Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3P
Épp most jutottam át a 2. fejezetbe.
Az volna a kérésem, hogy vissza tudok-e menni valahogy Neverwind-be, vagy esetleg késõbb? Csak azért kérdezem, mert rengeteg jó cuccot hagytam a ládákban rejtve a központi városrészben (varázstárgy készítéséhez szükséges elemek, mert eddig egy cuccot sem csináltattam, drága italok jó cuccok, szóval jó sok minden).

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Igen, ez az amit még én is szeretnék tudni. Mert átállítom, csak nem tudom, hogy annak most volt-e hatása.

Mayday
Ez engem is erdekelne, valamint az is, hogy jatek kozben is lehet-e nehezsegi szintet allitani, vagy csak egy "modul" elott?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Ha nehézségi szintet váltok, akkor több TP-t kapok a legyilkolt ellnefelekért, vagyis gyorsabb a fejlõdés?

Kösz, ezt az oldalt nem találtam.

Mayday
Sziasztok,
Olyan kerdesem lenne, hogy a Chapter 1-ben, ahol a kovacs jo kis magikus cuccokat kalapal ossze nekunk, tud-e valami KONNYU vertet? Ugyanis azt hittem, majd a borvertbol azt csinal, de a keszitett fehercsont vert sajna nehez. Megcsinaltattam meg vele a szivarvanyos mellvertet is, az meg kozepes. A harmadik lehetseges, hogy esetleg konnyu vert? Vagja valaki?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

IMYke2.0.0.0
Itt nézted?

-----------------------------------------
[b]Elsõ számú honlapom -|- Második számú honlapom
Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .-|-. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .-|-. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .-|-. ATI Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .-|-. Omega Driver .-|-. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .-|-. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .-|-. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player.
Fordításhoz: UltraEdit;Restorator;Notepad++
Videóeditáláshoz: Sony VEGAS 5.0;VirtuaDub
Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Végigjátszásról tud valaki? Biztos van csak én nem találom (az oldalon se).
Mert kéne egy dologban segítség. Neverwinteri erdõ, tükröt kéne vigyek a nyanyának, és nem tudom hol van. Nimfa nem beszél velem, én meg ugy érzem mindent átkutattam (bár lehet hogy tévedek), de szal mielõtt még egy óráig mászkálok, biztosan szeretném tudni, hogy hol van.

Kösz! Mostmár megtaláltam a leírások közt, amikor nézegettem a kézikönyvet simán átsiklottam felette. Sajnos monitoron olvasni azért közel sem olyan kényelmes mintha kézbevehetné az ember, és a Gold Editionhoz már csak pdf-ben jár a kézikönyv. Mégegyszer köszönöm, legalább megnyugodtam, hogy nem reménytelen az elképzelésem, bár nem lesz egy zúzógép a kari, de majd meglátom hogy válik be.
[Jakuza]
Az ugyesseg nem lesz eleg. 😛
Kell meg egy +1 attack bonus is.
Tehat majd szintlepes utan tudod felvenni.
Amugy ha telepited a jatekot lesz egy docs konyvtar ott megtudod nezni a skilleket stb-t, pdf fajlokban bent vannak a kezikonyvek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Üdv mindenkinek!
Mostanában raktam fel újra a játékot (régebben csak kipróbáltam), és a karaktergenerálásnál egy monkot akartam alkotni. Mivel a pontjaimat nem az erõre hanem az ügyességre pakoltam, szeretném felvenni a Weapon Finesse-t de nem rátok rá lehetõséget. Csak késõbb vehetem fel, vagy valamit nagyon elszúrtam/elnéztem? Elõre is kösz a válaszokat!
3P
Na igen, tényleg szuper, hogy vannak ilyen lelkes emberek, akik az idejüket nem kímélve készitik el a magyarítást.
Egyébként én is mindig a kedvenc karakteremmel nyomom, bár néha nehéz választanom. Szeretem a törp harcosokat is (mint amivel most is tolom), de élvezetes egy dicsõ paladinnal is tólni, s meglepõ dolgokat lehet csinálni egy mágussal is RPG-kben. Lassan közeledem az elsõ fejezet végéhez, s csak egyre élvezetesebb lesz a játék, már most úgy gondolom, hogy ezt még egyszer végig kell vinnem mondjuk egy mágussal, de mikor lesz az még talán karácsonyra... 😉

Mayday
Abszolut az elso.
Nem kezdtem tul regen, es nincs is sok idom jatszani, merthogy van egy pici lanyom, meg egy felesegem, es igy este 9-10 ora, amikor elkezdek jatszani, es max ejfeli-1-ig, mert reggel meg kelni kell. Szoval lassan haladok. Egyszer mar elkezdtem, a jatek megjelenese utan, akkor egy druidaval voltam, most meg vandorral jatszom. Emlekeim szerint a druidaval konnyebb volt 😊 Akkor a masodik chapter elejeig jatszottam, de sokkal jobb igy, magyaritassal jatszani, nagyon orulok, hogy ilyen profin megcsinaltak/megcsinaljak hozza a magyaritast.

Te egyébként ezzel a nem túl erõs csapatoddal hol tartasz? Chapterben

Mayday
Erre meg azt mondom, soha ne aldozz ezen jo szokasodbol, hogy azzal jatszol, amivel tetszik 😊 Lehet, hogy eppen valsztottaddal nehezebb lesz, de elvezetesebb is! 😊
Sztem nagyon ugy sem akadsz el. Mondjuk nalam elofordult tegnap ejszaka eppen, hogy nem tul utokepes csapatommal egy erosebb lenynel kellett vagy 15-20-szor jatekallast tolteni, de hat ez van 😊

Kösz!

Mayday
AKARMIKOR veszel fel uj segitot, MINDIG 1 szinttel alacsonyabb nalad!
Tehat veled egyutt szintet lep a kocsmaban az osszes segito tkp. 😊
Ugyhogy ha eddig csak a felork segitovel nyomultal, de kedvet szottyan a varazslora, akkor felveszed ot, es ugyanugy hozzad lesz igazodva.

Felvettem egy segítõt, félork, jó hasznát veszem, de asszem, ha inkább egy varázslót vennék fel, az többet érne.

Namost egyszer mondtam már az orknak, hogy lépjen szintet. Ha most lerakom ezt, és a varázslót felveszem, akkor az még képzetlen lesz, tehát, KotOR szerûen nem kapja meg a TP-t, amit addig az ork már összeszedett?

Szóval nekem elég annyi, ha valaki azt mondja, hogy a törppel biztosan végigvihetõ a játék.

Karakter tekintetében most pontosan azért tolom törppel, mert mindig is szerettem ezt a fajt, és sohasem varázslót, hanem harcost alakítottam. Csak azért kérdezem, mert eddig mindig nagy "szeretetemre" hagyatkoztam, teljesen beleéltem magam a játékba (ahogy most is egyre jobban beleélem magam), de sajnos nem egyszer bizonyult ez a szeretet kevésnek, hogy bégigtoljam a játékot. Az pedig elkeserit amikor a gém 80%-ánál nem tudok egy csatában gyõzni, és ezért nem érek a történet végére. (Icewind Dale 2 - sárkány)

Mindenesetre én mindig szerepjátékos módján szoktam tolni, sohasem hogy minél gyorsabban végigmenjek rajta, csak nem szeretnék megakadni.

3P
Igen köszönöm a tanácsod, ha nem 6500 feletti hozzászólás lenne magam is ezt tettem volna. Az általad (is) ajánlott oldalon nagy nehezen megtalátam a kérdéseim egy részére a választ.
Bár szerintem nekem egnnyi is elég lett volna: 1. Igen, 2 Nem, 3. A karakteredtõl függ.

Mayday
A szerepjatek arrol szol, hogy olyan karaterrel nyomj, amit SZERETSZ, es ne olyannal, amivel "legkonnyebb"!
En speciel egy vandorral jatszom - teny, hogy nem tul tapos, de akkor is szeretem. Vegyel fel csatlost, ezzel kicsit "kiegeszitheted" a kepessegeidet. Pl. egy harcos torpe melle johet egy varazslo, vagy pap, esetleg bard. Ezek mind be tudnak tamogatni gyogyitassal, magikus pajzsokkal, sebzo varazslatokkal. En most egy tolvajt viszek, mert ha nem, akkor tul sok dolog marad zarva, en meg keresek valamit 😊 Igy nem vagyunk tul erosek harcban... 😊

Bocs a fogalmazásért, késõ van.

Csak mert nem akarok leküzdhetetlen csatákba keveredni, már most is volt néhány varázsló aki valami kék esõvel eléggé megnehezítette a dolgom, de többszöri próbálkozással végül is ha meg tudtam sebezni, persze ha nem tudott 2-nél többet varázsolni.

Most még érzek magamban annyi lélekjelenlétet, hogyha szar ez a törp, akkor valami ajánlott karral megin elkezdjem.

Hali!

Most vagyok a Chapter 1 végén egy elõre készített hacos törppel.

Az lenne a kérdésem, hogy ez a karakter mennyire számít erõsnek? Általában szintlépésekkor elfogadtam az ajánlott képzettségeket...

Tapasztalatok szerint milyen karakterrel lehet a legkönnyebben végigtolni?

Nem találtam erre utaló dolgokat az oldalon...

olvass vissza vagy www.neverwinternights.hu

War. War never changes.

3P
Elnézést de nagyon amatör kérdéssel fogok elõállni, lévén, hogy most kezdek ismerkedni a játékkal.
1. Egyszere mindig csak 1 csatlósom lehet függetlenül a Charisma-mtól? Ha igen, akkor picit elcsesztem a karakterem, mert 10-est adtam egy harcos karinak, arra gondolván, hogy egy 4-5 fõs csapattal rohangáljak.
2. A csatlósok felszerelését nem befolyásolhatjuk, illetve csak közvetett parancsoka formájában befolyásolhatjuk a harc beli magatartásuk? Jó lenne egy-két ütösebb kis cuccot átadni nekik, amiket összegyûjtök... 😊
3. Harcos kartakternél milyen képességek és szakértelmek a célravezetõbbek (tudom ez izlés kérdése). Eddig én fõleg az elkerülésre adtam pontokat (amennyit csak lehetett) a többit meg gyógyításra és még valmira, ami szintén kiemelt harcos osztály tulajdonság. Ja és még valami inkább a STR, vagy a CON értéket növeljem késöbb? DEX érték elég alacsony, sajna nem jutott rá több pont (13).

😊))

Medium armoros lopakodó gyilkológép? Nanee 😄

War. War never changes.

Peny
Lenne egy build kerdesem:
Ranger/assassin/shadow dancer-t milyen aranyban erdemes szetosztani ha egy lopakodo gyilkologepet szeretnek csinalni?
Ezenkivul a non-epic skillek kozul mit erdemes valasztani a weapon proficiency, dodge, mobility, es improved critical-on kivul
(weapon finesse-t azert nem valasztok, mert a medium armor lekorlatozza a max dexterity bonuszt, tehat strengthre rakom a 4 szintenkent kapott extrapontot)
Szal csak velemenyek erdekelnenek, ha mar voltak ilyen jellegu karaktereitek...

\"If you are goin through hell, keep going!\" - Winston Churchill

Mayday
Ok, bocsi 😊
Koszonom 😊

ollie
Ja, rákatt a tárgyra, majd a tárgyal katt az inventory fülre. Szerintem egyértelmû...

Mayday
Mas versenyzo? 😊

Mayday
Oh, koszonom 😊

Lehetni lehet, de már nem emléxem rá hogy, mert régen játszottam <#idiota>

Mayday
Egy kerdes: a jatekban, ugyebar van az inventorymnak tobb "oldala". Lehet valahogy az oldalak kozott atpakolaszni? Neha kicsit szeretnem rendszerezni a nalam levo targyakat.

IMYke2.0.0.0
Megszakadt megint a letöltés, de most már nem is érhetõ el a fájl!!! Mi a **** van?!

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Sajna, le is dobott a szerver... sebaj, újrakezdem, ennyit megér.

ollie
És az neked lassú? <#merges2>
A jó oldala, hogy legalább nem omlik össze a szerverük, amit ingyen használunk. <#awink>

IMYke2.0.0.0
Nekem tetû lassan jön... 90-95 kb/sec...

<#worship>
foglamazzunk úgy hogy az alap harcrendsze. van három combat mod ami eléggé megváltoztatja a dolgokat jó irányban.érdemes õket használni, és máris más a leányzó fekvése

ollie
Ja, a BG Trilogy nagy, minimum fél gigás, és kell hozzá eredeti BG1, BG2 és ToB is. De a BG1Tutu csak pár száz kB, viszont csak külön lehet nyomni vele a BG 1 és 2-õt (de persze mindkettõ a BG2 engine-el).

ollie
Nagyon felejtõs. Én kb 1 órát tudtam vele játszani, pedig hc crpg gamer vagyok.

ollie
[Jakuza]
Teljesen mindegy, hogy mitortenik, en arra akartam ravilagitani, hogy egy 1992es jatek harcrendszere jobb volt, mint a Morrowind hypermodern FPS rendszere.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

és mi van ha közben megütnek? elölrõl kezdõdik a színezés? vagy mozogsz közben? az nem befolyásolja az ütést? nos ha vki valósághû harcot akar menjen budoz-ni. azért a pcnek vannak korlátai, a játszhatóság kedvéért kell kopmromisszumokat kötni, nyilván jó ötletek jó megvalósítással sokkal jobb játékélményt eredményeznek mint elcsépelt ötletek vagy rossz megvalósítás.sztem vmi olyasmi lenne a legcélszerûbb, hogy számítson az ember ügyessége, mondjuk a csapás jó idõben történõ elengedése, fõleg ha vki rövid vagy hosszú fegyverrel küzd, röviddel csak közvetlen közelrõl, alabárddal meg távolabból is érdemes ütni mert találHAT.nyilván az ellenfél is mozog közben, sõt üt is, és itt lépnének be az rpg-s stat értékek, ha mondjuk mindkét csapás elérné a másikat, akkor a fegyverek jellemzõiból, a harci skillekbõl összállna hogy mi is történik. monjuk a két fegyver hárítja egymést ha nagyjából azonosak a támadóértékek és mindkettõ találna.ha mondjuk az egyik fél támadóértéke sokkal magasabb mint a másiké, akkor mondjuk ejt rajta sebet stb.stb.a zárnyitásnál csapdáknál meg lehetne olyat mint már az õsrégi commodoros játékokban is volt,hogy minél nehezebb kinyitni, hatástalanítani, egy kis logikai ügyességi részben kellene megoldani(nem tudom jobban leírni, aki emléxik még azokra a játékokra az tudja mirõl bezsélek, az egyik egy robotos volt ahol más robotokat lehetett hatalmunk alá keríteni, a másikban rugókat kellett egymás mellett azonos állásba hozni, de úgy hogy azok mozogtak közben, és minél magasabb volt a jártasság annál tovább maradt egy helyben amit állítasz)ahol a skill ott jönne elõ hogy annál könnyebb, de számítana a rutin és a gyakorlás is.de ha jól olvastam az oblivionban már benne lesznek ezek a nagyszarû ötletek.így számítanak a karakter képességei és az emberi ügyesség és leleményesség is.valóban az lenne a jó játék, ahol dávid is le tudja gyõzni góliátot ha ügyes, okos, fortélyos tele van trükkökkel.természetesen ha a magasabb fokozatú ellenfél/játékos ugyanolyan tapasztalt az emberi részében, akkor igen csak csekély az esély a legyõzésére

[Jakuza]
Amugy nem lenne bajom semmi a Morrowindel csak mas tipusu jatek es kikialltottak RPG-nek, pedig az 1992-es Ultima UnderWorldnek jobb harcrendszere volt mint ennek. Ott legalabb erezte az ember a fegyver sulyat, minnel nehezebb volt, annal hosszabb ideig tartott suhintani a fegyverrel. Egy kis gomb szinezodott oldalt es az jelezte mekkorat utsz. Zoldnel kicsit, pirosnal nagyot tudtal utni, persze a gomb pirosra szinezesehez hosszabb idore volt szugseg (tovabb kellett lenyomvatartani az egergombot), amit a fegyver sulya is befolyasolt.
Morrowindben meg semmi. 😞

Ez baromi jól hangzik! Csak vissza kéne szereznem BG1-emet, vagy szert tenni egy biztonsági másolatra. <#vigyor3>
Szerintem azok befolyásolják a Morrowindnél is.