168
Akarok venni egy Webkamerát, légyszi adjatok ötleteket
  • qqwww
    Sziasztok !

Olyan progit szeretnék amivel meg tudom mérni a WEB KAMERÁM sebességét !
    Hány FPS-t tud az adott körülmények között ??

Köszi qqwww
  • Octavian24
    Sziasztok,

én egy Cobra Webcam-et szeretnék beszerezni, a kérdésem pedig az lenne, tud -e vki arról, hogy megjelent -e már ez a fajta kamera Magyarországon, lehet -e kapni. Ha vki nem ismeri,mi is a Cobra, itt a link:

http://www.usbflash.com/products/WebCam.php?id=YjcyMzgxZjAyMWZlNjI4ODRkYWQzZWQ2NzI3NWY3Mzk%3D

Köszi
  • ajem kisa
    Nekem az elsö webcamom majdnem ilyen volt, csak 4 lámpával, de tönkrevágta a rendszeremet!:)
    Kidobtam a francba!
    Szoval a ledek nálam akkor kepcsoltak be, amikor "sötét" volt, ha nappal kamerázol(?), akkor nemvilágit majd!
    Egy nagy rakás sz**r volt az enyém!
  • eaposztrof
    hoppá, a link megegyszer: http://www.1powershop.com/en/computer-networking/1300k-6-led-usb-webcamweb-camera-for-msn-pclaptopmic.html
    valami ilyensmi a tipusa: channel+ 1300k 6 LED USB webcam
  • eaposztrof
    sziasztok
    vettem egy ilyen webkamerat:
    http://www.1powershop.com/en/computer-netw...claptopmic.html

de az agyamra megy h allandoan bekapcsolja a ledeket, valaki valami tippet h hogyan lehetne szoftveresen kikapcsolni?
  • ajem kisa
    Hello!

Akinek van tapasztalata, segitsen legyenszives!
    Nemrég vettem 1 "creative Live Cam Vista IM" webcamot, felraktam a drivert, meg a webcam centert, 2 napig müködött, de most semmit nemmutat!
    Leszedtem az uj driverét, az sem segitett, azota a rendszert ujraraktam (másmiatt), akkor is csak 1-2 napig volt jo...
    se kép, se video, van valami, amit nemjol csináltam?
    Kösz!
  • repvez
    Tudnátok egy viszonylag olcso webkamerát ami biztosan tudja a 30fps-t vagy többet a valoságban is.A felbontás nem lényeg csak jo képet adjon kevés fény melett is.
    Mert most egy logitech quikcam-om van de az csak 12fps -ir ki.
  • oneal1
    hali!!

Webkamera gondom lenne!
    Akarok valakivel kamozni, de nem látom a képét csak fehérséget, de más meg látja szval nálam van a gebasz............:(jah és ő is látja az enyémet!
    aki tud írjon pls!!!

Köszi!
  • Viktor9202
    Tudna nekem valaki abban segíteni hogy hogy lehet beállítan hogy amikor mozgok a kamera előtt, és ne tépjen?
  • mejik
    Sziasztok!

Olyan progira lenne szükségem, amivel a webkamera képét lehet rögzíteni képként (jpg, ...)

Köszi! Mejik
  • striker
    hi
    van egy Logitech Quickcam Express webcamom driver cd nélkül és sehol sem találok a logitech oldalán mar nincs fent és nemtudom honnan szedjek le.
  • Danecay
    Ja és az FPS-t nem is tudom, hogy lehet e valahol állítani mert azt nem találom sehol.
  • Danecay
    Hi!
    Lenne egy problémám. Tehát van egy Genius Video CAM Look webkamerám, ami elviekben tudja a 30 FPS-t. A dobozára is a következők vannak írva: AVI capture 30 fps, PC CAM: Up to 30 fps. Próba képpen rogzítettem vele egy AVI filet, és GSPOT-al megnézve tényleg 30 fps, viszont minden más esetben elindítva a kamerát 11 fps-el indul majd 1-2 másodperc múlva beáll 9-re és ennyivel dolgozik. Ennek mi lehet az oka? Hogyan tudnám folyamatosan 25-30 FPS-el működtetni? Használnék egy progit amihez 30 fps-el működő kamera kell, ami elvileg meg is lenne, de gyakorlatilag valamiért mégsem. Természetesen offline üzemmódban is csak 9 fps-el megy tehát nem sávszélesség és hasonló dolgok okozzák a problémát. A többi hardware-el sem lehet gond, mármint hogy egy Athlon 64 3700+ csak megbírkózik egy ilyen feladattal.
  • WartHogSon
    Hello!

Mióta újratelepítettem a gépem, előtte Win XP SP1 volt fen, most SP2, azóta nem tudom feltelepíteni a webkamerám driverét. Típusa: Genius VideoCAM Web V4. Mikor csatlakoztatom a géphez, felismeri, kiírja, hogy PC-Camera, aztán kéri az drivert, beteszem a kapott lemezt, kitallózom a drivert a lemezről és erre a végén kiírja, hogy a lemezen nem található hozzá driver. Már a hivatlos oldalról is leszedtem, de azzal se volt jó.

Ilyenkor mit lehet tenni?
  • ngagenorrec
    Sziasztok!
    Nekem a Camera WEB Delux DLV-B01 nevű webkamerámhoz kéne valamien szoftver, mert nemtudom felrakni...
  • GBence1991
    kössz
  • [Jakuza]
    http://www.genius-kye.com/
  • GBence1991
    és meg tudod mondani hogy mi a genius oldala ahonnan elvileg le lehet sezdni!!!
  • Inquisitor
    Nem tudom, megmondom őszintén mikor sajátomhoz szedtem, akkor a Genius oldalán egy XP megjelenése ELÖTTI f*s béta volt felrakva, ami régebbi volt a "gyári" lemezen adott f*s béta drivernél. Gyakorlatilag azóta tudom csak normálisan használni, mióta fent van az SP2, mert abban volt valami frissebb driver.
  • GBence1991
    sziasztok, az szeretném megkérdezni, hogy nekem van egy Genius webkamerám, de nem tudom a tipus-számát, és kellene hozzá egy driver!!! lehet-e leszedni drivert? és ugy-is hogy nem tom a tipus-számát!!! előőre is kössz mindenkinek!!!
  • Rolesz
    Mindenkinek csak ajánlani tudom a tuti webkamom ráadásul Dv porton keresztül csatlakozik és atomkirályul látszom benne:D
  • nímó333
    aki tud ajánlani valami jó webkamerát annak is szivesen kikérném a tanácsát
    meglátjuk mennyi vélemény passzol
  • nímó333
    köszi a felvilágítást akkor más felé nézelődök
  • Inquisitor
    Ne vegyél Trustot, ugyanolyan gagyi KYE gyártmány, mint a Genius, A4Tech és Tsa.

Az 1280-as felbontás parasztvakítás, mert Cmos érzékelővel még a mozgókép is állati vacakul nézz ki, hát még egy fénykép. Mozgó képet meg ekkora felbontásban a még szinte sehol se kapható új MS kamera tud csak (30.000-ért tudhat is), összes többi 1280-as kamera max. 640-et tud.

Jobban jársz egy jobb 640-es felbontású Logitech-el vagy ha szétnézel picit internettes fórumokon (PH, HWSW, stb.) talán hasonló árban kapsz egy CCD-s kamerát (logitech?), ami fényévekkel jobb képet ad.
  • nímó333
    ki tud ehhez véleményt fűzni vagy esetleg jobbat ajánlani hasonló árban?
    WB-5500T
  • CybeRick
    milyen típus? Az nagyban segítene :)
  • CybeRick
    Ha ez az a gép, tartok tőle nem fog menni. Legalábbis a nikon site-on nem sikerült kideríteni.
    NIKON
  • HD JOHNNIE
    má megvan, ehh...
  • HD JOHNNIE
    pls help a geniusnak kellene a hivatalos oldala ahonnan le tudom szedni a eabkamhoz a drivert! előre is thx!
  • [NST]Cifu
    Felteszem Chello esetén kérded. A válasz az, hogy igen, kivéve ha Chello-stól jön a webkamera képe (ami ugye belső forgalomnak számít).
  • forzajuve5
    Hello!
    AH webkamerát használok akkor az beleszámít a letöltésbe?
  • TomBond
    Nem tudja valaki lehet-e digitális fényképezőgépet webkamerának használni? Ha igen mi kell hozzá? Ez egy "régi" Nikon 2200-as gép (2 mp felbontás, videót is tud rögzíteni - ez akkkor még majdnem csoda volt )
  • Nolycsy
    Helló!
    Most karácsonyra kaptam egy webkamerát, működik is meg minden, de olyan bűn sötét a kép, hogy csak a világító testek látszanak. Úgy meg nem túl jó használni, hogy egy lámpát teszek a fejemre:) Mit kell beállítani, hogy jó legyen? A fényességet is meg a kontrasztot is a max.-ra állítottam. Több csúszka nincsen.
  • grebber
    Na vettem egy hasonlót csak arról nem találok semmit a neten.
    Dobozára is csak VB01 van irva meg a talpára hogy Deluxe.

• kingke
    Itt a környéken csak 30-ért akarnak adni az is elvétve mindegyik azt mondja, hogy jó a 6000 ft-os nem kell jobb.

De nekem olyan kell ami nem akad 640*480-as ban, az meg nem érdekel, hogy követ.e vagy se.

------------
    Kipróbáltam a NetMeeting-et kamera nélkül, de azt mondja, hogy nincs kapcsolat nem található cimtár kiszolgáló. eszközök/beállitás/általános/..itt hol tudom beállitani a kapcsolatot?
    "Nincs kapcsolat, de a net müködik"

(Ha képet nem is, de üzit kellene tudnom küldeni.)
  • izb
    "És még egy fontos akkor már eszt is kifejtem ahhoz, hogy mind a két fél vagy több fél tudja keresni a másikat ahhoz ugyanannak a program nak kell futni rajta?"

Igen ez alap.Ha messengert használsz akkor a hívott félnek is ezzel a progival kell rendelkeznie.
  • izb
    1.kérdés
    Olyat keress,ami 640x480 felbontás mellet tudja a Pal minimum Fpst,ami 24képkocka/sec.

2.kérdés
    Ingyenes,de program függő.Az esetek 90%-ban free.

3.kérdés
    Igen 20000ft ért van már olyan,ami pl felismertetés után követi az arcod mozgását,tehát bárhova mozdulsz a gép elött mindig képben leszel.
    Ennél a modelnél már a felbontással sincs gond.
  • kingke
    Amugy pont logitek vagy geniusz van, de ez egyáltalán jó.

És még egy fontos akkor már eszt is kifejtem ahhoz, hogy mind a két fél vagy több fél tudja keresni a másikat ahhoz ugyanannak a program nak kell futni rajta?

Illetve csak emgbeszélt találkán beszélgethetnek?
  • kingke
    Hali emberek nem értek a web kamerákhoz nagyon.
    1.
    Érdemes venni olyat ami 640*480-ban 15 fps illetve 320*240-ben 30fps 8000ft-ért beépitett hangszoróval?

2.
    A webkamera használata esetén belföldre és külföldre is ingyenes a használata?

3.
    Illetve lehetne kapni mondjuk 20000 ft-értr jobbat.

4. a többit késöbb kérdezem.
  • Csaba
    Ajánlom a a Logitechet, nekem is az van, és jól megy. 5-10 ezer között lehet már jókat kapni. Megveszed, felinstallálod a drivert, meg a hozzá kapott szoftvert, utána mikor a progi kéri az installálás közben, bedugod az usb-be, aztán ha minden ok, akkor megy. Ha neten akarsz nyomulni vele, legkönnyebb és legelterjedtebb program az MSN Messenger. Abban van webkamera kezelés. Azzal nagyon könnyen megy az egész videochat.