33479
12316971501353788406.png
  • Frayer
    Te döntöd el,hogy kire hallgatsz.
    Rendben, ha szerinted hülyeséget írok, kérlek mond meg,hogy mivel nem értesz egyet, javítsd ki, támaszd alá valamilyen működő elvel.
    Oké, akkor most azt tudjuk,hogy hülyeséget "beszélek", De mire érted??

Én párral lejjebb pont hogy olyan diátát ajánlottam amivel sokan le tudnak úgy szálkásítani,hogy a legnagyobb részét megtartsák a nehezen megszerzett izomnak.
    Kb, alkattól, genetikától függően 10 kiló zsír mellett veszítesz 1 kg izmot.

Ez szerinetm nem hülyeség, pont hogy arra koncentrál a program,hogy intenzív zsír égetés mellett , megőrizzük a lehető legtöbb izomálományt.
    Ezt már nem tudom jobban kihangsúlyozni, csak leírni még százszor.
    De ha nem olvasod el, mind hiába.
    170Kg, meg úgy álította be mintha én azt akarnám,hogy csak súlyt veszítsünk az tök mindegy lenne,hogy mellette mennyi izmot.

Nem én vagyok az aki felkészületlenségből, tudatlanságból elveszítettem 4 kiló izmot 2 hét alatt.
    De akkor miért én beszélem nagy% ban a hülyeséget.
    Most ma itt vagyok, beszéljük meg.
    Miért nem jó amit ajánlottam???
    TE mit változtatnál rajta? vagy Mit ajánlanál helyette?

Tudod haver, sok testépítő az évek alatt megszerzett tapasztalatát, egyszerűen nem adja ki, vagy mert önző gyökér, vagy mert egyszerűen nem olyan közlékeny.
    Szerintem a tudást át kell adni, itt megnyílok előtted is, érdekel minden, szívesen meghallgatok mindenkit, sőt segítek ha tudok, megosztom a tudásom, erre most én vagyok a hülye, meg "baromságokat beszélek"
    Jólvan semmi probléma :D
    Vettem én a lapot, te okosabb vagy, te jobban tudod.
    Én korrekt leszek és többet nem beszélek.Nem segítek.
    Ha valaki segíteni akar, kell a másik befogadó fél is.
    Úgy látom ez a topik nem a testépítésről szól.
    Kezdem megérteni szegény Bunnyt is, mikor arról beszél,hogy megfelelő alap tudás és megfelelő nyitotság nélkül, nem érdemes osztani senkinek az észt, az ilyen beszűkült droidok majd megoldják maguk, ők úgy is sokkal okosabbak.

Majd rájössz hosszú évek alatt magad is.

Jó lenne ha a topik a testépítésről szólna mostantól.
  • jazzy
    Kár, hogy te beszélsz nagy %ban hülyeséget és a kis tücsök mond jót :)
    Bár igaz némelyik hszedet nem olvastam el teljesen mert kiszáradok mire a végére érek ebben a nagy melegben.
  • Frayer
    Jó hogy itt vagy.
    Örülök,hogy sikerült ilyen szintre emelned a diétát.
    Neked mi vált be? Mi az ami nem használt?
    Igen tudom,hogy mindenkinél más.
    De kiváncsiak vagyunk ,hogy NÁLAD mi használt, vagy mi nem használt.
    Minden egyes részletre, étkezés , edzés, egyéb.
    Írj le mindnet részletesen.
    Sajnos ilyen tapasztalatokhoz nem igen lehet hozzájutni.
    Könyvek nem nagyon írnak számszerűen erről.
    Annál inkább fontosabb,hogy TE írd le. Te egy olyan elfogulatlan ember vagy tapasztalattal akinek nincsenek marketing érdekei, legalább is nagoyn valószínű. :DDDDD
    Úgyhogy örömmel olvasnánk mindegyik diétádról, tapasztalataidról.
  • somati
    Szerintem felesleges a szájtépés, mert mindenkinek más válik be.
    Én egy alapból elég hízékony alkatú ember vagyok, és kövéren kezdtem el edzeni 4 éve (nem bunny-kövéren ahogy a bbtv-ben volt, hanem tényleg dagadt hájas disznóként, 186 cm/130 kg nulla izomzattal), és csak a negyedik diétámban sikerült olyan alacsony testzsírszázalékot elérnem, hogy eres volt a hasfalam és a combom is, a hátsóm nem volt keresztszálkás, de víztelenítéssel együtt sikerült volna egy majdhogynem versenyformát kihoznom magamból. És ezt úgy, hogy 3 darab diétázás tapasztalatait gyűjtöttem össze és próbáltam felhasználni a negyedikben.
    Miért is mondom ezt? Mert a neten egy csomó dolgot lehet olvasni, és a fele nekem nem jött be, a másik fele meg igen. Az emberek már csak ilyenek, különbözőek.
  • Frayer
    Látom,hogy nagyon nincs konszenzus a diétával kapcsolatban.
    Ha nem bánjátok vegyük fel napirendre a szálkásítást.
    És dolgozzunk ki közösen egy olyan diétát amivel egyet értünk mindnyájan, legalább is az elvekkel.
    Jó lenne megvitatni,hogy mit és hogyan kellene csinálni.
    Ha valakinek vannak 5letei, indoklással együtt írja be, és ha vannak tapasztalatai akkor azokat is leírhatja.

Kezdem én.

Szálkásítás előtt izom dekondícionálás.
    Azért mert, diéta közben gyengébb leszel, vissza kell venned a súlyból, és ezért nem kapja meg a megfelelő növekedési ingert az izom, persze most itt nem az izom növekedésen van a hangsúly hanem a megtartáson. Dekondicionálás utánn , kisebb súlyokra is jól fog reagálni az izom, ezt a súlyt a diéta alatt ciklizáltan emeljük, az ismétlést meg visszavesszük.

SZERINTEM kezdetnek, álítsuk be a kalóriát "testsúly X 18-20" ra, ha nagyon zsíros vagy akkor lehet kevesebb is.
    A makrotápanyagok kalória aránya legyen szerintem
    45% szénhidrát
    45% fehérje MINIMUM
    10% zsír Ha lehet, növényi zsír,

Azt tudni kell,hogy
    100 g CH = 400 Kkcal
    100 g Fehérje is 400 Kkcal
    100 g Zsír = 900 Kkcal

Tehát a zsír sokkal több energiát hordoz.

Mivel most akkor naturál testépítésről beszélünk.
    Legyen heti 3 teljse test edzés, másnaponta. 60 perces volumennel, alacsony sorozattal, 1 max 2, hogy mindenre legyen időd.
    És heti 3 intenzív kardió, 40-60 percig, ki hogy bírja.

A diéta alatt be fog lassulni a metabolizmusod, lehet meg akar majd álni a zsírból a fogyás. "ilyenkor izom leépítés kockázat van"
    Ennek az elkerülése végett hétvégén, kicsit bolondítsd meg a szerveeted, és használj egy kicsivel több zsírt, meg Ch-t.
    Csak azért,hogy újból gyorsabb legyen az anyagcseréd.
    Egyébként naponta egyél sokszor, 6-7 szer, kis adagokat. Ezzel is kontrol alatt tarthatod a metabolizmust.

Ha naturálban vagy, nagyon figyelj oda,hogy heti 1 kilónál ne fogyj többet, akkor már túl sok izmot is veszítesz ha mégis.
    A legjobb esetben is az arány 3 kiló zsír és 1 kiló izom lesz.

Ha valaki ki akarja egészíteni, változtatni akar, vagy homlkegyenest más elképzelése van... azt írja le.

Most csak a szénhidrátos diétáról beszéljünk.
    A KETOGÉN diétát majd csak ezután. " Ez nagyon ütős álítólag, még nem próbáltam...Valaki? :D "

170Kg - Ha szeretnél hozzászólni, tedd, de ne csinálj segget a szádból és ne akarj minden áron veszekedni.
    Ha valamivel nem értesz egyet, írd le, de indokold is meg, vagy tegyél hozzá egy linket ami alátámaszt és autentikus forrásból származik.
    Nem ilyen norbi duci tréning, vagy ilyen béres alexa féle áltudományos maszlagokra gondolok most.

• mokate
    A "kis tücsök" nem mondott hülyeséget! Ez van...
  • Frayer
    ÉN már nem vitatkozom veled.
    Veled teljesen értelmetlen , te veszekedni akarsz.
    Mondod a magadét, kurvára nem érdekel,hogy mit mondanak mások.
    Ezt az adok-kapok dolgot meg most itt bebuktad.

Skacok. Nem muszáj meghallani a kis tücskök csipogását.
  • 170Kg
    Ha fogysz 5 kilót, ellaposodsz, ellenben ugyanolyan dagadt vagy, akkor valószínű hogy elb*szol valamit. (ha persze a diéta elején megy le ez az 5 kiló, nem kell fosni mert az csak víz)

De nem lehet mérni ezt pontosan. Van olyan impedancia mérő kütyü, ami elég megbízható, csak sokszor kell vele mérni, mert sokminden befolyásolja az eredményt. Ugyanabban a napszakban, ugyanolyan körülmények között kell mérni, mert egyébként a pontosság erősen megkérdőjelezhető.
  • mokate
    Testzsírszázalék mérése...?! Három és/vagy ötpontos mérési módszer... Digitális testzsírszázalék mérő... Ha van ismerősük, akkor sportorvosnál vízkiszorításos módszerrel... Ilyenek...
  • 170Kg
    Idefigyelj jóember. Ha itt koxról kezdessz el beszélni, sanszos hogy kapsz egy banocskát. Megérdemelnéd.

Nem érdemes cucc nélkül szálkásítani? Túl sokáig tart? Úúúúristen! (mondja ezt egy ateista)

Elmondom neked, ha kardiózol, akkor sem tudsz töb zsír elhasználni heti egy kilónál, ellenben csökken az izomtömeged. Örülhetsz, mert kevesebbet mutat a mérleg, de a tükör nem lesz olyan barátságos mint a mutató...

Diétában izmot mindíg veszít az ember, DE NEM MINDEGY HOGY MENNYIT! Ééééérted?!?!
  • Brolly
    Azt hogy tudjátok megmérni hogy pl ha fogytok 5kgot akkor abból mennyi izom és mennyi zsír?
  • Frayer
    Mindenesetre abból a hülyeségből jöjjünk már ki,hogy ott azt mondták, itt most meg az ellenkezőjét álítják.
    Ha nagyon félsz hogy összecsusszansz , szúrj be egy kis trenbolon-acetátot, vagy egy kis masteront. Máris jobb az érzés. :D

Amúgy szerintem egy kis rásegítés nélkül nem érdemes szálkásítani.

Ha nagyon intenzív akkor az a baj,hogy sok zsír mellett több izmot is vesztesz, ha meg nagyon silány, lépegetősen akarsz fogyni akkor sokáig fog tartani a diéta és akkor meg azért vesztesz sok izmot.

Szóval a hülyeségekből jöjjünk már ki.
    Mondjuk ha nagyon drasztikus a kalória megvonás, akár mit csinálsz össze fog esni az izomálományod.
  • 170Kg
    Jaja, fogytam 4 kilót két hét alatt de nem változtam semmit. Túl alacsony volt a ch, túl hosszú ideig. Nem kardióztam, csak aerob ment, meg némi súlyzós edzés. A súlyzós edzés viszont elég ahhoz hogy felélje a raktárakat, sőt továbbmegyek, edzés nélkül is ellaposodik az ember, jár a lábával, hadonászik a kezeivel, használja az izmokat. Tehát ha nem töltöd vissza a ch-t, beindul az izomzat leépülése.

Ez kicsit más téma mintha azért csúsznál össze mert elhagyod a súlyzós edzést. Eleve nincs akkora izomtömeged (vagy tán versenyző vagy?) hogy felesleges legyen az a kevéske izom amit fepakoltál. Ez a leépülés hosszútávú kérdés, viszont ha diétázol és nyomod a kardiót mint a szemét, kéttőt pislogsz és máris összecsúsztál.

Szálkáésító tréning nincs. Szálkásító diéta az van.

Norbi nem azért nem néz ki jól mert nem elég elszánt. Azért nem néz ki jól mert buta mint a tök.
  • 170Kg
    :D

Hát most nagyon okosat mondtál már megint.

A séta az neked kardióedzésnek minősül?

Hát gratulálok, épp most akadt ki a retardometer, ha itt lennél kapnál tőlem cukorkát.

De leírom az okosságot, hogy legyen haszna is a hozzászólásnak. A kardió edzés magas intenzitást jelent, az aerob edzés alacsony intenzitást. A kardió edzés állóképességi edzés, megfelelően magas ch bevitel mellett. Elvileg arra jó hogy növeld általa a telesítményed. Ha viszont ilyen intenzív edzés mellett diétázol, összecsúszol a sorvadtnorbi :D
  • Nyarlathotep
    Hmm, te itt kardiót írsz, mi meg aerobról beszélünk...
  • Nyarlathotep
    Igen, a BBTV 17.5 adásában az első pár percben mondja, hogy naponta egy órát gyalogol mint a sűn! :)) Erre most mit mondasz?
  • Frayer
    De jól emléxel :D
    Annak láttad az elejét?
    Felkelés, kurva kidobása a lakásból. :DDDD
    Sok féle testépítő szakirodalmat ovlastam és láttam filmeket is.
    És azon az állásponton vagyok,hogy az intenzívebb kardió jobb a zsír égetésnél.
    Szerintem a lassú lépegetős aeróbot megszokja könnyen a szervezet és egy idő után nem reagál rá.
  • Frayer
    Két hét alatt 4 kiló izmot veszítettél el és még ki akarod oktatni az embereket,hogy kell "helyesen edzeni".
    Illetve 5letet még nem írtál erről, de engem tudtál szapulni.

Kérlek írj ide egy igazán hatásos szálkásító tréninget, ha tudsz.

Amit én írtam fel, az pontosan arra öszpontosít,hogy kevés izom elvesztése mellett minél több zsírt égessünk el.

Az intenzív kardió "HIIT" és a progresszív súlyzós terhelés pont,hogy egy olyan jelzést ad a szervezetnek MGF "Mechanik Growth Factor" -en keresztűl ami arra ösztönzi a szervezetet,hogy megőrizze az izomzatot.
    HA NEM CSINÁLNÁL SEMMI MEGTERHELŐT , na az okozna izomvesztést, mert úgy érezné a szervezet,hogy nincs szükség töblet mennyiség izomra, minek,ha csak sétálgatsz a futógépen??? Egyből elkezdi bontani a FELESLEGES IZOM ÁLLOMÁNYT.
    Mért írsz ilyen butaságokat?
    Sok embert megtéveszted és összezavarod. Aztán ha rá is veszik magukat a sportra, csak csalódni fognak, nem lesz sikerélményük, aztán abba hagyják.
    Ugyan így teljesen feleslegesek a norbiducitréningek is. Csak megtévesztik az embereket.
    Norbiról meg annyit,hogy egyáltalán nem néz ki olyan jól...
    Ha tényleg elszánt lenne és értene is hozzá akkor ennél egy klasszissal szálkásabb lehetne, még naturálban is.

Mokate:
    Kösz szépen,hogy ezt miond leírtad.
    Sajnos nem vagyunk egyformák, sok embernek nem úgy fejlődik a mellizma mint ahogy szeretné.
    Úgy hallottam ha valaki cigizik annál lehetnek itt elmaradások.
    Általában ha egy testrész le van maradva, akkor az edzésnél azt kezdik edzeni először, jól bemelegítve.
    Sokkoljad, próbáld izolálni a többitől, koncentrálj,hogy ne vállból meg tricepszből nyomjad a rudat,hanem CSAK mellből.
    Próbáld dinamikusan csinálni, nyomd ki, de ne teljesen " könyök izület zár miatt " tartsd meg, majd szépen lassan, engedd meg, közben tarsd.
    Mivel negatívban többet bír el az izom, ha van társad kérd meg ,hogy kicsit nyomjon rá,hogy nehezebb legyen, de csak mikor engeded vissza.
    Nagyon komolyan tudod vele sokkolni az izmokat.Nagyon fárasztó.
    Ezt a negatív dolgot ne használd rendszeresen, könnyen túledzheted magad.
    Ez csak az én véleményem.
  • Nyarlathotep
    Ha jól emlexem, egy régebbi BBTV adásra, ott Bunny is mondta, hogy minden reggel sétál 45 percet... (ha nem jól emlexem, akkor bocsánat)
  • Nyarlathotep
    "Én nem vagyok egy vékony alkat, mégsem kardióznék, főleg nem 60 percet. Ezzel azt éred el hogy (ha alacsony szénhidráttartalmú diétán vagy), leüríted szépen a glikogént, és a tested elkezdi leépíteni az izmaidat."

Ez butaság! Minden nap kell kardió, diétában pedig főleg! Kérném, ne beszéljünk olyanról, amihez nem értünk, vagy nem vagyunk vele maximálisan tisztában!
  • 170Kg
    Én nem vagyok egy vékony alkat, mégsem kardióznék, főleg nem 60 percet. Ezzel azt éred el hogy (ha alacsony szénhidráttartalmú diétán vagy), leüríted szépen a glikogént, és a tested elkezdi leépíteni az izmaidat.

"Ha nincs elegendő CH beviteled , akkor a szervezet beindítja a lipolízist és a zsírsejtekből glikogén lesz a májban, amit már be tud tölteni a szervezet az izomba." - enegendő menyiségben és elegendő gyorsasággal? Mert ha igen akkor jupíííí! (de nem)

Nagy kalóriafelhasználás az jó lenne, ha mondjuk hozzátennéd hogy zsírból. Márpedig zsírból nem lehet annyi energiát nyerni mint amennyit elhasználsz a napi 60 perces kardió edzéseden (plusz amit a tested használ fel egyébként a nap folyamán). Sajnos a zsírhoz makacsul ragaszkodik a szervezet, ha diétán vagy meg főleg. Az választ el ugyanis az éhhaláltól. A zsír létfontosságú (lehet neked nem de a testednek annál inkább)

Én egyszer két hét alatt veszítettem közel 4 kiló izmot, és NULLA zsírt, csak azzal hogy nem töltöttem vissza a ch-t. Mi lett volna ha közben megy az intenzív kardió? Elmondom. Katasztrófa.

Amúgy ha nem szempont mennyi izmot veszítessz, tényleg a te módszered a jó. Csak azt is számold bele hogy kisebb izomzattal kisebb a kalóriaigényed, lassabban használod el a zsírban lévő energiát... és szarul is nézel ki :D

Nem kell kapkodni. Siettek valahova? Nyakatokon a strandszezon, vagy mi?
  • mokate
    Természetesen pihenő után tértem át a HIT-re! Minden ciklust pihenő követ, nálam legalábbis!
    Én tipikus "Hard Gainer" vagyok! Lassú izomrostok tömkelegével, vékony, csontos fizikummal, mindent elégetek, ami lemegy a torkomon, stb... A kaja? Hát... Abban az időszakban még elég gyerekcipőben jártak az elképzeléseim a táplálkozásról... Van tömegnövelő, valamennyi fehérje (mondjuk jó sok csirke), meg rizs, azt' kész! Nagyjából ennyi volt a táplálkozásom! Nem mértem!!!!! Felosztottam napi hat-hét étkezésre, de nem volt konkrét mennyiség. Hát akkor még így... Hypermass 5000-et szedtem a Cytogen-től, meg a multivitaminjukat és kalap-kabát... Szóval sejtheted...! Asszem' olyan négy, vagy öt éve dezhettem akkor már, úgy hogy az edzésről és a kajáról voltak fogalmaim, de nem számoltam semmit és nem tartottam be maximálisan az alapszabályokat!
    Zsírosodni csak az elején zsírosodtam, minimális 2cm vastag permanens fókaháj takarta hab testem, ami idővel csökkent, de nem szűnt meg a ciklus alatt! az izmaim először vastagodni kezdtek és csak utána nőttek látványosan. Főleg a mellem és a bicepszem. Bicepszre mindig jó voltam (igazándiból az egyedüli izomcsoport, ami jó nálam és még csak megerőltetni sem kellet magam soha érte), mellre viszont kurva szar vagyok - még most is! Akkor viszont nagyot nőtt a mellem, pedig fekvenyomáson és tárogatáson kívül nem csináltam semmit (értsd: még pull owert sem!)! De nőtt minden: hát, láb, alkar(!), váll, stb... Hogy milyen szintű volt a változás, itt a példa rá.: Egy két hozzánemértő hülyegyerek megkérdezte, hogy koxolok-e és ha igen, akkor mit nyomok??!!! Bassz...!!! Nem mintha bajnok lettem volna... Ennyit dobott rajtam a HIT! Azért ez az edzésmódszer, mert a kaján nem változtattam a korábbiakhoz képest! (gondolom én) Heti egy edzés, teljes testedzés (sok volt, így visszagondolva)
    HASPAD (súllyal)
    FEKVENYOMÁS
    TÁROGATÁS
    HÚZÓDZKODÁS
    FELHÚZÁS
    BICEPSZ
    GUGGOLÁS
    LÁBNYÚJTÁS
    MEREVLÁBÚ FELHÚZÁS
    TRICEPSZ
    VÁLL
    ALKAR
    VÁDLI
    Az alkar és a vádli kivételével mindenre 1×15
    Vádli és alkar 2×20-25
    Természetesen a hátnál és a vádlinál váltogattam a gyakorlatokat (evezés, ülővádli, stb...) Egyszerű volt, hosszú és fáradságos. Túl hosszú! Most valószínűleg felbontanám három részre és egy nagy izomcsoportra lehet betennék három gyakorlatot is, de kis izomcsoportra maradna az egy!
  • Nyarlathotep
    "Magas intenzitású kardió edzés 60(!) percen keresztül = izomvesztés."

Ez nagyon vicces... :)
  • Frayer
    Tudom,hogy mindenkinél máshogy működnek, más hatékonysággal ugyan azok a dolgok.
    De mégis jó lenne meghatározni,hogy mi mennyit jelent.
    De ehhez meg kéne ismerni sok más ember tapasztalatait.
    Engem nagyon érdekel,hogy ki mit csinál és ezzel milyen eredményeket ért el. Még akkor is ha nem is lehet ezek szerint általánosítani. De egy jó irányvonalat adna, sokunknak.
    Pl: egész nap tunyulás, tévénézés :) nekem nem vált be, csak elzsírosított. Lehet,hogy más izmosodik ettől is. De mivel nekem nem válik be, valószínű másnak sem.
    Én úgy gondolom,hogy a genetikában nincsenek nagyon hatalmas eltérések ember és ember között.
    Amiket mondtál az izomvesztéssel kapcsolatban, igazad van.
    Megszorított kalóriás diéta alatt elkerülhetetlen, de meg kell próbálni mérsékelni.
    Indoklásaim, orvosi, fiziológiás elvekre épül.

Só : Magához vonzza a vizet, diéta alatt a célunk hogy minél szárazabbak , szálkásabbak legyünk. A sok só megköti a vizet, de ez nem ugyan az mint az izmok hidratáltsága, mivel a víz a kötőszövetekben és a zsírszövetekben gyűlik fel.

Glikogén raktárak:
    Minden edzésnél elkerülhetetlenek ezek a negatív dolgok Ezért kell edzés után rögtön pótolni a szénhidrátokat. Ez nem feltétlenül jelent izomvesztést. Minél jobban dolgoztál annál több Ch-t égettél amit vissza kell töltened.
    Ha nincs elegendő CH beviteled , akkor a szervezet beindítja a lipolízist és a zsírsejtekből glikogén lesz a májban, amit már be tud tölteni a szervezet az izomba.

Magas intenzitású kardió:
    Erről írhatnék nagyon sokat, de jobb ha nálam autentikusabb írások válaszolnak:
    KUTATÁSI EREDMÉNYEK

A zsírégetés létrejöttében a legfontosabb faktor a kalória deficit és a nagy intenzitású kardió sokkal nagyobb kalória felhasználást eredményez.
    Az intervallum edzés olyan edzés utáni oxigén felhasználást eredményez, mely elsősorban zsír elégetését vonja maga után.
    A HIIT a gyors izomrostokat dolgozza meg, ami azt jelenti, hogy sokkal hatékonyabb anyagcsere gépezetet alakítasz ki, amely aztán nagyobb mértékben képes a zsírt felhasználni és tolerálni a tejsav felhalmozódást.

Szemben a hiedelmekkel, a magas intenzitású kardió edzés még órákkal a befejezése után is jelentősen több zsírt éget el, mint az alacsony intenzitású aerob tréning. Így az egész napi hatását figyelembe véve sokkal hasznosabb zsírégetés céljára.

""Kellenek az ismeretek, orvosi, gyógyszerészeti, sport, és dietetikai." - vagy csak józan paraszti ész, türelem, és kemény munka :D "

Igen igazad lehet, lehet kisérletezni, ezt szorgalmazom is.
    De ha már egyértelműen el tudod dönteni,hogy mi a legkedvezőbb számodra valamilyen területen. Akkor érdemesebb azokon a területeken kísérletezni amiről még keveset tudunk.
    A magas intenzitású kardió hatékonyabb, több zsírt éget, tapasztalatból is mondom, izomot meg minden féle képpen veszítesz diéta alatt.
    De akkor már mellette több zsír is menjen le mint amennyi izom.
  • 170Kg
    Só elhagyása = izomvesztés.
    Glikogén leürítése = izomvesztés.
    Magas intenzitású kardió edzés 60(!) percen keresztül = izomvesztés.

Frayer, itt senki nincs azon a szinten hogy koxoljon. Ha koxol akkor se :D Ilyeneket ne írogass ide, mert semmi haszna.

A másik témát illetően, igaz hogy ha megáll a fejlődés, változtatni kell. Ezt lehet a kajálással, pl. egy hétig (szinte) koplalsz hogy a tested "kiéhezzen", aztán mindent bele. Vagy változtatsz a gyakorlatokon, intenzitáson, szériaszámon, vagy amin csak tudsz.

Ha ez egy másik edzésmódszerre való áttéréssel éred el, akkor is ugyanaz mintha csak egyszerűen trükköznél kicsit.

Lééényegtelen ki mennyit nőtt a HIT-tel, mit kajált, stb, mert ezek mind ember-specifikus dolgok. Mindenki másmilyen, máshogy reagál. Mástól nem tanulod meg, magadnak kell megtapasztalnod.

"Kellenek az ismeretek, orvosi, gyógyszerészeti, sport, és dietetikai." - vagy csak józan paraszti ész, türelem, és kemény munka :D
  • Frayer
    Kérdés:
    Mikor a HIT programot használtad akkor kezdtél bele az edzésbe, vagy egy hosszabb kihagyás után kezdted el használni?
    Nem mindegy,hogy az izom mennyire van hozzászokva a terhelésre.
    Pihenő után,vagy ha most kezded az edzést nagyon gyorsan fejlődsz mert szenzitívek az izmaid a terhelésre.
    Sok ember leáll egy idő után a fejlődésben, pont ezért mert alkalmazkodott az izom a terhelésre, és már ugyan arra a súlyra nem válaszol növekedéssel. Ez nagy probléma.
    Én még nem próbáltam a HIT et. Kicsit kételkedek, heti egy testrész edzése nekem kevésnek tűnik. :( Meg nagyon könnyen túl is edzheted magad, veled is ez lehetett, ez főleg idegrendszeri tüneteket csinál, kedvetlenség, étvágytalanság, erőtlenség, ilyenkor abszolut nem fejlődik az izom.
    Én úgy tudom,hogy a tipikus "Hard Gainer" emberek nem jól reagálnak erre a módszerre. Mesélj erről bővebben.
    Mit csináltál? mikor? Milyen táplálkozással.
    Mennyi idő alatt mennyit szedtél fel?
    Hogy zsírosodtál közben?
    pontos edzés tervet is leírhatod.
    Ez hatalmas segítség lenne,hogy összeáljon a kép,hogy mi mennyire hasznos a testépítésben. Sokan úgy tudják,hogy csak az izom agyúak gyúrnak.
    De igazából hatalmas lexikai tudással és tapasztalattal lehet csak komoly eredményeket elérni. Kellenek az ismeretek, orvosi, gyógyszerészeti, sport, és dietetikai.
  • mokate
    HST-t nem, de HIT-et igen. És a HIT nagyon bevált!!!! Nekem legalábbis. Naturálban... Akkor értem el a legnagyobb fejlődést! Hihetetlen módon megdobott! Még úgy is, hogy a kaja nem volt maximalizálva!!! A túledzésre viszont nagyon kellett figyelni! a HIT-hez szerintem a szokásos kiegészítők mellé (még mindig csak naturálban) ajánlott egyéb kiegészítők alkalmazása is, erősen!!! Energizálók és regenerálódást elősegítő kombók... (pl.) Sokan nem hisznek benne és valószínűleg ez is lehet az egyik probléma/ok azoknál, akik eszerint edzenek és nem működik náluk! Személy szerint nagyon elköteleztem magam emellett az edzésmódszer mellett anno és bevált! Még most is túlnyomórészt ez képzi az edzéseim alapját...
    Ami nagyon fontos, zabálni kell mellé! Hihetetlen mennyiségű kaját égetett el a testem azalatt az idő alatt, amikor a HIT szerint edzettem! Ha van egy jó edzőpartner, akivel együtt lehet edzeni és kajálni, akkor érdemes kipróbálni! Azért tartom fontosnak az edzőtársat (egyébként is), mert a szimpatikus idegrendszert kegyetlenül leterheli ez a módszer! Akkor volt úgy, hogy enni nem volt kedvem, nemhogy edzeni! Az edzőtársam sokat segített abban, hogy ne hagyjam el magam! Igen gyakran egy hétig tartott az izomlázam a megszokott két-három nap helyett! Sőt! Vádlinál mindig izomlázra edzettem, abban az időben!
    Azóta persze kipróbáltam jó pár edzésmódszert és mindegyik működött ideig-óráig, de egyik sem dobott meg annyira, mint a HIT! Pedig akkor jó pár éve dezettem már!
    A HST-t azért nem próbáltam még ki, mert túl összetett és bonyolult (nak tűnik)... Szerintem az egyszerűbb, jobb! Szerintem...
  • Frayer
    Hello !
    Szeretnék felvázolni egy szálkásító programot, indoklásokkal.
    Én a kísérletező fajtából származom.
    Régebben mikor elkezdtem a tetépítést nem sokat tudtam erről.
    De sok "tipp" et hallottam, de nem igazán lehetett mögéjük látni, nem értettem,hogy mi miért működik, nem is nagyon tudta senki, mások is csak úgy hallották,hogy ezt meg azt kell csinálni.
    Szóval elkapott a tudáséhség és jobban utánna jártam már a dolgoknak, hála a netnek.
    Mostanra már úgy látom,hogy minél jobban bele ásom magam a testépítésbe annál nagyobb a káosz. Az elvek egymásnak mondanak ellent. pl.: HST vs. HIT vs. Weider dogmák. Szóval már azt kell mondjam,hogy nincs más, csak a saját tapasztalat. Vagy más emberek hiteles leírásai, tapasztalatai.
    A CÉL: izomtömeg növelés. nem erőnlét meg állóképesség növelés. Ez most testépítés.

Szóval szerintem próbáljuk meg kitalálni,hogy mi a helyes út a tömegnövelés felé, mind táplálkozásban, mind edzés módszerben.
    Majd szálkásításhoz is meglelni a legsikeresebb módszert.

Mellékesen szeretnék felvázolni egy szálkásító módszert.

Nem naturál módszer és nem is szentírás. Ez csak egy vélemény.

Tömeg növelés végén elkezdjük fokozatosan visszavenni az étel mennyiségét. Eközben kihagyunk 10 napot az edzésből, nem csinálunk semmit, ez lesz a stratégiai dekondicionálás.
    Újból érzékennyé tesszük az izmainkat a súlyzós terhelésre.

Úgy kezdünk bele,hogy a bevitt kalória érték olyan 1000 és 1500 között mozog.
    A protein bevitelt tartsd extrém magasan, igyál rengeteg vizet, a vesék átöblítse miatt.
    Ilyenkor megehetsz 1 kiló csirke mellett is, az olyan 900-1000 kalória.
    A többi tápanyagot magas telítetségű szénhidrátokból vedd magadhoz, és naponta max csak 5g zsírt vigyél be, minél kevesebb annál jobb.
    Ajánlom még a különböző zöldség salikat, főtt krumplival finom kaják álíthatóak össze, nyugodtan lehet fűszerezni, de SÓ nélkül. Sok fűszerbe lehet só, vigyázat.

Az edzést úgy kezd,hogy vagy minden másnap csinálsz egy teljes test edzést,heti 3 szor, magas ismétlésszámmal úgy 12-15, egy két sorozatot.
    Testrészenként 2-3 gyakorlattal. Legyen benne szabadsúly és géppel, izolációs gyakoraltokat is csinálj.Az edzés volumene egy nap 60 perc legyen. Mivel teljes test edzésen vagy, teljes mértékben ki fogod űríteni a glikogén raktárakat az izmokból, ilyenkor a test fel akarja tölteni őket minden féle képpen ,de nics elég bevitt tápanyag ezért intenzíven megindul a lipolízis.Égeted a zsírt. Ez egy két napig tart, ezért kell minden másnap újból megdolgozni az izmokat.
    A diéta során le leszel gyengülve, de ha végig csináltad a dekondicionáló fázist " 10 nap pihenő2 akkor most a kis súlyokra is nagyon érzékeny lesz az izomzatod, Egy vagy két hetente attól függően meddig tart a szálkásító programod növeld a súlyokat, az ismétlés számot meg vedd vissza.

1. hét: 15 ismétlés, a legnagyobb súllyal amivel szabályosan meg tudod csinálni.

3. hét: 12 ismétlés, visszavetted az ismétlést,de most növeld meg a súlyt.

5. hét: 10 ismétlés, súly növelése.

7. hét: 8 ismétlés

9. hét 10. hét : 5 ismétlés a maximálás súllyal amire képes vagy.

Ha komolyan veszed akkor naponta menj el kardiózni, 60 percet, MAGAS INTENZITÁSSAL. Fútógépen , ahogy bírod, hozd ki a maximumot. Így égetsz el több zsírt.

Ezzel a programmal le lehet égetni heti 1 vagy 1.5 kilót.

Persze ha naturálon próbálodmeg akkor jelentős izmot is veszíteni fogsz.
    Hétvégenként tarts egy kis anyagcsere fokozó, töblet kalóriás étkezést is.

HA maximalista vagy és egy igazi penge éles külsőt akarsz elérni akkor használnod kell mást is.

Az utolsó hat hétben használj masteront, ez nem aromatizálódik, nagyon erős androgén cuccc, nem engedi,hogy izomból is fogyj.
    Mellé az utolsó 4 hétben használj winstrolt, tovább növeli a masteron anabolikus hatását, további erőt is hoz az utlsó hetekben a nagy súlyokhoz.
    Az anyagcserédet fel tudod még pörgetni Clenbuterollal, "spiropent" ez egy aszthma gyógyszer, nem steroid, másképpen hat. Megnöveli a szervezet anyagcseréjét diáta alatt, továbbá nagyon jó antikatabolikus szer, izom-lebontás gátló.
    Ezek viszonylag enyhén mérgező szerek. Alkalmilag használva csekély mértékben kockázatosak. De, ezután is kelleni fog egy saját hormon visszaálító kúra.

Ezzel a módszerrel ami 10 hétig tart, le tudsz adni 15-20 kilót úgy hogy közben elveszítesz egy max két kiló izmot is, de csak ha koxot is használsz.
    Szerintem fantasztikus.
    Ha naturálban csinálod végig akkor minden leadott 3 kiló zsírra elvesztesz egy kiló izmot is.

Kérdezzetek ,vagy mutassatok más utat is ami hozza az eredményt.
    HST programot csinálta már itt valaki? Mik a tapasztalatok?
  • mokate
    Ahol én edzek, szerencsére ott is jó a társaság.
  • Kuen
    Szerencsére ahol én edzek, ilyen probléma nincsen, szokatlanul jó társaság van.
  • Nyarlathotep
    Nekem 90 vót a legtöbb, úgy 70-el szoktam(84kg vagyok)... mondjuk az a baj, hogy mivel egyedül járok le, és néha megkérek valakit, hogy segítsen, az csak odaál, és bámul mikor ejtem magamra... iszonyat! Szerintem sokat segítene ha odatenné a kezét rudra, dehát, van akiknek ezt is magyarázni kell.
  • Kuen
    80-100 kg. És Te ? :-)
  • Nyarlathotep
    Ti mennyivel nyomtok fekvenyomásban?
  • 170Kg
    Baszki :D:D:D:D:D

Degáz! Kösz Jazzy!

:D
  • jazzy
    Elég az heti 3-7 aerobnak is. :)
  • 170Kg
    Annyi ch jó lesz egy darabig. Heti 3 súlyzós edzés, és napi 3-7 aerob kell. Kajálj tisztán. És olvasgass az internten mást is, ne csak ezt a fórumot. Pl.:

builder.hu
  • Nyarlathotep
    "Szerrel" nem lehet fogyni!
  • F E R I
    Én csak leírtam mivel (milyen "szerrel") sikerült fogynom, ezt azért elég konkrétumnak lehet venni, előtte sok mindent kipróbáltam (Több féle fogyókúrás elv, különböző "szerek"), de nem sikerült, ezzel igen. Az éhezéses sztori sem jött be, egy hónap alatt a nagy éhezések ellenére sem jött le 4 kg-nál több, pedig az akaraterőm megvolt hozzá. Edzésprogramomat meg hiába írnám le, mindenkinek más jön be, lehet találni a neten nem egyet.
    "a legjobb ez a "főleg a hasamról" dolog... " --- én a hasamról szerettem volna a legtöbbet fogyni, sikerült is, ha ez másnak nevetséges vagy baj őszintén nem érdekel. Ennyi...
    Részemről a téma lezárva.
  • xpknight
    1 nap 2 óra edzés mellet napi 200-250g ch szálkásítás alatt még elmegy nem?
  • Nyarlathotep
    "mindenki úgy beírkál mindenfélét"

Semmi konkréumokat nem írtál, szóval, te is csak úgy beírkáltál mindenfélét... a legjobb ez a "főleg a hasamról" dolog...