Milyen hangfalat vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Firerock
pestrõl rendeltem
ipon,internetes webáruház
ingyenes garanciafutár van,ha télleg rossz a cumó

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Sharks
Szerintem cseréltesd ki, ha tudod. Ha nem, akkor biztos megcsinálják 1-2 napon belül és esetleg érdemes õket megkérni a kábelhosszabbítós dologra is.

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Firerock
nemcsináltam meg,most még erre akarok rájönni hogy miért kattog
visszaküldjem gariba?mennyi idõ alatt csinálják meg?

Sharks
Megcsináltad már a hosszabbítást? Hogyan oldottad meg?

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

oliwwer
mert szar. add nekem 😄
Firerock
valaki megtudná mondani miért pukkan egyszercsak a hangfal?
ha kinntvagyo ka windowsba akkor is de ha jáccok akkoris
néha hallkan néha hangosan
kurva idegesítõ
5let?

Akkor kéne vennem egy normális hangártyát mert az alaplapi gyenge az 5.1-es rendszerekhez? Mert pl. a mély az jól szól de a szateliteknek elég köcsög hangjuk van. Rosszabb mint az eddigi2.0-ás hangfalaimnak pedig azok fele ekkorák voltak!
Firerock
skacok!
miért van az hogy kattog a hangfal?hallkan és kb 15percenként egy pillanatra

Nos a hangkártya egy Gigabyte GA-945GZM-S2 alaplap integrált hangkártyája ami elvileg 7.1-et is tud. A hangkártyán is be van állítva hogy 6 csatornát lásson és a vezérlõpultban is 5.1-es térhangzás van beállítva. Op rendszerem az XP.
Sharks
A jobb alsó sarokban a kis hangszóróra kell nyomni a jobb egeret...

Sharks
A hangkártyád milyen? Op-rendszer milyen? Valószínû, hogy a gépen nem állítottad be, hogy 5.1-nek lássa és csak stereo-ként kezeli. Elvileg, ha jobb alsó sarokban jobb egér gombot nyomsz/lejátszóeszközök/hangszórók-ra megint jobb egér gomb/Hangszórók beállítása opciót választod, akkor onnan tudni fogod a többit és be tudod állítani, de ez vistánál érvényes, xp-nél nem tudom, hogy ugyanígy van e.

Van egy kis problémám! dyras CinemaxX 5.1 ALDS-430 5.1-es hangrendszerrel van a gond! Elvileg minden jól van összekötve de pl. youtube videó lejátszásánál meg játékoknál is csak az elsõ 2 hangszóró szól! Van egy kapcsoló a mélynyomón ami 5.1 és 2.0 között vált! Ha átkapcsolom 2.0-ra akkor szól a többi is! Ezt miért csinálja???
Sharks
Hát, nem tudom amúgy, hogy Nálad hol kezdõdik a minõség. Számítógépes 5.1-es hangfalak körében ezek azért nem számítanak éppen s.ar-nak. Azt meg pláne nem értem, hogy miért csak olyan hangfalaknál kéne erre gondolni, amik egy vagyonba kerülnek. Inkább kérnének még ezért kb. 3-4 e-vel többet, de csináljanak olyan hosszú kábelt, hogy ne legyen probléma elhelyezni a hangfalakat. Teljesítmény alapján jóval nagyobb térben is el lehetne õket helyezni, mint azt a kábelek engedik.

mila69en
"Egyébként nyugodtan megpróbálhatod a milaen által javasolt megoldást is, kárt nem tesz a hangfalban, max a pénztárcádban, de az is lehet, hogy nem fogod érzékelni a minõségromlást... attól függ, mennyire vagy érzékeny hallású, mennyire figyelsz a hangok minõségére, mikor éppen játszol."

errõl beszélek😄 x-530 az nem = a minõséggel😊 tehát semmiféle romlást nem fog tapasztalni g51 már más tészta az már jobb minõségibb de még az sem minõség😊 ezek nem prémium kategóriás cuccok ahol prémium minõségû kábelekre lenne szükség😊 de hát õ tudja<#buck>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Sharks
Attól függ, mennyit akarsz meghosszabbítatni, mennyivel akarod hosszabbra, milyen kábel kell hozzá és hogy hol csináltatod. Viszonyítási alapnak: én a két elsõt fél méterrel v. 1-el (már nem emlékszem pontosan), a két hátsót 2 m-el hosszabbítattam meg és olyan 2-3 e körül volt. Nem tudom, melyik városban laksz, ha Pesten, akkor tudok ajánlani egy helyet. Egyébként nyugodtan megpróbálhatod a milaen által javasolt megoldást is, kárt nem tesz a hangfalban, max a pénztárcádban, de az is lehet, hogy nem fogod érzékelni a minõségromlást... attól függ, mennyire vagy érzékeny hallású, mennyire figyelsz a hangok minõségére, mikor éppen játszol. A garanciával nem tudom, mi a helyzet, én nem agyaltam ilyesmin mikor csináltattam. Érdemes kipróbálni (bár gondolom ezen már túl vagy) elõbb, h mûködik. Ha esetleg úgy döntesz, hogy megcsináltatod, akkor onnantól kezdve az a cég tartozik garanciával a kábelekért, aki csinálta. Ha egyéb probléma van a hangfallal, ami ezzel nem áll összefüggésben, akkor szerintem ugyanúgy kötelesek garanciát nyújtani (nem hiszem, hogy bizonyos problémákat rá lehetne kenni a kábelezésre). Én annyit tudok neked mondani, hogy nálam tökéletesen mûködik a dolog. <#vigyor2>

mila69en
biztos lehetsz benne hogy több mint 500😄DD és még a garanciád is ugrik😊

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Firerock
ha veszünk akkor biztos leírom
bár nemtudom hoyg mit csináljak,ha valakivel meghosszíbíttatnám akkor az mennyibe kerülne?😄

Sharks
Írta, hogy csak az egyiket... de ha a két hátsóval, akkor is járhat adatvesztéssel a dolog, bár ez már tényleg kábelminõségi kérdés is, abba meg nem akarok belemenni. Igazából nekem mindegy, hogy melyiket csinálja, de kíváncsi vagyok az õ tapasztalatára, remélem, majd leírja.

mila69en
de miért hosszabbítaná meg csak az egyiket?😄 valszeg a két hátsót szeretné kicsit hosszabbra😄DDD

Sharks
Sztem nem vagyunk olyan agresszívak azért, csak diskurálunk. <#idiota>

A minõségromlást arra értettem, hogy ha hosszabbítóval oldod meg a dolgot és csak az egyik hangfalra teszel, akkor ott a másikhoz képest késni fog a hang egy kicsit. A jel biztos, hogy lassabban megy azon, amelyiket meghosszabbítottad... A G51-esnek pedig igen is rövid volt az egyik elsõ és az egyik hátsó kábele is, pedig nem egy húúú de nagy szobába kellett, hanem egy normális emberi nagyságú helyre tettem be. Ilyen teljesítménnyel még nagyobb szobában is elhelyezhetõnek kéne lennie és nem úgy, hogy a szoba közepén fut át a kábel, de nekem még úgy is rövid lett volna, ha ott viszem keresztül...

mila69en
vissza olvasol ebben a topicban rájöhetsz hogy bizony láttam már g51-et loool a kábelezés minõsége meg úgy jön ide hogy felhoztad a minõség romlást😄 ehhh ha rca hosszabbítót vesz! te valamit nagyon benéztél😊 itt bizony nem lesz semmiféle minõség romlás ha rca hosszabbítót vesz

Firerock
olvasok én folyamatosan😊
csak nemmertem beleszólni mert nemértek hozzá és még lehet hogy meg is vertek😄

Sharks
Úgy látom, teljesen felesleges ezt folytatni... egyrészt nem érted, ami le van írva, másrészt csak azt szajkózod, amit eddig is mondtál, de nem támasztod alá semmivel, csak rákontrázol, arra, amit írok. Nekem igazából nem fontos, hogy te megértsd, amit leírok, elég, ha én tudom, hogy igazam van. Valószínûleg még nem is láttál G51-est, feltételezem, azt sem tudnád pontosan, milyen hosszú a kábele (ha erre is rá akarsz kontrázni, akkor jó google-zást, de nem hinném, hogy kapásból tudod). Igazából csak Firerock-nak akartam segíteni, gondolom Te is, de az a vicces, hogy õ meg pont nem reagál az egészre, tehát nincs értelme.
A kábelezés minõsége meg tényleg nem értem, hogy került egyáltalán szóba, mikor köze nincs a témához...

mila69en
miért dobná ki az ablakon az 500ft-ot? hosszabb kábel akar hosszabb lesz a kábel😊 ergo nem pénzkidobás😄

amúgy igen is hogy számít a kábelezés minõsége de az nem itt ebben a kategoriában😄 g51-nek szerintem kellõen hosszúak a kábelei hova kell annál hosszabb?

Sharks
Ha jól tudom, ez nem a kábelezés minõségétõl függ... egyszerû fizikán alapul a dolog... amennyire én hallottam, de az is lehet persze, h én vagyok a hülye. Igazából Firerock-nak kell eldönteni, õ tudja, végül is, ha kipróbálja, amit te mondtál, nem történik semmi extra, max kidob 500 Ft-ot kb. az ablakon, h rájöjjön arra, amit mondtam, vagy neked lesz igazad.
"logitech is gondol az ilyenekre, csak az már kicsit magasabb árkategória" <#idiota> Neked mi számít magasabb árkategóriának? G51-esem van és kuvára nem gondoltak rá... nekem is meg kellet csináltatnom és szakemberek javasolták azt, amit alább leírtam, nekem elég logikusnak hangzott a magyarázatuk, hogy miért úgy csináljam.

mila69en
te sem gondolod komolyan, hogy az x530 bármiféle minõségi kábelezésen esett át?😄 nem lesz ott semmiféle minõség romlás😊 logitech is gondól az ilyenekre csak az már kicsit magasabb árkategória

Sharks
Ja, egyébként gratula a hangfalhoz, jó választás <#idiota>

Sharks
Én inkább azt javasolnám Neked, hogy hosszabbíttasd meg hangtechnikai szaküzletben, mert a milan által javasolt megoldás minõségromlást és idõbeni eltérést is okoz valószínûleg. És nem ajánlatos csak az egyiket meghosszabbítani, párosával szokták, tehát ha az egyik elsõt akarod, akkor a másik elsõt is kell, ha az egyik hátsót, akkor a másik hátsót is, egyforma hosszúak legyenek, különben ez is idõbeni eltérést okozhat. Sajnos a logitech még mindig nem jutott el arra a szintre, hogy rájöjjön, a rohadt erõs és minõségi hangfalakat nem feltétlen egy 1x1 nm-es szobába veszi az ember. A mai napig nem tudom, hogy a baromi okos fejlesztõk miért nem gondolnak ilyen alap dolgokra. Nekem is meg kellett hosszabbíttatni. Egyébként nem nagy ügy, csak esztétikailag nem olyan szép, persze ha úgy is el van esetleg dugva a zsinór, akkor kit érdekel, de azért csak logitech-rõl beszélünk, szóval idegesítõ hiba ez.

mila69en

Firerock
oksi
köszi a helpet😊

mila69en
2,5 méteres olyan 1000 magyar tallér körül, nem tétel😊

Firerock
oszt az mennyibe kerul?

mila69en
veszel 1 rca hosszabbítót😊

#653<#eljen>

Firerock
szerintetek meglehetne hosszabbítani az egyik hangszóró vezetékét?
kb 2méterrel

Firerock
mindjárt rendet rakok és csiánlok képet is

Firerock
nacsajok
kurvanagy meglepétesmre ma kaptam egy Logitech X-530(én rendeltem meg,de ez mellékes😊)
kényszerítenek (#652) hogy írjak leírást,"tesztet". Na most ez az egyik gyengém,erõs kettes vagyok fogalmazásból meg én laikus szemmel cak azt hallom hogy kurvaszépen szól,a basszus nagyondurva és a design nagyon kellemes,ha valakinek konkrét kérdése van nagyon szívesen válaszolok,akár privátban is de én így magamtól nemtudok írni semmit😊
remélem tudok segíteni a választásban.de egy biztos:MEGÉRI!! és azért csak ottvigyel rajta egy Logitech felirat ami azért szavatol valamit

oliwwer
Hát énszerintem nem tûnik rossznak, de a helyedben gyûjtenék még 5000-et, és vennék egy Logitech X-530 -at. Ebben az árkategóriában ez a legjobb. Firerock (néha benéz ide) ha minden igaz holnap og kapni egy x-530-at, majd kérünk tõle egy véleményt, kritikát. 😊
Mi a veleményetek errõl: dyras CinemaxX 5.1 ALDS-430?
Wanted
Nem tudja valaki, hogy honnan tudnék beszerezni egy gigaworks S750-hez egy control podot és egy távirányítót?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Hali!

Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Sencor SHC SP 170
1250x van nekem is és szerintem jól szól nagyon és van hangereje is de van egy kis probléma vele hogy néha hangsúlyozom néha elkezd zúgni a magsashangsugárzó de lehet hogy ez egy egyedi hiba ami sosem jön elõ amúgy a márkával semmi bajom

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

"Geniust tuti nem vennek... 😊"
Vannak jó szériáik. Nekem van egy 1250X, még a 2.0-ás, nem a f*s 2.1-es. Azt én 8K-ért vettem akciósan, amúgy 10K volt az ára. Most ha elvétve akad, akkor 14-16K! De láttam "hülye nem? vagyok" boltban 20K áron is. Minden esetre annyira erõs, hogy sose fogom tudni kihasználni, annyira meg jól szól, hogy MP3 tömörítési hibákat simán hallani rajta, pedig nem egy HiFi vagy THX cucc.

Hello van valakinek véleménye a Genius SW-HF 5.1 6000 -röl ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Firerock
nemtud valaki egy jó LOGITECH X-530 tesztet?
lehetõleg magyart,de ha az végképp nincs akkor jó az angol is

Firerock
hát nem😄

mila69en
de nem is egy szar😄

Firerock
manapság nem olyan jó gép már ez....

mila69en
lool pont ezen gondolkoztam!😊 ilyen géppel aza 5000 forint ne má hogy földhöz verjen😄DD

Firerock
ti erre gondoltok amúgy?

Firerock
-.-
na mert eddig nemtudotad milyen gépem van teeeeee