1138
Milyen hangfalat vegyek?
-
#818 Miért is? -
#817 "..én is vennék egy párat belőle."
És milyen rosszul tennéd! -
#816 Teljesen jól látod és ritkán jó a hozzáállásod is, kevés ember van aki ennyire őszinte (önmagával szemben is).
Ha nem hallasz különbséget, nem vagy vájtfülű hifista és nincs is nagy igényed a felső közép szintre akkor ne erőltesd. Feleslegesen ne hagyj magadra dumálni drága cuccokat amiket talán ki tudsz fizetni de értelme nincsen megvenni.
Ugyanígy én is igénytelen vagyok bizonyos dolgokban, nem érdekel, nem fontos, nem szánok rá sok pénzt, mert nem okoz plusz örömöt vagy előrehaladást, nem elégít ki szükségletet. Sznobságból meg felesleges költeni ilyesmire.
Más meg, ami hobbim, ami fontos, ami érdekel abba rohadt sokat költöttem már el, buktam is, nyertem is, fogtam ki már aprópénzért csúcskategóriás eszközöket is. És fogok is rá költeni mert érdekel, szeretem.
Javaslatom: hallgass meg 2-3 közel azonos árszinten lévőt
(sajnos a specifikációk nem minden esetben tükrözik le a hangminőséget. Egyirányú dolog ez hifiben: a kiváló specifikáció nem vonja maga után feltétlenül a jó hangot, mivel rengeteg olyan műszeresen mérhetetlen érték és tényező van ami "megfoghatatlan" és nincs rá mérőszám. Míg visszafelé nagyrészt igaz: egy nagyon jó hangfal/jelforrás/erősítő specifikációi általában jók is.)
és ha kis különbség van köztük, a két jobbikból azt vedd meg ami kicsit jobb mint az elvárásod, de még simán ki tudod fizetni.
Azaz "vásárold túl magad" egy hajszálnyival. Erre a kis pluszra tekints "pufferként", szükség lehet rá később...
(változik az ember füle idővel)
nem kell elszállni az a lényeg. -
#815 Itt a fórumon Solten-nek van ilyenje. Nagyon dicséri és megmondom őszintén hogy ha lenne 50000ft-om, én is vennék egy párat belőle. Írj rá, ért hozzá, részletes véleményt tud majd mondani róla.
Múltkor láttam vaterán 27ért egy párat, használtan persze. -
#814 Hali, látom itt van pár hozzáértő, csak úgy érdeklődés szintjén, erről nincs véletlenül valakinek tapasztalata: YAMAHA NS-45E. Illetve, hogy használtan milyen ára lehet ennek a falnak (jó állapotú, hibátlan pár). -
#813 Nekem ennek egy korábbi verziója van meg, a 980-as 2.1-es. Már csak a mélynyomóját használom, mert a két hangszórót leharcoltam, de a mély még két 40w-os hangfallal is megállja a helyét. -
berserk87 #812 Megnéztem pár árlistát és megtaláltam rajtuk a mostani hangfalamat. 5-7 ezer forint körüli áron mozog. Nagyon gondolkozom azon hogy mi legyen. Lehet hogy nincs sok értelme most vennem egy hangfalat és inkább elviszem ezt magammal. És talán karácsonykor kifogok egy jobbat akciósan. Ez szerintetek mennyire számít jónak? -
berserk87 #811 Köszi, igazad van. Én nem spórolásból nem akarok jobbat venni, hanem én tényleg nem értek a hangfalakhoz:)
Hangfalakat is úgy nézegettem, hogy melyik tetszik jobban külsőre, meg elolvastam (ha találtam) róla a tesztet vagy véleményt.
Van egy mercury sw 1980r 4.1-es hangfalam otthon, amit nem akarok elvinni a kollégiumba. Meg van már 6-7 éve és nekem a hangja tökéletesen megfelel, de a koliba egy 2.0-ás vagy 2.1-es hangfal sokkal jobb lenne. Meg van egy olyan hibája a régi hangfalamnak, hogy rosszul érintkezik a kábele, ezért néha meg kell mozgatnom, hogy szóljon. Szerintem egy 5-10 ezer forintos hangfal az igényeimnek megfelelne. Nem akarom, hogy sok helyet foglaljon el a hangfal és hangosan se fogom hallgatni, ezért nem lenne sok értelme egy több hangfalas rendszernek. Még 4 évem van hátra a suliban szóval addig kellene valami jó megoldás. Lehet hogy elég lenne egy 2-3 ezer forintos hangfal is csak gondoltam, ha már ráköltök akkor már egy jobb fajtát szeretnék venni. Zenehallgatás terén én nem vagyok nagyon kifinomult vagy igényes és a különböző hangfalak között se biztos, hogy hangzásban könnyen észrevenném a különbséget.
Talán most könnyebben tudtok tanácsot adni. Ha szerinted érdemes többet ráköltenem, akkor lehet hogy megfogadom a tanácsodat. Ki tudok fizetni egy 30000 ft-os hangfalat is, de nem hiszem hogy szükségem lenne rá és azt a pénzt másra szeretném elkölteni. Én ebben a témában segítségre szorulok és bármilyen tanácsnak nagyon örülök.
Most a logitech s220-hoz állok a legközelebb, mert azt 5300 ft-ért megvehetném és nem néz ki rosszul, de naponta többször is változik a véleményem. -
#810 nem csak a teljesítmény számít, hanem a mélynyomó (és a többi hangszóró) mérete, a konstrukció, anyaghasználat, stb.
Kár spórolni 4-5 ezer ft-ot (amit egy hétvégén elpizzázol, elsörözöl) egy olyan kiegészítőn, amit legalább 2-5 évig fogsz használni.. azaz használnád csak 2 hét múlva rájössz, hogy nem ez a hang kellett, mert borzasztóan műanyag, erőtlen, puffogós, torz.
Akkor veszed a drágábbat, a régi "olcsó"-ban meg áll a pénzed.. eladni nemigen fogod.
Ha pedig összeadod mennyit költöttél így már el a kettőre együtt, akkor döbbensz rá, hogy ebből a pénzből vehettél volna egy középkategóriás jó megbízható megoldást, aminek már hangja is van... :))
Mindig mondom: jó a takarékosság, jó az, csak ésszel kell, semmilyen terméknél nem kell elhinni, hogy szarból várat építenek neked.. -
berserk87 #809 Köszönöm nektek a segítséget, bár annyi félét mondtatok, hogy még mindig nem tudtam dönteni. Még diák vagyok és nincs sok pénzem hangfalra ezért inkább 12000 ft alatt maradnék, de ha tudtok ajánlani egy nem sokkal drágábbat akkor az még szóba jöhet.
Akkor szerintetek az genius 1255A és a Logitech x-210 közül válasszak?
A logitech s220 és az x-210 nagy a különbség teljesítményben, mert árban az x210 a duplája a másiknak és annyival nem tetszik jobban.
-
Inquisitor #808 Azért ajánlottam a Geniust, mert anno én is Z-2300-at nézegettem, de nem volt éppen 38.000-em egy hangfalra. :)
Megmondom őszintén, hogy az 1250-es se megy szinte soha 50-60% hangerő fölött, mit kezdtem volna 200W kimenővel? És szépen szól, van rendes mély-hangja Boltban dolgoztam és esküszöm, hogy a legtöbb 20.000 alatti hangfal szarabbúl szólt, még 2.1 is. Ráadásul anno 9K helyett 6K-ért vettem, az utolsó kapható darabot pedig HülyeVagyok boltban 28K-ért adták ... -
#807 Igen, igazad van, csak tudod én is utáltam ezt középiskolában amikor volt egy 5 ezer ft-os noname sportcipőm mert arra tellett a szüleimnek, erre kiröhögött vele az egyik osztálytársam, hogy "mért nem rakok még hozzá 10 ezret, és vehettem volna egy Nike-t"...
Jó, de VALAHOL mindenkinek véget ér ez a "még csak ennyit rakj hozzá valahogy és SOKKAL jobbat kapsz" metódus, mivel a pénzünk nem végtelen.
Sokszor estem abba a hibába, hogy túlvállaltam magam olyan anyagi javakkal ami nem az én kategóriám volt, de AKARTAM, ezért hitelt vettem fel rá, stb...
Tudni kell hol a határ, mi a te kategóriád, meddig mehetsz el, és azt is figyelembe kell venni mennyi kárt szenvedsz el, ha elveszíted azt a dolgot, úgyis mint befektetés, úgy is mint használati tárgy.
Tudom, hülye frázis, de igaz: "addig nyújtózkodj amíg a takaród ér..." :))
Ezért is nem példálózok 20ezres 2.1-es rendszerekkel, mert nem tudom neki mennyire konkrét anyagi határ ez a 10 ezer ft. Megsérteni meg felülről beszélni nem akarok, mindenkinek el kell fogadnia azt, hogy akár lefelé, akár felfelé eltérő anyagi körülmények mellett az emberek mást engedhetnek meg maguknak, és az értékrendjük is más, ennek megfelelően máshol lesz az a határ. -
Inquisitor #806 Nekem SP HF 1250 van, még az első verziós FADOBOZOS, mert azóta ezen a néven volt még 3 2.0 és 2 2.1-es is. Ha nem fejlődtek vissza, akkor nagyon jól szól. Kb. ver minden mást 20.000 alatt. Ja persze nem árt beállítani a magas/mély arányt teszt elött.
Az 1800-as nagyon nem fának látszik, és onnantól írhatnak szép paramétereket, ÉN nem venném meg.
Logitech hangfalból X-es szériát én kerülném, tök mindegy 2.0, 2.1 vagy 5.1. Z szériát érdemes nézegetni. Igen, drága. De az alatt nem érdemes Logitech-et venni, cserébe atom jól szólnak.
Tehát szerintem vagy SP HF 1255A, vagy Morcosqtya kartársra halgatva többért egy jobb Logitech. -
#805 Első kettőt alapból gyorsan elfelejteném.
Utolsó kettőből a 2.1-esnek adnék némi esélyt (x-210).
7000 nettóért talán nem pénzkidobás.
Személy szerint én feljebb mennék árban, de ha e büdzsé 12 ezerig terjed akkor lehet, hogy nézelődnék még a 2.1-esek között, összehasonlítva az x-210-el.
Ha pedig konkrétan csak az általad felsorolt négyből kellene hirtelen választanom akkor habozás nélkül x-210. -
#804 A "Logitech x-210"-et állt szándékomban javasolni másodiknak - sajnos a "Logitech X-140" ragadt a "copy-paste"-be.
Sorry! -
#803 Az 1800as geniust hallottam már szólni, nagyon szép tiszta hangja van, de mélye semmi, még ha feltekered sem, csak pufog. A magasai nagyon szépek és erőteljesek, tehát hangos és szép magas hangok.
Én az x-210-re voksolnék. -
#802 Genius SP HF 1800A
Logitech X-140
Genius SP-HF 1255A
Logitech X-140
Nem ismerem őket, de én a fenti sorrend alapján kezdenék tesztelni.
Nekem egyébként Genius-om van és minden bizonnyal elfogult is vagyok (nem véletlenül). A "Logitech X-140"-t csak azért soroltam második helyre mert 2.1 rendszer. -
berserk87 #801 Ennyit nem költök hangfalra.
Most több hangfal is megtetszett és nem tudok dönteni. Ha valaki tudna tanácsot adni azt megköszönném.
Genius SP-HF 1255A
Logitech X-140
Logitech x-210
Genius SP HF 1800A
Az 1255A-t többen is ajánlották egy másik fórumon, bár ha csak a külső alapján választanék akkor ezt nem venném meg, mert annyira nem tetszik. Még a logitech s220-as is tetszik.
Szerintetek melyiket vegyem meg vagy mit válasszak 5-12000 ft-os kategóriában? -
zeoos #800 Ha csak az ar a fontos, akkor menj ki akarmelyik kinai piacra es kedvedre mazsolazhatsz a kulonbozo szarsagok kozott.
Ha viszont szep hangokat szeretel hallani? Eloszor is kezdhetned egy megfelelo hangkartyaval: Roland Cakewalk UA-1G kulso interfesz ... hangfalnak pont megteszi a Creative T40-es ... de ha nem feltetlenul az egesz koleszt akarod szorakoztatni, mint inkabb szeretned, hogy a hangok csak a te fulecskedet keneytessek, akkor a Roland RH-D20-as fules is egy egesz jo megoldas. Mert hat, hogy ha a hang a fontos, akkor ennel lejebb nem erdemes probalkozni, mert minden mas szinte egytol-egyig kidobott penz. -
#799 4ohm-os 80w-os erősítőmhoz keresek, hangos, szép hangzású használt hangfalat, 20-25 ezer forintig. Mit ajánlanátok? -
berserk87 #798 Köszi szépen. Tegnap megnéztem élőben is a darabot. Szép és kis helyen elfér. Már akkor is ez volt a legszimpatikusabb, de most hogy ajnlottad is azt hiszem, hogy meg van mire költöm a pénzem. -
#797 Nekem is lenne egy kérdésem. Kinéztem magamnak a Logitech G51-es 5.1-et, a gond az, hogy a Logi már nem gyártja. Ilyen esetben hol tudnék venni egyet, garanciával? -
#796 mindenképpen 2.1 -
#795 Ez tökéletes lesz neked. -
berserk87 #794 Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem, mert keveset tudok a hangfalakról.
Kollégiumban élek ezért valami könnyen szállítható hangfalra lenne szükségem vagyis egy 2.0-ásra gondoltam, de a 2.1-esek is szóba jöhetnek. Nem szeretnék túl sokat költeni, azt hiszem hogy egy 5000 ft alatti áron található hangfal is tökéletesen megfelelne az igényeimnek. Tudnék erre a célra még ráfordítani több pénzt is, de nem hiszem hogy szükségem lenne rá.
Milyen hangfalat tudnátok ajánlani, illetve milyen márkák közül válasszak és melyeket kerüljem el. -
#793 A logi biztosan jó lesz. Nem fogsz csalódni benne.
Stargatealost: Logitech x230, vagy ha hozzáteszel még egy picit, akkor logi x530, ez már 5.1. Hallottam élőben, elég jól szól. Esetleg a Genius home theater -jei, amik közül válogathatsz. -
#792 nem tudom milyen árban mozognak, de hát olyan 10-15 körül, de ha kicsivel drágább az sem nagy baj :) -
Pemack #791 Hali!
Új hangfalszettet szeretnék venni, ami hasonló vagy jobb, mint a jelenlegi Logitech x230. Ma délutánt azzal töltöttem, hogy olvasgattam fórumokat és teszteket és érdekelne, hogy mit érdemes venni, ami nem drágább (sokkal), mint 20k. Leginkább a Logitech z523-mal szimpatizálok, mert arról olvastam a legtöbb pozitívat. Felvetődött még a Genius SW 2000 és 3000 is, de ezekről sokan írták, hogy nagyon búgnak és kattognak, ha valamit bekapcsolok, ami ugyanarra az elosztóra van kötve. Csak és kizárólag 2.1-ben gondolkozom.
Mi a véleményetek? -
#790 Meddig mehet el kb árban? -
#789 Üdv!
Jelenleg egy 17 éves Philips music center (még bakelites) és két hangfal van rákötve a gépemre. Eddig semmi probléma nem volt vele, mostanában az egyik hangfal a mélyebb hangoknál berezonál, rezgő hangot hallat. Elég idegesítő, ezért úgy gondoltam, veszek egy újat már, talán itt az ideje :D :D :D
Szóval mit ajánlotok? Nem vagyok nagy zenés, nem kell nekem semmi hiper szuper extra cucc, csak egy sima két hangfalas hi-fi, a minőségi, de az olcsóbb fajtából (ugye ha nem tud extrát, nem is drága, gondolom én). Előre is köszi! -
#788 Neked is AKG-d van akkor jól tudod milyen minőségről beszélek.
Lehet, hogy túlzás erre hifi minőséget írni, ok belátom de nekem ez már az. Azért annyira nem vagyok whitefül, gondolom ti sem de lehet tévedek.
Egy biztos nekem bőven megfelel, ami az elvárásom azt teljesíti. -
#787 akg jelenleg nekem is az van.... k242hd imádom, meg nem válnék tőle:) -
#786 nem bántásból írtam:) kicsit elmosolyodtam:) nekem nem fér össze a vezeték nélküli, a profi hifivel:D -
#785 A felsőbb kategóriában a fülesek nagyrészt vezetékesek.
Fejhallgatókban az audiophile kategóriában melegen ajánlom a KOSS, AKG, Sennheiser és Stax füleseket.
Eddigi legnagyobb élményem (konkrétan libabőröztem, olyan élmény volt) egy KOSS fülestől volt (tipusszámot nem jegyeztem meg).
Jelenleg a Sennheiser HD570-em van otthon, klasszikus kamara és nagyzenekari valamint hangszeres (főleg akusztikus) jazz zenéhez melegen ajánlom, nagyon jó az ár / minőség aránya. Transzparens kristálytiszta hangzás, színezet nélküli analóg hang.
cserélhető kábel.
64 ohm-os.
Ja.. és félelmetesen kényelmes.. :)) -
#784 ja bocs és ez csak egy stereo! 5.1-esről hallottál már???
http://www.olcso.hu/hauppauge_xfones_5_1_vezetek_nelk_li_fejhallgato-167415682.html
Jó röhögést.... -
#783 Én meg rajtad...... előbb tájékozódj ha ilyet írsz!!
http://www.pixmania.hu/hu/hu/00797642/art/philips/shc8525-vezetek-nelkuli-hi-fi-fejhallgato.html -
#782 "profi vezeték nélküli HiFi fejhallgatón." bocsánat de ezen most jót kacagtam:D hogy lehet egy vezeték nélküli fejhallgató profi hifi cucc? -
#781 Jó topik valóban. De a Yello egy kuriozum, annál maradok. Töltsétek le (ha nincs meg) a
Pocket Univer'se albumot. Nem mindennapi hangok szólalnak meg benne, pl. eredeti felvett sirály, eső, vihar, égzengés, szép, vízcsepp hangok!
Félelmetes, egy ültő helyemben szoktam végighallgatni a lemezt, profi vezeték nélküli HiFi fejhallgatón. Ajánlom mindenkinek, aki nem mindennapi zenére vágyik. -
#780 Bizony, hogy az - hallgasd örömmel!
Ha érdekelt vagy hangminőség témában, érdemes néha benézned "ide". -
#779 A Yello-t letöltöttem, meghallgattam, nagyon szép, hallgatható zene!