8396
  • [HUN]PAStheLoD
    ezt nem tudom! :)
  • Sipocz
    Hi!
    1. Valaki használja-e a karijánál a point blank shot featet? Nem értem a vizuális részét, bár lehet hogy ez csak a graf. engine szerinti szükségesség. A kari ugyanis picit elhátrál az ellentől mielőtt belelőne. Valószinü ez nem lényegi harci hatás, mert közben nem tudnak ütni ellene opportunityt. Minden esetre érdekel, hogy erre a hátrálásra van-e igazán szükség?
    2. Jól értem-e hogy a harcosnak nem ajándék featként felvett two weapon fighting és ambidexterity featek működnek tetszőleges páncélviselet mellett? Tehát nincs olyan megszorítás mint a rangernél, aki ajándékba kap egy specó kettős featet?
  • steweee
    tudna vki ajánlani egy pár olyan modot, ami alacsony szintű kariknak jó? vmi hack and slashnak örülnék a legjobban, csak ne legyen bonyolult beszélgetős
  • [HUN]PAStheLoD
    nem

M.AG.U.S.
  • konoko
    De ott az ellenpélda is, ha az Asterix történetek végére gondolsz...
  • [HUN]PAStheLoD
    a halál dala...
  • Orgi
    Szerintem mindenkinek olyan a karija, amit csinál belőle:) Az én bárdom két karddal ment, közben varázsolt és énekelt. Az ének nagyon hasznos, főleg magasabb szinten.
  • konoko
    És még közben egyfolytában kornyikál, de ha mégsem, akkor fogja a gitárt és kioszt pár maflást vele =)
  • [HUN]PAStheLoD
    a bárd az ilyen mágus meg harcos?
  • Orgi
    Én végigjátszottam bárddal, nagyon szórakoztató volt, asszem 17es szinten fejeztem be. Simán lecsaptam a főellenséget. Igazából multiban ér sokat egy bárd, de singlében is simán megy, néha picit megszorul talán...
  • [HUN]PAStheLoD
    jah értem
  • konoko
    Olyan kiegészitő file, amiben a speciális modulok fejlesztői olyan dolgokat tárolnak, amelyek eltérnek az alapjátéktól (új felszinek, új karakterek...stb)
  • [HUN]PAStheLoD
    hak? azmi?
  • ollie
    a hak pack-ot egyszerűen be kell másolni a játék install könyvtárában levő 'hak' könyvtárba. ennyi. semmit sem módosít, mert a modulnak külön kell rá hivatkoznia. tehát ha felteszel egyett, akkor csak a hozzá írt mod-ok használják.
  • steweee
    hogyan kell a hak pack-okat installálni? nem alakítja át alapvetőleg az eredeti játékot? most akarom végigjátszani hogy feltettem az undretine-t
  • Sipocz
    Nemtom mennyire emlékszel vissza ennek a karinak a fejlesztési lépéseire, tehát milyen kari szinten melyik kaszt ment előre, melyik feateket, skilleket forszíroztad. Ha leírnád tuti lenne, mert fighterben qrvára béna vagyok!
  • Sipocz
    Mondjuk és is csak arra tudok következtetni, hogy 11-12-és szintre a fighternek már van annyi támadásbónusza és featje amennyi egy +2-es, +3-as fegyverrel együtt eléggé hentelőke.
  • [HUN]PAStheLoD
    keresnek... ok :) akkor nem pánikolok!

/meggondolom/
  • [HUN]PAStheLoD
    hát :) magic swordok meg ilyenek csak hatásosak... meg hát a pure fighter szop a immune ellen...
  • Sipocz
    Ne bánkódj! A Szem népe ugyanúgy keres Téged, ahogyan Te őket. Ez szerte P.Llast környékére igaz, légy felkészült mindig ha elhagyod a falut.
    (a tegnapi logód jobb volt:)))
  • Sipocz
    Hi!
    Nem tudtok-e választ a 4578-ra a troll fönök levágott fejére?
    A fiam, aki druidával nyomta végig kérdezteti hogy harcos karival miként tudtátok egyáltalán megütni a sárkányokat? (sajna én nem tudtam megmondani neki, nekem csak varázslós karaktereim voltak és vannak:(()
  • [HUN]PAStheLoD
    charwood-i erdőben vagyok és igazából nem nagyon vágom hol is van ez a people of the eye... de gondolom pont őket kell keresni a nagy erdőkben? :)
  • [HUN]PAStheLoD
    hohoh :) most 9edik szintű lettem! És taliztam egy mummy lordal... nem volt rossz :)
  • konoko
    Nem. Szerintem legalábbis. Legelső karakterem amivel végigjátszottam egy 10fájter/9thief volt, és eccer sem kellett halál miatt visszatöltenem. Segitőm Linu volt, a kissé szeleburdi, de annál hasznosabb papcsajszi. Hátul jött, követve engem, ijjal, és gyógyitgatott ha úgy kivánta a helyzet. Nagyobb gyíkok ellen sokszor úgy kivánta =)
  • sid123
    Mivel még nem nagyon merültem bele a szerepjátékok világába,(eddig főleg a Diablo2t nyomtam) ezért kezdetnek egy Fightert indítottam(ami recommended volt), Most értem át Chapter2be. Végig lehet ezzel játszani? Nem lesz túl nehéz a mágusok elleni küzdelem? Vagy inkább kezdjek egy másik kasztot?
  • Strahd_
    Pedig van értelem emrt szinesiti a karakterem és szerepjátszhatok egy kicsit vele és nem csak ütök boritok játék lesz belöle.. Ha nekem teszuik mert hangulatosabbá teszi a játékot akkor megéri nem?
  • ollie
    nem tudom, mert nem scriptelek nwn-ben. de mi értelme van? mod-ot gyártasz? mert akkor biztos lehet. egyéb hasznát nem látom.
  • Strahd_
    lehet valahoyg a player oldara + scripteket berakni? PL egy gombra nyomásra mint a beszédeknél egy menuböl lehessen kiválasztani mit mond a kari? Pl irok egy egyedi mondatot és aegy menüvel elére modja a karakterem. Meg lehet ezt csinálni?
  • Sipocz
    Nomegmég az az 500-700 pont ami ezért jár!
  • ollie
    EZ teccik! ;D
  • Sipocz
    Szvsz. itt is az illuziók a legjobbak! pl. a félelmetes dire jószágok (medvék, falkafőnök farkasok, pókkirálynők) ellen legjobb a fantasmal killer c. spell, tutira elbukják az elme mentőt:))). Tök állat( a szorosabb értelemben is) amikor egy védtelennek tűnő mágus egyszál gatyában így végzi ki az impossible minősítésü ellenfelet:)))
  • Sipocz
    Vigyázz! csak az ultravision jó, tehát a darkvision meg a lowlight vision nem müxik.
  • ollie
    eh, ez komolyan hangzik. az ultravison és társai nem működtek darkness alatt, de ha itt igen, akkor az nem semmi. kiváncsi vagyok mi a magyarázat, ugyanis a darkness spell a 2nd kiadásban illúzió volt, ezért érthetően nem működött semmi extra látás alatta (de ha valaki túl okos volt és megdobta, akkor látott). de hogy itt mik vannak...
  • Sipocz
    Mágus vagy pap tudja előadni, igazán jól akkor jön ki ha már megvan az extend spell feat, az amivel a varázslat idejét lehet megnyújtani. Befürdésként magadra meg a kisérőre(fontos mindenkire) ultravisiont varázsolsz, a csatateret lopva közelíted, majd effektív távolságra az ellentől(tehát úgy,hogy a fegyver vagy mágia elérje leraksz egy fekete foltot a darkness spellel(ide nagyon jó az extend). Mint örült berohantok a csapatoddal a fekete foltba. Ők nem látnak beneteket varázsolni nem tudnak rátok, a harcosok vakharc levonásokkal dolgoznak, azaz inkább ácsorognak. Ti meg gyaktok mint atom, aminek korai és főleg lélekben kínos halál leend az eredménye. Az ultravision tuning és ártalmatlan spell, a darkness ellen nem lehet menteni:)))
  • ollie
    végigjátszo(p)tam az iwd-t = nwn-t
    hiába, már én sem vagyok mai gyerek ;)
  • ollie
    eh, 4-5 tagja = 4. vagy 5. tagjaként
  • ollie
    hát nem mondtam, hogy a fighter/bard a nyerő? ;D
    egyébként az ad&d2-ben csak single bard lehet, de ott tökéletes egy csapat 4-5 tagjaként. persze én hardcore gémer vagyok már ebben, és utoljára az iwd-t az ajánlott 5-6 tagú csapat helyett 3-al nyomtam a legerősebb fokozatban... majd ha végigjátszo(p)tam az iwd-t a rángeremmel, lehet, hogy kipróbálom a fighter/bard-ot. eh, már most léelkes vagyok az ötlet miatt. ;D
  • Sipocz
    Én Dealennel együtt próbáltam előadni egy bárdot, kicsit varázsoltam, sok csapdát beszoptam, sok zár maradt zárva, ijászt láttam már jobbat is, dúdolgattam néhány strófát, de a Dock District után letettem a lantot:))). Monkkal eljutottam Meldanenig úgy, hogy Linu kisérgetett a Dock-tól kezdve, de ez is csőd vala. Egy "tüzes" kis boszorkányom is volt, de hiába a nagy szépsége a mágiaszint késleltetése és az erősen korlátozott spell választék miatt ez is abbamaradt még a Beggarnest előtt.
  • ollie
    mi is ez a fekete folt cucc?
  • ollie
    aha, látom a bard itt is el lett hanyagolva. az iwd-ben eszméletlenűl jó support karakter, mert tud varázsolni (magic missile kiváló az ellenséges mágusok ellen, hogy abban a körben már ne nagyon ugráljanak), tud nyilazni (közelharcban hamar halál vár rá), tud énekelni, magas szinten nagyon hasznos énekei vannak, valamint az egyik leghasznosabb, hioyg neki a legmagasabb a Lore tulajdonsága (szintenként 10 pont) amivel gyakorlatilag haszontalanná tesz minden identify varázslatot (nem kell arra pazarolni) és erre pazarolt pénzt is. persze nem tudom, hoyg a d&d3e-ben mennyire változott.