33479
-
#7031 Én inkább mégis, azon az elven vagyok,hogy a dolgokat jobb megtervezetten csinálni, Jobb ha az ember rálát a dolgok miértjére.
Az életben amennnyi tapasztalatot össze szedtem, inkább a kauzolitás felé hajlok, jobb a dolgokat a tudomány szemüvegén nézni.
A tudomány sokszor bizonyított már az emberiségnek. A tudományos vizsgálódásnak van helye a sportban is, azon belül a testépítő berkekben is.
Itt van csak igazán helye. Az élversenyzők mögött is egy kisebb tudományos csoport dolgozik, orvosok, dietetikusok, pszihológusok.
Vannak mások is, marketingesek, üzletemberek, stb..
A testépítésben is van ami sok mindenkinek működik, van ami csak keveseknek.
Én csak szeretnék képben lenni, tájékozottab.
Megtudni,hogy kinél mi használt.
A célom az hogy minél többet hozzak ki. Úgy érzem,hogy nem elég csak a saját ösztönöm, nyugodj meg, szoktam én arra hallgatni, nagyon erősen sújozok rá, de ez nem elég. Ennél nekem sokkal több kell mint csak a saját megérzésem, tapasztalatom.
Ha tehetném elvenném mindnyájótok tudását, kitépném az agyatok :DDD
Dehát ez nem megy, jó lenne ha megeredne a nyelvetek, mert ha nem mesélünk egymásnak akkor ez is csak kész időpocsékolás. -
170Kg #7030 Frayer, te nem hülyeségeket írtál, hanem egyszerűen rossz irányból közelíted a problémát. Ez a hülyeség (bár ez erős szó). Meg akarod érteni azt amit soha nem fogsz. Minél mélyebbre ásol annál jobban összezavarodsz.
Te papíron akarod kidolgozni azt amit gyakorlatban kéne. Nem könyvek alapján kell eldönteni hogy mi a jó, mi nem, hanem ki kell tapasztalni. Csinálni kell és kész. Ösztönösen. Érezni kell! Amúgy minden működik, nem véletlenül írják le, csak sajnos nem mindenkinek válik be. Ezért van sok verzió, és ez nem azt jelenti hogy mindet ismerni kell, hanem épp ellenkezőleg. Azt jelenti hogy az edzésprogramoknak nincs jelentőségük.
Van pár alapelv, és kész. Nem kell túlsprázni. -
Nyarlathotep #7029 Gratulálok! -
170Kg #7028 Aki ismer tudja. Tudja, mert leírtam már párszor. Olyan dolgokat, amiket te soha nem mernél leírni. Tudod miért vállalom fel? Mert látom a kiutat, nekem az önkritika eszköz, nem úgy mint régen. Régen csak kínlódtam mert nem tudtam változtatni a dolgokon. Ma már én vagyok a főnök, én mondom meg mi leszek, nem a környezetem, nem a genetikai adottságaim.
Vicces ember vagyok? Akkor miért nem nevetsz egyet, és lépsz túl a dolgon? Miért kell neked állandóan visszaszólni, és fikázni azt ami voltam? Szerinted ezzel elérsz valamit? Gondolod hogy szégyenlem magam a múlt miatt? Így próbálsz meg hatni rám? Rám csak úgy lehet hatni ha valaki mást fikázol mert kövér. Az kurvára tud dühíteni... próbáld meg, hátha. -
#7027 170Kg, légyszi magyarázd el,hogy én milyen hülyeségeket írtam, mert lehet hogy neked van igazad. Mivel nem értesz egyet?? És ezt mire alapozod? Mert még mindig nem írtál konkrétat.
Lehet,hogy igazad van, lehet hogy legközelebb ha mások is alá támasztják, azt fogom csinálni amit te mondasz.
De ezeket ne írd,hogy glikogén ürítés = izom vesztés
Nem óriási volumeneket írtam a programomba, hanem csak kis szetteket.
Aztán megpróbáljuk megvitatni normálisan,hogy mégis mi lehet a jobb.
Ha benne vagy.
-
Nyarlathotep #7026 Diétában 170kg biztos tud segíteni, bár én nem probálnám ki! :D -
#7025 Áljatok má le.
Ne foglalkozzatok azzal,hogy milyen szánalmas a másik.
Szarjátok le, időt se érdemes rá szánni, én se kötök bele mindenkibe az utcán aki nem tetszik nekem. Ha valaki meg nekem csipog, azt észre sem veszem, ahoz túl kisci ő. Ha meg el akarjátok intézni mert sértve érzitek magatok, beszéljetek meg egy találkát és üssétek addig egymást amíg mozogtok. Csak egy maradhat :DDD
Elveszitek előllem az időt, amíg itt olvasom a hülyeségeteket, nem tudok tanulni a vizsgára. Vagy hasznosat, vagy semmit ne írjatok.
Olyanok vagytok bazze mint a kisgyerekek. Mi a faszt érdekel hogy a másik mit gondol rólad? Az a fontos,hogy TE mit gondolsz magadról.. és ha megadra veszed a másik csipogását akkor önértékelési problémád van, egy senki vagy.
Szard már le hogy mit pofázik a másik, térjünk vissza a testépítéshez.
Van még valakinek valami jó 5lete a diétához?
somati:
Ezt a ciklizálást honnan vetted?
Tényleg hatásosnak érezted? Mi mást próbáltál még, amik nem működtek ilyen jól???
Fel szeretnék álítani egy sorrendet ,hogy a te esetedben mi hatásosabb vagy éppen nem hatásos.
Szóval miket próbáltál még??
-
Nyarlathotep #7024 Szomorú, hogy olyan buta vagy, hogy nem ismered ezt a nevet... téged minősít! Legalább annyi eszed lenne, hogy beírod a google-ba, de látom ez már nehéz... Nincs rosszabb a buta, tudatlan embernél, aki okoskodni probál! -
170Kg #7023 Ja most a Jazzy-t szidod? Nála szelídebb embert nem találsz az interneten. Amúgy nem kéne személyeskedni.
Ez a fórum ma a te hülyeségedről szól. Látod Frayer butaságát már el is felejtettük, senki nem oltja. Mosolyog, közbeszól néha ilyenket hogy lol, de nem csinál segget a szájából. Ő jó gyerek.
Holnap már senki nem emlékszik rád, mert visszajön pár régi favorit, akik el akarják majd mondani hogy milyen rossz lett az új bb.tv, vagy mittudomén. Lesz itt műsor nélküled is. Pár nap és már arra sem emlékszünk hogy a neved a nyalásra vagy a nyaralásra hasonlított jobban. -
Nyarlathotep #7022 Én nem veszekszem senkivel, te játszod itt a Leonidas királyt hónapok óta! Te beszélsz önkritikáról amikor te hiztál fel 170kg-ra(képzelem milyen vesztes alak lehetsz/voltál/leszel), és (na bumm) lefogytál 1 ÉV alatt(ami nevetséges) 50 kilót?! Ugyan már, vicces ember vagy te! -
170Kg #7021 Illettek már engem a keszeg névvel is, szóval abban a hordó dologban ne legyél olyan biztos.
A nyomi kifejezést télleg bunny is sokat használja. Beszarás! Nem ? :D:D:D:D
A júzer kifejezés meg a Toronyőrtől származik...
Úristen! Igazad van nincs stílusom! Ezek a szavak nem is az én szavaim! Ezek mások szavai! Te jó ég! Ki kell találnom magamnak pár új szót, amit nem használhat más, csak én!
Ne beszéljünk most sítlusról. Beszéljünk arról mekkora egy retardált nyomi vagy. Jó lesz? (a picsába ez megint a bunnys szó volt) Amúgy őszintén mondd meg nekem. Azért jársz ide mert vezekelni akarsz valamiért, vagy télleg azt hiszed hogy ér valamit az erölködésed?
Én mindíg ellene voltam a kezdők leloltásának. Én azt vallom bárkiből lehet bárki ha segítséget kap... de tudod mit gondolok most rólad? Azt gondolom hogy azért ugatsz vissza mert ha csendben maradnál, az olyan érzést keltene benned hogy egy retardált hülyegyerek vagy, és nem tudnál aludni az éjszaka. Ezért írogatsz vissza, abban reménykedve hogy egyszer nem lesz több üzenet, és elmondhatod hogy neked volt igazad. Hatalmas csalódás fog érni mert kurvára unatkozom, és nincs jobb dolgom mint téged oltani.
Akinek nincs önkritikája és nem tudja mikor fusson el vonítva, azzal én nem fogok finomkodni. -
#7020 LOL -
Nyarlathotep #7019 Nem, itt lopott stílusról van szó(ezek a szavak amiket írsz egytől egyig bunny-tól vannak, szóval neked nincs stílusod!), ami kurva nevetséges, és már unalmas is! -
Nyarlathotep #7018 Ennyi? Szánalmas vagy, de gondolom te is ilyen hordó vagy... -
170Kg #7017 Ahogy mondod. Most okosat írtál. Nagy nehezen levetted hogy aki 50 kilót tud fogyni annak valszeg volt miből. Zseniális vagy! Igen, hájas disznó voltam. Szerintem ezt rajtad kívül mindenki azonnal megértette, ahogy elolvasta a nevem. Nem olyan nehéz ám dekódolni, de hogy lásd milyen türelmes vagyok, rávezetlek. A 'Kg' kilogrammot jelent. A 170 pedig lehet első látásra három szám egymás után, de elárulom ez valójában egy háromjegyű szám, méghozzá tízes számrendszerben. Ha mondjuk "AAhKg" lenne a nevem, az 16-os számrendszerben lenne... neeeem kell érteni mi az, úgyse magyarázom el.
Messze vagyok a testépítőktől? Ez valszeg azon ritka pillanatok egyike volt amikor nem írtál egetverő hülyeséget, ugyanis tényleg messze vagyok egy testépítő fizikumától. Lehet hogy csak egy hobbista vagyok, de lehet komolyabban veszem mint a hozzád hasonló nyálverő kis nyomik, akik testépítőnek nevezik magukat, csak mert edzőterembe járnak!
Butaságokat írsz állandóan, és én ne oltsalak? Én? Én még a normális júzerekbe is belekötök :D Ha hidegen hagylak miért kell bizonygatnod hogy hidegen hagylak? Miért nem tudsz egyszerűen csöndben maradni? Mert nem bírod elviselni hogy egy noname senki leoltott mert hülyeségeket beszéltél? Rossz neked!
Nem tetszik a stílusom? Tudod nem mindíg vagyok ilyen, de te kifejezetten tetszel nekem, és muszáj most ebből kihoznom a legtöbbet :D -
#7016 Aki 50 kilót fogy annak legalább van akaratereje.
Aki pedig ilyet mond mint te annak meg fogalma sincs az egész testépítésről.
Köszönjük a közreműködésed. -
Nyarlathotep #7015 Szerintem szép lehet, mint a fenti képen a faszi! :D Mindegy, bárkinek lehet nagy a pofikája, de ez az internet!! Egy embertől elfogadható ez az alpári stílus, ő pedig Bunny. Ő is csak azért, mert felvállalja magát! Az ilyen 170Kg "nevű" okoska, Bunny utánzó senki pattogása engem kurvára hidegen hagy. -
Nyarlathotep #7014 Ez a stílust otthon a szüleidnél, ok? Alpári vagy, de nagyon! Én azt mondom, hogy aki 50 kilót fogy egy év alatt, az egy hájas disznó volt, és valszeg az is marad! Az undorító logó böréről pedig ne is beszéljünk! Szóval, te messze vagy a testépítőktől, max hobbigyúróska pistike vagy. ;) -
somati #7013 A striák nálam a hízás időszakából vannak. -
mokate #7012 Baby te tépsz! Esküszöm! -
#7011 A striák a fogyókúra közben is nőttek, vagy keletkeztek újak?
Hallottam olyanról,hogy fogyi közben elvékonyodik a bőr, meggyengűl és striák képződnek, tehát nem csak tömeg növeléskor, hanem diéta alatt is.
Nekem is vannak striák, tömegezésből, hát, fenék, bicepsz hónalj vonalon :((
De már nagy nehezen sikerült megálítanom a hónaljnál.
Azt mondták lehetetlen, még is sikerült megedzeni itt a kötőszövetet :D
-
somati #7010 Striák vannak dögivel, de a bőröm szerencsére csak kicsit lógós a hasamon, mert alapból mindenhova hízok, nem csak hasra, és így jobban eloszlott a zsír amikor még kövér voltam, és nem nyúlt meg annyira a bőr, hogy túlságosan gázos legyen. -
#7009 Csak annyit akarok még kérdezni,hogy mi van a bőrrel?
Az -50 kiló után milyen álapotban volt?, nem gyűrődött e össze?
Kivasalni vagy valamit nem kellett e? :D
Striákkal "bőrszakadás" -al mi a helyzet?
-
somati #7008 Első két diétámat úgy csináltam, ahogy a bunny "tanítja", hogy folyamatosan alacsony a ch, és néha csökkentesz rajta, ha leáll a fogyás (igaz akkor még nem a bunny vezette az edző válaszolt, szóval ezt én csak úgy magamnak találtam ki :D). Ez másodszorra nálam már nem igazán működött. Elsőre még jó volt, igaz ott minden diéta működött volna, mert a szemét kajálást abbahagytam, és áttértem a tiszta ételekre, amikre egy szemeten élő ember szervezete fogyással reagál. De másodszorra már el kellett kezdenem trükközni, hogy legyen hatása a diétának. -
somati #7007 Rosszul értelmezted.
130 kg-ról lefogytam kb. 80-ra, itt 80 kg-osan volt eres a hasfalam. De ezt nem egyben értem el, hanem először fogytam 130-ról 100-ra, aztán 110-ről 90-re, aztán 100-ról 85-re, végül 95-ről 80-ra. Közte meg tömegnövelések voltak. Szóval összesen ha így nézzük 80 kg-t fogytam. :D -
#7006 50 kiló, az komoly.
Rajtam mondjuk már 2-3 kiló is sok szerintem, én attól már rosszúl leszek magamtól :D
50 kiló zsír hmmm ebből hány hónapig lehetne jól lakatni egy etióp ovodás csoportot?
Azért komoly teljesítmény, de meg lehet csinálni, sokat kell vele dolgozni, de nem lehetetlen.
Somati:
Kösz,hogy ilyen részletesen leírtad.
Szerintem ez nagyon fontos, mert ha csak annyit mondtál volna,hogy semmi közünk hozzá, "mert úgy is mindenkinek más jön be" azzal hülyék maradtunk volna én is meg a többiek is.
Ez a ciklizálás nekem nagyon siker gyanús. Elgondolkodtam és látszik,hogy jól össze lehet vele zavarni a testet, :D Nem tudja eldönteni,hogy akkor most mi is van? OK minden vagy éhezés van kilátásban?? Nem tudja eldönteni. :D
Ennek még jobban utánna is fogok járni, megkérdezek erről másokat is.
Minden esetre én azt gondolom,hogy ez ami nálad kitűnően, átlagon felül bevált az működni fog nálam is és másnál is.
Mi lenne ha mondjuk csak annyit mondtál volna,hogy diétáztam oszt kész, ne egyél sokat, oszt kész...
Ennek hatására mondjuk valaki levenné a kalóriákat és szt venné észre ,hogy bestagnál egy idő után. Mert annyira leesik a metabolizmusa.
Nem ciklizál, csak várja a fogyást, még jobban levesz a kalórákból és szép lassan eltünik az a kevés izom is :((((
TIPIKUS ESET
A végén még zsírosabban néz ki mint volt, csak valamennyivel kevesebbet mutat a mérleg :DD
Aztán jön a jo-jo hatás, zsír vissza, izom semmi. :((( Bele sem merek gondolni :((
De te okosan oldottad meg. MÁSNÁL IS MŰKÖDNI FOG, úgy érzem.
Ezért fontos,hogy teljes részletekbe menően megosszuk egymással a tapasztalatokat.
Én egyedül hülye vagyok, nem vagyok okos, ti is egyenként.
De együtt okoskodva sokkal töbre mehetünk és előbb rájöhetünk a helyes módszerekre mintha külön-külön próbálkoznánk, azzal a felfogással,hogy mindenkinek más jön be. Igaz-Igaz, de a genetikánk 99% ban hasonló, kicsit lehetne általánosítani is a módszerek közt.
UFF -
170Kg #7004 Nem, én ennél jóval többet, csak most az utóbbi egy év ereményét írtam le ide. Tulajdonképpen ez volt az igazi "nemcicózunk" diéta. Amit azelőtt csináltam az nem volt túl komoly.
Más vagy mint én. Ha én edzések után bedobok 10g glutamint és 3 szelet pufirizst, nem laposodok el, ellenben 100 alatt kell tartani a ch-t ha fogyni is akarok. -
somati #7003 Én is kb. 50-et adtam le, de nem egyben. -
170Kg #7002 Retard alert!
Szerinted szar 50 kilót leadni egy év alatt? Az 52 hét. Mennyit kéne fogynom szerinted egy év alatt? Te figyelj már! Összecsúszhattam volna 80 kilóra is akár, és elmondhattam volna hogy 52 hét alatt lenyomtam 70-et... érek azzal valamit?
Tudod milyen k*rva sok 50 kiló? Halovány lila fingod nincs neked erről barátom! Te a nagy okos fejeddel azt hiszed hogy ez olyan könnyen megy, ahogy a reklámokban és a tápkieg leírásokban olvasható? 50 kiló testsúlyváltozást nem lehet megszokni se rövidebb idő alatt!!! Tudod milyen nagy változás ez? Ne a képzeletedre bízd, hanem TAPASZTALD MEG! -
somati #7001 Bocs, csak most láttam, hogy kérdeztél tőlem. :D Én már leírtam ide a topikba nagyvonalakban, hogy szerintem mit kéne csinálni diéta alatt, de akkor ismét leírom. Szóval ami nekem bejön pucolásnál, bár még finomíthatnék rajta.
A diéta nálam nagyon egyszerű, 2 óránként eszek (tömegelés alatt 3 óránként), a FEHÉRJÉT folyamatosan 300 gramm körül tartom, ennek legalább a fele (de inkább több) szilárd kajából származik (hús, tojás, túró), a maradék tápkieg.
A ZSÍRT folyamatosan 50-60 gramm körül tartom, és ez azért fontos, hogy ne nagyon csökkenjen le a kalóriák száma. A zsírbevitelt a nap folyamán úgy osztom el, hogy azokban az étkezésekben legyen több, amikor nincs komplex szénhidrát.
A SZÉNHIDRÁTOT ciklizálom, van 8 nap, és akkor
1. nap 300 gramm
2. nap 150 gramm
3. nap 100 gramm
4. nap 50 gramm
5. nap 300 gramm
6. nap 150 gramm
7. nap 100 gramm
8. nap 50 gramm
Ezzel azt érem el, hogy a kalóriák számát 1800 és 2800 között ingadoztatom.
Nekem nem jön be a csalónap, ha bezabálok, azonnal bevizesedek és úgy vettem észre, hogy az anyagcsere begyorsulása helyett belassul, utána jön a zsír is, felpuffadok, minden bajom van tőle.
Húsnak csak csirke vagy pulykamellet eszek, nyilván a pulykamell zsírosabb, a csirkemell meg szárazabb de több benne a fehérje, ennek megfelelően számolok zsírt/fehérjét. A tojást rántottaként készítem el 1, max 2 sárgájával, nagyon kevés olajban. Túrónak ALPA túrót szoktam enni, amit a Plusban lehet kapni. Ebből eszek fél/egész dobozzal lefekvés előtt, emellé keverek tejsavófehérjét. Ha úgy látom, hogy nagyon laposodok, akkor beiktatok plusz 1 étkezést, vagy emelek kicsit a zsíron, hogy több legyen a kalória, ha azt látom, hogy nem csökken a súlyom, akkor a ch-ciklizálást kicsit megvariálom. Szénhidrát gyanánt főtt rizst, és zabpelyhet eszek (plusz rengeteg zöldséget), alacsony ch-s (50-75 gramm) napokon viszont edzés után szőlőcukrot is rakok a fehérjeturmixba, magasabb ch-s napokon csak fehérje+glutamin van benne. Ezt azért csinálom így, mert magas ch-s napokon úgy is van elég ch a test számára a visszatöltéshez, viszont alacsony ch-s napokon csak így lehetek benne biztos, hogy az izom edzés után visszatöltődik rendesen. Ugyanis ezen kívül legfeljebb 2 ch-t is tartalmazó étkezésem van, utána már csak fehérjét+zsírt tartalmaznak az étkezések (+zöldség). Legalábbis ez így nekem bejött.
Az edzésben én az első 2 hónapban 4 testrészre felosztott edzéstervet követek, ez állandóan változik nálam, most pl. hát/mell+váll/kar/láb. 2 hónap után átállok 5 napra, mert a lábedzés túl nehéz számomra hosszú energiadeficit után, és szétszedem combfeszítő/combhajlító+alsó hátra.
Az utolsó diétámban 12 hét alatt ~15 kg-t fogytam, és nagyon minimálisat gyengültem, ami tömegelés alatt 1 hónap alatt vissza is jött. guggolás 150->130 kg, fekvenyomás 110->100 kg, felhúzásban nem gyengültem. Ismétlésszámokban a combfeszítőt kivéve nekem a 10-12-zés vált be, combra (guggolás és lábtolás) 6-10-eket csinálok.
A súlyzós edzésen kívül csak és kizárólag pihenőnapokon végzek aerob edzést, max 55 percet egyszerre, reggel ébredés után nem sokkal, előtte megiszok 1 adag fehérjét vagy annak megfelelő mennyiségű BCAA+glutamint. Én úgy vettem észre, hogy ha jó a diéta kajálás része, akkor aerob nélkül (vagyis kevés aerobbal) is megy lefelé a zsír, ha viszont rossz a kajálás (pl. sok a ch) akkor napi 2-3x60 perc aerobbal sem megy a fogyás (gyorsabban), legfeljebb izomból. Aerobnak én gyors sétát, elliptikus trénert vagy lépcsőzést szoktam csinálni.
Szerintem heti egyszer a lábazástól minél távolabb bevethető egy HIIT edzés (max 25 perc), de ezt csak és kizárólag kajálás után csinálom, főleg a magas ch-s napokon, ilyenkor a ch megemelése mellett a HIIT rátesz egy lapáttal az anyagcsere sebességére, legalábbis úgy vettem észre, hogy utána nagyon beindul a zsírvesztés.
Mit maradt még? Minden nap legalábbi 8 órát alszok, de inkább 9-et. És ebben nincs kivétel, 8-nál kevesebbet soha nem alszok, legalábbis amíg diétázok addig biztos. -
#7000 jahh it a link:
Kerekasztal az edzésbeosztásról: osztott, vagy teljes testes? -
#6999 A nagy profik más szisztéma szerint edzenek mint ahogy nekünk kell.
Nekik nagyon fontos az izoláció, öszpontosítaniuk kell külön minden izomra. Az igazán nagyok már inkább formálni akarnak mintsem tömeget növelni.
Amíg 120 kiló alatt vagyunk, szerintem addig nekünk inkább a tömeg növelésre kellene öszpontosítani, nekem ez a célom, nemtom más mit akar elérni, mindenesetre vannak akik ilyen bruce lee fizikumot szeretnének, az más.
Szerintem kérdezzük meg mit mondanak a nagyok.
Mi a jobb?? a teljes test edzése (HST), vagy szétbontva külön külön edzük az izmokat (weider) ??
Mikor mi?? Tömeg növeléskor jobb a teljes test, izolációs gyakorlatoknál, mikor külön akarod őket formálni, jobb a szétbontás.
Ilyen neveket kérdeztek meg mint :
Alwyn Cosgrove, Chad Waterbury, Christian Thibaudeau.
Elismert neves edzők nyugaton. Ők a naturál filozófiát követik.
Koxos alanyoknak jóhogy más programmal kell edzeniük, az más kategória. -
#6997 Az elején én is úgy gondoltam,hogy a dextróz nem lesz jó, mert egyből felszívódik és zsírrá alakúl nagy részt, "ami nem tudja betölteni a glikogén raktárakat izomban".
Magyar irományokban úyg írják le,hogy AZONNAL felszívódik. Innentől fogva el lehetne hagyni. Csak hát ez megint valami megtévesztés, mert ugyan ahogy megiszod, azonnal el kezd felszívódni, de az nem ugyan az.
Körülbelül ahogy beviszel egy adag dextrózt, az egy óra múlva fogja elérni a maximális koncentrációját a vérben.
És ha elég kis léptékkel tartod a bevitelt, mondjuk 10-20 percenként kicsiket kortyolsz, akkor úgy néz ki,hogy folyamatosan egy ideális szinten tudod tartani mind a glükózt , mind az inzulin szintedet.
Nem csak egy tanulmányra alapozom ezt, nagyon sok orvosi publikációt olvastam, kérdeztem meg olyan orvosokat akiknek a cukorbetegség volt a szakterülete, tehát erről mindent kell hogy tudjon.
Klinikai teszteket tanulmányoztam. Úgy érzem,hogy működnie kell, elméletileg. Lehet,hogy gyakorlatban nem lesz jó.
De ha be tudok úgy vinni 6 ezer kalóriát,hogy minimális lesz a zsír lerakódás akkor ez egy szent grál lesz a kezünkben, és ez a fegyver csak a mi kezünkben lesz, másról nem tudok aki használná ezt.. mindenki fél a dextróztól :DDDD jogosan is, de még nem tudnak valamit....
Egy publikáció a sok közül:
http://www.medbio.info/
Én úgy tudom,hogy nem a rízs tölti a legjobban a glikogén raktárakat hanem maga a glükóz, ez a vércukor. Minden féle cukor amit beviszel, át kell hogy alakuljon ezzé, mert csak úgy kerülhet be a véráramba.
A glükóz másik neve pedig a dextróz -
mokate #6996 Szerintem gyors felszívódású szénhidráttal nem lehet kiváltani a lassú felszívódású szénhidrátokat! És ott van még a nagy kérdés: ugyan szénhidrát a szőlőcukor és a rizs is, de a rizs tölti be legjobban a glikogénraktárakat!
Másrészt, hiába iszod lassan, felszívódásban csak minimálisan szól bele! Akkor is gyorsan fog felszívódni és ha nem alakítod át energiává, le fog rakódni! Sok kicsi sokra megy... Először kis zsír, aztán sok zsír! Szerintem!
A HST-nél pedig te is olvashattad, hogy nem lehet igazán változtatni rajta, annyira egymásra épülnek a gyakorlatok... Nehézkes... Nem kivitelezhetetlen (lehetetlen nincs, csak tehetetlen), csak nehézkes. Érdemes volna szerintem az egyszerűsített verzióval próbálkozni! Ha az működik, akkor szinte minden! De még abban az esetben is a kaja lesz a meghatározó szempont!
Sokan pedig azért nem változtatnak, mert működik náluk a megszokott, bevált forma... A HST-vel szemben akkor felhoznám az agy-izom kapcsolatot, az ösztönös edzést, hogy ráérezz minden gyakorlatot és próbálj a cél izomcsoportra koncentrálni! Nem hiszem, hogy kevésbé működne, mint a HST! Csak más...
És végül: szerintem minden épelméjű ember tart stratégiai dekondícionálást az edzésében... A Hst-től függetlenül is akár...
De hangsúlyozom: CSAK SZERINTEM! -
#6995 Egyébként nem azt mondtam, hogy totál sötét vagy mert ez nem igaz.
Nagyon sok dolgot írtál amivel egyetértek, csak a kijavítást egyből támadásnak veszed.
Sok testépítő nem osztja meg a tudását mert önző gyökér?!
Mindenkinek más jön be.. ezekután miért nem osztja meg? Nem önzőségből hanem hogy esetlegesen ne mindenki azt kövesse mert utána ő lesz a GYÖKÉR aki rossz tanácsot ad.. -
#6994 Ahelyett, hogy fikázol pl engem meg és kilométeres hszeket írsz olvass vissza inkább 2000 hszt leírtam már 70szer, hogy én mit ajánlok nekem mi jött be. -
Nyarlathotep #6993 Itt azt hiszem az a baj, hogy te maximálisan elméleti dolgokról beszélsz(ami tök jó), de azért szerintem, ha te egy éves diétával 50 kilóról szabadultál meg, akkor bármilyen közöd is lenne a testépítéshez! Nem igaz? Mellesleg, jó lenne legalább normális stilusban vitatkozni/veszekedni. -
somati #6992 Milyen neves testépítőkre gondolsz? Csak mert én láttam pár profiról videót, és egyik sem ketogén diétával és/vagy HST-vel készül a versenyekre. -
#6991 Ezzel indítottam, hogy megkerestem a legnagyobbakat és kikérdeztem őket.
De gyorsan rájöttem,hogy nagy ellentmondások vannak itt.
Itt magyarországon az emberek 90% Weidernek valamilyen átalakított programját használja, mások meg csak tologatják a súlyokat.
Nagyon nagyon sok ember arról számol be,hogy egy idő után egyszerűen leáll a fejlődésben, nem tud vele mit kezdeni.
De a HST-ről meg izom dekoncentrációról nem hallott még.
Ilyenkor lehet variálni, változtatni a módszereken,de egyik sem lesz hatásos hosszú távon.
De ha megnézek pár amerikai vagy más komolyabb külföldi forumot, ott teljesen másról beszélnek mint weider.
Ezek az emberek egy klasszissal jobbak mint az itthoni hobby testépítők.
Csak mert okosan edzenek és esznek, nekik sem más a genetikájuk.
Mégis egy két hónap alatt hihetetlen mértékben tudják növelni a tömegüket , túl sok zsír lerakódása mellett.
Szerintem arról van itt szó,hogy más elvek szerint edzenek.
Egy példa:
Egyik BBTV adásban mikor Vörös Zoliról készítettek, kaját csinált magának, egy pillanatra mutattak mellette egy könyvet:
Anabolic Diet.
Valami angol könyv volt. Itt magyarban nem lehet megtalálni.
Ez a könyv az anabolikus diétáról szól. Azaz a ciklikus ketogén diétáról, ez egy új módszer amivel extrém módon lehet zsírt égetni, úgy hogy nem veszítesz vagy csak alig izmot. Ketonokat használ a szervezet nem glükózt. Külföldön minden neves testépítő ezt használja, itthon meg sokan nem is hallottak róla. Még az élvonalban sem használja itthon senki.
Nekem csak az a célom,hogy tovább lépjünk egy magasabb szintre, jobban napra készebbek legyünk agyilag ebben a sportban.
Igenis vannak olyan vívmányok ezeken a területeken amik hatásosabbak mint a másik,..mindenki számára.
Én csak 6 éve kezdtem foglalkozni a testépítéssel. Voltak kihagyások, most is. Amit tudtam elolvastam, akit tudtam kikérdeztem, de még hatalmas a káosz.
Mindent nem próbálhatok ki.
Nem vagyok nagy, még csak 95 kiló, kicsit fedett, de mostanában nagyon elhagytam magam,Szeretnék majd felmenni 110 re. Majd csinálok viszonyító képsorozatot is, itt vannak a vizsgák, plusz vállalkozás is a nyakamon.De mindjárt vége, és szeretnék komolyan edzeni, visszatérni :DDD
De előtte szeretnék tisztábban látni, kinek mik a tapasztalatai.
Most akarom majd kipróbálni a HST programot, még ki akarom próbálni egy saját magam által kigondolt étkezési programot is.
A lényege,hogy nem napi 5-6 szor eszek, hanem egyfolytában iszom lassan a tápanyagokat , turmixból. :D
Olyan tanulmányokat vettem alapul amik mutatják,hogy milyen szénhidrátra milyen gyorsan ugrik meg a vér glükóz szintje , majd erre milyen vércukor választ ad a szervezet.
Úgy néz ki,hogy ha lassan iszogatod a dextrózt akkor szép egyenletes lesz a felszívódása.. és ezért egyenletesen árasztja el az izmokat a tápanyag, mivel soha sem lesz túl magas a vércukor, arra számítok,hogy nagyon kevés fog átalakulni zsírrá.
Ha valakit érdekel, úgy egy fél-egy év múlva közzé teszem.
Most még nincs miről beszélni, mivel lehet nem jól működne, segget meg nem akarok a számból csinálni.
Mindenestre én leszek a saját kísérleti patkányom.
Napi 6 ezer kalórával kezdek aztán szépen lassan belövöm, optimálisra. -
170Kg #6990 Jazzy igyál sok vizet, vagy olvass éccaka :D :D :D
Frayer, csináltad is amit írkálsz ide, vagy csak olvastad egy könyvben? Tudod ha valaki mond valamit, megnézem hogy ki az. Ha egy rozzant 60 kilós nyomi, nem hallgatok rá. Ha egy igazi testépítő, akkor viszont sanszos hogy neki lesz igaza.
Most mondhatnám hogy rakj be képet, de mivel én sose raknék be ide sajátot, felesleges elkezdeni ezen a civakodást. Bő egy éve diétázok komolyabb szinten, pár hónap pihenővel. Ezalatt lecsúszott rólam kb 50 kiló, és nem mondanád rólam hogy összecsúsztam, abban biztos vagyok. Tapasztaltam mi működik, tapasztaltam mi nem. Tanultam belőle, leírtam hogy te is tanulj, mert ezek fontos dolgok, és neked sincs olyan csoda genetikád hogy szar módszerrel jó eredményt érj el.
Azzal most semmire nem mész, ha megtudod valakiről hogy mennyi erősödött, vagy mittomén. Persze sokan szeretik leírni, hogy ők már elértek valamit, de sajnos ez téged nem visz előrébb egy lépéssel sem.
Én mit változtatnék rajta? Kikapcsolnám a gépet, lemennék egy edzőterembe, és kikérdezném az ott található legokosabbnak tűnő személyt, hogy mit csináljak, hogy diétázzak. Félreértés ne essék, ne az okoskodó edzőt kérdezd, hanem az a nagydarab fószert, aki beüvölti az egész termet guggolás közben :)
Szerintem ne próbálj meg ezen gondolkodni, mert csak mégtöbb ellentmondást találsz, és ha nem adod fel időben, megzakkansz, ráadásul ugyanolyan ronda maradsz mint amilyen most vagy :D (már bocs)