Milyen hangfalat vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahogy a specifikációit nézem teljesítménybeli különbségei vannak:
http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=49&ID=29&ID3=507
http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=49&ID=29&ID3=585
"Meg ezekhez kell hang káryta a gépben?"
Természetesen kell 5.1-es hangkártyának lennie, ha ki akarnád használni az 5.1-es hangzást.
Egyébként milyen alaplapod van?
Tudom nem éppen ez a téma de azért kérdeznék valamit.Van egy 2.1-es hangrendszerem a számítógéphez ami az alaplapi integrált hangkártyáról kapja a jelet.A hangzás így is nagyon szép de sokan bíztatnak azzal, hogy szerezzek be egy különálló hangkártyát mert sokkal szebb hangzást tudok elõcsalni.Egy darabig mondtam magamban hogy jó ez nekem így is de most már úgy érzem hogy több kell és sikerült rávennem magam a gondolatra.Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen hangkártyát vegyek.Nem szeretnék sok pénzt költeni rá de azt igen hogy javuljon a hangminõség.Hallottam már creative x-fi hangkártyákról meg más hasonlókról melyekkel elég nagy javulást lehet elérni de nekem nincs annyi pénzem rá.Valami olcsóbb kategória érdekel.Várom a javaslatokat.
...viszont ha a szükség vagy hangulat úgy kívánja...<#ravasz1>#ravasz1>
In Lak\'ech Ala K\'in
Ez a Logitech Z2300 filmekre mennyire jó?
Köszönöm a válaszokat, várom még a tanácsokat!
In Lak\'ech Ala K\'in
...ezt ajánlanám vagy a késõbbi "tesóit" - mai napig meggyõzõdésem, hogy a pénzemért jóval többet kaptam akkoriban mint reméltem.
- 3 útas (lágy élesek - mély, erõteljes basszus)
- 4 bemenet
- igényes, preciz kivitelezés, szilárd építmény (nem sajnálták belõle az anyagot)
- távkapcsoló - "mute" funkció
In Lak\'ech Ala K\'in
- Creative I-Trigue 3000 2.1 hangszóró
Meg ha lehet, de nem olyan fontos (vagy igen filmnél)3 utas legyen!!!!
Most akarok venni egy Samsung FX2490HD Monitor/TV-t és ahhoz kellene valami komolyabb hang technika!
15'000-50'000Huf között gondoltam FILMEK-hez, valami mozi élmény nagyon jó hang minõsége legyen az ár kategóriájában!
Ilyesmikre gondolok:
- Philips MCD712 mikro mozirendszer
- Philips MCD183 mikro mozirendszer
Varom a tanácsokat, ajánlásokat!(Ha lehet indoklással)
Elõre is köszönöm a segítséget!!!!
Ilyen árszint mellett egy használt bookshelf hangfalat ajánlanék felkutatni..
Bár ugye nem derült ki, hogy:
- mekkora helye van?? Hová lesznek a hangsugárzók?
(ez be is határolja azt hogy floorstanding vagy bookshelf sugárzót vesz)
- Milyen zenei stílushoz kellene? Kellenek -e izmosabb mélyek, és hangerõigény, vagy teres, levegõsebb hangzás kell, kevesebb testtel?? (all-rounderekrõl nehogy elkezdjünk itt vitázni 40ezres kategóriában... :)) )
- van -e állvány, vagy hely ahová fel tudja rakni a bookshelf sugárzót, ha olyan mellett döntene.. ha csak a földre rakná, azt ne tegye.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Az ügyfelemnek van egy Yamaha RX-V367 házimozi erõsítõje ami 5x100Wos. Szerintetek zenehallgatáshoz milyen hangfalat vegyen hozzá? A büdzsé olyan 40k, és valami passzív fal kellene ugye.
Ha valakinek van róla tapasztalata, vagy ilyen árban esetleg tud jobbat, akkor irjon légyszi. Max 15k-t szánnék rá. Köszi elõre is!!
és van erõsített kimenet (banánaljzatos terminálok, vagy régebbi erõsítõkön szorítós-csavaros ami blankolt kábelvéget fogad stb).
Nem megyek bele az elméletbe (majd más) de nekem erõsített (azaz hangsugárzó kimenet / meghajtott kimeneti jel) kimenetre van kötve az aktív Magnat Omega 300 sub, 2 pár Neotech irányjelölt UP-OFC rézkábellel.
Aktív sub, vagyis van benne erõsítõ.
Elektronikai részét és elméletet mástól kérdezz. :)
Mert minden erõsítõnek megadják az 5 csatornáját frontok, hátsók + center. Viszont a sub kimenetrõl semmit nem írnak az ébg világon, hogy az mit és hogyan adja le....(természetesen egy 5.1-es erõsítõnél).
Illetve ha erõsített a sub kimenet is, akkor miért szinte kizárólag aktív ládákkal használja mindenki???
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
In Lak\'ech Ala K\'in
Nézelõdtem sokat, és semmilyen konkrét információt nem találtam a házimozi erõsítõk sub azaz pre-out kimenetérõl...
Igazából az foglalkoztat, hogy ez csak jelet, vagy valamilyen erõsített jelet küld???
Azt vágom, hogy az aktív ládáknak saját erõsítõjük van, stb. ... viszont nem egy kompakt aktív ládán gondolkodom, hanem egy sima mélyládát szeretnék rákötni erre a kimenetre egy régi stereo erõsítõvel. Tehát ez megvalósítható, vagy valamilyen problémát okozna-e ez???
Elõre is köszönöm a válaszokat.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Melyiket lenne érdemesebb megvenni ?
1. Genius SW-5.1 Surround Home Theater DHT510
2. Creative Inspire P5800
5-6 ezer forintos dolgoktól sokat várni sem kell (elég ha hozza ami elvárható), de bukni/esni is inkább magasról lehet igazán, így ilyen szinten nem kell még véresen komolyan venni / a téma megszállottjává válni. <#wink>#wink>
Hifi témában kocsmai õsigazság:
"..meg kell hallgatni.."
Ezt a játékot sokszor eljátszottam már én is, de végül mindig megtaláltam a nekem megfelelõt.
In Lak\'ech Ala K\'in
Már az enyém is elég formabontó darab, de a vásárlásnál ez egyáltalán nem volt szempont.
Ennek adnék egy esélyt.. meghallgatnám szívesen.
Nem nagyon olcsó..
In Lak\'ech Ala K\'in
Itt egy példa:
Logitech LS21
Tesztje szerint Best Buy
6014 Ft, az csak olcsó nem?... :))
Hozzáteszem nem hallgattam még ezt, így hiteles véleményt nem adhatok, csak azt látom én is leírva amit Te.
A Logitech S220 ra egyébként azt mondják nem annyira szól rosszul.
De lehet várok.
Amelyiknek az alakja jobban tetszik.
:)
Az egyik 4000 Ft, a másik 6800.
Van különbség? Nem túl nagy...
Hint:
Ezen a szinten ne hagyd magad megvezetni a "slim design"-os ezüstszínû nagyon exkluzívnak kinézõ "debiztosmostakciós,ezértennyi", lapvastagságú sugárzók-kal, akármilyen nagy márkanév van ráírva..
A fizikának higyj, az egetrengetõ innováció nem 5ezer ft-nál kezdõdik...
10-15 ezer ft reális ár egy PC hangszórószettért (2.0 / 2.1)
Ha kinéztél egyet, próbáld meghallgatni élõben.
Ráadásul majdnem mindig fejhallgató van használva, viszonylag ritkán szólna a cucc, de akkor a mostanitól azért jó lenne ha többet nyújtana.
Ez a fõ szempont, ha azt nézném hogy párezer pluszért egyre jobbat kapnék akkor kezdhetném a létezõ legdrágábbal...
De most nem ez alapján választanék.
Halálom után tanítanak majd az egyetemen.. :)
In Lak\'ech Ala K\'in
Valami a gyengébb árkategóriából érdekelne most.