168
Akarok venni egy Webkamerát, légyszi adjatok ötleteket
-
#127 Hali,
az van már rég a fejemben, hogy szeretnék lassított felvételeket csinálni, pl egy vízcseppről ahogy leesik, és ennek a megvalósíthatóságán gondolkodtam.
Ugy-e akkor több, mint 25 képet kéne csináljon 1 mp alatt, pl 100at amit ha majd visszajátszok 25 FPS-be akkor már 4 mp-nyi anyagom lesz...
Van itthon fényképezőgép de nem láttam rajta ilyen beállítást ):
Valamint van webkam, és nem tudom, hogy létezik-e hozzá ilyen szoftver, vagy h technikailag egyáltalán megvalósítható lenne-e.
Mivel nem ismerem a terminus technicust sem, nem nagyon tudom h keressek rá... -
zede #126 jah meg azt tudom hogy a vistához teljesen más gyártojának a web camera driverjét teszi fel (32) bit de nem tom meik gyártó elfelejtettem..lehet az jó lenne neki.. -
zede #125 az eggyik genius video cam trek
a másik a mercury meg asszem cc320..
a kompatibilis mód az mien hogy kell azt vistán beállitani? -
#124 Talán ha a pontos típusukat is leírnád, könnyebb lenne keresni.
Egyébként nézegettem a Genius oldalán az elérhető kamera drivereket (http://www.geniusnet.com - Service & Support - Drivers ...) és létezik néhány kamerához 64 bites driver, de csak XP-hez. Tehát marad a kompatibilis üzemmódban telepítés - már ha találsz a kamerádhoz 64 bites XP drivert.
A Mercury kameráknál úgy láttam ennél sokkal siralmasabb a helyzet (http://www.mercury-pc.com/downloads.php) a driver ellátottság tekintetében... -
zede #123 Üd szép estét
nekem 2 web camom van és egyet se tudok telepiteni vista64 bit re..
van 1 Genius web camom és 1 Mercury..kérdés az hogy van-e olyan driver ami más gyártoé de lehetne használni vele.. -
rans #122 Beépített kamerám van, minden gond nélkül ment, működött, két napja azonban az msn-nél nem működik. Arról van szó, hogy a kamera jó, megy skype-on is, meg mindenhol működik, de az msn nem megy. Azt írja más használja vagy nincs rendesen csatlakoztatva, mindkét verzió hülyeség, mert minden mással tesztelve, a kamera jó, és megy. Az msnt 5ször raktam újra, tettem új, régi verziót is, de semmi eredmény, a kamera képem nem tudom megmutatni senkinek.
Mi a jó anyja baja van? Mit tegyek, hogy működjön a kamera az msnnél? -
badboly2 #121 Sziasztok!
Volna egy olyan problémám ,hogy kaptam egy i look 1300k tipusú webkamerát.Sajna telepitő lemezt nem adtak hozzá:(Próbáltam már minden felé leszedni a netről de nemsikerült eddig:( Ha valaki esetleg tudna nekem segiteni ebben azt nagyon megköszönném hogyha lenne hozzá egy driver:) -
mcdokika #120 Sziasztok!
Windows Vistám van 64 bites. Vettem nemrég egy webkamerát, direkt olyat néztem ami ismeri a vistát, müködött is jól.Aztán egy rendszercsere után már nem tudtam feltenni, nagy nehezen ismerte fel, utána csikos, piros zöld képet adott, 20 mp ként 1 képkockával, fagyasztotta a programot ahol próbáltam belőni (msn, skype) .Tegnap vettem egy új kamerát azt hittem hogy a régi meghibásodott, de ezzel is ugyanaz a gond :S Valami driverre tippelek, tegnap lecseréltem a video drivert, az nem segitett, más fórumokon még olvastam azt hogy az alaplapi drivereket érdemes megpróbálni lecserélni, valaki azt is irta hogy kodek gond. Ok, de milyen kodek ?
Volt itt már valakinek hasonló esete?Segítségeteket kérem!Köszönöm előre is! -
#119 USB kameraként jelenik meg, ha márkát is írna könnyebb dolgom lenne :) -
#118 Következő ötlet:
Amikor telepítés nélkül csatlakoztattad a kamerát, az Eszközkezelő listájában milyen néven szerepel kérdőjelesen a kamera?
Csak "USB-kamera"-t ír vagy valamilyen márka/típust is? -
#117 Kösz a gyors választ, és igazad van a telepítési sorrenddel kapcsolaban, meg is feledkeztem róla. A kamera egyébként itt van nálam de Nincs rajta olyan címke ami elárulna bármit is. Ilyen van pl., hogy CE M-101, továbbá Made in P.R.C. (az hol lehet?), és egy minőséggel kapcsolatos címke. -
#116 Általában webkamera-telepítés úgy történik, hogy előbb a drivert kell feltelepíteni és csak azután ajánlatos csatlakoztatni a kamerát.
Tehát próbáld meg azt, hogy húzd ki a kamerát, aztán az Eszközkezelő listájából töröld ki, telepítsd a drivert, majd kamera vissza.
De azért jobb lenne megtudni, hogy mi a pontos márkája (típusa?) a kamerának.
Ismerősödtől kellene pontosabb adatot (márka, típust) kérdezni. Pl. van-e rajta, vagy az alján valamilyen matrica tipuskóddal vagy valami mással... -
#115 Tisztelet!
Egyik ismerősöm kapott egy webkamerát, csak úgy magában, driver és más kiegészítő nélkül és megkért, hogy nézzem már meg, hogy be lehet e üzemelni valahogy. Az a helyzet, hogy nem igatán találok a kicsikéhez drivert. A kamera valahogy ÍGY néz ki, annyi különbséggel, hogy a fekete műanyag részére rá van írva, hogy MexxCOM vagy valami ilyesmi. A link alatt található drivert ugyan letöltöttem, de hiába telepítettem, ugyan úgy kérdőjeles USB kamera maradt az eszközkezelőben. Megtaláltam MÁSHOL is, igaz már itt nem kóddal van jelölve, hanem azzal amit tud, tehát "Kinamax 6-LED Infrared Night-Vision 1.3 MP MegaPixel Webcam with Built-in Microphone"
Nem tudja esetleg mi féle ki féle ez a kamera, ill. honnan lehet hozzá olyan drivert letölteni amivel működik is? Természetesen, ha driver telepítése során a keresés az interneten opciót választom akkor sem talál semmit.
Előre is köszönöm. -
kishoze01 #114 Sziasztok. Egyik haverom vett egy sepia webkamerát amikor feltelítettem tökéletesen működött de ha bezárom pl. az msnt és ujrainditom akkor már nem müködik. Szerintetek ez miért van válaszokat előre is köszönöm. -
#113 Nem valószínű... -
puma959 #112 hallod ibrik te aztán mindent tudsz :D
-
djAndrew #111 köszi szépen :) jövök neked :) -
#110 Messenger főmenü - Eszközök - Webkamera beállításai - Kamera választása
Itt a legördülő listából válaszd ki a Logitech-edet. -
djAndrew #109 Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az msn ben miért a tv műsor jelenik meg a webkamerás kép helyett? miért látja a webkamera helyett a tv tunnert a gép? :o ill az akivel beszélgetek?
Előre is köszi
Tv tunnerem: superTvPro
webcamera: logitech quick cam e1000
plz help ty -
puma959 #108 akkor köszike a segítséget!
-
#107 Ezt az egy lehetőséget találtam, az ingyeneseket már rég törölték. -
puma959 #106 Szia!
Amúgy kösz a címet csak az a baj h pénzért van!
Nem tudsz olyat ahol ingyen le bírom szedni!
Előre is kösz!
Csá. -
#105 http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=1194597 -
puma959 #104 Hali!
Nincs valakinek meg egy Delux V-B01 márkájú webkamerának a telepítője??
Vagy nekem az is jó ha valaki megmondja nekem,hogy honnan tudom leszedni.
Előre is köszike!
Sziasztok!! -
#103 Nekem Logitech communicate STX webkamom van, de nem is használom -
#102 Ja, közben rájöttem, hogy IP kamera néven keressem ezeket... -
#101 Jobb topikot nem is találhatnék a kérdésemhez.
Egy olyan webkamerát keresek, amelynek a működéséhez nem szükséges a számítógép, elég neki a hálózati kapcsolat és távolról a neten keresztül elérhető, jelszóval van védve...
Amolyan hálózatba köthető önálló egységet keresnék.
Létezik egyáltalán ilyen webkamera-fajta? -
HG #100 Sziasztok!
Sürgős segítség kellene. Kölcsönkaptam egy Webkamerát, driver nélkül. A kamerán csak "MATRIX" felirat van. Kiderítettem, 350k P/N WC701M a típusa. WWW.sinohk.com a weboldala, de driver sehol. Nem tudna valaki valamilyen megoldást? Két napja a Netet túrom. Előre is köszi!
-
#99 Genius,Creative,Canyon,Logitech,Mekkora Megapixel-es (1.3MP),felbontás,autofokusz van-e,12-30FPS,USB 1.0 ilyenek. -
menyasszony #98 Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy milyen webcam-ot érdemes venni most 4-5000 Ft értékben? Ja meg, hogy egyáltalán mit érdemes figyelni meg mi számít már jónak? (Ilyenekre gondolok, hogy felbontás meg FPS.) -
blackdaniel #97 Sziasztok!
Akit érdekelne, van 9db eladó webkamerám. 1 Napig voltak üzembehelyezve. Mindegyik működőképes, gyári csomagolással, szoftverrel, leírással.
Elkersz Bt. Webkamerák -
#96 Valaki használta már a tescos webkamerát amit 1700 ért árulnak?Mert nekem csak az kéne hogy 30 FPS-t vigyen ténylegesen ne csak rá legyen irva a papirjára.
-
cumfu #95 sziasztok! az volt még nemrég a gondom, hogy ha 100%-ra betöltött a játék, akkor újraindult a gép és ez több játéknál is előfordult. Mióta webkamerám volt azóta csinálta, és erre gyanakodtam. Lehúztam, és most minden játék működik frankón. a webcam márkája: WinFast iCAM100 M. Mit lehet ezellen tenni? A boltba ahol vettem, beszéljek a gyerekkel vagy tud valaki valami biztatót mondani? Előre is köszi. -
60voltosNeon #94 Hello mindenkinek!
Vetem egy MSI StraCam 370i vebkamerát, minden rendesen müködik, csak a szinekel valami gond van.
Gyári beálításal a piros szint rózsaszinü, a feket meg kékes, jobb oldalon meg mosódott a kép. Az opciókban álítotam 1-2 dolgon, de nemsokat változot...
Szerintetek ez szoftver, vagy a kamera hibája?
Lehetséges, hogy garanciális hiba? ---van hozzá 3év garancia :)
Ha valaki tudd segíteni, pls írjon! -
AdM #93 Na megnéztem pontosan mit ir ki: "A windows talált illesztőprogramot az eszközhöz, de a telepítés során hiba történt:
Az eszköz illesztőprogramjának telepítőjében hiányzik egy sükséges bejegyzés. Ennek egyik oka lehet, ha az INF a Windows 95-höz vagy későbbi változatához készült." WTF?? -
AdM #92 Senkinek sincs semmi ötlete, mi a baja? Egyébként megnéztem a Logi oldalát, és ott is az volt, hogy támogatja a Vista-t. 1032.-ik uninstall/install proba után rájöttem, hogy az illesztoprogrammal van baja, azt nem sikerül normálisan felraknia. Valami baromságot kiir, hogy baja van vele, mert az INF néhány sora Win95-höz készült, vagy mi a sz*r...Valakinek hasonló problemája volt már?? -
AdM #91 Szeasztok! Ma kaptam egy Logitech QuickCam Communicate STX webkamot. Az lenne a gondom, hogy amikor telepítem a software-t, és kéri hogy dugjam be az USB-be magát a webkamot, kiírja hogy vár a kapcsolatra, és ez nem változik. Nem ismeri fel a kamot, bármelyik USB-be teszem. Én a Vista-ra gyanakodom, hogy nem szereti ezt a típust, de rá van irva, hogy Vista kompatibilis, szoval nem tom...5let? Ja, amugy a legujabb software-t szedtem le a Logitech oldalárol...Többször is feltettem, de semmi. Van még egy ugyanilyen tipusu webkamom is, azt se ismerte, az xp meg felismerte. -
punkers #90 Hello!
Van 1 E-Tech webcamom de elég sötét képet ad hiába van a lencse körül 4 infra LED és hiába kapcsolom fel a villanyt:S.a settingsbe is hiába huzom fel a fényerőt nemsoka segít:Snem értem
tud valaki segíteni? -
Dzsí Pí #89 Üdv all!
Most kaptam egy Fujitsu Siemens webcam-ot, de olyan fakó képet ad, hogy besz@rás. Miért van ez? Felraktam a drivert, próbáltam a setting-be álligatni, de semmi. PLS heeelp -
#88 Hi!
Ma vásároltam egy Genius Slim 1322AF webkamerát.
AF = Auto Focus
1.3 Megapixel-ex
Kérdésem az lenne, hogy adtak emellé egy Genius-os progit, ami megjeleníti a képét. Na, ami Nekem kellene azt nem tudja, vagy eddig még nem fedeztem fel :)
1.)
Először is az lenne a kérdésem, hogy adott egy HW és hozzá egy SW, de általában mindig van jobb szoftver :) Szal érdeklődnék, hogy melyik most a legjobb webcam szofver?!
(nem tudom, hogy ezek a SW-ek képesek-e mindenféle kamerát lekezelni, de remélem, hogy igen, mert csak egy USB-s eszköz)
- persze amihez törés is van ;)
2.)
A fenti szoftverben az lenne az egyik legfontosabb, hogy tudjon időre exponálni, mint egy fényképezőgép. Nekem ez az opció szürke a gyári szoftver-ben :(
Ez azért lenne baromi fontos, ui. 2db ilyen cuccost vettem, ui. a másikat a bátyámnak szánom, ahol van 3db keresztgyerekem és szeretnénk olyat, hogy odaülnek a gép elé és mondjuk x másodperc múlva csinál egy képet, aztán újra és újra....
(időzített exponálás)
Ez a kütyü is fényképezget Nekem, ha pillanatfelvételen van, csak még azt nem értem, hogy mikor, mennyi időközönként....
3.)
Szintén a fenti 2db kérdéshez. A legjobb, ha ez a szoftver tudna magyarul is :)
(de ez az utolsó szempont :)
Köszi!