Milyen hangfalat vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.engadget.com/2006/11/06/altec-lansings-vs3251-5-1-system-so-chic-it-hurts/
Ez már pár éves leakarom lecserélni, Logitech 5.1 X-530-et néztem ki. Esetleg ilyen árban tudok jobbat? (15k)
Ha ezt választom akkor kell külön hangkártya, vagy elég ami az alaplapomra van integrálva? (asus p8p67)
Zenét sokat hallgatok, filmeket is sokat nézek de a hangfalakat nem tudom rendesen elhelyezni a kis hely miatt :/
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
http://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/fn:termekek-osszehasonlitasa:sweex-sp201-p44764833,trust-remo-2-0-p55611846,speed-link-dynamic-l-p92437427,modecom-mc-sf10-p59944033,modecom-mc-xs2-p43677389,media-tech-mt-3127-p47732339,trust-sp-2420-p18796599,trust-pulsion-2-0-p63416808,genius-sp-s350-p40954613,genius-sp-u150-p50115639,genius-sp-hf360a-p42100739,genius-sp-hf-2-0-500a-p39830224,genius-sp-s200-p40954610/
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
Kérdésem volna, milyen hangfalat érdemes venni kültérre esetleg bulikra? Az összeg ne haladja meg a 40ezret...persze párra gondoltam :D
Mi a vélemény az öreg Videoton DC hangfalpárokról? ÉRdemes még velük foglalkozni?
Kérem aki kicsit jártas ilyen téren írjon nekem valami hasznos infót.
Köszönöm.
Ha ezek után sem mûködik akkor jelezz vissza.
1025# : Zenére inkább a 2.1 használatos, a másik pedig hogy ilyen árkategóriában (szerintem) nem éri meg 5.1-et venni. Ha mégis ahhoz ragaszkodnál, akkor ezt ajánlanám, vagy ezt, de utóbbit csak használtan tudsz már beszerezni. Hallottam ilyet szólni, jól szól, csak megfelelõen kell elhelyezni a szobában, és beállítani a hangkártyán a dolgokat.
Ha 2.1 mellett döntenél, akkor ez a Logitech vagy ez a creative. Utóbbinak ne tévesszen meg az ára, igen is szépen szól, viszont kisebb hangerõ. Ha rászánod a 15-öt, akkor inkább a Logi z523.
5.1-et keresnék játékhoz és fõleg zenéhez (értem ez alatt a jó, tiszta hangzást és basszust) olyan 15- max 20ezer Ft környékén.
Tudnátok ajánlani valamit?
Az Orion ht 550-et néztem, de arra mondtak jót is rosszat is, milyennek tartjátok?
Elõre is köszönöm!
Kicsit off lesz.
Van egy genius 1200 -om karácsonykor vettem, eddig semmi gond nem volt vele. Viszont most azt vettem észre, hogy ha nem kap semmilyen jelet, sercegõ búgó hangot ad ki, elég hangos, hiába némítom le akkor is.
Mitõl lehet ez? Érdemes visszavinni?Nincs 5 hónapos
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
nemtudom jó helyen vagyok-e
de laptophoz szeretnék venni egy jó hangkárytát jó áron (usb-set)
hangfalam van logitech z2300 .. ehhez szeretnék minõségit venni...
szerintetek?
egekbe nem akarok menni az árral :/
Érdemes megvenni? Válaszotokat elõre is köszönöm
Asus P5Q PRO Turbo, Intel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHz 1333MHz 12 MB,Noctua NH-D12, Kingston 4GB 1066MHz DDR2 HyperX 2x2 GB kit 2x,MSI Radeon HD 5670 Cyclone 1GB,
In Lak\'ech Ala K\'in
Ez mivel tud többet?
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
Pl az van, hogy néhány számnál elkezd búgni, ami elég zavaró, gondolom ilyenkor sok a basszus, vagy nem tudom.
In Lak\'ech Ala K\'in

Az elosztót a hangkártya (zöld - sztereó) kimenetébe dugod, így osztva meg a kimeneti jelet. Egyik szálra az 5.1-es kábel zöld jack-jét dugod (a többit úgy ahogyan eddig is tetted), a másikra a sztereó jack-RCA audió kábelt, amelyet természetesen az erõsítõ valamelyik audió bemenetére dugsz. Ezek után már csak az erõsítõn kell kapcsolgatni a különbözõ bemeneteket annak függvényében, hogy éppen melyiket (5.1, avagy audió) akarod használni.
In Lak\'ech Ala K\'in
Késõbb leírom mi a megoldás ahhoz, hogy filmhez 5.1-ben-, valamint zenéhez használhasd további dugórángatás nélkül.
In Lak\'ech Ala K\'in
Tehát most csak annyi a problémám, hogy zenénél nincs mély. És mivel már minden általam ismert beállítást végigzongoráztam, nem nagyon tudom merre induljak el?! <#nemtudom>#nemtudom>
Nekem úgy tûnik a leírtak alapján, hogy a hangkártya beállításánál kell keresni a megoldást, de nem kizárt, hogy a kártyával lesz gond (nem jut el kimeneti jel a bézs csatira). Ha 5.1-re van beállítva a hangkártya és a hátsó (rear) hangszórók mûködnek, sajnos az utóbbi tûnik valószínûbbnek.
Amúgy jó választás volt a Genius.
In Lak\'ech Ala K\'in
Vettem egy ilyet: http://ipon.hu/?product_id=138514
De valami rettenetesen balfasz vagyok, egyszerûen nem tudom együttmûködésre bírni.
Hangkari: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device; legfrissebb driverrel.
Következõ a helyzet. Összekötöttem mindennek mindent, ahogy az meg vagyon írva. http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=46151&ctNode=146&mp=1
A képeknél van olyan hogy (5.1)Input meg 2-CH Input.
Namármost én itt az elsõt választottam (5.1) Input, tehát a sok RCA kábelt kötöttem össze a hangkarival. (Bocs ha valamit nem jól írók, de elég hiányos a tudásom ezen téren) Annyi a baj, hogy csak a front, illetve side hangszórók mennek csak, a center, ill a sub, nem akar mûködni. Hangtesztnél pedig mégis mûködött mindkettõ. Viszont ha médiapléjerben zenélek, akkor olyan erõtlen az egész, tehát nincs mély. Kézrátétellel is ellenõriztem, de negatív.
Hangkarinál, Zöld végût a zöld csatival, feketét a feketével, bézst(?) a bézzsel kötöttem össze. Ha a bézst - ami a sub és center - átteszem a zöld csatiba, na akkor életre kel és zúzda van, de akkor meg vagy frontom nincs vagy side-om..
Tanácsokat várnék, hogy mit balfaszkodtam el, ill hogy mit tudnék ellenõrizni?
Elõre is köszi! :)
Bocs, ha nem a megfelelõ topiba írtam, ez volt szimpatikus! :D
Hol tekercselnek ilyet? Nekem semmi ismerõsöm ezen a területen.
Ezüst mélyeket sem fogok találni szerintem sehol.
Dupla mélyek vannak a dobozban. A jelenség az, hogy recsegnek a mélyek. Ha az alsó mély tányérját megnyomom picit befelé, akkor mind a kettõ szépen szól. A fölsõ mély is szépen szól, ha az alsót megnyomom. Na ez mitõl lehet?
Üdv.
http://www.metroman.hu/index.php?oldala=menu.php&oldal=termek_reszlet.php&tazon=2728
Szerinted?