33479
-
FFX #7113 szerintem fölösleges -
#7112 Hy
a tésztékban lévő fehétjét bele lehet számolni a napi 2g/tskg-ba? -
#7111 Mi nem tudunk neked érdemben segíteni.
Mik a céljaid?
Szeretnél hízni meg izmosodni??? :O
Az szép. Én nem ismerlek téged,de amit ez idáig írtál, kész szerencse hogy eddig még nem borítottad magadra a terem súly készleteit.
Súlyzós edzés?
Uram, önnek EZT nem ajánlom.
Szerintem neked inkább a futás való. A port jobban bírnád mint a több hónapig ágyhoz kötő gipszet ha rádesne egy 100 kilós tárcsa :DDDD
-
#7110 sziasztok!
szeretnék hízni meg izmosodni
3 hónapja járok edzeni heti3x
68-70 Kilo vagyok 186 cm kb
és hát jó lenne felvinni a súlyt is amennyivel lehet...+ hát izom
eddig nem volt semmi étrendem.. és nem is szedtem semmit
légyszives valaki valamit :)
reggeli, ebéd, vacsi, meg ilyesfajta módszerrel... köszi előre is örök hála -
#7109 Nem hiszem hogy a vállad a vízkihajtástól fájna :D inkább egy sima sport sérülésre gyanakszok.
Somati:
A lábazásra amúgy is több ismétléssel szoktak edzeni.
Egy nagy intenzitású alacsony ismétlésszámú gyakorlattal és egy alacsonyabb intenzióval nagyobb ismétlésekkel, gépeken.
A gépes gyakorlatot csökkentsd le, és mellette a lábedzésektől minél távolabb végezz intervallumokat.
Azért gondolom,hogy az jó, mert az izom a súlyzós lábedzések alatt megkapja azt az ingert ami a MGF et beindítja, nem veszítesz izmot.
Egyébként miért kellene csökkenteni az intenitást??? :O
Soha nem szabad csökkenteni, pont hogy mindig progresszívnek kell lennie az időben a tenzió mértékének.
Akik nem tudják mi az intenzitás azoknak :
Az intenzitás a súlyok nagyságának egy mérő-viszonyszáma RM "Repeat Maximum, ismétléses maximum"-ben is meg lehet adni vagy az egy ismétles maximum súlyodnak a %-ban is meg lehet adni.
Tehát nem azt jelenti,hogy mennyire fáradsz ki, hanem hogy milyen nagy súlyokat mozgatsz meg.
Minél nagyobb a tenzió "izomfeszülés" ingere annál jobban nőnek az izmok. A sokáig tartó pumpálással amit a nagy súlyok után csinálsz azzal csak a glikogén raktárakat edzed, hogy plusz glikogént tudjon felvenni az izom, és így nagyobb , látványosabb lesz.
Diéta alatt szerintem az kerülendő , mert nincs elég glikogén amitől ez hatásos lenne, ez lehet katabolikus is az izomra.
Diéta alatt egy időben progresszív, nagy intenzitású, alacsony volumenű edzés a nyerő ;)
Somati , vegyél el a lábazásnál a gépes gyakorlatokból és végezz heti 3 HIIT et. PRÓBÁD KI 2 hétig.
Szerintem csak nyerhetsz vele. -
170Kg #7108 Na örülök hogy emelkedett némileg a színvonal. Rengeteg okos dolgot írtatok!
Ám: A sprintereken kevés a zsír? Talán mert olyan emberekből lesznek a sprinterek, akik mindíg is tudtak futni. Egy könnyen hízó ember, aki monnyuk gyerekkorában is kövér volt, nem fog futni maximum ha üldözik. A futás tönkreteszi az izületeket, és haszontalan fogyás szempontjából. Aki meg mindíg is jó futó volt, annak soha nem voltak súlyproblémái, szóval nem kéne a futók testzsírszázalékával példáulozni.
Megaztán ha olyat látsz hogy egy sprinter úgy néz ki mint egy naturál testépítő, lehet hogy az illető nem csak virágot szedett... az egy teljesen másik történet.
Én tudom mi lenne ha nekiállnék futni a közel 100 kilómmal, és az eleve szar izületeimmel. Nem esne jól, meg nem is lenne hasznos, mert olyan mértékben nem tudná felgyorsítani az anyagcserém. Lehet hogy ez papíron működik, de futással még senki nem fogyott le. -
somati #7107 Az utolsó diétámat kíváncsiságból (hogy feltegyem a pontot az i-re) így fejeztem be, ezt olvastam a Weider könyvben meg egy versenyző ismerősöm is ezt mondta, persze én nem szedtem semmiféle vízhajtót és a nátriumbevitelemet sem csökkentettem le drasztikusan. Végülis elég jól sikerült mert jól betöltődtem és szépen kieresedtem, de többet nem játszom el feleslegesen, mert rengeteget gyengültem ebben a 2 hétben, és a jobb vállam is azóta fáj (a szervezet lecsökkent vízvisszatartása miatt lehetnek ilyen problémák). Szerencsére utána gyorsan visszajött az erő, de a vállam még mindig fáj. -
somati #7106 A teljes testre edzők nagy része nem tud intenzíven edzeni, és ezért tudnak jól regenerálódni. Meg ők általában kezdők.
Ha lazábbra veszed a lábedzést, akkor izomtömeget veszítesz.
De egyébként próbáld ki, és majd meglátod, hogy hogyan reagálsz rá. -
#7105 A hozzászólásod 2. részét próbáltad már? -
#7104 Szerinted mennyi idő kell a regenerációhoz?
Én úgy gondolom,hogy nem kell,hogy maximálisan regenerálódjon az izom, ahoz,hogy újra ingerelni lehessen.
Van aki minden másnap edz teljes testre "kezdők körében ez a népszerűbb" és ettől is úgy nőnek mint a gomba :D
Van aki meg heti csak egy alkalommal edz egy izomcsoportot.
Ki hogy érzi.
De szerintem az hogy diéta alatt a lehető legmagasabban tartsuk az anyagcserét fontosabb minthogy minden lábedzéskor a maximumot hozzuk.
Inkáb legyen lazább a lábedzés de maximális a zsírégetés.
-
somati #7103 Én ezt már mondtam korábban, de elsiklottál felette. Igaz én heti 1 alkalmat "javasoltam" (ennyit csinálok diéta közben), mert különben szerintem a láb nem tud regenerálódni. -
#7102 wáááá. Tegnap voltam jogi vizsgán, azt hittem sík hülye leszek, úgy mentem be,hogy a kettesért megyek, aztán úgy jöttem ki hogy mindenre tudtam válszolni "1 feladat kivételével" :DDDDD
Hát igen :), jó segédanyagom volt, kell a support ilyenkor.
ehhh, valaki annyira félt a vizsgától,hogy nála nem kólát vagy fantát láttam az asztalon hanem vodkás üveget, ilyen lapos pohárból iszogatta :DDD
Méh holnap megyek problémára oszt jó leszek :D
No. mi megy itt?
Má megin flame megy?
Ti simán mehetnétek a verekedős Jerry Springer show műsorba.
Én úgy gondolom,hogy az a glikogén amit egyszer már betöltöttél az izmokba az bent is marad és CSAK az izom égetheti el.
Ha majdnem teljes egészében lemeríted ezt a raktárat akkor a szervezet minden eszközzel azért küzd,hogy pótolni tudja.
Gondolj bele, ez természetes,hogy ez az elsődleges válasz a kemény munkára a szervezet felöl. Ha nem így lenne egy idő után nem tudnánk megmozdulni mert nincs tápanyag az izomban. :D (nem tudnánk vadászni ételre) Igaz, diéta alatt nincsenek teljesen teli a glikogén raktárak, se az izomban, se a májban.
Gondoljatok arra,hogy az anyagcserét leginkább 3 dolog határozza meg:
1. Izom tónus fentartása
2. Agyműködés "csak szénhidrátot fogyaszt"
3. Belső hőmérséklet fentartása
Az egyéb többi szerintem elhanyagolható.
Az a baj,hogy ha kevés a tápanyag akkor nagyon le tud lassúlni az anagcsere, gondolkodásba is észre lehet venni, fásultság, rossz közérzet.Kedvetlenség. Izomálomány szétlazulva, lassú bélműködés stb.
Szerintem az az ideális, ha minden edzésen félig meddig mérsékelten lemerítjük a már így is alacsonyabb izom-glikogént és próbáljuk fent tartani az anyagcserét, minél magasabban. Erre jó lehetnek mondjuk a koffein, yohimbe stb, ilyesmik. DE nagyon jó még ha egy viszonylag rövid időre kihajtod valamivel a beled. Úgy futsz mint az őrült.
Nézd meg a kamaszok töbségét, sokakon nincs egy deka zsír sem, igaz,hogy izom sem, de ők nem edzenek semmit. Azért nem zsírosodnak el a szemét kajáktól mert brutálisan gyors még az anyagcseréjük, ilyen fiatalon.
Az tévedés ,hogy az idő múlásával már nem lehet visszagyorsítani "fiatal" szintre az Acserét.
Nézd meg a sprintereket. Akik a 100 m síkfutást csinálják.
Nézd meg ,hogy mennyi zsírt látsz rajtuk? Ez mellett még izmosak is.
Hát igen, megvan a megoldás.
Az anyagcserét felgyorsítani a legjobban úgy lehet ha maximális intenzitáson csinálsz egy szuper kardió állóképességi edzést.
Persze folyamatosan diéta alatt nem lehet kibírni mint a sétálgatást, ezért végzik intervallumokban.
" kitérő - Nem lehet össze hasonlítani ezt az aerób edzéssel, ezért vitatkozni sem ésszerű rajta. Amíg az aerób zsír égetésre koncentrál akkor amikor végzed 40-60 perc, addig a szuper sprint edzésnél 20-30 perc nem lép fel nagy zsírégetés , kevesebb kalóriából is meg lehet csinálni, ugyanakkor annyira meglövi az anyagcserét ,hogy utánna hosszú ideig magasabb zsírégetésbe kezd a szervezet.
A szervezet érzékeli ezt a nyagy terhelést és válaszként felpörgeti az anyagcserét így készülve fel a legközelebbi terhelésre. Így adaptálódik a szervezet :D Így nő az izom is, alkalmazkodás.
Ez min 36 óráig kitart. Ez idő alatt az anyagcsere hiper kompenzációban van az erős inger ellenében.
Szerintem egy heti 2-3 alkalom, 20 vagy 30 perces sprinttől nem kell félni,hogy izomvesztés lépne fel. Ez ahhoz túl kevés inger. -
somati #7101 170Kg: ha tömegelés alatt sok szemetet ettél, akkor miután elkezded a diétát és áttérsz a tiszta étkezésre, a bőr alól kimegy egy csomó víz ami a nátriumhoz kötődött.
Ezen kívül a lecsökkent szénhidrátszint miatt az izmok glikogénkészlete is csökken, és mivel ehhez víz is kötődik, így innen is megy ki víz. Ha jól tudom itt valami olyasmi az arány, hogy 1 gramm glikogénhez 4 gramm víz kötődik vagy valami ilyesmi, ebben nem vagyok biztos.
Mindenesetre amikor ez a kettő kiürült az első 1-2 hétben, a dillettáns fogyókúrázók erre azt szokták hinni, hogy hű de profik, máris fogytak 5-10 kg-t, pedig ebben még csak minimális mennyiségű a zsír (már ha van egyáltalán benne).
A versenyzők éppen a bőr alatti és az izomban található vízzel manipulálnak közvetlenül a verseny előtt. Hét elején lecsökkentik a ch-t, és elkezdenek magas ismétléses, glikogénürítő edzéseket csinálni, ezzel teljesen lemerülnek a glikogénraktárak, közben vedelik a vizet, mint állat, hogy a vízanyagcsere pörögjön (előzőleg a nátriumbevitelt lecsökkentették). Aztán elkezdik csökkenteni a vizet, a ch-t pedig felviszik, így egy olyan jelenség játszódik le, hogy a bevitt ch betöltődik az izmokba és mivel versenyzőnk nem iszik vizet, a szervezet kénytelen a bőr alatti vizet "áttölteni" az izmokba (ideális esetben), ezzel teltebb lesz az izom, és erezettebb, mert vékonyabb lesz az izom és a bőr közötti réteg. -
170Kg #7100 Ha ebben a hitben könnyebb lesz feldolgozni azt a hihetlen leki sérülést amit okoztam... nem te vagy az első aki a nagy tehetetlenségében ilyen hozzászólásokat írogat.
Lehet perverz vagyok de szeretem az ilyeneket olvasni. Gyerünk nyaralógép, zúdítsd rám a dühödet! Ez az internet, itt nem kell félned semmitől!
Ja, és ne félj használni az oviban tanult csúnya szavakat se!
:D -
Nyarlathotep #7099 Neked amúgy tök mindegy, hogy izom vagy viz, mert rajtad 1 deka izom sincs... -
170Kg #7098 Nyaralógép: Amikor azt írtam szólaljon meg valaki aki ért hozzá, nem rád gondoltam :) A viz lemegy csak nem az izmokból, butaállat!
Somati lehet hogy kevered, de azért mondd már el miért szar a diétám! Télleg érdekel ha rosszul csinálok valamit! Lehet iszonyatos hibát követek el, és te vagy az egyetlen aki jó irányba terelhet!
Kicsit több önbizalmat! -
Nyarlathotep #7097 Elöször a viz megy le, ez neked ennyire meglepő? Azt hittem azért már egy kis tapasztalatod van ebben 50 kiló után, de úgy látszik mégse... -
somati #7096 Lehet hogy keverem, de nekem sikerült rendesen lediétáznom, szóval innentől kezdve... -
170Kg #7095 Aham.
Na szóljon már hozzá valaki aki ért is hozzá, mert kicsit úgy érzem magam aki először hall ilyesmiről. Hogy nem veszít az ember zsírt az első két hétben? Hogy a szervezet az izmokban tárolt glikogént használja fel?
Az az érzésem hogy kevered a szezont a fazonnal.
De hogy mindenki értse: azt mondod hogy "üresben" kéne diétázni? -
somati #7094 Az az összefüggés, hogy amíg az izmok be vannak töltve addig a szervezet a szénhidrátokat (vérben, májban, izomban) használja fel, a zsírhoz mindig csak utoljára nyúl hozzá. Például amikor elkezdesz diétázni, az első 1-2 hétben ezért nem is veszít az ember zsírt, mert az izomban tárolt glikogén és a hozzá kapcsolódó víz csökken le egy adott szintre, ugyanis a szervezet azt használja fel és nem a zsírt. A zsír egy végső tartalék az emberi testen, ez így alakult ki az evolúció során. :D -
170Kg #7093 Mondd már el milyen összefüggés van a glikogén és a zsírégetés között! Azt mondod először a glikogénnek kell kiürülnie, és csak akkor jön a zsír?
M i é r t ?
Mert a diétákban szükségképp sosincs betöltve? Na és? A kettő között nincs ok-okozati összefüggés, a kettő jelenség független egymástól. A glikogén a kalória fedicit miatt kezd kiürülni, és ugyanezen ok miatt indul be a zsírégetés. Szorosabb összefüggést nem látok.
Világíts rá erre mert lehet hogy fontos. Mások is tanulhatnak az én butaságomból. Én úgy tudom hogy a test az élettani funkciókhoz használja a zsírt elsősorban, én azt hiszem nem sok köze van ennek ahhoz hogy mennyire lapos az ember. Vagy valahol mégis van összefüggés a kettő között? Hol?! -
somati #7092 "miért ne veszítenék zsírt?"
Ott van az idézetben a válasz. :D Azért, mert a glikogén ürül ki először, és csak utána jön a zsír. Persze a gyakorlatban biztos megy le mindkettő, de kérdés, hogy milyen arányban. A glikogén egy átlagos diétában sosincs teljesen betöltve. -
170Kg #7091 "zöldséges napokon a glikogén ürül ki belőled, mert előzőleg betöltődtél, és ezért nem veszítesz zsírt" - miért ne veszítenék zsírt? Komolyan kérdem. Lehet csak én nem látom át. De ha tényleg elfeljtek valamit írd meg, mert lehet pár nap múlva már nem is élek majd :D
Azelőtt ugyanezt csináltam, annyi különbséggel hogy minden nap lement 3-4 szelet pufirizs. Nincs nagy különbség.
Ha úgy vesszük minden edzés napján töltök, glutamin az megy. Nem szoktam ellaposodni, glikogén nem ürül ki olyan mértékben. Nem tudom mi volt ez a 3 kilós ingadozás, eddig nem volt ilyen de lehet a pufirizs elhagyása miatt volt :D Zsír megy, nem sok, amennyi kell.
Majd kiderül pár hét múlva okos volt-e az ötlet vagy sem. -
somati #7090 Ehhez hasonlót már én is próbáltam, hogy csak zöldséget nyomattam ch gyanánt, aztán meg feltöltöttem rizzsel. Sztem ez egy eléggé veszélyes móka. A zöldség nem igazán tartalmaz szénhidrátot, így az izmokat egy picit sem tölti fel, vagyis te 4 napig ketózisban, sok zsírforrás nélkül katabolizmusban vagy = izomvesztés, ami viszont lassítja a zsírvesztést. A másik 3 napban meg megeszel egy csomó szénhidrátot, amivel feltöltöd magadat, így meg zsírt nem tudsz veszteni. Elképzelhető, hogy a következő csak zöldséges napokon a glikogén ürül ki belőled, mert előzőleg betöltődtél, és ezért nem veszítesz zsírt, de szerintem ez teljesen rossz koncepció, rossz a hatásfoka, de ha neked beválik, akkor király. :D -
170Kg #7089 Én mostanában azt csinálom hogy 4 napig csak zöldség hússal, aztán 3 nap feltöltés. Zabpehely, rizs, 400-500g ch. Ez nekem azért tetszik, mert 4 napig kell csak bírni a hardcore diétát, nyomni az aerobot, aztán jön a dőzsölés - "ááá végre rizs"! Lelkiekben helyrerakja az embert, egy csalónappal felér. Múlt héten 3 kiló le, aztán 2 fel - nagyjából így ingadozott a súlyom. Persze a glutamin megy minden edzés után. Eddig sikerült elkerülnöm a drasztikus izomvesztést.
Mostanában mindenki meglepődik hogy január közepe óta csak 12 kilót fogytam, azt mondják többnek látszik. Csakhogy általában az emberek mindössze addig jutnak el hogy lemegy róluk a víz meg egy kis izom, és minimális menyiségű zsír. Ahhoz a változáshoz képest valóban többnek látszik ha az ember tisztán zsírt veszít.
Én azt mondom megéri fogalkozni ezzel, a zsírt nem veszíted el gyorsabban csak azért mert "keményebben" edzel, vagy diétázol. Maximális zsírvesztés idő, a minimális izomvesztés türelem és óvatosság kérdése.
A több nem feltételnül jobb. -
Nyarlathotep #7088 Nézd, én soha nem kardióztam, szóval ebben nem tudok neked tapasztalatod adni. Úgy gondolom, ha valakinek már van elég tömege az nem fog cardiózgatni, mert nem igazán jó az izületeknek, meg semminek. Régen nagyon sokat aeroboztam(egy héten 13-14 órát), de úgy vettem észre, hogy a kevesebbtől nem fáradok be annyira. Mondjuk elég fárasztó móka reggel 6.30-ra lemenni aerobozni egy órát, aztán munka, délután kicsit pihi, kajacsinálás, este edzés, és utána még egy kicsi aerob, dehát ez van! -
#7087 Nem úgy értettem, hanem,hogy kipróbáltál ezt azt, és neked AZ jött be legjobban amit lent írtál.
A viszonyítási alapod CSAK a saját tapasztalatod, a magad által kipróbált módszerek lehetnek. Mivel mindenki máshogy reagál másféle módszerekre, de azért a hatásokra lehet párhuzamot vonna ha elég nagy csoportokat vizsgálunk.
Tehát akkor te milyen módszereket próbáltál még ezen kívűl? AMIHEZ KÉPEST NEKED ez jött be a legjobban???
:D -
Nyarlathotep #7086 Viszonyitási alapom nincs, mivel nem rendelkezem mások személyes tapasztalatával. Ezt magamnak tapasztalgatam ki szépen lassan. -
#7085 Mi a viszonyítási alapod? Mit próbáltál még?
-
Nyarlathotep #7084 Nekem már régóta a 45-60 perces aerób(séta) jött be, minden reggel, aztán este edzés, és edzés után is 20 perc aerób(taposó). Egy nap 100g ch, másnap 50ch, aztán megint 100g ch, 350-400g fejérje mindig. Ez lehet szar, de nekem tökéletesen bejött. :) -
#7083 Látom nem nagyon írnak, el vagyunk laposodva.
Ha nem baj felvetek egy témát, amit megvitathatnánk.
A cél : Diéta során, maximális zsír vesztés minimális izom leépülés mellett.
Naturál módon mivel lehetne ezt maximalizálni?
Étrend, edzés egyéb.
Ebből a szempontból mi a jobb, a kis intenzitású aerób hosszú ideig, vagy a nagy intenzitású kardió HIIT edzés rövidebb ideig kevesebb gyakorisággal. És miért? A miérteket is jó lenne megmagyarázni.
Diéta során , jobb ha változtatunk az edzés módszeren?
Milyen módszerekkel lehet még elérni az anyagcsere fokozásást, felpörgetését ?????
Akik edzenek, azok írják le a véleményüket.
-
170Kg #7082 Ha sokat adnak el, attól még nem feltétlenül jobb. Intelligens mosóport is sokan vesznek, pedig szart se ér. Érted a párhuzamot?
Amúgy csak egy szó:
Superbody -
0o #7081 Köszöm az elismerést -
Nyarlathotep #7080 Innen is ki lehetne törölni, mert a kérdésed olyan szinvonalú mint te magad! -
Atrium #7079 hmmm...a vödör tetején van egy cédula, magyar nyelvű..rá van írva hogy minőségét megőrzni:lásd a tasak hátoldalán..ehh.a vödör alján van egy kör, benne 1-12ig számok, egy nyíl mutat az 1esre és mellé van írva hogy 06. na most ha ez az amit keresek akkor 2006 januárig volt jó a cucc? :) ez meg azért furcsa mert októberben vettem. -
0o #7078 Hi.
Feltettem a sciteces fórumban (bb) egy szimpla kérdést, hogy mitől olyan népszerű nálunk a scitec amíg például amerikában említésre se méltó szánalmas termékeket előállító cégnek tartják. Az eladások alapján 157 cég előzi be, olyan is mint pl a Power Butter meg Doctor's best, meg hasonló világszínvonalú vállalkozások..
És akkor jött a másik kérdés, miért van az, hogy magyarországon ennek a cégnek a termékét úgy árulják mint világbajnok cuccot?
Én most itt eladási listáról beszéltem és arról, hogy talán nem véletlenül veszik a bsn, on, universal termékeket inkább. A belsőségről nem beszélek mert én nem tudod hogyan állítják elő, mi módszereket és milyen alapanyagokat felhasználva. Marad az eladási lista ami ált jól tükrözi, hogy egyik-másik termék milyen minőségű.. ki vesz önként szart, ha van normális is?
Ja, ez a hozzászólás 5 perc után lett kidörgölve a fórumból.. builder.hu -
mokate #7077 Mark Walberg, színész. -
0o #7076 óvodás korodban már úgy néztél ki, akkor most 6 évesen mi durva lehetsz.. -
Nyarlathotep #7075 Hát ez nagyon jó! :D -
#7074 Még nem most. Még 10 nap és mehetek terembe. Még utánna is kell úgy 3 hónap, addig nem mutogatok semmit, még nem lenne mire.