Milyen hangfalat vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
"Ez a modell jó lenne vagy megérné pár ezer forintal többet fizetni egy Genius hf 6000 5.1?"
Ahogy a specifikációit nézem teljesítménybeli különbségei vannak:
http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=49&ID=29&ID3=507
http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=49&ID=29&ID3=585

"Meg ezekhez kell hang káryta a gépben?"
Természetesen kell 5.1-es hangkártyának lennie, ha ki akarnád használni az 5.1-es hangzást.

belarus
Szasztok!Szeretnék venni egy Genius hf 5050 5.1 rendszert a pc re.Ez a modell jó lenne vagy megérné pár ezer forintal többet fizetni egy Genius hf 6000 5.1?Meg ezekhez kell hang káryat a gépben?<#falbav>

Pixit
Még gondolkozok rajta.De valószínû akkor nem spórolok rajta és megveszem a xonar-t.Köszi a segítséget.

Akkor 5-6k környékén van amit alább írtam a Creative-Labs Sound Blaster Audigy SE, viszont egy ezressel többért már megkapod az Asus Xonar DG-t is, ami ebben az árban szerintem a legjobb választás lenne.
Pixit
Nos, olyan 5-6k-ig szeretnék max elmenni.Az alaplapom meg Gigabyte G31M-ES2L

Nos, hasonló árban van Asus Xonar DS, ez kb. 11-13k körül van, illetve még olcsóbb kategóriában a Genius Value 5.1 V12, 3-4k körül, bár szvsz ezt nem ajánlom annyira bár a Te döntésed, vagy ugyancsak Asus Xonar DG, ez pedig 5-7k körül van, vagy Creative-Labs Sound Blaster Audigy SE 5-6k körül.

Egyébként milyen alaplapod van?
Pixit
Sziasztok!
Tudom nem éppen ez a téma de azért kérdeznék valamit.Van egy 2.1-es hangrendszerem a számítógéphez ami az alaplapi integrált hangkártyáról kapja a jelet.A hangzás így is nagyon szép de sokan bíztatnak azzal, hogy szerezzek be egy különálló hangkártyát mert sokkal szebb hangzást tudok elõcsalni.Egy darabig mondtam magamban hogy jó ez nekem így is de most már úgy érzem hogy több kell és sikerült rávennem magam a gondolatra.Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen hangkártyát vegyek.Nem szeretnék sok pénzt költeni rá de azt igen hogy javuljon a hangminõség.Hallottam már creative x-fi hangkártyákról meg más hasonlókról melyekkel elég nagy javulást lehet elérni de nekem nincs annyi pénzem rá.Valami olcsóbb kategória érdekel.Várom a javaslatokat.

Wescone
Amúgy, jut eszembe, ki mondja, hogy 5.1-ként kell föltétlen használni?
...viszont ha a szükség vagy hangulat úgy kívánja...<#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Az 5.1-et nem tudnám jól elrendezni a szobámban, azért írtam, de meg gondolom azt is!
Ez a Logitech Z2300 filmekre mennyire jó?

Köszönöm a válaszokat, várom még a tanácsokat!
Wescone
Csak azért ajánlottam 5.1-es rendszert mert említetted, hogy filmekhez is használni fogod...

In Lak\'ech Ala K\'in

oliwwer
Akkor pedig Logitech Z2300. 2.1, 100w-os erõteljes basszussal. Én aztvennék a helyedben, ha 2.1 kell.
Kösz a választ, de nem 5.1 kell hanem 2.0,2.1,3.1 !!!!
Wescone
...ezt ajánlanám vagy a késõbbi "tesóit" - mai napig meggyõzõdésem, hogy a pénzemért jóval többet kaptam akkoriban mint reméltem.

- 3 útas (lágy élesek - mély, erõteljes basszus)
- 4 bemenet
- igényes, preciz kivitelezés, szilárd építmény (nem sajnálták belõle az anyagot)
- távkapcsoló - "mute" funkció

In Lak\'ech Ala K\'in

Még ilyen is jó lenne ha minõségi hangzást adna:
- Creative I-Trigue 3000 2.1 hangszóró
Meg ha lehet, de nem olyan fontos (vagy igen filmnél)3 utas legyen!!!!
Csá all!
Most akarok venni egy Samsung FX2490HD Monitor/TV-t és ahhoz kellene valami komolyabb hang technika!
15'000-50'000Huf között gondoltam FILMEK-hez, valami mozi élmény nagyon jó hang minõsége legyen az ár kategóriájában!
Ilyesmikre gondolok:
- Philips MCD712 mikro mozirendszer
- Philips MCD183 mikro mozirendszer

Varom a tanácsokat, ajánlásokat!(Ha lehet indoklással)
Elõre is köszönöm a segítséget!!!!
Állóra lenne szüksége, nem kellenek olyan durva mélyek, nem hangerõ a cél. Sztereo 2 csatornás dologra gondolt.

morcosqtya
Zenehallgatáshoz sztereo - 2 csatorna - 2 hifi hangfalat vegyen.
Ilyen árszint mellett egy használt bookshelf hangfalat ajánlanék felkutatni..
Bár ugye nem derült ki, hogy:

- mekkora helye van?? Hová lesznek a hangsugárzók?
(ez be is határolja azt hogy floorstanding vagy bookshelf sugárzót vesz)
- Milyen zenei stílushoz kellene? Kellenek -e izmosabb mélyek, és hangerõigény, vagy teres, levegõsebb hangzás kell, kevesebb testtel?? (all-rounderekrõl nehogy elkezdjünk itt vitázni 40ezres kategóriában... :)) )
- van -e állvány, vagy hely ahová fel tudja rakni a bookshelf sugárzót, ha olyan mellett döntene.. ha csak a földre rakná, azt ne tegye.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

oliwwer
5.0-ba akarja? Ha igen, akkor szerintem Magnat monitor 990, nemtudom lehet e még kapni, olyan 45 körül van. Nem igazán talál ennyiért 5.0-át.
Hali!

Az ügyfelemnek van egy Yamaha RX-V367 házimozi erõsítõje ami 5x100Wos. Szerintetek zenehallgatáshoz milyen hangfalat vegyen hozzá? A büdzsé olyan 40k, és valami passzív fal kellene ugye.

oliwwer
Most az, hogy hány watt van rá írva, semmi nem jelent :). Én a logit venném, de biztosan fog más is válaszolni neked rajtam kívül.
Azért gondoltam am a philipset, mert teljesitményre pl sokkal erõsebb. Csak nem tudom, hogy szépen szól-e. Árban végülis ugyanott vannak szinte. 1-2000ft különbség van a kettõ között. Vagy a philips annyira nem lenne jó hangzásban? Az a baj, hogy nem értek hozzá hogy 2.1 esetén milyen márkában érdemes gondolkodni...
oliwwer
Sziasztok! Szeretnék 2.1-es hangfalszetet venni. Kinéztem egyet: http://digistreet.hu/hangfal/20-ch/hangfal-philips-spa5300-00-21
Ha valakinek van róla tapasztalata, vagy ilyen árban esetleg tud jobbat, akkor irjon légyszi. Max 15k-t szánnék rá. Köszi elõre is!!
morcosqtya
Mert az aktív ládákban több a lehetõség..

morcosqtya
van jelszintû kimenet (digitális, vagy analóg rca stb)
és van erõsített kimenet (banánaljzatos terminálok, vagy régebbi erõsítõkön szorítós-csavaros ami blankolt kábelvéget fogad stb).

Nem megyek bele az elméletbe (majd más) de nekem erõsített (azaz hangsugárzó kimenet / meghajtott kimeneti jel) kimenetre van kötve az aktív Magnat Omega 300 sub, 2 pár Neotech irányjelölt UP-OFC rézkábellel.
Aktív sub, vagyis van benne erõsítõ.

Elektronikai részét és elméletet mástól kérdezz. :)

mycso
Ok, csak valyon mennyire, vagy milyen erõsítésrõl van szó???

Mert minden erõsítõnek megadják az 5 csatornáját frontok, hátsók + center. Viszont a sub kimenetrõl semmit nem írnak az ébg világon, hogy az mit és hogyan adja le....(természetesen egy 5.1-es erõsítõnél).

Illetve ha erõsített a sub kimenet is, akkor miért szinte kizárólag aktív ládákkal használja mindenki???

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Wescone
A házimozi erõsítõknek erõsített sub kimenetük van, nincs értelme beiktatni még egy erõsítõt a házimozi erõsítõ és a passzív mélyláda közé.

In Lak\'ech Ala K\'in

mycso
Hali, bár nem pont ide vág, de itt látom van sok hozzáértõ.

Nézelõdtem sokat, és semmilyen konkrét információt nem találtam a házimozi erõsítõk sub azaz pre-out kimenetérõl...

Igazából az foglalkoztat, hogy ez csak jelet, vagy valamilyen erõsített jelet küld???
Azt vágom, hogy az aktív ládáknak saját erõsítõjük van, stb. ... viszont nem egy kompakt aktív ládán gondolkodom, hanem egy sima mélyládát szeretnék rákötni erre a kimenetre egy régi stereo erõsítõvel. Tehát ez megvalósítható, vagy valamilyen problémát okozna-e ez???

Elõre is köszönöm a válaszokat.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Wescone
Genius.

In Lak\'ech Ala K\'in

wesker24
5.1-es hangfalat szeretnék venni Pc-hez mivel az elözö bekrepált !

Melyiket lenne érdemesebb megvenni ?

1. Genius SW-5.1 Surround Home Theater DHT510
2. Creative Inspire P5800

morcosqtya
Ennyi.

5-6 ezer forintos dolgoktól sokat várni sem kell (elég ha hozza ami elvárható), de bukni/esni is inkább magasról lehet igazán, így ilyen szinten nem kell még véresen komolyan venni / a téma megszállottjává válni. <#wink>

Hifi témában kocsmai õsigazság:
"..meg kell hallgatni.."

Wescone
Nézd, felesleges dolog minõség után kutakodni ebben az árkategóriában. Személyesen kell vásárolni ha lehetséges, rendelni nem ajánlatos. Meglátod - megtetszik - meghallgatod és ha minden passzol megvásárolod - ellenkezõ esetben keresgélsz tovább. Ha tetszik egy modell de nem lehet meghallgatni hogyan szól, rá kell kérdezni, hogy adott ideig, adott esetben visszavásárolják-e? Ha igen, vihetõ és tesztelhetõ, majd ha esetleg nem tetszik, vissza- és jöhet a következõ.
Ezt a játékot sokszor eljátszottam már én is, de végül mindig megtaláltam a nekem megfelelõt.

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Az a helyzet, hogy nem a szocreálban élünk már, ahol szükségszerûen ami olcsó az kocka, ami drága az formás (más területen is) a formatervezés a legalsó szegmensekben is ott van már minden terméknél (lásd autók, PC perifériás eszközök, TV, DVD-lejátszók, olcsó kínai ruhák, stb) mivel más szegmensbeli termékeik árában már kifizettették egyszer velünk, így a legolcsóbb is eladható "farkasbõrbe" bújtatva, másrészt ezt a korszellem is így hozta.
Már az enyém is elég formabontó darab, de a vásárlásnál ez egyáltalán nem volt szempont.

blackcalibra
Várok inkább.....
Köszöntem!
morcosqtya
Altec Lansing Expressionist™ Ultra - MX6021

Ennek adnék egy esélyt.. meghallgatnám szívesen.
Nem nagyon olcsó..

Wescone
Jobbat ahhoz nem is találhattál volna.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Jajjj, de tudom utálni az olcsó, formatervezett darabokat! <#wilting>

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
hát most arra nem volt jobb válaszom.. :)

morcosqtya
Ha tényleg csak úgy szõrmentén kell valami tûrhetõ olcsón, az alsó szegmensbõl akkor keress rá a "best buy" "budget pc speakers" "best low budget" stb kifejezésekre.

Itt egy példa:
Logitech LS21

Tesztje szerint Best Buy

6014 Ft, az csak olcsó nem?... :))
Hozzáteszem nem hallgattam még ezt, így hiteles véleményt nem adhatok, csak azt látom én is leírva amit Te.

Wescone
Látom, hasonló az észjárásunk. <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

blackcalibra
:)
A Logitech S220 ra egyébként azt mondják nem annyira szól rosszul.
De lehet várok.
morcosqtya
Azt, hogy mindegy.
Amelyiknek az alakja jobban tetszik.

morcosqtya
Az a gond, hogy a belépõ szintû hangszórók "piacán" az ilyen kicsi árkülönbség nem garantál semmit, nem visz feljebb.
Az egyik 4000 Ft, a másik 6800.
Van különbség? Nem túl nagy...

Hint:
Ezen a szinten ne hagyd magad megvezetni a "slim design"-os ezüstszínû nagyon exkluzívnak kinézõ "debiztosmostakciós,ezértennyi", lapvastagságú sugárzók-kal, akármilyen nagy márkanév van ráírva..
A fizikának higyj, az egetrengetõ innováció nem 5ezer ft-nál kezdõdik...

blackcalibra
Lehet hogy várok még vele, de egyébként ERRÕL mit mondanátok?
Vagy esetleg ERRÕL?
morcosqtya
Várj még egy-két hónapot, rakd hozzá a hiányzó összeget.
10-15 ezer ft reális ár egy PC hangszórószettért (2.0 / 2.1)
Ha kinéztél egyet, próbáld meghallgatni élõben.

blackcalibra
Értem én, de nem akarok 5-10ezertõl többet költeni most ilyesmire.
Ráadásul majdnem mindig fejhallgató van használva, viszonylag ritkán szólna a cucc, de akkor a mostanitól azért jó lenne ha többet nyújtana.
Ez a fõ szempont, ha azt nézném hogy párezer pluszért egyre jobbat kapnék akkor kezdhetném a létezõ legdrágábbal...
De most nem ez alapján választanék.
morcosqtya
Halálom után tanítanak majd az egyetemen.. :)

Wescone
Ajánlom figyelmedbe "morcosqtya" #810-es hsz.-ét <#felkialtas>

In Lak\'ech Ala K\'in

blackcalibra
Ennyit most nem akarok erre költeni.
Valami a gyengébb árkategóriából érdekelne most.