1138
Milyen hangfalat vegyek?
-
#858 5.1-es hangfalat szeretnék venni Pc-hez mivel az elözö bekrepált !
Melyiket lenne érdemesebb megvenni ?
1. Genius SW-5.1 Surround Home Theater DHT510
2. Creative Inspire P5800
-
#857 Ennyi.
5-6 ezer forintos dolgoktól sokat várni sem kell (elég ha hozza ami elvárható), de bukni/esni is inkább magasról lehet igazán, így ilyen szinten nem kell még véresen komolyan venni / a téma megszállottjává válni.
Hifi témában kocsmai ősigazság:
"..meg kell hallgatni.." -
#856 Nézd, felesleges dolog minőség után kutakodni ebben az árkategóriában. Személyesen kell vásárolni ha lehetséges, rendelni nem ajánlatos. Meglátod - megtetszik - meghallgatod és ha minden passzol megvásárolod - ellenkező esetben keresgélsz tovább. Ha tetszik egy modell de nem lehet meghallgatni hogyan szól, rá kell kérdezni, hogy adott ideig, adott esetben visszavásárolják-e? Ha igen, vihető és tesztelhető, majd ha esetleg nem tetszik, vissza- és jöhet a következő.
Ezt a játékot sokszor eljátszottam már én is, de végül mindig megtaláltam a nekem megfelelőt. -
#855 Az a helyzet, hogy nem a szocreálban élünk már, ahol szükségszerűen ami olcsó az kocka, ami drága az formás (más területen is) a formatervezés a legalsó szegmensekben is ott van már minden terméknél (lásd autók, PC perifériás eszközök, TV, DVD-lejátszók, olcsó kínai ruhák, stb) mivel más szegmensbeli termékeik árában már kifizettették egyszer velünk, így a legolcsóbb is eladható "farkasbőrbe" bújtatva, másrészt ezt a korszellem is így hozta.
Már az enyém is elég formabontó darab, de a vásárlásnál ez egyáltalán nem volt szempont. -
#854 Várok inkább.....
Köszöntem! -
#853 Altec Lansing Expressionist™ Ultra - MX6021
Ennek adnék egy esélyt.. meghallgatnám szívesen.
Nem nagyon olcsó..
-
#852 Jobbat ahhoz nem is találhattál volna. -
#851 Jajjj, de tudom utálni az olcsó, formatervezett darabokat! -
#850 hát most arra nem volt jobb válaszom.. :) -
#849 Ha tényleg csak úgy szőrmentén kell valami tűrhető olcsón, az alsó szegmensből akkor keress rá a "best buy" "budget pc speakers" "best low budget" stb kifejezésekre.
Itt egy példa:
Logitech LS21
Tesztje szerint Best Buy
6014 Ft, az csak olcsó nem?... :))
Hozzáteszem nem hallgattam még ezt, így hiteles véleményt nem adhatok, csak azt látom én is leírva amit Te. -
#848 Látom, hasonló az észjárásunk. -
#847 :)
A Logitech S220 ra egyébként azt mondják nem annyira szól rosszul.
De lehet várok. -
#846 Azt, hogy mindegy.
Amelyiknek az alakja jobban tetszik.
:) -
#845 Az a gond, hogy a belépő szintű hangszórók "piacán" az ilyen kicsi árkülönbség nem garantál semmit, nem visz feljebb.
Az egyik 4000 Ft, a másik 6800.
Van különbség? Nem túl nagy...
Hint:
Ezen a szinten ne hagyd magad megvezetni a "slim design"-os ezüstszínű nagyon exkluzívnak kinéző "debiztosmostakciós,ezértennyi", lapvastagságú sugárzók-kal, akármilyen nagy márkanév van ráírva..
A fizikának higyj, az egetrengető innováció nem 5ezer ft-nál kezdődik... -
#844 Lehet hogy várok még vele, de egyébként ERRŐL mit mondanátok?
Vagy esetleg ERRŐL? -
#843 Várj még egy-két hónapot, rakd hozzá a hiányzó összeget.
10-15 ezer ft reális ár egy PC hangszórószettért (2.0 / 2.1)
Ha kinéztél egyet, próbáld meghallgatni élőben. -
#842 Értem én, de nem akarok 5-10ezertől többet költeni most ilyesmire.
Ráadásul majdnem mindig fejhallgató van használva, viszonylag ritkán szólna a cucc, de akkor a mostanitól azért jó lenne ha többet nyújtana.
Ez a fő szempont, ha azt nézném hogy párezer pluszért egyre jobbat kapnék akkor kezdhetném a létező legdrágábbal...
De most nem ez alapján választanék. -
#841 :)
Halálom után tanítanak majd az egyetemen.. :) -
#840 Ajánlom figyelmedbe "morcosqtya" #810-es hsz.-ét -
#839 Ennyit most nem akarok erre költeni.
Valami a gyengébb árkategóriából érdekelne most. -
#838 #831 -
#837 :)
Közelebbről?
Milyenre/melyikre gondolsz? -
#836 Egy picivel drágább 2.1-el. -
#835 Olvasgattam picit lentebb is, de ha esetleg tudtok most aktuálisan jó vételt 2.1-es hangszóróból azt mint ötletet, javaslatot szívesen venném.
Olyan 5-10 ezer pénz környékén kellene találni valamit, de inkább az öthöz közelebb.
Most egy ilyen teljesen alap ezer párszáz forintos hangszóróim vannak úgyhogy gondolom ehhez képest szinte bármi előrelépés lenne.
Nem kell hogy nagyon hangos legyen, inkább szépen szóljon.
Habár, érdekelne az is hogy melyikkel járnék jobban, egy kicsivel drágább 2.0-ával, vagy egy picivel olcsóbb 2.1-essel. -
#834 Hello! Lehetséges, hogy találsz kedvedre valót ha visszaolvasol... -
#833 Azt még hozzátenném hogy jelenleg egy kis genius sw-hf 2.1 1200 van a tulajdonomban ami egy kis helyre megfelel viszont ha fel akarom hangosítani hogy szóljon rendesen egyszerűen nem megy és a basszus is csak köhög.Na de ez érthető mert csak 30w-os.Ezért is akarok valami nagyobbat ami egy kisebb házibulihoz is megfelel. -
#832 Sziasztok! Mostanában szeretnék venni egy komolyabb hangfalszettet.Valami erős, hangos és természetesen minőségi kellene.5.1 vagy 2.1 is megfelel.Nagyon megtetszettek a logitech művei, ebből is inkább a z2300 és a z5300.Mielőtt belevágnék a vásárlásba meg szeretnélek kérdezni titeket hogy ki milyet ajánlana.Ja és a rendszer pc-hez kellene főleg. -
#831 Most találtam: Genius SW-HF2.1 2000 - 15000 ft.
Ha 2.1-es rendszert keresnék ebben az árkategóriában, bizony érdekelne mire képes.
-
#830 Én is a Z-323-at ajánlom a kettő közül. Nekem is van és teljesen megvagyok elégedve vele mint basszus mint hangerő téren. A legjobb hogy dupla hangszórós a 3D hangzás miatt :D Szóval árához képest nagyon ott van :) -
berserk87 #829 Köszönöm a segítséget. Leszűkítettem két hangfalra a választást. Az egyik a logitech x-210, amilyen egy haveromnak van és meghallgattam nála, nagyon szépen szólt. A másik a z-323. Valószínű az utóbbit fogom választani, mert sokkal jobban tetszik. Teljesítményben a leírás alapján jobb. Egyikőtök is a Z szériás modelleket ajánlotta és nem sokkal drágább. -
#828 de konyhanyelven dióhéjban:
- Ha csak 20 ezrem lenne, és lenne erősítőm de hangfalam és nagyon magas igényeim nem, akkor lehet hogy igen, megvenném 20-ért a Yamahát.
(annál is inkább mert ennyi pénzt ha bebukok, még nem olyan nagy katasztrófa mint ha mondjuk 250K úszik (volt rá példa sajna)... :( -
#827 így van. Én a 60-90e-es kategórián belül értelmeztem a kérdést.
A "300 K-ért fasza hangfal" is lehet szar, mivel egy másik 300K-s hangfal nála sokkal élethűbben, transzparensebben, semlegesebben, vagy muzikálisabban szól. Ezért is hasonlítják egymáshoz - árban párosítva - ezeket teszteknél (nagyrészt).
Egy eszköz értékelését nem feltétlenül abszolut értelemben kell értelmezni, hanem többihez viszonyítva a kategóriájában.
Ráadásként ahogy növekszik az árszint, úgy egy ideig javul is a hangminőség (azaz inkább "átlendül" a hifi/audiofil szintre) majd utána minden hajszálnyi javulást gyakorlatilag tíz és százezrekkel kell megfizetned.. vagy a következő ugrás van túl magasan (Martin Logan sztatikusok stb) ami már nem a Te / én kategóriám. Meg kell gondolni ér-e annyit vagy nem...
20-30 k kategóriában nem tudok neked okosat mondani, mivel kb 15 éve volt egy 5500 Ft-os orosz hangfalam, (ami akkoriban a belépőszintnek a csúcsa volt hazai viszonylatban) azóta ebben az árszegmensben nem nézelődök. -
#826 Ja persze azt vágom, hogy 5x ennyiért jobbat is lehet venni, azért is írtam, hogy mennyiért vettem és hogy általánosságban lettem volna kíváncsi a ti véleményetekre is.
Az, hogy valaki szerint nem jó, mert 1-2-300k-ért már "f@sz@" hangfalakat lehet venni számomra nem mérvadó indoklás....
Ahogy Te is írtad az új ára valóban 60 környéke, én ilyen 20-30k-s használt kategóriába szerettem volna elhelyezni, hogy mennyire jó. -
#825 Lásd: #777 -
#824 jövő nyáron eladó lesz az enyém.. :)) -
#823 Igy van, bar nekem sincs meg normalis erositom hozza... -
#822 Igazad van. -
#821 Újonnan 62 bruttóért hiba ezt a Yamahát megvenni.
Használtan, és jóval olcsóbban, ha jó állapotúak a hangszórók, és a keresztváltóval sincs gond akkor jó üzlet lehet.
Használtan 80e körül ki lehet fogni AR status-okat, Focal JmLab-okat, azok már másik szint.
Persze pénztárca függő, de 20e Ft különbséget megér.
Akinek max 50ezre van rá, és 60-ért valahogy ki tudja szenvedni de semmi több arra a fenti természetesen nem vonatkozik.. mint a #807-ben is írtam.
:) -
#820 soltené ns-50-es ha jól emlékszem -
#819 Csak úgy általánosságban érdeklődtem felőle, nemrég vettem egy párat 25-ért, csak még normális erősítőm nincsen hozzá, így nem tudom hogyan is szólnak valójában.
Fórumokon, ahogy utána olvastam, mindenhol nagyon dícsérik és oda vannak a hangjáért...