Nexus: The Jupiter Incident

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
Kérdés, hogy mennyit szeretnél költeni max. egy videókártyára?

A halál csupán a kezdet...

:) Ok.. szal jó volt a megérzésem
Írtad tegnep itt lammer... neked jó volt?
BEAST
Eleg regi kartyanak szamit, egy eve meg talan kozepes kartyanak elment volna, de ma mar teljesen felesleges ilyen kartyat venni. Ha lesz Nexus 2 valoszinuleg nem fog menni azzal a kartyaval ^^

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Ööö... bocs, h megint visszatérek a témára, de láttatok már HIS ATI Radeon 9600-os vidit? Ezt ajánlgatta nekem akinél cserélem majd a fél gépemet. Szerintetek ez viszonylag jó még? 128as
Bocs az ismétlõdõ hülye kérdésért, de igen csak az a benyomásom, hát akar verni a csávó, mert nem értek hozzá. :S
Gondoltam kérdezek elõbb...
Persze... vannak ott választható 'pályák'... köztükk van pár, mikor a gép ellen mész. Ha jól emlékszem a 'Gondolkodó gépek táadása' is az...
HElosztok. A multiplayer-t lehet valamilyen módon AI ellen játszani?

Ati

Fenrir
Start Menü, Futtatás, írd be, hogy "dxdiag". Az egyik fülön a whql frissítés után megjelennek a videókártya adatok.

Riva TNT2 tényleg nagyon oldschool :P

Ja.. nálam is így van általában. <#alien> Ha van egy game, ami kell nekem, és nem is fut, akkor jön a csere :D
BEAST
Fogalmam sincs :) , leginkabb az utolso pillanatban jutok el a terveim gyakorlati megvalositasahoz :p. Majd ha kijon egy olyan jatek ami a jelenlegin nem fut elvezhetoen, lesz valami uj xd

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Aham.. értem. :) És te milyet tervezel, még nem tudod?
BEAST
Hat akkor 8800 korul kell gondolkozni, az meg 2 ev mulva is kartya lesz, amennyiben nem a legujabb csillogo villogo jatekokkal szeretnel jatszani. Nekem egy Geforce 6600GT kartyam van most is, talan 2 eve vettem, lehet regebben, egyenlore minden szepen futott rajta ami erdekelt, bar enis mostanaban tervezem a gepcseret :)

Bezzeg a GTA-t elviszi XD
Hmmm.. ezesetben nem tom milyen vidikártyám van XD Én nem naon szoktam meglesni, h milyen a típusa, menjen és kész, szal nem kérdeztem túl sokat fél éve, mikor ezt megrendelte utesóm... de 128MBon fut, nem integrált (tudom, h azok legtöbbször nem túl életképesek ).

Van Everest-em, egy progi, biztos ismered, leírja a típusait a géped részeinek. Az is csak ennyit írt... na mindegy, végül is most miért vitáznánk ezen, ha úgyis lecserélem :)

Köcce az infókat :D

Csak most ugy kb ki kéne derítenem, h milyent szerezzek, hogy azért legalább pár évig mehessek is vele... nem úgy mint ezzel... bármilyen is ez XD
Hát, nekem volt Riva 128-asom (nem TNT :) ), az 4MB-os volt. 3D kártya természetesen, de nem olyan 3D kártya amit most kérnek a programok.

Ja, akkor 32MB körül ketyegtek a dolgok, de hogy esetleg több van rajta az nem mérvadó.
Itt egy kis leirás a riva TNT2-esrõl, 1999-bõl :) http://en.wikipedia.org/wiki/RIVA_TNT2

Figyu, a legbiztosabb ha valamilyen hardver teszter programmal megnézed hogy tényleg mid is van. Ha tényleg TNT2-es, 3ds játékokat felejts el kb 5-6 évre visszamenõleg (vagy megy szoftveresen, ami ronda és lassú). És ez nem Nvidia kérdése, ez a kártya öreg. Nagyon öreg.

Elnézést, de ez marhaság. Csodálom hogy a telepitõ egyáltalán elindult rajta. Ez a kártya még bõven a geforce 1 megjelenése elõtti, márpedig az geforce hozta be a 3D Transfrom and Lightning technológiát (GPU). Jópár éve minden 3Ds játéknál alap a 3D TNL képes kártya, márpedig a Riva 2 nem az, ergó elvileg se mennek, maximum szoftveres gyorsitással.

Hallod, akkor nem tom, Riva van rámetszve, más nem, meg hogy NVidia :D Szoftveresen meg csak bõ számsort ad nekem... de akkoriban a 32MB volt a max kb nem?
Akkoriban 128as vidi?! Mi a? Sztem akkor rosszat írtam, mert ez 128 as<#wow1> :D
:( ... el kéne rajta menni elvileg mindennek. Ugyértem a 3d-s programoknak is, pl a gamek; Sims2, Tomb Raiderek, Theocracy, stb... ja, meg persze a Nexus is.
Mégsem mennek. A honlapon fent van fórumban rengeteg ehhez hasonló, és mindig a videókártya nem kompatibilis.... "DirectX failed...' meg "Assertion failed..."
El is hiszem, ha a feleakkora kapacitású más vidiken megy.
Riva TNT 2???? Bocsáss meg, az a videókártya az intel pentium 200 MMX környékén jelent meg....

Kifejtenéd bõvebbenm hogy mit jelent a "nem állta a sarat" az Nvidia kártyád esetében?

Ha lassú volt: az nem Ati vagy Nvidia kérdése, hanem attól függ, hogy az adott gyártó melyik kategóriájú (azaz milyen drága) kártyáját veszed meg. Ha volt egy alaplapra integrált Nvidia kártyád, és az kis teljesitményû volt, az abszolút nem meglepõ: nagyon-nagyon kevés kivételtõl eltekintve, az integrált kártyák messze nem a cég adott pillanatbeli legjobb kártyái. Ez nem Ati vagy Nvidia kérdés, kb mindkettõnél igy van.

Teljesitmény hátékokban: sokszor van olyan, hogy egy játék egy picivel jobban megy Nvidiával mint Atival és forditva. Van amelyik fejlesztõcéget az NV keni meg, van amelyiket az Ati. De alapvetõen ordas nagy különbségek nincsenek. Olyanról még nem hallottam, hogy egy játék mondjuk Atival irtózatosanhudejó Nvidiával meg el sem indul. Adabszurdum megtörténhet, hogy kell egy driverfrissités, de max ennyi meg pár FPS különbség a legrosszabb ami történhet.

Mondom ezt úgy, hogy eddig volt Geforce 2MX, Gef 4Ti, Radeion 9600, Radeon 9800, Gef 7600GS (asszem) kártyám. Tehát teljesen elfogult vagyok az Nvidiával/Atival szemben :)
Azt vedd meg, amelyik ára legközelebb van a te pénztárcádból kipengethetõ maximumhoz. Nincsenek nagy csodák, a drágább kártya a jobb :)

Fél éves RIVA TNT2... és semmi nem megy el rajta, aminek elkéne.
Fenrir
8800 GTS

Hmmm... akkor lehet, h csak rosszakat fogtam eddig ki :) Ami eddig volt NVidiám, az semelyik sem állta a sarat. :S
Milyenetek van?
BEAST
eleg regota hasznalok Nvidia kartyakat, eddig meg semmi bajom nem volt vele :)

Fenrir
Mi a bajod az Nvidia-val? Szerintem teljesen korrekt.

Megtaláltam a 1.0 cracket... Nekem azzal sem megy :S.
N mind1, ugyis új alaplapom lesz... sztetek milyen vidikártya lenne a legjobb? Márint márka... nekem eddig az ATI Radeonok voltak a legjobbak, de nem sok márkát ismerek részletesebben.
(De az 100, hogy az integrálakat meg a Nividiákat mellõzöm)
128
aham... oké, köszi
Fenrir
Elvileg ha felpeccseled akkor az eggyel régebbi krekkel is menni fog, nekem legalábbis ment mivel nem találtam meg a legfrissebb krekket sehol.

Magyarul felrakod az 1.01-es peccset és az 1.0-ással is menni kell.

Nem tom.. keresem, de nem nagyon találok. De ez ravasz húzás volt tõlük :D
Agamemnon
Sajna, én nem tudok segíteni. A patch-ez nincs új crack?

Valakinek nincs meg eredetiben a game? A laptopom meghalt', és a régi asztali gépen csak patchel menne, az meg viszont felülírja a cracket, és nem tudok vele semmit kezdeni.
Azt én is... bár nem tudom, meddig húzódnak az ilyen ügek általában. Remélem azért nem olyan sokáig.
Agamemnon
Reméljük, jól, vagy legalábbis nem túl rosszul jönnek ki belõle, és tudnak a Nexus II-vel foglalkozni.

Ha jól tudom, egy másik játékfejlesztõ cég perelte be õket 'lopásért'. Azóta lehet róluk kevesebbet hallani.
Egy rokonom írta, mikor említettem neki ezt az egészet, hogy szerinte használi fog, de egyhamar biztos nem hallunk a játék felõl, mert a Hd-ná mostm elég nagy botrányok voltak.
Agamemnon
Nem. Milyen?

Ti hallottátok, hogy milyen balhék vannak a HD Interaktívnál?
Ja ... vmi olyasmire gondoltam én is :)
Fenrir
Alias :)

Agamemnon
?

Mit jelent az, h 'aka'? Ezt írták a nevemhez, hogy 'Erika aka Ria' <#alien> Ez mit jelent?
Agamemnon
<#eljen> <#taps>

BEAST
<#vigyor2>

Most nézem csak.. túllépte a százat? <#vigyor4>
Én is azt nézegettem egyik nap, hogy hogyan lehet ezt elküldeni... de én semmit sem találtam :S ... De naponta 3-4en irogatják alá, szerintem egy jóideig még várhatunk. Addig is kiderítjük, hogyan lehet ezt küldeni.
Most jó sok helyen fenn van a link.
Agamemnon
Igen, ez egy jó kérdés? Jó lenne választ kapni a kérdésre, hogy lesz-e, nem lesz folytatás.

Fenrir
Vajon mennyi aláírásnál lenne érdemes elküldeni a fejlesztõknek a petíciót? Vagy ez automatikus?

Agamemnon
Már nem emlékszem... de a számot kimentettem, asszem ogg kiterjesztéssel volt megtalálható.