1138
Milyen hangfalat vegyek?
  • starbug
    A másik, amit néztem a Sony SS-B1000, talán még kapható itt-ott.
    Erről már olvastam külföldi oldalakon néhány jó véleményt, de valamiért a kenwoodok szimpatikusabbnak tűnnek (az erősítőm is kenwood).
    Van valakinek tapasztalata, megalapozott véleménye ezekről? Vagy mi lehet még alternatíva?
    Előre is köszi!
  • starbug
    Sziasztok!
    Kicsit elbizonytalanodtam, mert rengeteget keresgéltem és csak a hangfal szóra lettem figyelmes... De ha már itt vagyok, szeretnék segítséget kérni, hátha!
    Szóval én elsősorban zenehallgatásra keresnék 1 passzív hangfalpárt 5.1-es, 50W-os erősítőhöz, 8 ohm-os impedanciával. Sajnos nem tudok minőségi cuccot venni, egyelőre max 30k van rá, de ha valaki nagyon jót tudna ajánlani, talán várnék még, de 40k a plafon.
    Eddig két versenyzőt találtam (bár abban nem vagoyk biztos, hogy hány wattos lehet max illetve min, ugyanez az ellenállással is, hogy csak 8 ohm lehet-e):
    Amire hajlok jelenleg az a Kenwood Home LS-V130-BK
    Őszintén szólva a SAL ládáitól meg félek...
  • Wescone
    Nem fogsz csalódni bennük, de mielőtt bármit is vásárolnál javaslom, hogy olvasd el a #856-os hsz.-em.
  • Qwerty4
    Aha, köszi a tippet, az alsóbb áru Geniusoknak is szép hangjuk volt?
  • Wescone
    Hello!

Karácsony előtt bámészkodtam az egyik multimédiás boltban, meghallgattam ezt-azt és továbbra is a Genius fadobozos termékei mellett teszem le a voksom.

Az "SP-HF2000X"-nek meglepően szép hangja van:

• Qwerty4
    Üdv!

Szerintetek milyen speaker (nem kell erősítő és nagy hagfal, mert nincs keretem, sem igényem rá) lenne megfelelő ambient zenék hallgatására?Mert a mostani kis Philips speakerem gerjed, nem adja ki szépen ezeket a hangokat.Ezt a stílust "megöli", legalábbis egyes esetekben.
    Persze minden más zenét is szeretnék vele hallgatni, egész a kemény vonalig. :D
  • Dj Faustus #892
    "Ha vennék egy 5.1 hangkártyát sokkal szebb lenne a hangzása?"
    Vannak olyan hangkártyák, amiben jobb fajta DAC (digitális-analóg konverter) van, az analóg áramköreibe nem zajong bele a számítógép (mert például külső hangkártya), vagy erősebb DSP (Digitális Jelfeldolgozó Egység) van benne, de az nem 3-4000 Ft-os kategória. De szerintem egy alaplapi hangkártyával - ha nem vagy túlzottan vájt fülű és nem high-end hívő vagy, ki leszel elégítve.
  • belarus
    Ha vennék egy 5.1 hangkártyát sokkal szebb lenne a hangzása?Meg milyen hangkártya lenne a legjobb ami 3,4000 ft tol nem kerülne többe.
  • Dj Faustus #890
    Az alaplap specifikációja szerint:
    Realtek ALC888 8 csatornás hangkodek
    tehát jó lesz.
  • belarus
    Nekem az alaplapom Gigabyte ga-m56s-s3.Ami az alaplapba van beépitve hangkártya az akkor nem jó az 5.1 hez?
  • Dj Faustus #888
    "Ez a modell jó lenne vagy megérné pár ezer forintal többet fizetni egy Genius hf 6000 5.1?"
    Ahogy a specifikációit nézem teljesítménybeli különbségei vannak:

"Meg ezekhez kell hang káryta a gépben?"
    Természetesen kell 5.1-es hangkártyának lennie, ha ki akarnád használni az 5.1-es hangzást.
  • belarus
    Szasztok!Szeretnék venni egy Genius hf 5050 5.1 rendszert a pc re.Ez a modell jó lenne vagy megérné pár ezer forintal többet fizetni egy Genius hf 6000 5.1?Meg ezekhez kell hang káryat a gépben?
  • DIESEL DOG #886
    Nagyon szívesen. :)

Asus Xonar DG
    Creative Sound Blaster Audigy SE
  • Pixit
    Még gondolkozok rajta.De valószínű akkor nem spórolok rajta és megveszem a xonar-t.Köszi a segítséget.
  • DIESEL DOG #884
    Akkor 5-6k környékén van amit alább írtam a Creative-Labs Sound Blaster Audigy SE, viszont egy ezressel többért már megkapod az Asus Xonar DG-t is, ami ebben az árban szerintem a legjobb választás lenne.
  • Pixit
    Nos, olyan 5-6k-ig szeretnék max elmenni.Az alaplapom meg Gigabyte G31M-ES2L
  • DIESEL DOG #882
    Nos, hasonló árban van Asus Xonar DS, ez kb. 11-13k körül van, illetve még olcsóbb kategóriában a Genius Value 5.1 V12, 3-4k körül, bár szvsz ezt nem ajánlom annyira bár a Te döntésed, vagy ugyancsak Asus Xonar DG, ez pedig 5-7k körül van, vagy Creative-Labs Sound Blaster Audigy SE 5-6k körül.

Egyébként milyen alaplapod van?
  • Pixit
    Sziasztok!
    Tudom nem éppen ez a téma de azért kérdeznék valamit.Van egy 2.1-es hangrendszerem a számítógéphez ami az alaplapi integrált hangkártyáról kapja a jelet.A hangzás így is nagyon szép de sokan bíztatnak azzal, hogy szerezzek be egy különálló hangkártyát mert sokkal szebb hangzást tudok előcsalni.Egy darabig mondtam magamban hogy jó ez nekem így is de most már úgy érzem hogy több kell és sikerült rávennem magam a gondolatra.Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen hangkártyát vegyek.Nem szeretnék sok pénzt költeni rá de azt igen hogy javuljon a hangminőség.Hallottam már creative x-fi hangkártyákról meg más hasonlókról melyekkel elég nagy javulást lehet elérni de nekem nincs annyi pénzem rá.Valami olcsóbb kategória érdekel.Várom a javaslatokat.
  • Wescone
    Amúgy, jut eszembe, ki mondja, hogy 5.1-ként kell föltétlen használni?
    ...viszont ha a szükség vagy hangulat úgy kívánja...
  • MrRAP
    Az 5.1-et nem tudnám jól elrendezni a szobámban, azért írtam, de meg gondolom azt is!
    Ez a Logitech Z2300 filmekre mennyire jó?

Köszönöm a válaszokat, várom még a tanácsokat!
  • Wescone
    Csak azért ajánlottam 5.1-es rendszert mert említetted, hogy filmekhez is használni fogod...
  • oliwwer
    Akkor pedig Logitech Z2300. 2.1, 100w-os erőteljes basszussal. Én aztvennék a helyedben, ha 2.1 kell.
  • MrRAP
    Kösz a választ, de nem 5.1 kell hanem 2.0,2.1,3.1 !!!!
  • Wescone
    ...ezt ajánlanám vagy a későbbi "tesóit" - mai napig meggyőződésem, hogy a pénzemért jóval többet kaptam akkoriban mint reméltem.

- 3 útas (lágy élesek - mély, erőteljes basszus)
    - 4 bemenet
    - igényes, preciz kivitelezés, szilárd építmény (nem sajnálták belőle az anyagot)
    - távkapcsoló - "mute" funkció
  • MrRAP
    Még ilyen is jó lenne ha minőségi hangzást adna:
    - Creative I-Trigue 3000 2.1 hangszóró
    Meg ha lehet, de nem olyan fontos (vagy igen filmnél)3 utas legyen!!!!
  • MrRAP
    Csá all!
    Most akarok venni egy Samsung FX2490HD Monitor/TV-t és ahhoz kellene valami komolyabb hang technika!
    15'000-50'000Huf között gondoltam FILMEK-hez, valami mozi élmény nagyon jó hang minősége legyen az ár kategóriájában!
    Ilyesmikre gondolok:
    - Philips MCD712 mikro mozirendszer
    - Philips MCD183 mikro mozirendszer

Varom a tanácsokat, ajánlásokat!(Ha lehet indoklással)
    Előre is köszönöm a segítséget!!!!
  • Samurai84
    Állóra lenne szüksége, nem kellenek olyan durva mélyek, nem hangerő a cél. Sztereo 2 csatornás dologra gondolt.
  • morcosqtya
    Zenehallgatáshoz sztereo - 2 csatorna - 2 hifi hangfalat vegyen.
    Ilyen árszint mellett egy használt bookshelf hangfalat ajánlanék felkutatni..
    Bár ugye nem derült ki, hogy:

- mekkora helye van?? Hová lesznek a hangsugárzók?
    (ez be is határolja azt hogy floorstanding vagy bookshelf sugárzót vesz)
    - Milyen zenei stílushoz kellene? Kellenek -e izmosabb mélyek, és hangerőigény, vagy teres, levegősebb hangzás kell, kevesebb testtel?? (all-rounderekről nehogy elkezdjünk itt vitázni 40ezres kategóriában... :)) )
    - van -e állvány, vagy hely ahová fel tudja rakni a bookshelf sugárzót, ha olyan mellett döntene.. ha csak a földre rakná, azt ne tegye.

• oliwwer
    5.0-ba akarja? Ha igen, akkor szerintem Magnat monitor 990, nemtudom lehet e még kapni, olyan 45 körül van. Nem igazán talál ennyiért 5.0-át.
  • Samurai84
    Hali!

Az ügyfelemnek van egy Yamaha RX-V367 házimozi erősítője ami 5x100Wos. Szerintetek zenehallgatáshoz milyen hangfalat vegyen hozzá? A büdzsé olyan 40k, és valami passzív fal kellene ugye.
  • oliwwer
    Most az, hogy hány watt van rá írva, semmi nem jelent :). Én a logit venném, de biztosan fog más is válaszolni neked rajtam kívül.
  • balwee
    Azért gondoltam am a philipset, mert teljesitményre pl sokkal erősebb. Csak nem tudom, hogy szépen szól-e. Árban végülis ugyanott vannak szinte. 1-2000ft különbség van a kettő között. Vagy a philips annyira nem lenne jó hangzásban? Az a baj, hogy nem értek hozzá hogy 2.1 esetén milyen márkában érdemes gondolkodni...
  • oliwwer
    Szerintem.
  • balwee
    Sziasztok! Szeretnék 2.1-es hangfalszetet venni. Kinéztem egyet: http://digistreet.hu/hangfal/20-ch/hangfal-philips-spa5300-00-21
    Ha valakinek van róla tapasztalata, vagy ilyen árban esetleg tud jobbat, akkor irjon légyszi. Max 15k-t szánnék rá. Köszi előre is!!
  • morcosqtya
    Mert az aktív ládákban több a lehetőség..
  • morcosqtya
    van jelszintű kimenet (digitális, vagy analóg rca stb)
    és van erősített kimenet (banánaljzatos terminálok, vagy régebbi erősítőkön szorítós-csavaros ami blankolt kábelvéget fogad stb).

Nem megyek bele az elméletbe (majd más) de nekem erősített (azaz hangsugárzó kimenet / meghajtott kimeneti jel) kimenetre van kötve az aktív Magnat Omega 300 sub, 2 pár Neotech irányjelölt UP-OFC rézkábellel.
    Aktív sub, vagyis van benne erősítő.

Elektronikai részét és elméletet mástól kérdezz. :)
  • mycso
    Ok, csak valyon mennyire, vagy milyen erősítésről van szó???

Mert minden erősítőnek megadják az 5 csatornáját frontok, hátsók + center. Viszont a sub kimenetről semmit nem írnak az ébg világon, hogy az mit és hogyan adja le....(természetesen egy 5.1-es erősítőnél).

Illetve ha erősített a sub kimenet is, akkor miért szinte kizárólag aktív ládákkal használja mindenki???
  • Wescone
    A házimozi erősítőknek erősített sub kimenetük van, nincs értelme beiktatni még egy erősítőt a házimozi erősítő és a passzív mélyláda közé.
  • mycso
    Hali, bár nem pont ide vág, de itt látom van sok hozzáértő.

Nézelődtem sokat, és semmilyen konkrét információt nem találtam a házimozi erősítők sub azaz pre-out kimenetéről...

Igazából az foglalkoztat, hogy ez csak jelet, vagy valamilyen erősített jelet küld???
    Azt vágom, hogy az aktív ládáknak saját erősítőjük van, stb. ... viszont nem egy kompakt aktív ládán gondolkodom, hanem egy sima mélyládát szeretnék rákötni erre a kimenetre egy régi stereo erősítővel. Tehát ez megvalósítható, vagy valamilyen problémát okozna-e ez???

Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Wescone
    Genius.