1138
Milyen hangfalat vegyek?
-
Madi92 #1018 Amit adtak mellé, RCA-t. -
#1017 5.1-re milyen kábelt használsz? -
Madi92 #1016 Most megnéztem, háát ha olyan számot rakok be, akkor annyira elkezd búgni, hogy hallgathatatlan:\ De az a szomorú, hogy 6-os beállításnál is úgyanez... -
#1015 Pedig zene esetében úgy lenne az igazi és igen, vegyél vissza a mélynyomó hangerejéből. -
Madi92 #1014 Igen, azt próbálgattam, és szerintem sokkal rosszabb 2-chn szóval azt inkább nem piszkálom! :D -
#1013 Ja, még annyit, hogy annak függvényében állítsd be a hangkártya kimenetét, hogy filmet nézel (5.1-es kimenet), vagy éppen zenét hallgatsz (2.0-ás kimenet), bár elvileg nem számít, hogy mire van állítva. -
Madi92 #1012 Elvileg igen, persze még finomhangolni kell...
Pl az van, hogy néhány számnál elkezd búgni, ami elég zavaró, gondolom ilyenkor sok a basszus, vagy nem tudom. -
#1011 Minden rendben működik? -
Madi92 #1010 De adtak hozzá mindent, így meg tudtam oldani, elosztóm meg alapból volt, így most, mivel van távkapcs is kényelmesen tudom váltogatni! :) Köszi! -
#1009 Nem, a zöldre gondoltam, csakhogy időközben az is eszembe jutott, hogy a Genius-hoz nem jack - RCA kábelt adnak, úgyhogy nem tudod végrehajtani a műveletet, hacsak nincs egy sima sztereó jack-RCA kábeled kéznél. -
#1008 Szükséged lesz egy sztereó jelosztóra, valamint egy 3.5 jack - RCA kábelre.
Az elosztót a hangkártya (zöld - sztereó) kimenetébe dugod, így osztva meg a kimeneti jelet. Egyik szálra az 5.1-es kábel zöld jack-jét dugod (a többit úgy ahogyan eddig is tetted), a másikra a sztereó jack-RCA audió kábelt, amelyet természetesen az erősítő valamelyik audió bemenetére dugsz. Ezek után már csak az erősítőn kell kapcsolgatni a különböző bemeneteket annak függvényében, hogy éppen melyiket (5.1, avagy audió) akarod használni. -
Madi92 #1007 A zöldhöz a Front hangszórók tartoznak, gondolom a bézsre gondoltál, vagy nem?:D -
#1006 Időközben eszembe jutott, mi a megoldás - a zöld csatihoz tartozó RCA-kat dugd át AUX-ra vagy a CD bemenetére és hajrá (vigyázat, hangerőt letekerni előtte és persze a bemenetet az erősítőn átkapcsolni AUX-, illetve CD-re)!
Később leírom mi a megoldás ahhoz, hogy filmhez 5.1-ben-, valamint zenéhez használhasd további dugórángatás nélkül. -
Madi92 #1005 Közben próbálgattam.. és ha vlcben kiválasztom az 5.1-et akkor fain minden! :)
Tehát most csak annyi a problémám, hogy zenénél nincs mély. És mivel már minden általam ismert beállítást végigzongoráztam, nem nagyon tudom merre induljak el?! -
#1004 Hi!
Nekem úgy tűnik a leírtak alapján, hogy a hangkártya beállításánál kell keresni a megoldást, de nem kizárt, hogy a kártyával lesz gond (nem jut el kimeneti jel a bézs csatira). Ha 5.1-re van beállítva a hangkártya és a hátsó (rear) hangszórók működnek, sajnos az utóbbi tűnik valószínűbbnek.
Amúgy jó választás volt a Genius. -
Madi92 #1003 Hali!
Vettem egy ilyet: http://ipon.hu/?product_id=138514
De valami rettenetesen balfasz vagyok, egyszerűen nem tudom együttműködésre bírni.
Hangkari: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device; legfrissebb driverrel.
Következő a helyzet. Összekötöttem mindennek mindent, ahogy az meg vagyon írva. http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=46151&ctNode=146&mp=1
A képeknél van olyan hogy (5.1)Input meg 2-CH Input.
Namármost én itt az elsőt választottam (5.1) Input, tehát a sok RCA kábelt kötöttem össze a hangkarival. (Bocs ha valamit nem jól írók, de elég hiányos a tudásom ezen téren) Annyi a baj, hogy csak a front, illetve side hangszórók mennek csak, a center, ill a sub, nem akar működni. Hangtesztnél pedig mégis működött mindkettő. Viszont ha médiapléjerben zenélek, akkor olyan erőtlen az egész, tehát nincs mély. Kézrátétellel is ellenőriztem, de negatív.
Hangkarinál, Zöld végűt a zöld csatival, feketét a feketével, bézst(?) a bézzsel kötöttem össze. Ha a bézst - ami a sub és center - átteszem a zöld csatiba, na akkor életre kel és zúzda van, de akkor meg vagy frontom nincs vagy side-om..
Tanácsokat várnék, hogy mit balfaszkodtam el, ill hogy mit tudnék ellenőrizni?
Előre is köszi! :)
Bocs, ha nem a megfelelő topiba írtam, ez volt szimpatikus! :D -
#1002 Sikerült megoldani a problémát? -
#1001 Nem Te, hanem Cseee. -
#1000 Wescone Én?
-
#999 Vásároltál már, vagy a keresgélés fázisában vagy még? -
#998 Privi ment. -
#997 250/500W-os, nem hajtottam főleg nem sokáig :(
Hol tekercselnek ilyet? Nekem semmi ismerősöm ezen a területen.
Ezüst mélyeket sem fogok találni szerintem sehol. -
#996 Túlterhelted, és megégett benne a tekercs. Újra kell tekercselni, vagy új hangszórót bele. -
#995 Hangszóró javításban tud nekem valaki segíteni?
Dupla mélyek vannak a dobozban. A jelenség az, hogy recsegnek a mélyek. Ha az alsó mély tányérját megnyomom picit befelé, akkor mind a kettő szépen szól. A fölső mély is szépen szól, ha az alsót megnyomom. Na ez mitől lehet?
Üdv. -
#994 Logitech Z2300, vagy ennek az utódja. -
integrity91 #993 Ennyiért nem fogsz olyat kapni ami jó lenne egy kisebb buliba, még kétszer ennyiért se. -
Cseee #992 Értem... találtam egy elég erős hangfalat beépített erősítővel
http://www.metroman.hu/index.php?oldala=menu.php&oldal=termek_reszlet.php&tazon=2728
Szerinted? -
integrity91 #991 Ez így ilyen formában nem fog összejönni. Házibuliba kicsit más hangfalak kellenek mint otthoni zenehallgatásra/gépezésre. Telefont meg egyikre se szoktuk kötni. Mondom én ezt úgy hogy kb.120W-os Sony MHC-RG333-am van. Aktív hangfalakat erre találsz: link -
Cseee #990 Milyet javasolnátok? Nincs erősítőm! fontos lenne hogy akár telefont is rá tudjunk kötni. -
integrity91 #989 Szerintem kevés. Nemcsak wattban. -
Cseee #988 Az alábbiakban szeretném kérni a segítséget.
Szeretnék egy olyan hangszórót venni 2.0-t ami akár egy házibuliban is megállja a helyét (max 10x10-es teremben kb 20 fő részére szoktunk tartani)ezt néztem ki, szerintetek? Genius SP-HF2020 2.0 60 watt-os ...elég erős?
http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=1727 -
immposible #987 Annyiban tudna valaki segíteni nemtudom jó helyen kérdezem-e,de adott egy 2.1es hangfal ami összesen egy zöld jackkel megy a gépbe és egy 5.1 ami zöld kék és citromsárgával menne a gépbe,hangkártámon elől zöld és rózsaszín hátul zöld rózsaszín és kéknek van helye,előre berakom a 2.1et hátra zöldbe 5.1et kéket a kékbe és ha a hátsó zöld jacket elosztanám és az elosztoba a citromot pluszba az működne vagy új hangkártya? -
DIESEL DOG #986 Jó féle biza' -
#985 Nekem is ilyenem van már elég régöta nagyon jó kis cucc gratula hozzá!!!!! -
#984 Jól jártál :) -
nekem ezt hozta a "jézuska" -
Locna #982 Sziasztok!
Kicsit buta kérdés de hát ha...
AZ újonnan vásárolt Genius HF1800A-m mellé tudnék esetleg rakni valamilyen módon +1 hangfalat mondkuk center szerepet betöltvén? Természetesen erősítő beiktatása nélkül. Egy aktív hangfalra gondoltam, d3e még nincs konkrét terv. A leírásomban lentebb szereplő X-fi sajna meg adta magát, így most egy SB Live teszi a dolgát.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! -
#981 Sajna egyikben sincs, 6 helyről rendeltem mindenhol visszamondták, több mint 20 boltot hívtam fel sikertelenül.
Hát ma végül lett egy genius 1200 -asom. Nem túl nagy a szobám ide elég. 30 watt, ablak nem fog kitörni, de sorozatokat nézni meg játszani jó ennyi pénzért. -
#980 Ha szétnézel a neten rengeteg helyen lehet még kapni a z323-t persze ha netről rendeled akkor + szállítási költség (1500-2000 ft). -
Locna #979 Szia!
Minden képpen kell a mélyláda része is? Csak azért mert én pont most váltottam 2.1-ről 2.0-ra. Még pedig a Genius HF1800A személyében és azt kell mondjam, abszolut de nem bántam meg. Nagyon dícsérik még az 1255A -t is, de azt én kevésnek találtam kicsit. Meg kell hagyni egy kis szobába az is bőven elég, de az 1800A-nak hihetetlen jó a a dinamikája. Ez csak az én véleményem...