Milyen hangfalat vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kb 15.000Huf értékben tudnátok ajánlani valami 2.1-es cuccot? Albérletbe lesz, szóval nem muszáj, hogy szétcsapjon mindent, bár gondolom azok nem ilyen értékben mozognak. Szóval lényeg, hogy szépen szóljon.
Kezdjük ott, hogy amik vannak filmek nekem, általában, szerintem 5.1-es hanggal rendelkeznek (gondolom én) és mivel a TV-n nézem õket (USB-rõl vagy gépen keresztül) valamiért tök idegesítõ, hogy a zene, effekt hangos a beszéd halk, gondolom ismeritek az ilyet (lehet, hogy van megoldás erre, de én nemtom...)
Szóval arra gondoltam, hogy beinvesztálok egy egyszerû, PC-s hangfalra (azért sem ilyen drabális brutális hangfalakra, mert kevés a hely, és amúgy se üvöltetném :D ), 5.1 vagy 2.1 nem tudom melyik lenne jó.
Viszont nem tudom, hogy szólna egy 5.1-es film egy 2.1-es hangfalon (vagy fordítva). Teljesen amatõr vagyok ilyen szinten.
Egyébként megoldódna ez a probléma, hogy halljam is végre amit beszélnek a film alatt? Vagy van erre valami beállítási lehetõség is? Mert nem mindegyik film ilyen, de legtöbb esetben sajna elõfordul.
Remélem érthetõ voltam a problémámat illetõen. Köszönöm :)
Használtam eddig egy kis garzonban egy genius 5.1es aktív hangfal rendszert. Nincs is vele semmi baj de elköltözünk egy másik lakásba ahova a nappaliba már nem szeretnék kábel halmokat ezért egy sztereó rendszer mellett raktam le a voksom(jamo s 426 + valami sztereó erõsítõ).
Kérdés:
Ha egy film 5.1es hangsávval van csak ellátva, hogyan fog az ezen megszólalni?
Egyébként fõként zenét hallgatok de kedvelem a minõségi koncert filmeket is ezért érdekel a dolog. Valamint néha pár normál filmet is megnéznék azért.
volna egy olyan problémám, hogy pár napja vettem egy aktív mélynyomót, rákötöttem az erõsítõmre (5.1) egy sima rca kábellel, ahogy kell elvileg. ha tuneren van az erõsítõ, ill ha pc-rõl hallgatok zenét filmet akármit(ez is rca-val van összekötve az erõsítõvel), akkor rögtön bekapcsol a jelre a mélnyomó. viszont ha az USB-s lejátszómmal akarok filmezni, ami digitális jelet küld az erõsítõnek( ez spdif coaxal van rákötve az erõsítõre) akkor nem kapcsol be a mélynyomó...már próbáltam mindent állítani az erõsítõn, de egyszerûen semmi. megnéztem azt is hogy ha spdif-el összekötöm a tv+erõsítõt, digitális tv adásnál se kapcsol be a mély. szóval erre segítsen valaki plz, már mindent átolvastam a neten ezzel kapcsolatban, de nem tudok rájönni a hibára :S
Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -
Szerintem azon is csak bemenet van,nem pedig kimenet.
Nem értek hozzá,de én 20 alatt a geniust venném szerintem,még akkor is ha nincs fejhallgató kimenete.Szinte mindenki csak jókat ír róla.
Viszont lejjebb Jamcsaba direkt kiemelte hogy a 1255B rendelkezik vele...
Így akkor keresgélhetek tovább... tudnál esetleg te ajánlani valamit alap felhasználásra? (fõleg filmezés, játékok, kisebb részt zene), max 15-20k értékben
A
- Genius SP-HF1250B és
- Genius SP-HF1255B
között mi a különbség pontosan?
Egyiket megvenném, fontos lenne a fejhallgató kimenet, de én úgy látom hogy ez mindkettõben van.
Mindenekelõtt érdemes elolvasni a következõ irományt, amely összegzi a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:
Milyen hangrendszert válasszunk zenehallgatásra? Én egy jó sztereót ajánlok a 2.1-es rendszerek helyett.
Ajánlott 2.0 készülékek:
20 ezer Ft. alatt:
- Genius SP-HF1250B
- Genius SP-HF1255B (fejhallgató kimenettel is rendelkezik)
- Creative GigaWorks T20 Series II (kis méretû, így azoknak ajánlott, akiknek kevés hely áll rendelkezésre)
20 és 30 ezer Ft. között:
- Edifier R1600T Plus
- Modecom MC-SHF56
- Modecom MC-SHF56U (USB csatlakozóval rendelkezik, Modecom Buetooth Audio Modul-lal használható)
- Swans D1080MKII (ezen a néven is kapható: WooW D1080MKII)
30 és 50 ezer Ft. között:
- Modecom MC-SHF80U (USB csatlakozóval rendelkezik, Modecom Buetooth Audio Modul-lal használható)
- Modecom MC-SHF120U (USB csatlakozóval rendelkezik, Modecom Buetooth Audio Modul-lal használható)
- Microlab Solo 6C (távirányítóval rendelkezik)
- Behringer MS40
50 ezer Ft. felett:
- Prodipe Pro 5 V2
- M-Audio BX5 D2
- Mackie MR 5
- RCF Ayra 5
- KRK Rocket RP5 G3
Ajánlott 2.1 készülékek:
- Tangent EVO E8 2.1 + EVO E4 hangfalpár
- Prodipe Pro 5 V2 Sub 10s Bundle
Tv-hez szeretnék venni valami 5.1-es rendszert, (esetleg 2.1).
Lejátszó nem kell, USB-rõl nézek mindent.
Nem túl nagy a szoba 20m^2, ehez mérten kellene.
Sorozatokat nézek ill Ps3-on játszok ezt kellene kiszolgálnia.
Ár: szart nem szeretnék venni, feleslegesen drágát se. Valami ár/érték bajnok jó lenne :)
Ja és a legfontosabb dolgot majdnem kifelejtettem...
Optikai bemenet legyen rajta mindenképpen, ps-t is csak így tudom rákötni, ill tv-bõl sem lehet tudtommal máshogy 5.1-et átvinni.
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
Az a kérdésem, hogy van egy hangfal párom, amit jacken keresztül belevezetek a mélynyomóba, és az megy bele a zöld jackbe.
Meg lehet oldani, hogy 2*2 hangfalat dugok valahogy a gépre? tehát 4 hangfal 1 mélynyomó..
Nyilván az egyik párosra nem jut mély, mivel azon csak egy bemenet van, de valahogy be tudom dugni a jacket?
Tök hülye vagyok hozzá, legyetek elnézõek légyszi :)
Köszi a segítséget
errõl lenne szó, 2*2 speaker, 1 mélynyomó
Amúgy a Philips hts3111-re gondoltam.
Szétnéz-, megtetszik-, érdeklõdik - ez a folyamata a beszerzésnek (nálam legalábbis)!
Amíg nem "körvonalazódik" benned, mit is szeretnél valójában, addig szinte felesleges javasolni bármit is.
In Lak\'ech Ala K\'in
Van egy LG42LV3400-as Led tv-m, ehhez szeretnék egy 5.1-es hangrendszert blue ray lejátszóval.
Tudnátok esetleg ajánlani?
Úgy is jó, hogy ha esetleg külön a hangrendszert és külön a blue ray lejátszót kell megvennem.
Köszi elõre is!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van egy ilyen alaplap:
http://www.asus.hu/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8B75M_LX/#specifications
És egy ilyen hangszóró:
http://bestbyte.hu/termekek/28951/Trust_SoundForce_5_1_jack_40W_fa_hangszoro.html
A kérdésem az lenne, hogy az alaplapon lévõ hangkártyával ez a hangfal rábírható-e arra hogy valóban 5.1-ben szóljon!
Lehet buta kérdés,de nem vagyok benne biztos hogy ha megveszem ezt az 5.1-es hangfalat akkor tudom-e 5.1-ben használni!
AMD FX8350, Zalman CNPS11 Extreme, Asus Sabertooth 990FX R2.0 alaplap, RAM 8GB Corsair Vengeance 1866MHz, ASUS radeon 7850 2GB, THERMALTAKE VN300M1W2N Chaser MK-I, FSP Aurum GOLD 650W.
Szeretnék a közeljövõben egy hangfalpárt, Harman/Kardon Soundsticks szériáról mi a véleményetek? (az ára kicsit húzós, de Amerikában venném meg ~110-150 dollár körül, tehát lényegesen olcsóbban, mint itthon)
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
By the way!
Ha normális hangnemben kritizálod az adott fejhallgatót, minden további nélkül elfogadtam volna mint véleményt, de már megbocsáss, az ahogy elõadtad magad elsõ körben, távolról sem egy hozzáértõ kritikája volt.
Részemrõl ennyi!
In Lak\'ech Ala K\'in
Amúgy érdekes, hogy az parasztoz, aki köszönni sem képes.
In Lak\'ech Ala K\'in
nem akarok belefolyni egy véget nem érõ beszélgetésbe, ahol egy "sértõdõs kisgyerek" úgyis kontrázik mindenre. :)
de már a sok mínuszodat is kezdem érteni. :P
Rendben, Janikám - gyere "át" és mutasd meg a tutit, ha már ekkora "szád" van! Én figyelni fogok...
In Lak\'ech Ala K\'in
az meg, hogy HQ sound topic gazda, meg AV renszerek, és ezt a Sony fülest jónak mondod, megint csak téged, ill. a hozzá nem értésedet minõsíti. no offense, viszont ezt a stílust tartogasd az otthoniaknak.....
Hogy miért ajánlottam azt? Talán mert nekem is van egy - tudom mirõl "beszélek". Igaz, nekem a 700-as van, amely még "túlsúlyosabb" (ami némiképp igaz), de valamit-, valamiért - a kettõ közt pedig nem hiszem, hogy lényeges hangzáskülönbség volna.
...Ja, még annyit, hogy a Sony-t csakis munkahelyen használom, itthon egy "ATH-A700"-as figyel, amely már egy jóval magasabb kategóriát képvisel - volt idõm bõven összehasonlítani a kettõt, így bátran kijelenthetem, a Sony-nak nem kell szégyenkeznie az MDR-XB sorozat miatt.
In Lak\'ech Ala K\'in
Utánajárok a Sony-nak, ha még kapok lehet bepróbálkozok vele, ha nem, akkor marad az új hd 202.
A hangja nekem nagyon tetszik,a mélye nagyon szép, a magasakkal sincs gond. Szerintem kiváló vásár.
In Lak\'ech Ala K\'in
Tudom hogy van fülhallgató topik is, de az egy éve nem aktív, ezért gondoltam inkább itt kérdezek. Van most egy Sennheiser hd 202 fülesem (a régi) de elfáradni látszik. Kérdés hogy vegyek egy ugyanilyet vagy van ebben a kategóriában már jobb, kb ilyen árfekvésû másik? Lehetõség szerint maradnék a márkánál.
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
Bemész a MediaMarkt-ba vagy a Saturnba és végigpróbálod õket. Én is így csináltam annó, vettem egy Trust 2.1-es hangcuccot vagy 5 éve, ami a mai napig ugyanúgy szól, bár ez 7-8 ezer körül volt de eszméletlen jó hangja van.
Ha 20 körül gondolkozol, akkor Logitech vagy Genius, ezek masszívak és nagyon jól szólnak. Pl.: Logitech
20 rongyért már elég jókat lehet venni :)
Üdv.!
Szeretnék egy ipod/iphone dokkolót. Kb. 150.000-et szánok rá.
Néztem Bose, JBL, B&W, Sony dokkolókat. (Bose-t akartam de drága és nem szól elég szépen élõben, ja és a Wifit se tudja)
A legjobban két dokkoló tetszett, mindkettõ Wifis, AirPlay-es.
1. B&W (Bowers &Wilkins) Zeppelin Air
B&W Zeppelin
2. Sony RDP XA900
Sony XA900
A B&W-t már 130.000ért lehet kapni a Saturnban, nagyon szép a formája és jól is szól, asszem 150W összesen.
A Sony 150.000 körül mozog és 200W teljesítményû.
Kérdésem: Szerintetek melyiket vegyem? :))
Nem számít a pár 10 ezres eltérés a kettõ között, viszont adok a külsõre és a tudásra.
A B&W nagyon látványos tojás alakú, a Sony pedig erõsebb és nagyobb teljesítményû, de olyan, mint egy doboz..
Segítsetek! :)
Üdv:Sean
Nekem ez kellett, sok erõs basszust hallgatok, megtaláltam a cuccost, ami kellett.
Filmeknél meg hihetetlen ami egy lövésnél történik pl. :D
Már alig várom vga is megjöjjön szervízbõl, aztán uccu neki BF3.
Csak ajánlani tudom a rendszert, igaz elég drága, meg nem is az a kimondott vájtfülü cucc gondolom, de szerintem sokaknak ez a megfelelõ.
Persze nem tudom mit lehetett volna kihozni ennyibõl még, nekem ez volt a legegyszerûbb, legkockázatmentesebb, és nagyon tetszik.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Kéne nekem valami 2.1-es rendszer számítógéphez, fõleg zene és filmre. Ja és lehetõleg ne valami 50ezres kategóriába, hanem mondjuk inkább közelítsen a 20ezerhez. Tudtok valami jót ajánlani, vagy ilyen kategóriában nincsenek nagy különbségek? Elõre is köszi!
1.: Az erõsítõn zenehallgatásnál beállítod a hangmódot. Ismét csak az Onkyo-ról tudok nyilatkozni, de ott vannak ilyenek, hogy Pure (nem nyúl hozzá az erõsítõ), DTS Neo:6 (sztereo jelet lekeveri a szerint, hogy milyen hangfalak vannak rákötve), Dolby Surround (detto), All Stereo (simán csak hátra is kiküldi a sztereo jelet) stb.
Ezeknél az erõsítõ maga végzi el szükséges leképzést.
2.: Normális zenelejátszó programot használsz, pl. Foobar2000, és hozzá olyan DSP-t, vagy mixer plugint, ami a sztereo jelet 5.1-esre keveri.
Foobar 2000 letöltés
Channel mixer plugin