1138
Milyen hangfalat vegyek?
-
#778 Nekem egy Acoustic Research AR S-50-esem volt (3 utas, bikábelezhető) (sajna nem az US hanem az európai sorozatból).
Újonnan Bp-en 6-8 éve volt 180 bruttó, én idén adtam el 90-ért, ha ennyiért be tudsz szerezni egyet, jó állapotban (selyemdómokat nézd meg jól) akkor érdemes meghallgatni.
Nem minden zenéhez ideális, én Jazz-hez/funky/blues-hoz használtam, hajtottam mindennel az ég világon ami csak nálam járt 6 év alatt (integrált tranzisztoros erősítők, A / AB osztály, D-osztályú monoblokk végfokok (NuForce ref 9.02), csöves végfokok, stb stb)
Nyilván még nem az audio Nirvana egy 180ezres hangfal de 90-ért ez jó vásár lehet...
röviden:
- "izmos" sound
- sok mély, lágy magasak (nincs csörömpölés, és műanyag "Technics-hangzás")
- hajtható
- hosszútávon hallgatható, nem zavaró, nem terheli a fület (csövessel pláne)
- szép elegáns design, vékony viszonylag (jól elhelyezhető) nem egy trampli valami
- csavarozható tüskék
- bikábelezés lehetősége, jó minőségű terminálok
- polymer kónuszok nagyon jól állják az időt
Negatívumok:
- hangszeres zenénél kevés a tere, nem olyan jó a transzparencia (ezt addig nem fájlaltam amíg meg nem találtam az utódját..)
- selyem dóm tweeter sérülékeny (nem kell gyerek/macska)
- magasak néha túl lágyak, folyósak (ízlés dolga persze) (csövessel főleg)) hangszínszabályzós integrálttal, vagy végfokok esetében ilyen előfokkal érdemes hajtani)
90-ért viszont nem rossz! Sőt... ;-)
-
#777 Ez esetben, amint korábban is "mondtam", nem ajánlom a Yamaha-t. Igaz, hogy én az NS 8900-at teszteltem, de csalódtam benne - kevés puffogó basszus, tompa, műanyagszerű magasak jellemzik és nem hiszem, hogy az NS 50 hangja különb volna.
Amit ajánlok -igaz, drágább kategória- az a Jamo C 405:
Én is Yello rajongó vagyok amúgy, történetesen rajta is volt a Drive-Driven a teszt CD-n - élvezet volt hallgatni. Megtörténhet, hogy ezekre adom majd én is a voksom. -
#776 Megmondom én neked. Amolyan "HiFista" vagyok szeretem a gyönyörű hangképet. Yello a nagy kedvencem közé tartozik, ha egy hangfal nem az igazi ez azonnal kidobja. Kimondottan teszt zene.
Én egy erős hangfalra vágyom aminek a mélye a közepe és a magasa is gyönyörűen és torzítás mentesen szól akár 300W-nál is.
A Norsk Audio mindössze fél hangerőn (150W) 0,01% a torzítása, míg full hangerőn (300W) 1%- ot torzít!! Ez nagyon nagyon jó eredmény, szinte párját ritkítja.
55e a Mivoc erre sem sajnálnám a pénzt, ha jó lenne, de azt mondod, hogy gagyi. Ezért döntök a Norsk mellett ill. nem tudom mert 17 évesek :( De újnak néz ki, és nem agyon hajtott. Ez tuti mert panelban vannak.
Szóval nem tudom, hogy mi tévő legyek egyelőre. -
#775 Úgy gondolom, hogy aki kimondottan zenehallgatás céljából szeretne vásárolni hangfalat és ilyen méretű dobozok közt keresgél, ráadásul érdeklődik is, az már némiképp ad a hangminőségre is.
Nem ártana azonban tudni pl., hogy Audi TDI milyen összeget hajlandó áldozni e célra és mik az elképzelései egyébként. -
grimm13 #774 arra ügyeltem csak gondoltam a mágnesesség vagy valami hasonló dolog nem zavar-é be :D tHx -
#773 ár érték arányra gondolok:) átlagember számára:D nem mindenkinek van gempa... outline, onkyo, hk audio, dynaudio cuccra:D -
#772 "teljesen rendben van a yamaha..."
Egy átlag ember szempontjából igen, de igényesebbek esetében semmiképp sem. -
#771 teljesen rendben van a yamaha....ebben az árban jobbakat nem hiszem tudnál mutatni!?:) -
#770 Nem - azonban ne érjen össze a két ház lehetőleg. -
#769 Norsk Audio Baltic90?:D hát ha azt ha kitudod nyírni én megeszem a kalapom:XD amúgy igen szerintem simán megéri! szovjet cucc elég durván össze van pakolva brutál hangváltóval,(csak kukkancs bele és meglátod:XD) és még szépen is szól... "amolyan örök darab hangcucc az" -
#768 Én a Yamaha-t (ezt az árkategóriát) sem ajánlom, bár nem ismerem az igényeidet. -
grimm13 #767 A gépházat nem zavarja ha mellette van a mélynyomó ? -
#766 Jól néz ki, az ára sem rossz! Remélhetőleg szépen is szól.
A Norsk Audio Baltic90 -ről mi a véleményed?? Labirintus rendszer igazi
fából stb stb. 30ért odaadná nekem a nagybátyám. Szerinted megérné? -
#765 Akkor meg Yamaha NS 50 -
#764 Jól lehangoltál, elhiszem neked. Gyanús volt, hogy ilyen olcsó, de meg van a miértje. Ilyen hangfalam sem lesz az már biztos.
Köszi a véleményed. -
#763 Nem jutottam odáig, hogy beüzemeljem őket, már csak azért sem mert nem adtak hozzá tyúkbelet (?!). Viszont a doboz megmunkálása, a hangszórók rögzítése (a lehető legolcsóbb -félrefúrt- csavarokkal és facsavarokkal - olcsó, deformálódott műanyag keretekkel) igen gyorsan meggyőztek arról, hogy nem érdemes kábelek után szaladgálnom.
Két napig mérhetetlen undorral kerülgettem a két monstrumot, végül sikerült megszabadulnom tőlük. -
#762 Mi volt a baj a Mivoc-al?? Van egy teszt a neten ott szinte csak jót mondanak róla. 5 maximális pontszámból 4.8-at ért el, ez nem rossz.
Neked mi nem tetszett benne? (gondolom a magasok) -
grimm13 #761 Na megrendeltem a SW-HF 5.1 6000 :D remélem jó lesz, már csak egy polc vagy állvány kéne e central-hou -
#760 Ezek közül egyiket sem ajánlom - őszintén.
A MIVOC SB 210-hez volt szerencsém (ahogy megérkezett fordult is vissza), a másik kettő pedig ugyanaz a kategória. -
#759 Egyáltalán nem normális, hogy búg(nak). Vissza kell vinni - csere.
Előtte azért a kábelezést érdemes leellenőrizni. -
#758 Jól döntesz ha annál maradsz. Erőteljes, szép hangzás, precíz összeállítás - mi kell még? -
#757 24 kg. darabja és rendkívül sz...r a megépítése.
Egy elfuserált óriás. -
grimm13 #756 Ha valakit érdekel egy Genius SP-HF 1250x eladó. Ár megegyezés szerint, akit érdekel írjon privit. -
#755 Hát csak jó lesz. -
grimm13 #754 asrock alivedual alaplapom van amiben van egy 7.1-es surround hangkártya -
grimm13 #753 Kb. 2 éve volt gép újítás és ha jól emlékszem elég fasza kis hangkártya van benne . -
#752 Jaja. Csak azzal számolj majd, hogy ehhez kell még egy normális hangkártya, ha géppel akarod használni. -
grimm13 #751 1értelmü :D de kb 1 hónap mire megveszem :S ipon.hu-nál láttam 33ezerér -
#750 Jaja, én is nézegettem azt régebben. Majd egy véleményt írj róla. -
grimm13 #749 Szerintem maradok a GENIUS SW-HF 5.1 6000-nél, ezzel csak annyi a bajom hogy nagyon ronda :D az előző szériák szebbek voltak de gyengébbek is és nálam a külcsín nem élvez prioritást . -
#748 2.1-ben sajnos nem fogsz elég nagy hangerejűt találni. Miért nem veszel 5.1-et? Nem feltétlen kell azt térhangzásban hallgatni. Vagy akkor egy erősítő, és egy mivoc sb 208, vagy 210. Van elég mélye, elég hangos lesz két ilyen bazinagy hangfal. Van vagy 20 kiló darabja. Többet nem kell hangfalra költeni. -
grimm13 #747 azt el felejtettem írni :D hogy a legfontosabb dolog :sok legyen a bass, jó legyen a hangminőség, nagy legyen a hangerő D: -
grimm13 #746 hát ez a baj hogy lehet hogy vannak jók 2.1-ben de az ár\érték arány nem a legjobb, nekem perpill van rá max 35ezrem -
#745 Én már hallottam, nagyon jó hangja van. De hát ennyi pénzért el is várja az ember. -
#744 Igen, ez már felsőbb szint.
6,35 cm-es közép/magas hangszórók és a 20-as sub már megszólal, testesebb tisztább hangot produkálhat mint a 11 ezer ft-os Creative.
Nem hallgattam még ezt de gyanítom, hogy jó...
-
#743 Logitech Z-2300 ? Ezzel biztos meg lennél elégedve. Mondjuk az ára is elképesztően magas. -
#742 jajjaj!
Ha nem kell térhangzás akkor ne vegyél 5.1-et.
2.1-ben is vannak ám jók.
(2.0-t ne vegyél, hiába fakávás, meg 20ezer ft, parasztvakítás, felejtős)
Nekem ilyen van:
Creative inspire T3100
meg vagyok elégedve vele, rengeteg mélye van, árához képest szép hangja, de hozzá kell tennem, hogy aki nagyon komolyan zenét hallgat gépen, az lehet hogy jobbat venne.
Én eleve nem hallgatok PC-n zenét, így nekem ennél jobb nem kell...
Igazi ZENE hallgatásra meg ott a hifim.
-
grimm13 #741 Kösz ! Szép válasz :D Abban igazad van hogy a kezdőiséget/ amatörizmust nem kell szégyellni , valahol mindent el kell kezdeni, én ezt a rendszert igazából nem úgy akarom elhelyezni hogy a térhangzás meglegyen hanem hogy minden szembe legyen velem,ugyanis nem találtam nekem megfelelő 2.1-et -
#740 (ha valakinél indokolt a komolyabb cucc megvásárlása, vagy profi, vagy mert annyira kifinomult a hallása, stb és ezért vesz indokoltan drágábbat ott nem beszélhetünk sznobizmusról, őket nem bántjuk.. :)))
(egy volt zenésztől /trombitás/énekes/ vettem meg a mostani hangfalamat, amit Ő 5 éve nem tudott értelmes ár/érték arányú hangfalra cserélni, mert semmi nem szólt annyival jobban, hogy megérje lecserélni rá ezt. Most 5 év után meghallott egy Martin Logan-t, és megvette 2,7 millióért.. ha hallja a különbséget, és van rá ennyi pénze akkor vegye.. Én meg (ha el nem rohad vagy fel nem robban) soha nem válok meg ettől a Vandersteen-től már mert úgy szól, amin túl nekem már nem kell jobb, itt nekem megáll a hallásom, bőven elég ez. (továbbá a lánc legerősebb eleme lett, innen kezdve - a szűk keresztmetszet elve alapján - erősítőt, CD-játszót, kábeleket kellene cserélnem a "minőségnövekmény" érdekében, de felesleges) -
#739 :D:DSAd.ADad.aD:adD:ADsadads
ezen beszartam..
center: próbáld ki, hogy NEKED jó lesz-e lent (nekem nem lenne jó)..
Rájöttem már, hogy ilyen dolgokban nem jó objektív szerepben tetszelegve hozzáértőként osztani az észt, mivel szinte minden dolognál előfordul, hogy XY betartja az előírásokat, figyelembe veszi a hang / fény / rezgés / elektromosság / részecskék fizikáját, utánaolvas, hetekig keresgél a neten, belemászik a témába, megkérdez 8 profit, kap 9 véleményt, majd tudományos precizitással elhelyezi / használja a rendszert (bármilyen technikai dolgot)...
...erre YZ meg jön, megveszi, meghallgatja a véleményt majd leszarja és használja teljesen eltérő módon a cuccot de NEKI megfelel úgy is. Na most erre mit mondjak? Felesleges ezért bárkit is lámának, favágónak, ostobának nézni, egyszerűen csak az van, hogy eltérőek vagyunk, ezeknek az embereknek nincs olyanra igényük amire másoknak igen. Ettől nem kevesebbek, csak nekik ÚGY IS jó.. :)) (és sokszor ők járnak jobban hidd el)
Egyetlen fontos dolog van talán: vásárlásnál / döntésnél / fejlesztésnél a sznobizmust el kell felejteni! Ha nekem megfelel egy xy konfig vagy hangfal és érzem, hogy ezen túl nem érzek jelentős különbséget a még jobbnál, még drágábbnál, akkor ne vegyem meg csak azért mert az van ráírva ami... vagy mert más profinak is olyan van... vagy direkt erre heccelnek..
felesleges.
És hogy a kérdésedre "tudományos" választ adjak:
2.0 sztereo rendszereknél is közismert, hogy a hangfal (akár standfloor, akár állványra rakott bookshelf) magas és középtartományban lesugárzó hangszórójának a fül magasságához közeli szinten kell(ene) elhelyezkednie (kivéve az omnidirekcionális hangfalakat, de azt most hagyjuk, a tiéd nem olyan) a magas/közép frekvenciájú hangok terjedési természete (kúp-terítés) miatt. A mély hangoknál nem ez a helyzet, azok konyhanyelven "mindenfelé terjednek" azaz füllel nehezen behatárolható a hang forrása (nyújtott hullámok elnyelődése kisebb) Sub-okat így sarokba, távolabb, alacsonyra is rakhatjuk.
Azaz: a centernek (közép/magas) 5.1-nél a front jobb és bal hangforrás között kell elhelyezkednie, optimálisan ugyanazon a magasságon mint azok (és előre ugyanazon a távolságban a fejedtől). Ha ezt lentre helyezed a lábadhoz, akkor 5.1-es surroundnál nem onnan jön majd az "eléd tervezett" "center-hang" mint ahonnan kellene...
No erre mondtam hogy lehet, hogy neked pl. CS-hez, COD-hoz nem gond, lent is jó, de filmezésnél már zavarhat. Próbáld ki lent is, ha jó neked akkor használd, és szard le ha valaki fikázza a hozzá nem értésedet... :))