1138
Milyen hangfalat vegyek?
  • CattaneoH
    Üdv!

Hasonló cipőben járok.

Kezdtem egy mezei 5.1-el, aztán váltottam Genius 5050 v2-re, majd vettem egy Asus Xonar D1 kártyát (plusz koax kimenettel), és most eladtam az 5050-et, keresem a következő áldozatot.

Nem volt rossz az 5050, 20 rongyos cucchoz képest nem semmi, de tovább szeretnék lépni.

Mindenképp ugye pc-hez szeretnék hangrendszert. A fentebb említett kártyához. De nem tudom milyen irányba menjek. 70% zene lenne (tuc-tuc is, ezért mély nagyon kell) , maradék meg film, klip, játék.

Távirányíthatóság és kikapcsgomb is jó lenne.

De vajon egy újabb, drágább 5.1 kellene e nekem, esetleg 7.1, vagy inkább erősítő + passziv dobozok?

Kérnék véleményt.

(összeg nem tudom, elsőre 60 K -t mondanék, max ha nagyon tuti tipp van akkor feljebb, és használt cucc se aggasztana, főleg ha garanciás.)

Jelenleg nagyon szemezek Edifier C6 (67ezer), vagy S 550 (109ezer) rendszerrel.
    Vagy 2.1 jobb zenére?
  • precise
    Azóta megjött a cumó. Kiderült, hogy kell hozzá erősítőt is vennem. Vettem hozzá egy Denon AVR-1612-őt. Még nem raktam össze, pár kábelre várok (optikai a pc és az erősítő közé plusz egy Ykábel az erősítő és sub közé).

Mindenestre így 400 fontba van a rendszer ami egy 100-assal olcsóbb lett volna ha logitechet veszek. Cserébe egy utas műanyag szatelitekkel, illetve fos erősítővel.

Kiváncsi leszek milyen lesz ha összerakom.

• Wescone
    Nem gondolom, hogy csalódni fogsz benne - majd írj ha beüzemelted.
  • precise
    Whaferdale MovieStar 65+

Végülis ezt vettem 200 fontért, ez kb 100 olcsób mint logitech Z906, ezért kicsit félek, hogy szar lessz. Jövő héten èrkezik.
  • Wescone
    A Denon első sorban mozizáshoz való, zenéhez is elmegy, játékhoz viszont soknak találom, de jobb ára van (jelen esetben) mint a Logitech-nek, ami mozihoz / játékhoz való, zenéhez nem igazán. Szóval?

Megnézni a külsejét-, majd a technikai adatokat szoktam, ezután következik a teszt mely alapján döntök.
  • precise
    Ha most kéne választanod, melyiket vennéd:

Használt Denon DHT-1311XP 199 font

Vagy mondjuk egy új Logitech Z906? kb 280font

Ha a használtat, vennéd, mit néznél meg teszteléskor vásárlás előtt?
  • Wescone
    Külön erősítős rendszeren csak abban az esetben érdemes gondolkodnod, ha fontos a zene/film - inkább úgy fogalmaznék; ha ez az elsődleges szempont.
    Játékhoz inkább egy jóféle "kompakt" (mélynyomóba épített erősítő) rendszert ajánlanék, fadobozost.
  • precise
    Sorrendben: játék, film, zene. Nem a hangerő a fontos, hanem a jó hangminőség, nem szoktam nagyon hangosan hallgatni semmit. Elsősorban szimulátorokkal játszom abból is főleg az autósokkal (iRacing, rFactor2, netKarPRO, meg várom Assetto Corsa-t).

Gondolkoztam még Edifier S550-en, de az elég drága, ha már sokat költök rá akkor legyen még jobb, ezért gondolkozom a lenti Whaferdale (vagy hasonló) cuccon. Ha viszont olcsóbb lesz belőle akkor lehet még Edifier C6 vagy mi a neve, ha jól láttam az is fa dobozos. Úgy hallottam a fa cuccok jóval szebben szólnak, nem is értem az ilyen Harman Kardon műanyag dolgokat 700ezerért.... Bár lehet én vagyok a hülye (sőt majdnem biztos) hisz totál laikus vagyok a témàban, magyar oldalakon nem is nagyon vannak normális tesztek Logitech-en felül, legalábbis nem találtam pár nap alatt.
  • Wescone
    Kell erőlködő ...és nem fognak "összeakadni" a hangkarival.
    ...Amúgy mihez (mi célból) akarsz hangrendszert építeni?
  • precise
    Sziasztok,

Eddig ilyen asztali 2.1 es gagyi hangszórókat használtam, de most úgy döntöttem, hogy kellene valami jobb hangtechnika.

Eddig vettem egy Sound Blaster Recon 3D Fatal1ty Professional hangkártyát.

A kérdésem leginkább az, hogy ehhez mit érdemes venni?
    - erősítőt + mélyláda + szatelitek
    - elég valami erősítős mélyláda + satelitek

Az erősítő nem fog bekeverni? tehát ha rákötöm a hangkarira, akkor nem akadnak össze? mert ugye a hangkari is tud mindenféle effectet, meg a mai erősítők is tudnak.

Sajnos totál laikus vagyok, De a logitech Z906-ról sok rosszat hallottam, pedig az volna a legegyszerűbb.

Most azon töröm a fejem, hogy összevásárolok havonta egy-egy ilyen Whaferdale Diamond 10 series cuccot. De ezzel az a problémám, hogy ehhez gondolom kell erölködő is, viszont akkor nem tudom, hogy összefognak-e akadni a hangkarival vagy hogy van ez?

• Wescone
    Én is erre adnám a voksom.
  • [NST]Cifu
    Akkor ez a HF40-es szvsz jó választás lehet.
  • ps7a
    :DD Igen tudom :D
    Határ a csillagos ég lenne ha tehetném :D
    Ha megerőltetem magam akkor ilyen 15-ös.

Többet már tényleg nem adnék érte :D
  • [NST]Cifu
    Őőő... elindultunk ~11e Ft-től, és most már lassan a 15e Ft-nél járunk... :D

Mi a konkrét határ, amit rá szánsz? :D
  • ps7a
    Vagy még a HF40-es is elég tetszetős.

Jó lenne élőben meglesni :P
  • [NST]Cifu
    Hát vagy az, vagy a kicsivel drágább ModeCom MC-HF24.
  • ps7a
    Valahogy nekem is ez az érzésem, hogy szépen néz ki, elég mutatós, de nem fogok tőle elájulni.
    Másik opció amit még néztem, az egy 2.0-ás fa dobozos: HF 1255

Blackparty:
    Jelenleg egy Technika márkájú, tescos cuccom van :D Ideiglenes megoldásként lett vásárolva, de már a jack része megtört, stb :D
    Kb hasonló paraméterei vannak mint a Z323-nak. Azt inkább kihagyom :)

• blackparty
    Én még figyelmedbe ajánlanám ebben az ár kategóriában a Logitech Z323-at. Egy közepes nagyságú szobában nagyot szól, de szerintem egy nagyobb szobába is megállja a helyét :)
  • [NST]Cifu
    Zenehalgatásra nem az igazi (erőtlen és kicsit torz a közepe/magasa), viszont ha a lényeg, hogy játékok alatt jól dübörögjön a robbanás, akkor megteszi, mert a mélye egy kisebb szobában bőven megfelelő.

Sajnos ilyen árszinten is választani kell: vagy mélyhangszórós 2.1, nem igazán ütős zenelejátszási képességgel, vagy egy közepes 2.0-ás rendszer, ami viszont a játékok/filmek alatti mély terén nem brillirozik (és zenék terén továbbra is csak középszerű).

Ha a zene fontosabb, mint a mély, akkor valamelyik fa dobozos Genius-t választanám személy szerint. Anno hallottam egy ilyet, ahhoz képest, hogy mennyibe került, a hangzása egész tűrhető volt. Típust nem mondok, mert nem tudom :D
  • ps7a
    Sziasztok,

ezzel a cuccal szemezgetek: GENIUS SW-G 2.1 1250

Esetleg van valakinek róla tapasztalata, véleménye?
    Vagy hasonló árkategóriában jobb ötlete?

Előre is köszi :)
  • Wescone
    Ha még aktuális; nem kell külön hangkártya, elég az alaplapi.
  • NiGhTM4R3
    Most ilyen hangfalam van (altec lansing)
    http://www.engadget.com/2006/11/06/altec-lansings-vs3251-5-1-system-so-chic-it-hurts/

Ez már pár éves leakarom lecserélni, Logitech 5.1 X-530-et néztem ki. Esetleg ilyen árban tudok jobbat? (15k)

Ha ezt választom akkor kell külön hangkártya, vagy elég ami az alaplapomra van integrálva? (asus p8p67)

Zenét sokat hallgatok, filmeket is sokat nézek de a hangfalakat nem tudom rendesen elhelyezni a kis hely miatt :/
  • STREEX
    Egyszerűbb link
  • STREEX
    Hello megmondanátok hogy ezek közül szerintetek melyik a legjobb választás?
    http://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/fn:termekek-osszehasonlitasa:sweex-sp201-p44764833,trust-remo-2-0-p55611846,speed-link-dynamic-l-p92437427,modecom-mc-sf10-p59944033,modecom-mc-xs2-p43677389,media-tech-mt-3127-p47732339,trust-sp-2420-p18796599,trust-pulsion-2-0-p63416808,genius-sp-s350-p40954613,genius-sp-u150-p50115639,genius-sp-hf360a-p42100739,genius-sp-hf-2-0-500a-p39830224,genius-sp-s200-p40954610/
  • csaknoriss
    Csáó!

Kérdésem volna, milyen hangfalat érdemes venni kültérre esetleg bulikra? Az összeg ne haladja meg a 40ezret...persze párra gondoltam :D

Mi a vélemény az öreg Videoton DC hangfalpárokról? ÉRdemes még velük foglalkozni?

Kérem aki kicsit jártas ilyen téren írjon nekem valami hasznos infót.

Köszönöm.
  • oliwwer
    Bőven elfér itt, úgysem pörög a topik. Próbáld meg megnézni hogy milyen hangkártyád van (everest, aida nevű programok segíthetnek ebben), és keress hozzá új drivert, vagy frissítsd a régit. Nézd meg hogy biztos nem lehet-e még jobban benyomni a gépbe a jack-et, ha úgyvan hogy teljesen be van dugva biztosan, és úgy sem működik megfelelően, akkor próbáld meg úgy, hogy egy nagyon kicsit kijjebb húzod (szegedi TIK-es gépek ilyenek például). Ha a gépeden van másik jack bemenet, pl. néhány gépnek van az elején, próbáld meg oda is bedugni, hátha.
    Ha ezek után sem működik akkor jelezz vissza.
  • eLiXir
    Ha nagyon off lenne a téma, akkor kérlek írj privátban.
  • eLiXir
    Uhh látod mik nem jutnak az eszembe. Kipróbáltam egy másik gépen, és teljesen rendben volt. Van ötleted mi lehet elállítva a gépemen? Nem értek ehhez :(
  • oliwwer
    Próbáld ki másra kötve is, pl telefon, hogy halld, hogy biztos a fülessel van a gond. Driver nem kell hozzá, ha úgy sem jó, vidd vissza.
  • eLiXir
    Sziasztok. Valószínű nem teljesen ide tartozik, de aktívabb a topik, mint a többi ehhez hasonló, ezért írok ide. Vettem egy CNR-HS1 Canyon headsetet, ez egy alsókategóriás headset. Az a problémám vele, hogy teljesen gyengén szól, talán a jobb oldali része halkabb mint a bal, játékban például teljesen kiszámíthatatlan a hangzás. Olykor valamit felerősít, olykor valami gyengébben szól. Mi lehet a probléma? Kellene hozzá driver vagy vigyem vissza?
  • Jancsi bacsi
    Köszönöm a válaszokat, lehet 2.1-nél maradok még is csak.
  • DIESEL DOG #1027
    Esetleg Logitech Z506, Genius SW-HF 4500, bár ezek kicsit többe vannak mint 20k...
  • oliwwer
    Vidd vissza. Garis, nem? Ezért van. :)

1025# : Zenére inkább a 2.1 használatos, a másik pedig hogy ilyen árkategóriában (szerintem) nem éri meg 5.1-et venni. Ha mégis ahhoz ragaszkodnál, akkor ezt ajánlanám, vagy ezt, de utóbbit csak használtan tudsz már beszerezni. Hallottam ilyet szólni, jól szól, csak megfelelően kell elhelyezni a szobában, és beállítani a hangkártyán a dolgokat.

Ha 2.1 mellett döntenél, akkor ez a Logitech vagy ez a creative. Utóbbinak ne tévesszen meg az ára, igen is szépen szól, viszont kisebb hangerő. Ha rászánod a 15-öt, akkor inkább a Logi z523.
  • Jancsi bacsi
    Üdv, segítséget szeretnék kérni.
    5.1-et keresnék játékhoz és főleg zenéhez (értem ez alatt a jó, tiszta hangzást és basszust) olyan 15- max 20ezer Ft környékén.
    Tudnátok ajánlani valamit?
    Az Orion ht 550-et néztem, de arra mondtak jót is rosszat is, milyennek tartjátok?
    Előre is köszönöm!
  • gabo91
    Hali.

Kicsit off lesz.
    Van egy genius 1200 -om karácsonykor vettem, eddig semmi gond nem volt vele. Viszont most azt vettem észre, hogy ha nem kap semmilyen jelet, sercegő búgó hangot ad ki, elég hangos, hiába némítom le akkor is.
    Mitől lehet ez? Érdemes visszavinni?Nincs 5 hónapos
  • greendoki
    sziasztok
    nemtudom jó helyen vagyok-e
    de laptophoz szeretnék venni egy jó hangkárytát jó áron (usb-set)
    hangfalam van logitech z2300 .. ehhez szeretnék minőségit venni...

szerintetek?
    egekbe nem akarok menni az árral :/
  • sandor72
    Sziasztok! Szeretném megkérdezni a véleményeteket erről a hangfalról LINK
    Érdemes megvenni? Válaszotokat előre is köszönöm
  • Wescone
    ...Na ezt jól megcsináltam - előbb válaszolok mint kérdezel!
  • Madi92
    Hát ilyet nem! :\
    Ez mivel tud többet?
  • Wescone
    Nem tud többet, de a korábbi típusoknak ilyen volt RCA helyett (5.1-es bemenet).