8396
-
#4637 Lásd nekem meg a familiárisok tetszenek leginkább. Volt már feketepárducom, most van ice mephitem és mind a kettő megfelelően befürdetve nagyon jó.(Mondjuk én nem gyakok szemtől-szembe és van egy "feket folt" tipusu harci metódom, amiről ezen a topicon már lelkendeztem, de mint kiderült ez spanyolviasz mert később, a 3. és 4. fejezetben az ellenfeles NPC-ktől és szörnyektől is láttam a használatát.) -
#4636 Én vizsgáltam a hencmanokat annak idején és a köv. megállapításokat tettem:
Tomi, a tolvaj: talán a leghasználhatóbb, pap knowledge szférával és a mágus kihagyhatja, a többiek számára a tudására viszont nagy szükség van, sajnos frontembernek nem jó
Dealen, a barbár: kemény fickó, de talán a leginkább elhagyható mert van helyette kisérő és summon, eszméletlen sokat számit az effektiv harcértékben és így sajna igencsak nyomja lefelé az exp.-t, amikor meglátta Klauth-ot sírva menekült
Linu, a pap: nagyon aranyos, kiváló tuningoló és healer, csak vigyázgatni kell rá, harcos mellé talán a legjobb
Sharwyn, a bárd: a bárd érdekesen mindenre és semmire jó kari a gamában, még nem mertem kipróbálni mint hencman, volt saját bárd próbálkozásom, ha ő is ilyen akkor nemtom
Grimnaw, a monk: 10-es szintig kell vele igazán csak kibírni, ott aztán lábrakap és amikor jönnek az igazi durvitások akkor tuti, még egy sárkány sem tudja megfélemlíteni
Boddyknock, a sorceror: alacsonyabb szintekről még nem láttam dolgozni, de 8-9-től felfelé úgy kell lekorlátozni, "papos" kari mellé vmi eszméletlen hatékony combo. -
#4635 familiárisom meg nem nagyon lesz, legalábbis addig, amíg rangerrel vagyok ;) de az animal copanion az fekszik nálam -
#4634 na ez a veszély nem fenyeget, mert még a legelső henchman-em van, az a tolvaj és nem is akarok váltani a zárnyitás/csapdaeltávolítás miatt. inkább nekem kell őt óvnom ;) -
#4633 Forgasd egészséggel! A familiárissal érdemes elbeszélgetni minden szintlépés után, nehogy a legnagyobb szükségben pánikoljon be! A másik fiam (mem a druis, a pap/fighter-es) meg üzeni, hogyha varázshasználó hencmanust alkalmazol fogd vissza egy kissé mert mire sorra jönnél már nincs kit megkeresztelni (ő a gnómot vette fel segítőnek). -
#4632 eh, meggyütt a gyerek
ja és köszi szépen! -
#4631 még semmi, majd ha eljön az ideje -
#4630 Emil megtalálta Emiliát, az a kérdés csak hogy ami bement abból mi jött ki:))) -
#4629 ment az emilia! -
#4628 aha, akkor elküldöm az email címemet a te email címedre, hogy tudjad az email címemet, hogy el tudd küldeni az email címedről az én e mail címemre, hogy az email...
na szóval megy egy mail és légyszi arra próbáld meg. -
#4627 1.5 Mbyte, szép nagy harcsa volt:))) -
#4626 ja, attól függ mekkora a filé -
#4625 E-mail ia! -
#4624 mi az a Emilia? mindegy biztos jó. -
#4623 A fiam meg mondja, hogy miért nem csináltattál a kovácsnál a +1 scimitárból desertwind scimitárt? -
#4622 Emilia jó lesz? -
#4621 köszi, sajna nem találtam linket.
tudnál beszúrni közvetlen linket a modra (file-ra)?
mint írtam nem tudok az nwnvault-ra menni, de egy közvetlen linket el tudnék érni. -
#4620 Pausanias and Auldar's Inventory and AI Mod -
#4619 ah, király! :) -
#4618 a patch is szintet tud lépni? ;D légszi írd le a pontos file-nevét a patchnek, mert nem tudok felmenni az nwvault-ra mert blockol engem egy táűzfal... -
#4617 Később lesz az elementális forma. -
#4616 A veszteség nem tartós. Vmi nwnvault-ról szedtem le a patch-ot. Megyek is megnézem nem fejlődött-e azóta. -
#4615 akkor ki kell próbálnod az iwd-t. írtó nagy élmény a druida. tulképpen még nem láttam d&d játékot, melyben annyira használható lett volna, mint az iwd-ben. -
#4614 hát itt barna medvévé változok át. lehet még óriás pók sólyom meg párduc meg dire wolf meg kis borz meg ilyenek -
#4613 ja, de a familiarra értettem -
#4612 A druidában nekem az alakváltás teccik de nagyon. Bár nem tudom, hogy az nwn mit enged, de iwd-ben állat volt tűzelementálként kaszabolni az ellent. Én meg pont azért indítottam állandóan fighter/druidot, mert a harci képességei harmatosak egy kissé, de így már kircsi. Viszont természetesen lassabban fejlődik. -
#4611 nem animal companion esetén te nem sebződz ez egy feat. summon az meg spell. -
#4610 aha, de az az életerő veszteség tartós nem (tehát ennyivel csökken a max hp)? mert az ad&d2e-ben az volt, ill. ott mintha a constitution csökkent volna egyel.
ps: hol van az AI patch? -
#4609 hátulról meg csak a call lighting van de gyengus heal meg alig gyógyiít valamicskét. -
#4608 de szeretek fronton kaszabolni csak elég gyengus a +1es scimitar-jával. :| -
#4607 Ha még tisztavonalu a druidád szvsz. ne kavard, ki lehet játszani fighter nyomi nélkül is. Esetleg a clave feat megéri, ez megjön 2 szint alatt. -
#4606 A familiáris a mágus ÁLLANDÓ kísérője. Nálam a hencman(bár nem használom) és a familiáris vonal tuningolva van egy AI patch-csal, amit mindenkinek melegen ajánlok. Nem könnyítés, csak AI. A familiáris és az animal companion halála (amellett, hogy nem szép dolog és meg kell tenni mindent az elkerülésére) nem akkora borzalom, csak az életerőből von le egy keveset a kötődő lény halálának sokkja. Ez kb. a halálos sebzés valós értékének a fele, pl. panther utolsó sebzése előtti életereje volt 21 pont, sebződött halálakor összesen 37 pontot, a karim kapott sebzést kapott ettől 11 pontot. Persze így is bele lehet halni:))). A fronton melózó familiárist és animal companiont különbül kell tutningolni mint magát a karit és gyógyítani is illik 1000-val. A sima summon halálának semmi következménye nincs. -
#4605 nekem is macim van :) nah én diablón nőttem fel (ööh persze csak Hack n Slash és RPG vonalon:)) szal megyek Druid/Fighterre ! -
#4604 ja persze. a companion nincs mindig velem, de a familiar igen. amúgy érdemes familiárt idézni mágéval? csak mert azért vannak hátrányai is, főleg ha meghal a familiar. -
#4603 Az csak animal companion, csak állati elme!! A familiáris az más kategória, egy bűvös lény magas intelekttel és különleges adottságokkal. Persze az animal companion is nagyon jó, az egyik fiam játszott druidával(ledarálta Moragot is!!) és neki volt egy nagy brumi mackója. Na azt még elbűvölte egy magasabb szintü druida mágiával és így kapott egy olyan terminátort, hogy a Svájcinéger egy sikamika. -
#4602 Aha, nekem az AD&D2E-ben a kedvenceim a fighter/thief meg a fighter/illusionist, de a fighter/druidot sem vetem meg. A D&D3E-ben meg most keresem a helyem (NWN, IWD2 és majd Greyhawk rulez!). Viszont most rangerrel nyomulok az NWN-ben és nagyon teccik az által idézhető familiáris) -
#4601 Ahogy tapasztaltam minden quest a chapteren belül lezáródik. Ha a cucc a már a poolban van akkor hagyd ott és ha mégis kell akkor visszaveszed. Rengeteg szajré az ami a nem szerződött hencmanek saját küldijük része, lejárt cuccok amik a questekben nem használódnak el.......
Szvsz. minden nyitott és zárt helyre érdemes bemenni, a mellékküldik itt heverésznek! -
#4600 A ládában mindig van valami régi iromány, abból kiderül mi a berakandó a három dologból. Ha jól emlékszem (volt már vagy 3 hónapja) akkor a temetőben a pajzs. -
#4599 sajnálom. de a legtöbb már nagyon olcsón megvehető... -
#4598 A kasztválasztás nagyon egyéniségfüggő! Én képtelen vagyok tisztakasztu harcost vagy tolvaj előadni, viszont nagyon kedvelem a tisztakasztu papot és mágust, ezekből is a nem frontember kiaadást. Eddigi két ember karim egy pap knowledge és animal szférákkal és egy illuzionista, panther familiárissal. Mindkettő második vonali pasas volt mágiával, íjjal, frontnak meg ott volt a summon és a familiáris. Van aki imád elől dolgozni, szereti a jó fegyvert és a míves páncélt, van aki a sunnyogás nagymestere (pl. rak egy halom csapdát és odakiáltja a kányáknak, hogy "kukucs, fogj meg ha tudsz" aztán rávezeti őket a csapdákra).