Milyen hangfalat vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan 5-10 ezer pénz környékén kellene találni valamit, de inkább az öthöz közelebb.
Most egy ilyen teljesen alap ezer párszáz forintos hangszóróim vannak úgyhogy gondolom ehhez képest szinte bármi elõrelépés lenne.
Nem kell hogy nagyon hangos legyen, inkább szépen szóljon.
Habár, érdekelne az is hogy melyikkel járnék jobban, egy kicsivel drágább 2.0-ával, vagy egy picivel olcsóbb 2.1-essel.
Ha 2.1-es rendszert keresnék ebben az árkategóriában, bizony érdekelne mire képes.
In Lak\'ech Ala K\'in
- Ha csak 20 ezrem lenne, és lenne erõsítõm de hangfalam és nagyon magas igényeim nem, akkor lehet hogy igen, megvenném 20-ért a Yamahát.
(annál is inkább mert ennyi pénzt ha bebukok, még nem olyan nagy katasztrófa mint ha mondjuk 250K úszik (volt rá példa sajna)... :(
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
A "300 K-ért fasza hangfal" is lehet szar, mivel egy másik 300K-s hangfal nála sokkal élethûbben, transzparensebben, semlegesebben, vagy muzikálisabban szól. Ezért is hasonlítják egymáshoz - árban párosítva - ezeket teszteknél (nagyrészt).
Egy eszköz értékelését nem feltétlenül abszolut értelemben kell értelmezni, hanem többihez viszonyítva a kategóriájában.
Ráadásként ahogy növekszik az árszint, úgy egy ideig javul is a hangminõség (azaz inkább "átlendül" a hifi/audiofil szintre) majd utána minden hajszálnyi javulást gyakorlatilag tíz és százezrekkel kell megfizetned.. vagy a következõ ugrás van túl magasan (Martin Logan sztatikusok stb) ami már nem a Te / én kategóriám. Meg kell gondolni ér-e annyit vagy nem...
20-30 k kategóriában nem tudok neked okosat mondani, mivel kb 15 éve volt egy 5500 Ft-os orosz hangfalam, (ami akkoriban a belépõszintnek a csúcsa volt hazai viszonylatban) azóta ebben az árszegmensben nem nézelõdök.
Az, hogy valaki szerint nem jó, mert 1-2-300k-ért már "f@sz@" hangfalakat lehet venni számomra nem mérvadó indoklás....<#kacsint>#kacsint>
Ahogy Te is írtad az új ára valóban 60 környéke, én ilyen 20-30k-s használt kategóriába szerettem volna elhelyezni, hogy mennyire jó.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Használtan, és jóval olcsóbban, ha jó állapotúak a hangszórók, és a keresztváltóval sincs gond akkor jó üzlet lehet.
Használtan 80e körül ki lehet fogni AR status-okat, Focal JmLab-okat, azok már másik szint.
Persze pénztárca függõ, de 20e Ft különbséget megér.
Akinek max 50ezre van rá, és 60-ért valahogy ki tudja szenvedni de semmi több arra a fenti természetesen nem vonatkozik.. mint a #807-ben is írtam.
:)
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Fórumokon, ahogy utána olvastam, mindenhol nagyon dícsérik és oda vannak a hangjáért...
Ha nem hallasz különbséget, nem vagy vájtfülû hifista és nincs is nagy igényed a felsõ közép szintre akkor ne erõltesd. Feleslegesen ne hagyj magadra dumálni drága cuccokat amiket talán ki tudsz fizetni de értelme nincsen megvenni.
Ugyanígy én is igénytelen vagyok bizonyos dolgokban, nem érdekel, nem fontos, nem szánok rá sok pénzt, mert nem okoz plusz örömöt vagy elõrehaladást, nem elégít ki szükségletet. Sznobságból meg felesleges költeni ilyesmire.
Más meg, ami hobbim, ami fontos, ami érdekel abba rohadt sokat költöttem már el, buktam is, nyertem is, fogtam ki már aprópénzért csúcskategóriás eszközöket is. És fogok is rá költeni mert érdekel, szeretem.
Javaslatom: hallgass meg 2-3 közel azonos árszinten lévõt
(sajnos a specifikációk nem minden esetben tükrözik le a hangminõséget. Egyirányú dolog ez hifiben: a kiváló specifikáció nem vonja maga után feltétlenül a jó hangot, mivel rengeteg olyan mûszeresen mérhetetlen érték és tényezõ van ami "megfoghatatlan" és nincs rá mérõszám. Míg visszafelé nagyrészt igaz: egy nagyon jó hangfal/jelforrás/erõsítõ specifikációi általában jók is.)
és ha kis különbség van köztük, a két jobbikból azt vedd meg ami kicsit jobb mint az elvárásod, de még simán ki tudod fizetni.
Azaz "vásárold túl magad" egy hajszálnyival. Erre a kis pluszra tekints "pufferként", szükség lehet rá késõbb...
(változik az ember füle idõvel)
nem kell elszállni az a lényeg.
Múltkor láttam vaterán 27ért egy párat, használtan persze.
Hangfalakat is úgy nézegettem, hogy melyik tetszik jobban külsõre, meg elolvastam (ha találtam) róla a tesztet vagy véleményt.
Van egy mercury sw 1980r 4.1-es hangfalam otthon, amit nem akarok elvinni a kollégiumba. Meg van már 6-7 éve és nekem a hangja tökéletesen megfelel, de a koliba egy 2.0-ás vagy 2.1-es hangfal sokkal jobb lenne. Meg van egy olyan hibája a régi hangfalamnak, hogy rosszul érintkezik a kábele, ezért néha meg kell mozgatnom, hogy szóljon. Szerintem egy 5-10 ezer forintos hangfal az igényeimnek megfelelne. Nem akarom, hogy sok helyet foglaljon el a hangfal és hangosan se fogom hallgatni, ezért nem lenne sok értelme egy több hangfalas rendszernek. Még 4 évem van hátra a suliban szóval addig kellene valami jó megoldás. Lehet hogy elég lenne egy 2-3 ezer forintos hangfal is csak gondoltam, ha már ráköltök akkor már egy jobb fajtát szeretnék venni. Zenehallgatás terén én nem vagyok nagyon kifinomult vagy igényes és a különbözõ hangfalak között se biztos, hogy hangzásban könnyen észrevenném a különbséget.
Talán most könnyebben tudtok tanácsot adni. Ha szerinted érdemes többet ráköltenem, akkor lehet hogy megfogadom a tanácsodat. Ki tudok fizetni egy 30000 ft-os hangfalat is, de nem hiszem hogy szükségem lenne rá és azt a pénzt másra szeretném elkölteni. Én ebben a témában segítségre szorulok és bármilyen tanácsnak nagyon örülök.
Most a logitech s220-hoz állok a legközelebb, mert azt 5300 ft-ért megvehetném és nem néz ki rosszul, de naponta többször is változik a véleményem.
Kár spórolni 4-5 ezer ft-ot (amit egy hétvégén elpizzázol, elsörözöl) egy olyan kiegészítõn, amit legalább 2-5 évig fogsz használni.. azaz használnád csak 2 hét múlva rájössz, hogy nem ez a hang kellett, mert borzasztóan mûanyag, erõtlen, puffogós, torz.
Akkor veszed a drágábbat, a régi "olcsó"-ban meg áll a pénzed.. eladni nemigen fogod.
Ha pedig összeadod mennyit költöttél így már el a kettõre együtt, akkor döbbensz rá, hogy ebbõl a pénzbõl vehettél volna egy középkategóriás jó megbízható megoldást, aminek már hangja is van... :))
Mindig mondom: jó a takarékosság, jó az, csak ésszel kell, semmilyen terméknél nem kell elhinni, hogy szarból várat építenek neked..
Akkor szerintetek az genius 1255A és a Logitech x-210 közül válasszak?
A logitech s220 és az x-210 nagy a különbség teljesítményben, mert árban az x210 a duplája a másiknak és annyival nem tetszik jobban.
Megmondom õszintén, hogy az 1250-es se megy szinte soha 50-60% hangerõ fölött, mit kezdtem volna 200W kimenõvel? És szépen szól, van rendes mély-hangja Boltban dolgoztam és esküszöm, hogy a legtöbb 20.000 alatti hangfal szarabbúl szólt, még 2.1 is. Ráadásul anno 9K helyett 6K-ért vettem, az utolsó kapható darabot pedig HülyeVagyok boltban 28K-ért adták ...
Jó, de VALAHOL mindenkinek véget ér ez a "még csak ennyit rakj hozzá valahogy és SOKKAL jobbat kapsz" metódus, mivel a pénzünk nem végtelen.
Sokszor estem abba a hibába, hogy túlvállaltam magam olyan anyagi javakkal ami nem az én kategóriám volt, de AKARTAM, ezért hitelt vettem fel rá, stb...
Tudni kell hol a határ, mi a te kategóriád, meddig mehetsz el, és azt is figyelembe kell venni mennyi kárt szenvedsz el, ha elveszíted azt a dolgot, úgyis mint befektetés, úgy is mint használati tárgy.
Tudom, hülye frázis, de igaz: "addig nyújtózkodj amíg a takaród ér..." :))
Ezért is nem példálózok 20ezres 2.1-es rendszerekkel, mert nem tudom neki mennyire konkrét anyagi határ ez a 10 ezer ft. Megsérteni meg felülrõl beszélni nem akarok, mindenkinek el kell fogadnia azt, hogy akár lefelé, akár felfelé eltérõ anyagi körülmények mellett az emberek mást engedhetnek meg maguknak, és az értékrendjük is más, ennek megfelelõen máshol lesz az a határ.
Az 1800-as nagyon nem fának látszik, és onnantól írhatnak szép paramétereket, ÉN nem venném meg.
Logitech hangfalból X-es szériát én kerülném, tök mindegy 2.0, 2.1 vagy 5.1. Z szériát érdemes nézegetni. Igen, drága. De az alatt nem érdemes Logitech-et venni, cserébe atom jól szólnak.
Tehát szerintem vagy SP HF 1255A, vagy Morcosqtya kartársra halgatva többért egy jobb Logitech.
Utolsó kettõbõl a 2.1-esnek adnék némi esélyt (x-210).
7000 nettóért talán nem pénzkidobás.
Személy szerint én feljebb mennék árban, de ha e büdzsé 12 ezerig terjed akkor lehet, hogy nézelõdnék még a 2.1-esek között, összehasonlítva az x-210-el.
Ha pedig konkrétan csak az általad felsorolt négybõl kellene hirtelen választanom akkor habozás nélkül x-210.
Sorry!
In Lak\'ech Ala K\'in
Én az x-210-re voksolnék.
Logitech X-140
Genius SP-HF 1255A
Logitech X-140
Nem ismerem õket, de én a fenti sorrend alapján kezdenék tesztelni.
Nekem egyébként Genius-om van és minden bizonnyal elfogult is vagyok (nem véletlenül). A "Logitech X-140"-t csak azért soroltam második helyre mert 2.1 rendszer.
In Lak\'ech Ala K\'in
Most több hangfal is megtetszett és nem tudok dönteni. Ha valaki tudna tanácsot adni azt megköszönném.
Genius SP-HF 1255A
Logitech X-140
Logitech x-210
Genius SP HF 1800A
Az 1255A-t többen is ajánlották egy másik fórumon, bár ha csak a külsõ alapján választanék akkor ezt nem venném meg, mert annyira nem tetszik. Még a logitech s220-as is tetszik.
Szerintetek melyiket vegyem meg vagy mit válasszak 5-12000 ft-os kategóriában?
Ha viszont szep hangokat szeretel hallani? Eloszor is kezdhetned egy megfelelo hangkartyaval: Roland Cakewalk UA-1G kulso interfesz ... hangfalnak pont megteszi a Creative T40-es ... de ha nem feltetlenul az egesz koleszt akarod szorakoztatni, mint inkabb szeretned, hogy a hangok csak a te fulecskedet keneytessek, akkor a Roland RH-D20-as fules is egy egesz jo megoldas. Mert hat, hogy ha a hang a fontos, akkor ennel lejebb nem erdemes probalkozni, mert minden mas szinte egytol-egyig kidobott penz.
Kollégiumban élek ezért valami könnyen szállítható hangfalra lenne szükségem vagyis egy 2.0-ásra gondoltam, de a 2.1-esek is szóba jöhetnek. Nem szeretnék túl sokat költeni, azt hiszem hogy egy 5000 ft alatti áron található hangfal is tökéletesen megfelelne az igényeimnek. Tudnék erre a célra még ráfordítani több pénzt is, de nem hiszem hogy szükségem lenne rá.
Milyen hangfalat tudnátok ajánlani, illetve milyen márkák közül válasszak és melyeket kerüljem el.
Stargatealost: Logitech x230, vagy ha hozzáteszel még egy picit, akkor logi x530, ez már 5.1. Hallottam élõben, elég jól szól. Esetleg a Genius home theater -jei, amik közül válogathatsz.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Új hangfalszettet szeretnék venni, ami hasonló vagy jobb, mint a jelenlegi Logitech x230. Ma délutánt azzal töltöttem, hogy olvasgattam fórumokat és teszteket és érdekelne, hogy mit érdemes venni, ami nem drágább (sokkal), mint 20k. Leginkább a Logitech z523-mal szimpatizálok, mert arról olvastam a legtöbb pozitívat. Felvetõdött még a Genius SW 2000 és 3000 is, de ezekrõl sokan írták, hogy nagyon búgnak és kattognak, ha valamit bekapcsolok, ami ugyanarra az elosztóra van kötve. Csak és kizárólag 2.1-ben gondolkozom.
Mi a véleményetek?
Jelenleg egy 17 éves Philips music center (még bakelites) és két hangfal van rákötve a gépemre. Eddig semmi probléma nem volt vele, mostanában az egyik hangfal a mélyebb hangoknál berezonál, rezgõ hangot hallat. Elég idegesítõ, ezért úgy gondoltam, veszek egy újat már, talán itt az ideje :D :D :D
Szóval mit ajánlotok? Nem vagyok nagy zenés, nem kell nekem semmi hiper szuper extra cucc, csak egy sima két hangfalas hi-fi, a minõségi, de az olcsóbb fajtából (ugye ha nem tud extrát, nem is drága, gondolom én). Elõre is köszi!
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"