8396
-
konoko #4236 Leáll a játék 2 hétre, mert a mágus elmegy scrollokat irosgatni a tornyába? Ilyenre gondolsz? =) -
magyar ember 2 #4235 Nem pont erre gondoltam, foleg hogy tobbnyire nem magus cuccokat lehet csinalni, aminek ugye semmi hasznat nem veszi, es mind1ikbol csak 1et. Az meg nem eleg az osszes harcra. -
#4234 "Van a jatekban par magus labor, ott van ra hely, ido, csak lehetoseg nincs."
De van, lehet találni recepteket amik alapján el lehet készíteni pár varázstárgyt és egy helyen(asszem luskanban) varázsitalokat is lehet kotyvasztani. Elismerem, hogy nem valami nagy szám, de azért benne van a lehetőség... -
magyar ember 2 #4233 Aze egy 17es magus mar akar vandorcigany, akar falusi, nem 1 beginner. Legalabbis a "valosagban".
"Nem valószínű hogy egy ifjú vándorló varázslónak, van elég ideje gólemeket varázscuccokat meg ilyeneket készítgetni."
Van a jatekban par magus labor, ott van ra hely, ido, csak lehetoseg nincs.
A lenyeg az, hogy amit az NWNben magus neven elodanak, az egy nagyon kis resze egy valodi magusnak. 1 igazinak rengeteg olyan extra tudasa van, amiert erdemes ot valasztani, mert olyanokra kepes, amire masok nem, es azok valoban hasznos dolgok, raadasul azok hasznalataval jelentosen komolyabb lesz mint igy. Pl. ha lehetne varazspalcakat , tekercseket barkacsolni, akkor nem kene minden ellenfel utan ledolni pihenni, ugyanakkor a csapat is profitalna belole, ha mondjuk a harcosnak enchantolna a kardjat, panceljat, a tolvajnak lathatatlansag italt kotyvasztana, 1szoval nem csak egy hamar kifullado terminator lenne. A rendes szabalyok szerint nem is ilyen csirke. (Persze mas karaktereknek is vannak nem implementalt dolgai, azok se jo hogy kimaradtak, de engem foleg a magus erint. :)) -
#4232 Szerintem a mágust itt úgy kell elképzelni mint vándor, kalandor varázslót nem pedig mint egy már "letelepedettet". Nem valószínű hogy egy ifjú vándorló varázslónak, van elég ideje gólemeket varázscuccokat meg ilyeneket készítgetni. Ha megnézitek, az npc varázslóknek szinte minden esetben vannak gólem őreik és megfelelő helységük/készülékük varázscuccok készítésére... -
#4231 BN!
Sajnálom, hogy a győzködés teljes kudarc. Lehet, hogy a Wizard of the Coast vissza fogja vonni a licencét és szegény BioWare fizetheti a jogsértést mivel:
1. a game mégsem tartja tiszteletben a D20-at,
2. az arcane varázslók szerepeltetése a gamában indokolatlan,
3. a SG. nevesített fórumán a Sipocz nick túl sokat májerkodik és képtelen felhagyni a "Béke Nektek!" formulával. -
#4230 ja ha szegedi vagy akó CDn csere kereskedhetnnk -
#4229 vki feltudja tölteni egy gyors FTP re esteleg tudna mondani linket vagy saját maga elküldené a játkot hálásan megkösszöném cserébe adok neki én is egy gémet (a legújabb 0-day émek megvannak) na ha érdekel vkit az icqzon rám plz -
magyar ember 2 #4228 "A wizardoknak ott a tanulás adománya"
Hat azzal kitorolheti a segget ha abbol csak 1-2-t tud felhasznalni, es minden ellenfelhez 5szor kell csata kozben aludni. -
#4227 Nana azert nem teljesen igy van, mert ha 30as nekem a skillem akkor o dobhat akarmilyen szerencsesen 10es Spot skillel mert nem fog eszrevenni, ha csak azota nem talaltak ki a szaglas skillt. -
#4226 (na tudjátok;-))))
Az időkröl és a próbákról: Volt egy pixie-m nem lehetett nagyobb szintű mint 5. Valahol a dokkban jártunk az 1.ch-ban és felderengett egy piros csapdavacak. Pixie mint rendesen nekiállt szétkapni és a progressbaron a gep mutatta a disarming haladását. Irta pedig, hogy take20+pixie ügyes és minden rendben. Kb. a felénél a műveletnek bemászott a képbe egy büdösbogár. A gépi DM bájosan képességpróbát tett, mostmár 20-as kockán ami a pixie-m életébe és így nekem is hp.-levonásba került. Az örömtől teljesen odavoltam;-))))
-
#4225 Hagyd már el ezt a Béke Nektek szöveget! :)))) -
#4224 Béke Nektek!
Ráadás: A DM meghatározhat egy take10-hez tartozó időszeletet és ezzel a frekvenciával ismételgetheti a képességpróbát és gyanítom(mivel gépről van szó) hogy a résztvevő minden NPC-re el is végzi. Sőt az is majdnem biztos, hogy nem csak egy kitüntetett képességpróbát végez el hanem az összes lehetségest. Azaz teljesen mindegy, hogy a kari a spotra vagy a listenre bukik le. -
#4223 Béke Nektek!
A képességpróbák időszeletekben hajtódnak végre a D20 szabályai szerint. Az első kategória az elvileg teljesen laza időszelet, ennek megjelenítője a take20. A következő(bár nem tudom, hogy a gépi DM felajánlhatja-e) a take10, ami nagyjából azt teszi, hogy ugyan nem vagyunk időmilliomosok, de van idő a tett biztonságos végrehajtására és közvetlenül nem is zavar senki, vérbeli játékos általában el sem fogadja ezt a megoldást, hiszen bízik a szerencséjében. A legfeszesebb a d20 gurítás, ami azt jelenti,hogy mázlista vagy vagy sem ahova a kocka fordul. Úgy figyeltem, hogy mindaddig amig nincs harci kör -hogy a gépi DM mikor kezdi ezt nem tudom (spec.ha én adom elő a kalandot ilyenkor szólok a játékosaimnak, hogy kezdődik az első harci kör) - take20 van. Tehát ha megközelítesz egy NPC-t akinek a listen skillje pl.10 ő ezzel "támadja" meg a csendben mozgásodat a gépi DM megadhatja a take20-at és az összes támadója 30 lesz. A védő megkapja az őt megillető 10-est, tehát min. 21-es move silently skill kell ahhoz, hogy ne hallja a pasas csak a szél zúgását. -
#4222 Béke Nektek!
Pontosítás a szószerintiség érdekében:
A wizardoknak ott a tanulás adománya meg az 5 szintenként ajándékba adott metamagic-feat, ezzel szemben a többi arcanefiú(meg kislány) meg kap egy nevetséges kis lazitást a felhasználható fegyverekre meg páncélokra és semmilyen bónuszt sem arra, hogy valamivel többféle mágiát tanulhatna meg. Gondolom szerinted sem akkora adomány, hogy nem kell kijelölten memorizálni. -
#4221 Ugy tunik Hide modban voltam, azert ilyenekre en is ugyelek. :)
Ki is derult , hogy eszrevett e vagy sem mert hatulrol ugy leutott mint a szart. :))) -
magyar ember 2 #4220 "a wizardoknak már ott van a céhük ahol tanulhatják a titkosságokat"
Az NWN-ben a wizard ceh semmit nem tud, 1edul annyi, hogy ingyen hasznalhatod a varazslabort, ahol targyakat lehet osszerakni, mig a nem tagoknak ugyanezert fizetni kell. Hat ez aztan hatalmas extra... -
magyar ember 2 #4219 "a 30 feletti hide a
30 feletti Move Silentel (ugyeltem a pancelra is)semmit sem er, mert egy szimpla harcos akinek meg csak nem is volt magas a Spotja es nem volt True Seeingje siman latott."
Hide uzemmodban voltal 1altalan? Mert elegge kizartnak tartom hogy eszrevegyen. Persze ha megutod, utana mar nem leszel lathatatlan. -
#4218 EZ volt a valasz ? LOL -
#4217 Béke Nektek!
Ha már egy ekkora adatnyílvántartó apparátus mint egy ámitógép adott a játékban,hiszen hát erre íródott, bizony-bizony egy felületes "ezvan-azvan" táblázat helyett valóban a progi adhatott volna az ellenfelekről is egy, esetleg opcionálisan választható, részletes táblázatot, mondjuk olyasfélét mint ami a kariról és szövetségeseiről megjeleníthető, esetleg valami "tisztánlátás-kütyüt" egy quest jutalmául vagy "szörnyazonosító" skillt illetve varázslatot(pl. az M&M sorozat). Akkor már igazán tettenérhető lenne egy ilyen rejtőzök-és-csendben vagyok jelenség ellen elkövetett csalás. A varázseszközöknek (benne az alkimia-löttyök) szerepe valóban nagy(túlnagy?!) és a velük való gazdálkodás a siker alapja lehet! -
#4216 Béke Nektek!
A BÁRD-hoz vissztérve:
Annyit a fejlesztők is lazíthattak volna, hogyha már a bárd egy kicsit előrébb van a frontvonalban mint a sorcerer, hiszen nagyobb arányban kell támaszkodnia a fegyvereire a harcban és a mágiaismerete is jóval gyengébb kaphatott volna valami páncélban varázslás bónuszkát, vagy valami "bárdpáncélt" (ha már monkpáncél van!). Továbbá ha a wizardoknak már ott van a céhük ahol tanulhatják a titkosságokat, bizony lehetett volna elszórni a modulokban egy-két "witch-conventet", "szerencséd-hogy-öreganyádnak-szólítottál"-banyát vagy egy pár "dalmestert" akitől tanulni lehetne az arra érdemeseknek (szinttől, jellembeli igazítástól függően). -
#4215 Igy van.
Amugy ahogy nezem a jatekot Sipocz van egy sanda gyanum amugy.
A jatek AD&D 3.0 szabalyrendszere mindossze abbol all, hogy osszehasonlitja az attackpointot az ellenfel AC pontjaval es slussz.
Hiaba fejlesztettem pl a Parryt semmit nem er.
Vagy a Hidet az elf rangernel.
Meglepodve tapasztaltam, hogy a 30 feletti hide a
30 feletti Move Silentel (ugyeltem a pancelra is)semmit sem er, mert egy szimpla harcos akinek meg csak nem is volt magas a Spotja es nem volt True Seeingje siman latott.
Az attackpoint es AC osszehasonlitast meg onnan veszem hogy en ezzel a rangerrel akinek 30 feletti DEXje volt 35os elsodleges attackpointal egyszeruen keptelen voltam eltalalni a AC 42 feletti ellenfeleket, vagy ha szazbol egyszer netalantan eltalaltam, akkor megrokonyodesemre kiirta hogy Weapon noneffective.
Direkt multiban probalgattuk a haverral, ugy hogy o semmi mast nem csinalt csak rakosgatta magara a pancelokat.
Marpedig a szabalyok szerint a tamadas merteket az ERO a DEX es a kulonfele featureknek kene befolyasolni, itt errol pedig szo sincs.
Itt meg az tortenik, hogy elkezdem csepelni pl a trollt de nem talalom el mert kicsi az attackpointom az ACjehez kepest, de megiszok egy Potion of Bull Streght es csodakcsodaja mar minden utesem talal, mert megnott az attackpointom.
Ordog es pokol. :(
-
#4214 Béke Nektek!
Természetesen jogosak a megállapítások -összevetve a ténylegesen(még ha fantasy is) elfogadható fizikai világra érvényes tapasztalatokkal - , de sajna a D20 klónját látjuk viszont az NWN-ben. Ceruza&Papir alapon mi a MAGUS harcrendszerét ezért kedveljük jobban mert ott a támadóérték meghatározásánál az ügyességnek az erővel azonos a hatása, sőt az ügyesség bónusz(ott simán a 10 feletti rész) a védőértékben is benne van, továbbá jóval fontosabbak a statisztikai értékektől független harcérték módosítók (mint a tapasztalat, a mágikus tuning és a pszi). -
magyar ember 2 #4213 Sztem is hulyen van +oldva. Mer ugye 1 eros harcos azt jelenti hogy nagy a bicepsze, de attol meg nem biztos hogy jol tud vele celozni, nem csak luftot rug. Nyilazasnal meg igazan lehetne %-os aranyban critical, meg insatnt kill, vegulis nem minden ember bir el 10 fejlovest ugy hogy meg fullosan harcol is. -
#4212 Na hat ez amiert pofatlansagnak velem az egeszet, elvegre a DEX hatarozza meg az ugyesseget, es ha nem ugyes valaki ugyebar akkor nem igazan talalja el az ellenfelet. Itt meg semmi jelentosege nincs. Vegy egy harcost legyen jo eros akkor tuti o lesz a nyero.
Igaz beszelni azt nem tud , se nem ugyes mert felallni se tud egy szekrol, de az NWN multinal ez nem szamit, hiszen nem kell NPCkel beszlgetni csak leutni a masikat.
Raadasul ha Rangerrel nyomulsz akkor is max 15-20 koruli sebzest tudsz elerni 30 feletti DEXel is hosszuijjal (ha nem Critical hit) mig egy harcos egy ugyan olyan sebzesu 1d8as hosszukarddal 25os eronel mar akar 30 felettieket is sebezhet.
Ezt ebben a jatekban nem tartom fairnek. -
magyar ember 2 #4211 "sajnos lényeges további,föleg szociális környezetben megjeleníthető vontakozásai(maga a szinház, a zene, a legendárium, a szexualitás) már nem is fértek bele a játék kereteibe."
Nincs 1edul, a magusnak sincs meg a varazslatainak vagy 70%-a, golem, tekercs es varazscucc keszites, enchantolas, stb, ami igazan magussa tenne ot. Ha mar a hiressegeket emlited, Egy Raistlin vagy Elminster is sirva fakadna ha NWN keretek kozt kene elkepzelnie onmagat. :) Es ezt meg mindig 1szerubb lenne lekodolni mint a gep altal iranyitott NPCk spontan viselkedeset. A boiware forumat olvasgatva nem is kell attol tartanunk hogy a nyakunkba ontik ezeket.
"Számomra újfent kiderült, hogy az univerzális megoldás alkalmasint gyengébb mint egy "célgép""
Inkabb az idohiany, a szoros hataridok a fo bunos. -
magyar ember 2 #4210 www.neverwinternights.hu
Meg szep hogy van, ki adna ki 17k HUF-ot 1 gameert? -
Orgi #4209 Én másodjára bárddal játszottam végig a játékot és nagyon élvezetesnek találtam a magam részéről. Különben a bárd főleg multiban jó a dala miatt, singlében kissé gyengébb a többinél (talán), de ettől függetlenül simán végig lehetett játszani a játékot vele... -
#4208 honnan lehet leszedni magyar modulokat?
van tört szerver? -
#4207 Béke Nektek!
Sok-sok szerepjáték kereste és keresni is fogja a bárd helyét az általa megjelenített világ(ok)ban, de nagyon úgy nézem eddig egyik sem találta meg igazán. Van ahol a bárd maga a totál-brutál nagymájer pl.MAGUS (nem véletlen hiszen az irodalmi alapot adó művek visszatérő, verhetetlen és világmegtartó alakja a "Fekete Dalnok"), van ahol szvsz. "gyengécskére" sikerült mint a pl. a D&D F.R. világa (ahol nagyobb májer a ranger, mondjuk Drizzt D'Urden vagy akár a barbár mint Wulfgar). Az NWN megjelenítésében erős jokernek tünik a bárd a sokféle képzettségével, varázslat tudományával, sajnos lényeges további,föleg szociális környezetben megjeleníthető vontakozásai(maga a szinház, a zene, a legendárium, a szexualitás) már nem is fértek bele a játék kereteibe. Számomra viszont nagy volt a csalódás, a bárd kari,hogy úgymond "nem állt kézre". Az egyedüli nagyszerű dolog a "bárd dala", a többi néma csend. Számomra újfent kiderült, hogy az univerzális megoldás alkalmasint gyengébb mint egy "célgép". -
#4206 csak az angoltudásom kicsit gyenge:) -
#4205 Egyébként minden kaszt mellett van egy leírás arról, hogy mi az meg micsinál meg mér meg ilyenek... -
#4204 Bard elvileg vándor dalnok, szerencsevadász aki ért az illúziókeltéshez és a mágiához... -
#4203 tudom hogy hülye kérdés de nagyon kezdő vagyok ad&d-ben: most akkor a bard olyasmi mint az íjász, csak nyílpuskával és tud varázsolni is? -
#4202 Béke Nektek!
A játék élvezetéből ez nem von le semmit;-)))) -
#4201 én már az elejét nem értem de nem baj:) -
#4200 Béke Nektek!
(szörnyen ráérek és szörnyű is vagyok)
Folyamatosan említed a dex. értéket. A D20, így az NWN szerint sincs benne a dex.módosító a közelharci fegyver támadó értékébe csak akkor ha un.tolvaj fegyver és megvan featként a weapon finess, tehát általában és feat nélkül csak a strenght módosító jön hozzá a közelharci fegyverrel való támadás sikeréhez. A harcost tologató gamások 12-es ügyességet (+1 dex.bónusz) főleg azért vesznek fel mert így tudnak attack of opportunity-t ütni, ennél nagyobbat akkor láttam ha valaki el akarta érni az abszolut kétkezes featet a kétkezes harchoz vagy megszállott íjász. -
#4199 Béke Nektek!
Sőt ki kell emelni a sebzésnél, hogy a harcos kasztok azért alkalmazzák előszeretettel a power attack-ot mer nekik van miből leadni 5 tohit bónuszt azért, hogy kapjanak érte 5 fix sebzést. Az improved párjánál ugyanez már 10-10. Aztán meg nagyon kedvelik a knockdown-t mert a hátán heverésző ellenfél az AC egy részét is elveszti. A harcos kasztnak, azon belül is a pure fighternek ez lehet a vonzereje, a páros szinten kapott ajándék harcifeatekkel nagy csaszik lehetnek a harctéren, egy emberből való harcos 20. szint lépve megkapja a 19. featjét is. -
#4198 Béke Nektek!
(Jön a májerkodás, biztonsági öveket kérem becsatolni!)
A D20 képességpróbák sorozata, maga harc is képességpróba: annak eldöntése hogy az adott körülmények között a támadó a rendelkezésére álló időszeletben és földrajzi helyen képes-e a védekezőt megsebezni. Ha nincs különleges harci helyzet (vakság,a hátán fekszik,van a kezében fegyver vagy monk,kábult... meg ilyesmik) a támadó un. támadó dobást gurít d20-on(most tekintsünk el attól mit jelent a 0[20] és mint jelent az 1 vagy mikor van critical meg mikor nincs). A kijött számértékhez megy a kaszttól és szinttől függő un. alap támadásmódosító (ez harcosoknál szintenként +1 már az 1. szintre is a többieknél +0 az első szint, wiz. és sorc. kétszintenként +1, a többiek háromszintenként kettő), aztán az aktuális stat.értékektől(erő vagy dex.) függő a támadás jellegére (közel-távol,könnyű-nehéz,finess vagy sem,kétkezes[ha kétkezes az offhand fegyver tipusa külön tragédia],duplapengés fegyver) vonatkozó módosító, aztán az éppen bekapcsolt támadásmódosító feat(powerattack,vagy improved párja,rage meg ilyenek) vagy skill,aztán a támadás sikerességét befolyásoló spellek(bless,prayer...) és végül a fegyver támadásbónusza. A támadás először is átmegy a parry szürésen ha az be van kapcsolva a védőnél és még mindig tud parryzni(a parry annyiszor él körönként ahányszor a használó támadni tud), ha nagyobb vagy azonos akkor nézzük a védő AC-ját. A védő AC alapja 10 ehhez jön a védő dex. bónusza, aztán a viselt páncélzat és ruházat által biztosított AC (páncél, pajzs, deflectio, naturál, dodge), aztán az AC módosító featek és védőspellek (monk páncél,paladin bónusz,igazitás elleni védelem bonuszai,dodge), aztán a testméret arányából adódó bónusz vagy hátrány, bár az NWN-ben nincs benne de a kifejezetten védekezésre használható fegyver és a védekező harcmodor. Ha a támadásérték nagyobb vagy egyenlő a siker teljes és jöhet a sebzés meghatározása, ha nem akkor "missed".
A sebzés számítás alapja a fegyver alapsebzése, aztán az erőtől(az épp aktuális erőtől!) függő bonusz (már amennyiben a fegyver ezt át tudja vinni,pl.: hosszúíj nem de compositíj bizonyos erőhatárig igen), aztán a sebzést módosító spellek, aztán a fegyver szintje és különleges tulajdonságai (pl.:a fiam druidájával kapcs.-ban említett scimitár +1-e és az 1d6 tüzsebzés), aztán hogy az így érkező komplex sebzést le kell módosítani a demage resit-tel(ghostly visage, stoneskin, elementál resistencia vagy pl.:mágikus ruházat) és ami a végén marad ez a beszlopált sebzés,csak azt kell healing potionokkal kompenzálni. -
#4197 Akkor magyarazd meg a 4186os hozzaszolasomat.
Mert az azt hiszem eleg erdekes szabaly , hogy egy bunko harcos aki meg a poharat se tudja felvenni, mert 12-as a dexje mindig eltalal mondjuk egy Roguet vagy Rangert akinek 30 feletti Dexje van, mert neki nagy az ereje.
Egyszeruen eleg viccesnek latom.
Raadasul a Ranger karakternel akinel megtortent , meg azt se lehetett mondani, hogy az ero tul alacsony lett volna, mert a featurest ado cuccok feltornasztak azt 26ra.