax Plus 9, Code: YAR41BWO -
barmi #80 (mkv, x264) ^_^ sry :D -
barmi #79 Sziasztok! Külső merevlemezt vennék, erre gondoltam de nem tudom, hogy ez a típus alkalmas e a nagyfelbontású (1080p) FullHD videók (mkv, x286) zökkenőmentes lejátszásához ezért inkább felteszem kérdésemet Nektek!
Előre is köszi a válszokat! -
mate5255 #78 heló olyan problémám van hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor nem tudok írni vagyis tudok csak lassan mikor leütöm a billentyűket félóra mire kiadja őket mi lehet a baj már 3x újra telepítettem mindent és le is formáztam létszi segítcsetek előre is köszi -
#77 Sziasztok!
1TB vinyót mennyi partícióra ajánlott szétszedni? -
#76 Thx!
Úgylátom NAS lesz belőle!
Köszi a segítséget! -
#75 "pont ezt nem akarom, hogy még egy rohadás gép zúgjon mellettem"
Meg lehet oldani egy gép csendes/zajtalan hűtését is, például vannak olyan processzorral egybeépített alaplapok, amelyek keveset fogyasztanak, így passzívan hűthetőek.
"Ohh ezek a NAS-ok olyanok, hogy több gépet is rá tudok kötni???? "
Pont az a lényege a NAS-nak, hogy hálózatba lehet kötni, így több gép el tudja érni a NAS-ba helyezett merevlemezen levő állományokat valamilyen fájlmegosztási protokollon keresztül. -
#74 Ohh ezek a NAS-ok olyanok, hogy több gépet is rá tudok kötni???? -
#73 pont ezt nem akarom, hogy még egy rohadás gép zúgjon mellettem, vagy mint a többinél itt is súlyos 10ezrek a silet cuccokra, csak azért hogy legyen egy hálózati meghajtó :(
Bár lehet átfúrom a falat és a mellettem lévő sufniba berendezek egy géptermet :) -
#72 Ehhez mindenképpen "szerver", hálózatra csatolható tároló (NAS, Network-Attached Storage) szükséges.
Kialakíthatsz szimpla PC-ből is (egy leselejtezett gépből kialakítható ilyesmi), de vannak erre célhardverek is. -
#71 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik e olyan vinyó, amit több gépre is be lehet kötni EGYIDŐBEN!
A munkámhoz kellene valami olyan megoldás, hogy több gépről is elérhető legyen egy tárhely, de ne kelljen ezért külön szervert csinálni!!! -
Dobronski #70 Vettem egy samsung f3-t (500gb), lefuttattam egy véletlen elérési tesztet. Első 10 másodpercben 15 ms körül volt, de utána felugrott 30 körülire és ott ingadozott. :/ Ez elég rossz a tesztekhez képest, nem? -
medix #69 sziasztok?mi a teendő ha egy winchester tönkremegy,van e lehetőség a rajta levő adatok átmentésére?pl.szervizben csinálnak e ilyet? -
#68 Hi. F3. -
MiMeleg #67 Helló!
Két vinyó között vacilálok:
Western Digital 1 TB 32MB 7200 rpm
Samsung 1 TB F3 32Mb 7200 rpm
Melyiket ajánljátok? -
#66 Előállt az első Spinpoint F4-essel a Samsung -
msstz #65 WD 1,5 Terás külsőt érdemes? Vagy ha nem, akkor mit? Hasonló kapacitás- és árkategóriában érdekelne.
Egyáltalán, mi az, amire érdemes figyelni a specifikáción túl? -
#64 Hiren's boot cd-vel próbáld meg. Goglizd meg -> töltsd le -> írd ki cd-re -> bootolj róla, és van benne egy csomó vinyó helyrerakó prg. Nekem amikor ilyet csinált csak Hirens-el tudtam rendbehozni. -
#63 Helló. Történt egy kis gebasz a gépemmel. 3 vinyó van benne, egy 80 gigás a rendszernek, egy 320as installációnak és egy 1 gigás 2 fele particionálva tárhelynek. Filmet néztem, és egyszer csak kékhalállal meghalt a Vista. Mondom jól van előfordul újraindítottam a gépet, és akkor láttam csak hogy eltűnt az egyik partíció. Az adatokat most lementettem róla, szóval azzal nem lenne probléma, viszont nem tudom leformázni a partíciót, és hiába törlöm hibaüzenettel kidob. Úgy néz ki csinál valamit, de a lemezkezelőben a partíciónak csak a méretét mutatja, de semmi egyebet és nem is használható. Ötletek? Valami program amivel diagnosztizálni/javítani tudom? Előre is kösz a választ. -
#62 Üdv, lehetséges berakni egy merevlemezt úgy hogy a Windows felismerje a már rajta lévő adatokat és lehessen róla másolni? -
atyca #61 Sziasztok!Problémám a következő.Van két vinyó a gépemben.Egy rendszerösszeomlás után(win7)le kellett húznom az A vinyót,mert sem bootolni nem akart róla a windows,sem a dvd-ről való reinstallt nem tudtam megcsinálni.Ezek után a B vinyóra feltettem az Xp-t,ami működik rendesen.De!Ha visszadugom az A vinyót az egész mizéria kezdődik elölről.A renszerinf. képernyő még bejön,de se boot,se a biosba nem enged tovább.A bios a legújabb,az A vinyó sata-s,A B pedig ata-s.Előre is köszi a segedelmet! -
KillTheKonzol #60 Sziasztok!
van egy mobil rackem, USB-és, minden adatom rajta van, a Windows jelszóval védett, ám a mobil vinyót simán ki tudják olvasni úgy hogy rákötik másik gépre...
Létezik olyan, hogy jelszóval levédem a mobil vinyó főmappáját? Van vagy 1 TB adatom rajt, amit máshová nem szívesen tennék..
köszi -
#59 lehet cap limit van rajta? nem raktál rossz helyre egy jumpert a winyón?
így jutottam hozzá egy állítólag rossz winyóhoz, mert csak 60 gigás volt, kivettem a jumpert, és minnyá lett 200 giga :) -
ludasmatyi2 #58 Helló Guruk!
10 Gb-os vinyót miért csak 2 Gb-nak ismer fel a gépem? Még a rendszer sem megy fel rá. A partition magic is csak annyinak látja. Köszi a segítséget!!! -
Dobronski #57 Jah, ok. Akkor rendelek már végre egy kurva merevlemezt! -
#56 Az egyiket radugod az ATA csatira a masikat meg a SATA-ra... -
#55 Sziasztok!
Karácsonyra kaptam egy 1TB-s Verbatim külső merevlemezt. A kérdésem: mivel van rajta bekapcsoló gomb hagyhatom bedugva az usb-t és a tápot is ha nem használom? Vagy használat után érdemes inkább kihúzni? Csak azért kérdezem mert elv. usb-n keresztül indításnál kap feszültséget, és nem tudom hogy ez tönkre teszi-e.
Előre is köszi. -
Dobronski #54 Hogy lehet 2 merevlemezt használni 1 gépbe? Egyik ata-s másik sata2.
Bocs a -ért -
att88ila #53 Hali!
Van a gépembe 1 régi fajta 80gb vinyó atas.Venni szeretnék 1 500gb sata 2 vinyót.Baj lenne e ha benne maradna a gépembe a régi vinyó is és azon maradna 1enlöre a régi operációs rendszerem XP.Baj ha van 1 gyors és 1 lassú a gépbe? -
#52 Corsair SSD-k irtozatos sebesseggel (allitolag): link