8396
-
#4196 Béke Nektek!
Lehet, hogy (nagyorcájú) májer vagyok, de hadd mondom, hogy a gama alapját adó D&D3e nem igazán százalékokra meg kb. értékekre hivatkozik itt minden feszesen matekos számítgatás, véletrenre csak a kockadobigálás van bízva és ha azok megtörténtek akkor attól kezdve minden számítás következetes. Az engine számítási procáit még nem értem csaláson, pedig sokszor(főleg a karimra és szövetségeseimre hátrányos eredményeknél) visszalapoztam az eseménynaplóban. Sőt szvsz. ez a következetes, kiszámítható viselkedés tesz lehetővé komplett stratégiai tervezést, ami egy ember DM esetében már korántsincs így. -
#4195 Béke Nektek!
(Lehet, hogy átírták a D20-as rendszert?)
A fegyvereiket kiértékelted? Pl. lehetnek a paliknak plussz elemental sebzést adó vagy keen fegyvereik. Még pl.a monk számára is már az alapgamában van valami kesztyű ami találatkor szikrázik pedig neki nincs sokféle fegyvere. A fiam egy druidát tol és van a karijánál egy +1 desert scimitár(látványnak sem gyenge), hát tegnap néztem és egy troll berserk átl. 2 ütés ezzel a kütyüvel mondjuk ráadásként 15% a kritikál sansza(némi bullstrenght azért volt rajta). -
magyar ember 2 #4194 Szolj ra! :) -
#4193 Ja télleg. De ezt is lehet módosítani. A weapon finesse feattel elérhető hogy a könnyű fegyvereknél a dexet számítsa... -
#4192 Ja télleg. De ezt is lehet módosítani. A weapon finesse feattel elérhető hogy a könnyű fegyvereknél a dexet számítsa... -
#4191 Ja télleg. De ezt is lehet módosítani. Az egyik feattel elérhető hogy a könnyű fegyvereknél a dexet számítsa... -
#4190 Nem teljesen igaz! Attól függ, ha közelharci fegyvert használsz, akkor az erőd, ha lövőt, akkor a dexed. -
#4189 A találati százalék függ:
A te dex-ed
Az ellenfél dex-e
Az ellenfél AC-je
Illetve az esetlege dodge mobility skillek -
antijedi #4188 mindkettő :D
ha megnyomod space-t akor leálitja és kiadhatod előre a parancsokat... -
#4187 real time vagy körökre osztott a harcrendszer? -
#4186 Azert egy ket dolgot nem igazan ertek.
Mi alapjan szamolja ki a talalati %-ot?
Online jatszunk kulfoldi sracokkal es nem egynek sokkal kisebb az ertekei mint az en karakteremnek, (kiveve AC) megis ok sebeznek sokkal nagyobbat.
Multkor teszteltuk, fist fightingal a dolgokat.
Az en ertekem mindenben magasabb volt megis en voltam az aki nem tudta megutni a masikat.
Reflex: 11/22 , Parry: 10/29 Will: 10/12
Attackpoint: 33/35
Csak az AC-m volt kisebb: 45/35
Szal igazan erdekelne miert nem en utom meg akkor a masikat.
Nehogymar csak az AC szamitson vagy az hogy en Ranger vagyok mig a masik Fighter ha az ertekeim mindenben szinte jobbak. -
#4185 A bodak: élőholt, annak a maradványa aki a gonosz érintésétől pusztult el. Hogy ez most mit jelent azt nekérdezd...
A manó az olyan nagy fülü figura aki a mesékben a mondákban...:))) -
#4184 Béke Nektek!
Lásd nem véletlenül női alakban jelenik meg, dumás a drága;-)))). Ha rászólsz, hogy álljon szorosan melléd és kövessen békésen akkor is szájal? -
#4183 Béke Nektek!
Egyszer olvastam az AD&D valamilyen kiadmányában, hogy a kiadó mind a 6 stat.értéket meg akarta duplázni pl.így->karizmából lett volna vezérség(a követők száma és szintje és valami testi szépség) és figyelmesség(innen számította volna a tetrekészséget és a fegyelmezettséget pl.encountereknél a meglepetésre/meglepődésre), vagy a dex.-ből->kézügyesség(zárak,csapdák,íjak) és mozgékonyság(reflex,AC). Az is benne volt, hogy a kari először kidobja a főértéket és aztán dönthet, hogy melyik vonatkozást favorizálja(nem volt kötelező!) amitől azok 2 pontra elcsúszhattak volna egymástól pl.:13-as dex.-nél 12-es kézügyesség és 14-es mozgékonyság. Aztszem a DM-ek többsége lazán hídbaesett volna és úgymarad;-))))). -
#4182 Nem tudja valakli, hogy lehet elkussoltatni a Pixiet? Arra gondolok, hogy ne "csörögjön" nekem állandóan.. -
M.A.D. #4181 én amigán játszottam a R.o.A.-val. nem volt rossz. -
#4180 Béke Nektek!
Tessék már mondani ez a bodak nevű tetvarek ez valami élőholt buzerátor avagy mia a manó? -
#4179 Hat nekem a Realms of Arcaniaban a negativ rahatasok tetszettek inkabb, amit szinten szetkellett osztani a karaktergeneralasnal.
Ha valakinek nem ugrik be mi is ez a jatek lehet, hogy mint a "Das Schwarze Auge" felremlik valami.
-
#4178 Nezd meg a 4114es hozzaszolast. -
#4177 Béke Nektek!
Volt egyszer egy jó kis kalandprogi sorozat a SIRTECH adta ki az volt a cime, hogy Realm of Arkania. Abban volt a kariknak, főleg az elfeknek egyik tulajdonsága az intuició és lehetett csinálni egy nem túl okos, nem túl szép elfet de a nevezett tulajdonságának dominálnia illett. A másik, hogy a leirásodban szereplő "agyilag zokni" lehet még egy amolyan "kiválasztott" aki valamilyen entitás befolyása alatt áll,de természetesen a DM-nek erről tudnia kell. Egyszer olvastam magyar szerző tollából egy regényt amelyiknek az egyik kulcsfigurája egy loncsos-lompos-bozontos nőstény ork volt mint isteni avatár, hát eléggé meglepődtem. (De akin rajta a Jel azon rajta a Jel;-)))!) -
#4176 Béke Nektek!
Ez egy eléggé fura dolog de egy teljesen opcionális dungiban a luskani kapu előtt a Zöldgriff fogadóban rendezett bulin. A tulaj talált a kocsma alatt valami ősi dungit tele rémmel(vagy ő maga telepítette ide ezeket?) és jutalmat igér azoknak akik bémennek-végignyomják-mégmindigélnek. Az alacsony termetü morcos egyént kell megkérni a menet végefelé, hogy adja már oda;-)))). -
#4175 Miert? Agyilag zokni a gyerek, beszelni nem tud folyamatosan, olyan hulyesegek mint olvasas vagy iras szoba sem johet, de osztonosen csak ugy szorja a jobbnal jobb tippeket, aranykopeseket, tototipposzlopot, orok igazsagokat, stb.. ;]] -
BBking #4174 Hi mindenkinek!Csak 1 egyszerű kérdés.A 2. epiz.-ban a Red Tiger Hanchman-nak, hol lehet megtalálni az axe-ját? -
antijedi #4173 már ott hibádzik a dolog hogy bölcs és félork egyszerre :D -
#4172 Amúgy a skill pontok elosztása elég valószerűtlen is lehet egy egyébként sikeres karinál. Nekem van egy félork monkom 20-as wisdommal és 8-es inteligence-el. A harcban nagyszerű de képzeljetek el egy mérhetetlenül bölcs félorkot aki nem tud rendesen beszélni...:) -
antijedi #4171 én spec nem, de amugyis csak késöbb jön még nem? -
Joint #4170 helo tudtok valamit a kiegészítőről? -
antijedi #4169 nem éreztem belőle semi élt, csak énis "májerkodtam" egyet :D -
#4168 Béke Nektek!
Ne érezz ki belőle semmilyen élt, ha májerkodok mindig csak a saját véleményem mondom és persze szívesen veszem bárkiét! Ahogyan mondod, a wizard kaszt eleve jól jár a magas int. miatti bónusszal, de kell is neki mert a kaszt 2 pontot kap szintenként. Szvsz. a pap, sorcerer, paladin, fighter csapat a skill pontokból kisemmizett népcsoport és ők meg csak nem is érdekeltek számottevő int. elérésében. Főleg a pap és a sorci elkapálása fájó, hiszen a harcos feat-eket is kap bőven a paladin meg jó nagy bónuszt az általános evillel szemben. -
antijedi #4167 jóvanna csak példa volt, amugy én intet 9-10re rakom harcosnál de inkább énis 10 amire nincs minig szükség szerintem az a charisma (és nem a kar izma :D), int márcsak azé is fontos mert többi pontot kap skillekre...
de azé példálózni lehet nem? :D -
Lolka #4166 S.O.S.
Sziasztok!
Az ACT .3-ban nemtudok bejutni valami H-nevű erődbe mert az előtte lévő kapu zárva van! Pedig itt lenne azthiszem az egyik Power Word! Segítsetek hogy hol találom hozzá meg a kulcsot!
Előre is Köszönet -
#4165 Béke Nektek!
Jaja! Ki milyen harcost csinál! Lehet hogy nagyon amatőrösen fogom fel, de nincs olyan karim amelyiknek bármilyen stat. értéke 10 alatt lenne bár a helyzet az hogy mindegyik ember és mágiahasználó. Pl. egy ilyesmi harcosnak(mármint 8-as int.) az a nagy mázlija, hogy a gama a hivatkozott jelenséget nem varrja be szigoruan. Gondolom emlékszel még a Meldanen kúria előszobai őrére és jót nevettél a gagyogáson. Most lépzeld egy olyasmi kifinomult pap-paladin mint Aribici néni mennyire örül egy ennyire menő szöveggel megáldott harcosnak aki a feladatot magát alig képes felfogni nemhogy eljárni benne;-))). Pen&Paper módon játszott ilyen karinál a feladatismertetésnél az irányító játékost a DM. ki is küldi a szobából, hiszen úgy sem értene az egészből egy mukkot sem. -
antijedi #4164 jaja harcos 8as int-el aki még beszélni se tud rendesne ;D -
#4163 Béke Nektek!
OK. érv elfogadva, a példa tetszik. Mindazonáltal azért jó lenne ha minden kasztnak ugyanúgy class-skillje lenne. Hiszen maga az ábrázat esetleg a többé-kevésbé kifinomodott közlési módszer már a karizma módosítóban megjelenik, de azért szerintem egy pap is tud úgy "szentségelni" és "anyázni" mint egy barbár és talán egy harcosember is elő tudja adni helyesen és meggyőzően a szándékát. -
#4162 Szerintem viszont jó ötlet a persude meg a taunt különszedése. Végülis az hogy borzalmasan fel tud hergelni valakid a karid a szavaival még nem jelenti azt hogy meggyőzően is tud érvelni.(pl. lehet hogy a ragyás arcú ork barbár olyat tud mondani mindenkinek, hogy az kapásból nekiugrik de mikor meggyőzésre kerül a sor ránéznek a pofájára és kapásból otthagyják...) -
#4161 Béke Nektek!
Varázshasználónak(drui,sorci) valóban jó, bár picit evil!;-))
Jó gama, órákig tudok vele túrni de ez a betonmerev képzés-rendszer képes felbosszantani. Szg-s kalandban eddig a TES-sorozat tetszett a legjobban talán épp azért mert nem a gyakásból eredő szinteződés fejlesztette a skillt, hanem a skill használatból(és ebben benne volt a gyakás is, sőt a csapda-leszerelés is) eredő gyakorlottság fejlesztette a kari szintjét(ez olyan életszerű). A fejlesztők(természetesen a Wiz.o.t.Coast.-tal való legteljesebb egyetértésben;-))) legalább az NWN erejéig és főleg a singleplayer módban lazíthattak volna a nagyon kötött képzési rendszeren. A persuade és a taunt valóban érdemes skill és a kettéválasztása a D20-hoz képest szvsz. nem indokolt, ez olyan mintha a prot.from aligment spellt szétkapnád ketté. -
#4157 up ;) -
#4156 Béke Nektek!
Legfeljebb magyar modulról, a .hu site-on le is tölthető. Szvsz. majdminden menő rpg. és kalandgama akkora szöveges bázist rejt, hogy a magyarítás csak nehezen elvégezhető, de aki belekezd egy ilyenbe és be is végzi az előtt lekapdosom a sapimat(nem hordok kalapot;-)). Ráadásul vannak olyan szövegek amelyek magyaritásához már költőnek kell lenni pl. az alapgamában is van egy nagyon szép vers bizalomról, reményről és bátorításról (a címre sajna már nem emlékszem szó van benne tüzekről és szelekről) amit ugyan tükörbe át lehet írni, de az eredeti ritmust és hangulatot ez még nem adná vissza. -
#4154 Béke Nektek!
Familiárisban jó! A problem az vele, hogy ez esetben vagy wizard vagy sorci az egyik kaszt, továbbá a pixie szintje igazodik a famulus alapot adó kasztod szintjéhez. Olyat próbáltam már, hogy egy szintnyi sorcira kezdve átváltani a ténylegesen fejleszteni kívánt kasztra(jó pl. a paladin vagy a druida is), de aztán az a nyűg vele hogyha nem fejleszted a famulust ado kasztot a pixie marad alacsony szintünek a csapdák és a zárak meg egyre finomodnak és a pixie-elhullás esemény gyakorisága minden határon túl nő. A helyzetet tovább ragozza, hogy éppen a padlózatra helyezett csapdákat néha harci körben kellene kiiktatni és ilyenkor még a take20-as lehetőség sem adott: pl. betépsz(betéptek) egy terembe ahol a kányanépség meg köztetek feldereng a pirosvacak és ott már szemben íjászkodnak vagy kántálják a bűvigéket és akkor ugye még le kellene bontani a pirosan derengő csapdavackot hogy "emberesen" hozzáférj a "jónéphez". -
#4153 Mármint, ha tudsz idézni olyat