15435
Reggelire,tízóraira,uzsonnára,vacsorára vagy csak úgy általában mit ettél?Képeket is rakjatok! link : https://picr.de/
-
dragsNroll #9740 rántott hal, kukoricás rizs, tartármártás, és egy jó nagy pohár kóla -
karalábéleves
brassói,káposzta-ubisali -
ezt nem szoktam bundás kenyérrel :) -
grillezett csirkemell és rizs -
dragsNroll #9736 itt ismét paradicsom leves, és natúr roston pulykamell sültkrumplival (bár tegnap csirke volt :D ) -
Ha bundás kenyérrel eszed, akkor itt üldözni fognak érte :DD -
paprikáskrumpli,
vegyes-vágott savanyúság,
kóla -
Rántott sajt
hasábburgonya
tea -
Almás tarte tatin.
Cukros rész: 180 g cukor – 70 g vaj – 1 nagy alma
Tészta: 200g liszt – 150 g vaj – 1 tojássárgája – 3 kanál víz – csipet só
Kezdjük a tésztával, mivel 30 percet hűtőben kell pihentetni. Minden hideg hozzávalót gyúrjuk masszává és lefedve tegyük a hűtőbe.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk vastagabb szeletekre (kb. 0,5 cm). Érdemes egy olyan hőálló edényt választani, amit a fenti tűzhelyen és utána a sütőbe is tudunk használni. Az a lényeg, hogy magas falú legyen, mert kicsoboghat a cukor. Én kb. egy 15 centi magas és kb. 20-22 cm széles, sima tefal edényt használtam.
Olvasszuk meg a cukrot a vajjal, majd amikor szép világos barna helyezzük el benne az alma szeleteket. Vegyük lejjebb a hőfokot. Kb. 3-4 perc alatt megpuhulnak. Óvatosan egy villával forgassuk át őket. Tegyük félre vagy 2 percre. Elég, ha kézzel összelapítjuk a tésztát az edény méreteihez és rátesszük a cukros almára. 190 fokos előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süssük készre. 30-40 percnél érdemes ránézni. Az a lényeg, hogy a teteje szép pirosas barna legyen és a cukros lé is csökkenjen körülötte. Ha kész vegyük ki, hagyjuk egy percet pihenni, majd fordítsuk egy tányérra. Ha az edény aljára ragadt volna az alma, szedjük ki és helyezzük vissza. Nem lesz csúnya, mert visszatapad a cukros tésztához. -
jól néz ki ;-) -
csak érdekesen hangzik :) miért, te merrefelé laksz? -
dragsNroll #9729 nagyon guszta :D megoszthatod a receptet...
amúgy igen beleturmixolva főzés közben a krumpli :) nálunk így szokás :D sőt egy kis kenyér is megy bele. de persze fogyasztásnál is kenyérrel esszük (meg persze egy tükörtojás a tetején :) ) -
Ma este almás tarte tatin-t készítettem meglepetésnek a családnak,1 blogból lestem el az ötletet.
Tulajdon képen ezt francia almatortának is nevezik. :))
-
beleturmixolva a krumpli???!!!
na ezt még én nem hallottam. úgy szoktam h mikor már tányérban van a kaja, akkor mehet bele a krumpli. :) -
dragsNroll #9725 azaz pont úgy :D beleturmixolva a fokhagyma és a krumpli :) de finom is.. -
szeretem a spenótot. jó foghagymásan, tükörtojással/főtt krumplival és kenyérrel :D -
Na kíváncsi vagyok, hogy ez a spenót kombó kiveri-e Dean Winchester úr biztosítékát
-
paradicsomleves
spenót -
dragsNroll #9721 negyed 7 körül hazaértem.. és negyed nyolckor végre ehettem is az annyira áhított natur sülthusi sültkrumplival.. és fejes salátával -
lencsekrémleves füstölt tarjával
sertéspörkölt nokedlivel
vaníliás fánk
OMNOMNOMNAGON -
rizs
banán
tea -
gombaleves
csülökpörkölt,főttburgonya,saláta -
rizseshús -
Vadas knédlivel -
xido #9715 ilyen köretekkel nem is csodálom:) -
hát egynek az is jó... :D
én mostanában erre kattantam rá, a Realból szoktam venni 36ft-ért darabját, olyan jó 15cm * 5-6cm a mérete, hármat bepuszilok belőle szendvics formájában (paradicsom, csirkemellsonka, sajt, főtt tojás), igen csak a halálomon vagyok utána :D -
egészségedre :) -
dragsNroll #9712 ez igaz.. de megelégedtem egy fél kiflivel egy kocka sajttal és egy kis paprikával :) ezeket az egyszerű dolgokat is értékeljük :D bár egy jo nagy adag natur szelet sültkrumplival jobb lett volna, de majd holnap muhaha :D -
gépi melegszenya?
azt halkan is meg lehet csinálni, nem kel fel senki a zajára :D -
dragsNroll #9710 ezek a kajaszagra is felébrednek sőt ha rágondolok is :D de köszi a tippeket :D alma sajnos nincs itthon.. de eszek vajaskenyeret paprikával :) csak valami meleg kajára vágytam.. na de majd hnap ha hazaérek olya 5-6 körül:):( -
egyél egy almát vagy narancsot -
xido #9708 főzz virslit meg tojást,ha van még paradicsom dobj hozzá,tud laktatni:) -
dragsNroll #9707 ahh olyan éhes vagyok, de semmi értelmes nincs itthon, ha meg nekiállnék csinálni most valamit a család kirakna az erkélyre konyhástúl :D -
xido #9706 este frankfurti leves,rántott pipimell főtt krumplival
most egy bögre gombakrémleves ebből a knorr féle tasakosból(gagyi,de rákattantam az ízére nemrég és néha bedobok),mustáros-tejfölös csirke galuskával
később még ha fent leszek,egy tegnapi maradék sült krumpli rántott hússal:) -
dragsNroll #9705 paradicsom leves, tejbegríz.. már megint :D este viszont melegszenyát csináltam énis :D -
gyümölcsleves (meggy, cseresznye, eper, málna, most mindből volt egy kicsi) & bográcsban főtt csülökpörkölt + főtt krumpli savanyúsággal -
melegszendvics + mézestea -
pogácsa + jégkrém -
zöldborsófőzelék tükörtojással -
érdekes párosítás :D