Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mayday
Jol van, igy akkor ertem.
Merthogy en nem tudtam, hogy a Morrowind az ilyen, es en azt hittem, hogy magaval a BELSO NEZETTEL van a baj. De jogos, hogy rpg-nel ne a jatekos gyorsasaga, hanem a karakter "szamertekei" befolyasoljak pl a harcot.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

<#eljen><#worship>

[Jakuza]
Nem felteltlenul az AD&D szabalyrendszerre gondoltam.
Szamtalanszor kifejtettem mar, de ugy latom megint kenytelen leszek. 😊A Role Playing Game szvsz nem abbol all, hogy a jatekos tulelesi eselyeit az eger kezelesenek ugyessege hatarozzon meg.
Es ezt nem azert mondom , mert en ugyetlenul kezelem az egeret. (Eleg sok halottat hagyok magam mogott hatra, a Quake 3 szervereken 😛)
Nehogy mar azert ne talaljon el az ellenfel varazsloja egy varazslataval, mert en eltudok oldalazni elole.
Igy semmi ertelme nincs a statoknak, maximum a gyorsasagot kell fejleszteni es nem tudnak eltalalni. Kerdem en akkor mi ertelme van pl. egy tolvaj DEX tulajdonsaganak, vagy a Dodge (kiteres) skilljenek ?
Igy gyakorlatilag semmi, es ezert nem szeretem az ilyen jatekokat.
Mar jobban hasonlitanak az FPS-re, mint egy RPG-re.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Öreg vagy már a jó játékokhoz 😄

Akkor próbáld ki..

Mayday
Hat, az igazat megvallva, en nem ismerem a Morrowindet, mert en nem mertem sok nagy RPG-be belevagni a hianyos nyelvtudasom miatt. Nemregen kezdtem ez a Neverwintert, mert ahol en tartok, mar full magyar, es mire odaerek, ami meg most nem magyar, mar az lesz.
Szoval en a regi jatekokhoz is kivarom a magyaritast, igy vagyok a BG1-2-vel is, meg az IWD 1-2-vel is 😊 Imadom az RPG-t, es Forgotten Realms meg az abszolut kedvencem a vilagok kozott is.
Namarmost, amit mondani akarok, az az, hogy irtad, a Morrowindnek mar nincs koze az ORIGI RPG-hez. Kerdezem en, mi szamodra az origi rpg fogalma? Egy szabalyrendszer? Egy regebbi jatek (pl BG?) Csak mert ne az alapjan itelj, mert szerintem, ha ORIGI RPG-rol beszelunk, akkor szabalykonyrol, meg karakterlaprol, meg kockakrol beszelunk, nem?
(Mondom a fentieket ugy, hogy a Morrowindel meg nem igazan jatszottam, csak hallottam rola😊)
Tehat, ha felreertettelek, akkor elnezest, a lenyeg az lett volna, hogy nem attol lesz valami rpg, mert "klasszikus" nezetben van, mint a BG meg az NWN.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

<#mf2><#duhos2>

😄

Akkor nehiggyé ! 😛

[Jakuza]
Neked nem hiszek, ha nem haragszol, mert neked a Tibia is tetszett, pedig hat ..... A tobbit gondold hozza. 😛PPP

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Nem rossz, bár egy idõ után eléggé unalmas tud lenni, nem is játszottam végig...

[Jakuza]
BG 1-2t mar vegignyomtam, azt most kihagynam.
Es azokat is amiket Ollie irt.
A Morrowindet meg nem szeretem, mert koze nincs mar a origi RPGhez,hasonlit inkabb egy FPShez. 😛
Ezt tudja valaki, hogy milyen ?
Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor

A regi Pool ofRadiance az jo volt, meg a 80as evek vegen vegigjatszottam, ez meg allitolag valami atirata.

LINKET PLS!!! 😄
ollie
Ismered a Baldur's Gate Trilogy modot? Vagy a BGtutu-t? Ezek azt csinálják, hogy a BG2 enginjével lehet nyomni a BG1-et is, az elõbbivel úgy, hogy az egészet egyben végijátszhatod, a másodikkal meg külön-külön.

vagy maradjunk a klasszikusoknál, az örök kedvencemnél, a Baldurs Gate 1-2-nél 😊
ollie
Planescape: Torment <#vigyor3>

De ha kevesebb szerepjátszást szeretsz, akkor Icewind Dale 1-2 (ez kb NWN szintû, csak nem 3d).

[Jakuza]
Ha mar itt tartunk, mondjatok valami jo RPG-t amivel erdemes jatszani, mert kell valami valtozatossag az NWN-en kivul.
Ilyen cimekkel, mint Diablo es Sacred kimeljetek, mert az szimpla csihipuhi semmi koze nincs az RPG-hez.

ollie
Játsz a Planescape: Torment-el, annak a legjobb a jellemrendszere. Ha ott hazudsz (mert ugyanazt lehet úgy is mondani hogy igazat mondasz, meg úgy is hogy hazudsz), romlik a jellemed.

nos az rpg alapja hogy karakterjellemeket lehet végigvinni a játékon, vagyis egy paladin nem gyilkol le csak gonosz teremtményeket, egy törvényes jó kari nem tolvajkodik és egyebek.ebbe beleférne hogy a druida vagy ranger aki képes állatokkal bánni csupán az xp miatt ne kellejen már leöldösnie õket, hanem ha mondjuk calm aminal skillje lenne vagy animal dominion, akkor a vadállatok vagy elfutnak elõle vagy behódolnak neki, így nem kell legyilkolni õket.lehetne aura is.eléggé kellemetlen mikor én charmolom a henchmen meg üti.például azt is beletenném a játékba hogy jó karakter ha idegenek házában van, amíg nem ellenségesek vele szemben addig ha bármihez nyúl ami nem az övé, akkor jellemvesztés, mondjuk pár pont chaotic/evil irányba.egy gonosz karit persze nem korlátozna ilyesmi, mindenkit nyugodtan meg lehetne sarcolni(az alap nwn kampányban egy csomó embert meg lehetett zsaroni/félemlíteni, volt gonosz karim és élveztem)vagy legyakni és kifosztani a hulláját, a hátulütõje a dolognak annyi lenne hogy nem szívesen tárgyalna vele senki vagy bízná meg bizonyos jószándékú küldikkel. már c64en a times of loreban frankón meg volt oldva hogy ha elkövet vki egy gyilkosságot és marad szemtanúja a dolognak, akkor onnantól kezdve a városõrség vadászni fog rá, nem látogathat bizonyos helyeket amíg vagy vmi olyan nagy jelentõségú tettet nem visz végzeh ami semlegesíti korábbi gaztettét pl

[Jakuza]
Ez RPG, nem a termeszetbaratok kore. 😛
Marpedig a semleges karakter, nem torvenyes jo.

ollie
Na ja, de egy druida sem öngyilkos. Ha nem elég nagy a skillje a szelidítéshez, nyílván védekezik.

Mert druida?
Peny
Talan mert termeszetbarat... <#rolleyes>

\"If you are goin through hell, keep going!\" - Winston Churchill

[Jakuza]
Dehogy nincs ido szeliditeni.
Amugy a druida semleges, tehat miert ne olhetne meg azokat az allatokat, amik megtamadjak ?

nem is beszélve mikor mondjuk egy farkasfalka támad az emberre.ott nincs idõ szelídítgetni.de mondjuk ha lenne mondjuk aurája vagy olyasmi skillje mint a paladinnak a turn undead, akkor egy farkasfalka is meghunyászkodna a druida megjelenésekor, erre itt nincs lehetõség sajnos

aha, viszont sztem butaság arra kényszeríteni a természetbarát karaktereket hogy kinyírják az állatokat. elõször is szelídítésért nem jár xp, másodszor ha megint arra járok nekem támad a vadállat.vagyis mindenképp egyszerûbb és hasznosabb kinyírni szegényeket.lehetne mondjuk ua vagy szorzós xp -t kapni rá ha megszelíditi az ember és békénhagyja

ugy ertette a megszeliditett allapot ideje hosszabb, nem a szelid allapot letrehozasara forditott ido.

ez fura, nem fordítva kellene hogy legyen? minél jobb benne, annál rövidebb ideig tart?

[Jakuza]
Minnel nagyobb a skill, annal hosszabb a szelidites ideje.

de permanensen? mert nekem is sikerül de nem rögtön és nem maradandóan.és mikor egy medve kapásból marcangol nehéz a szelídítésével foglalkozni

ollie
Meglehet szelidíteni az állatokat, de ahhoz skill kell.

lehet csak én tudom rosszul, de miért nem lehet a rangerrel vagy a druidával a vadállatokat megölésük helyett simán megszelídíteni permanensen ugyanúgy xp-t kapva érte mintha megölnénk õket. játszottam már rangerrel és druidával is, és sajnáltam levágni az állatokat, és hiányolom a játékból pl: azt hogy mondjuk a farkasos küldinél nem kap xp szorzót a ranger/druid ha mondjuk a farkasvezér megölése helyett megelégszünk az ígéretével is hogy békén hagyja az embereket. sokkal karakterközpontúbb lenne. meg mondjuk a paladinnak pénzdíjas küldik esetén ha gonoszokat kell megölni akkor ha nem fogadjuk el a jutalmat járna az xp szorzó.jókat meg alapból nem nyír ki egy paladin. nyilván egy pl chaotik evil karakternek nem lehet olyan sztorit szerkeszteni hogy nagyon jellembe vágó legyen, mert azzal úgyis lelkiismeretfurdancs nélkül vágjuk le a legjámborabb teremtményt is

Mayday
Szerinetm ahhoz, hogy megertsd, eleg lesz tudni angolul.

Biztos jópofa 😊 Pár percig játszottam vele 😊

Na akkor egy kis ON: Szerintetek a NWN2-höz, hogy megértsem majd, végig kéne vinni a kiegeket is?

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

<#idiota><#eplus2><#taps>
kipróbálom eccer ha úgy lesz idõm, igérem!
"ami rpg, vagy ilyesmi az nekem jöhet mindíg"

Akkor gyere Tibiázni 😊
Majd húzlak 😛
<#idiota>

Crystalhearthot meg ismerem 😊

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

ami rpg, vagy ilyesmi az nekem jöhet mindíg 😊
deluxe megvan, csak idõm nincs nyomni 😛
<#wave>
Szia !
Hát te itt is ?

Hali!

Úgy látom, ismét egyet értünk. 😊
Kicsit megijedtem, hogy én voltam, már elég régen volt, de hál Istennek az E-Mail cím sem stimmel 😊

Besz
Ebben az esetben elnézést kérek, visszavonom!

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Ahogy elnézem a klónom eléggé láma volt.

Nem teccik, hogy neki is ez a Nickje !
<#banplz>

<#ejnye1>
Õ nem én vagyok.

Besz

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Nagy LOLlerek ezek az új regek !!!

Elvárják, hogy dobjunk nekik CD-KEY !

Valahogy szûrni kéne õket...
Mondjuk, ne írhassanak sehová, amig el nem érik az 500. kommentszámot !
<#eplus2><#ravasz1>

bár én nagy warezos vagyok, ez AZ a játék amit LELKIISMERETI okokból ILLIK megvenni, fõleg ilyen áron. morrowind, nwn, wizardry 8 ilyen áron mind megéri a pénzét

Besz
Tudod, hogy miért szeretem én az sg fórumot?
Mert ez az egyetlen olyan fórum, ahol válaszolnak az ilyen jellegû kérdésekre anélkül, hogy elküldenének a boltba jogtiszta cd-kért.

Nwn multi

IMYke2.0.0.0
Neverwinter Nights Deluxe Edition - 5950 Ft itt: MediaMarkt, TESCO, CDGalaxis.
A Deluxe tartalma:
- Neverwinter Nights (1). + CD-key
- Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark (kiegészítõ lemez) + CD-key
- Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide (kiegészítõ lemez) + CD-key

===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Hm. Kérdésben a válasz: mert nem eredeti a játék.Természetesen ki lehet küszöbölni: vedd meg. De ha végiggondolod, Te lennél egy játék készítõ-forgalmazó-akármi, engednéd, hogy warez verzióval nyomuljanak a szervereden?
Szevasztok! Szeretném multiplayerbe kipróbálni a NWN-ot, de a következõ problémába ütközöm:
Belépek a multiplayer menüpontba és megkér, hogy hozzak létre egy account-ot. Amikor ezt megteszem, akkor egybõl kiírja, hogy BAN-oltak.
Tudja valaki, hogy miért van ez? Mert nem eredeti a játék? Ki lehet ezt küszöbölni? PLZ HLP!!!

Stand your ground this is what we are fighting for, our spirit and laws and ways. Cry havoc and let slip past the dogs of war, for heaven and hell we shall not wait.

tényleg jó, köszi