33479
12316971501353788406.png
  • Bandee1987
    lehet -e, illetve érdemes -e még a végén az elliptikus tréneren való mozgás, illetve a bicajozás? (15-15 perc, jól megizzaszt :))

amúgy köszi a tanácsokat.
  • juzosch
    Hát múltkor kiszámoltam. Fehérjetartalomra vetítve a tejsavópor pont ugyanannyiba került, mint a csirkemell.

Alapgyakorlat. Nagyjából amiket nagy súllyal csinálsz:)
    Guggolás, felhúzás, fekvenyomás, vállbólnyomás, húzódszkodás, döntött törzsű evezés.
    És ezzel kb le is fedtük az összes izomcsoportot.

Zsírégetés pedig a kajától függ.
  • Bandee1987
    porokkal az a bajom, hogy nincs rá pénzkeret, illetve nem is igazán szeretnék ilyeneket enni, bármennyire is természetes. Amúgy akkor milyen edzést javasolnál? Olyan kellene, ami zsírt is éget, de erősít is.
  • juzosch
    Tárogatás, csigás letolás? Ezek kiegészítő gyakorlatok, ha végeztél az alapgyakorlatokkal, meggondolhatod, hogy ezeket is csináld, de addig nem.
    Lábedzés?
    Mi bajod a porokkal? A fehérjépt nem szedni, hanem enni kell, ez nem gyógyszer:)
  • Bandee1987
    No, én úgy kb. 3-4 hete kezdtem megint konditerembe járni 1 év kihagyás után, és kezdek belerázódni. Heti 3-szor járok, ebben van fekvenyomás,tárogatás gépen, nyomás chest-press gépen, csigás letolás a tricepsznek, hátgép és még 1-2 dolog. Valamint ezek után 15-15 perc elliptikus trénergépen való mozgás, illetve bicajozás. Szerintetek ez így jó? Ti mit raknátok bele, mit vettétek ki belőle? Esetleg hasra mit kéne? Fehérjéket és mindenféle porokat nem szeretnék szedni, normál étkezés maradna.
  • FOXX supreme
    Ha jól csinálod, visszafog jönni a régebbi forma (izom memória)
  • juzosch
    kb igazán csak arra kell figyelni, hogy már nem érezni kihagyás után a mozdulatot, szal oda kell figyelni, nehogy lesérülj, de egyébként ha mindent beleadsz se lehet rosszabb egy jókis izomláznál:P
  • juzosch
    heti 3-4 sztem maradhat.
    intenzitás ne legyen egyből max, szoktasd a tested, de nem kell elóvatoskodni sem:)
    edzeni edzel, szal sztem nyugodtan meet a rendes kaja. Ha tömegnövelni akarsz, tömegnövelő kaja természetesen:)
  • Atrium
    sziasztok. több mint 1 éve hagytam abba az edzést, de most szeretném újrakezdeni. CSak hát el vagyok veszve a témában úgy érzem. Tudnátok segíteni abban hogy az első pár hétben milyen intenzitással és heti hány alkalommal kezdjek? És még 1 kérdés. A kaja az mehet úgy mint tömegnöveléskor vagy kevesebb legyen? Most minden válasz jól jönne. Kösz előre is.
  • FOXX supreme
    Futásból jövök:D csak az a baj hogy kicsit fújt a szél
  • juzosch
    Na hajrá:D Csinálj most is képet, ha még nem tettél, h létszódjon a különbség.

Ma asszem énis kinézek futni, ilyen jó időben nem hagyhatom ki:P
  • Roman
    hmm akkor most belövöm kb. úgy a kaját, hogy a ch ugyanannyi, vagy max 200 gramm legyen egész nap folyamán, csak hétvégén mindig kedvet kapunk a zablisztes finomságokhoz :|

majd úgy egy hónap múlva kb. teszek képet, addig is marad a kőkemény tréning meg a rohadtunalmas aerob-kardió. =) de kitartás, főleg így, hogy jó idő van, lehet nagyon sportolódni kinn a levegőn
  • Frayer
    Na ezt szeretem.
    Mikor valakinek bejönnek a számításai, és ha még én is hozzá tudtam segíteni egy két tanáccsal :)

csak így tovább.
    Most várjuk meg mi lesz 2 hét múlva, és ha akkor is jól megy minden akkor az már biztos jel.
    Én nemhiszem hogy hetente töltögetnék ch bombákkal.
  • Roman
    NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK MINDENT :)

ismét elindult lefele a súlyom. 89 kg voltam mérlegen ma, reggel, meg délután is. Majd megmérem magam hétvégi "ch töltés" után is.. vasárnap 95 kg voltam, de hétvégénként mindig "töltöm" a ch-t.

az étrendem annyit változott, hogy ciklizálva van a ch, úgy, hogy láb-napra essen a legtöbb, pihinapra szinte semmi, meg tolom a lenmagolajat, diót ezerrel. a fehérjebevitelem változatlanul magas.

bár a has definicio nem változott, de én ezt nemesen annak tulajdonítom, hogy még az edzett izmok se töltődtek vissza glikogénnel, a has még most lapos.. de a vállamon, felső mellemen megjelent 1-2 ér... a karomon pedig már szép hálózatot alkotnak..

szóval tuti csökkent a zsírom, mert a bőrredő mintha véknyabb lenne (sajnos elég nehéz megállapítani, mert a bőröm.. enyhén nyúlva van.. mondjuk úgy, 20-25 centire simán kirángatom erőlködés nélkül a hasamon.. bicepszen is 10 centire nyúlik) egyre több eret találok..

annyi, hogy a kaja mellett elkezdtem kardiozni minden nap.. lehet hülyeséget csinálok, de magas intenzitáson nyomok 30 percet, szerintem endóknak simán belefér.. holnap sprintprogram, ha az időjárás kegyes lesz (most este 11 fok van)

vagyis mintha megindult volna valami :) anyám meg tiszta jófej volt, vett zabkorpát, "teljes kiörlésű rozsliszt"-et, és sovány óvári sajtot.. aszonta, hogy szeretne egy pizzafélét készíteni =)

ja.. meg vettem a tesómnak egy vödör cytoprot.. mondta,hogy úgyse fog járni edzeni, de kell neki vmi fehérje.. hát arra gondoltam, egy teljes tejfehérje jobb akkor, hisz lassabban szívódik fel, jobban be tudja tenni az étrendjébe a kicsike..
  • Frayer
    egyszer már kitárgyaltuk hogy vega étrendel nem tudsz olyan jól teljesíteni mint állati eredetű fehérjével
    Állati eredetű fehérjével az ember sokkal tonusosabban érzi magát mintha csak szójával élne.
    Az a baj hogy csak fekete fehér emberek vannak, nem kell csak állatot és csak növényt enni, hanem az arany közép úton járni.
    Én szeretem a salátákat, zöldségeket, a szója proteint is szeretem, de tudom hogy ez még nem elég ahoz hogy elmondhassam hogy mindent meg tettem amit emberileg lehetséges.
    Ehez még kell a savó, a csirke pulyka és halacska. De asszem állatból nem is kell sokkal több, na meg vannak jó sovány sajtok, túrók.
  • FOXX supreme
    te - de
  • FOXX supreme
    juj te beszoptam, főztem rizst, meg anyám vett ilyen halkonzervet, tonhal, egész jó...

persze, magába. összekevertem, a hányinger elkapott olyat alkotott a kettő, de azért megettem egy jó tányérral:DDDDD ( nem akartam már kidobni):D
  • juzosch
    Persze. Kitűnő eredményeik vannak, a vega étrend ELLENÉRE. Nem zárja ki, csak rontja az esélyeket.
  • Danny1987
    Mi ez hagy ha nem akar sportolni akkor jó a vegetáriánus étrend?
    Rengeteg vega sportoló van kitünő eredményekkel profi szinten és amatőrben is egyaránt.
    Sőt sok vega testépitő is van:)
  • juzosch
    Igen, sejtettem, ezért írtam h igazad van:D
    Az ilyeneket énis utálom. Főleg a divatvegákat.

Nameg amit írtam abba is bele lehet kötni, hisz legtöbbeknél nem az a helyzet, h nincs lehetőségük megtenni egy lépést, csak basznak rá.
    Megszólnak ughyebár h este nem jó enni, aztán rágyújtanak a zsíroskenyér mellett.
  • juzosch
    Ez a passzívdohányos mondás eléggé meggondolatlan. Hisz az aktív dohányos egyben máris passzívdohányos is, míg a passzívdohányos 'csak' passzívdohányos.
    Tehát még mindig az aktívdohányos a sokkalrosszabb, főleg h a passzívat azért el lehet kerülni.
    Én pl kocsmán kívül nem is nagyon kerülök olyan helyzetbe. Oda meg heti max 1-2x járok. (kivéve persze a mindenhol körülvevő pesti levegő)
  • jazzy
    Ja igen a "kis lépés is lépés" ez szépen hangzik meg igaz is.
    De ha megnézed, hogy a vegetáriánusok folyton oltják a húsevőket mert a legtöbbjük sajnos ilyen szélsőségesen idióta, hogy mindenkinek le kéne szoknia mert az milyen jó, na erre írtam azt a kommentet.
  • jazzy
    Sajnos a dohányzás már rég nem arról szól, hogy ne dohányozz és akkor jólesz.

Megyek az utcán fújják a képembe, a suliban, munkahelyen, buszon, vonaton, és még hatezer helyet felsorolhatnék mindenhol belepöfékelnek az ember képébe és ezelől nem lehet menekülni.

És mint tudjuk a passzív dohányzás legalább olyan káros :(
  • juzosch
    Teljes mértékben igazad van, de azért van amit meg lehet tenni, valamit nem.
    Sajna a városból sokszor nincs reális lehetőség elköltözni, viszont ehhez képest apró lépéseket meg lehet tenni (mint pl ez, de ettől most vonatkoztassunk el). És az apró lépés is lépés.
    Dohányozni se fogok elkezdeni, csakmert holnap megyek a háborúba.
  • jazzy
    Igen, de ha ennyire egészséges akar lenni költözzön el városból mert az autók károsabbak mint a hús, a passzív / aktív dohányzás károsabb, már lassan a napsütés is károsabb, nameg a jókis génkezelt permetezett zöldségek.. inkább termeljen sajátot.
  • Frayer
    Bizony jó lenne a szójafehérje, csak az emésztő enzimjeink nem tudják megemészteni maximális hatékonysággal. És tényleg a vérben szállítás sem a legidálisabb, állati fehérjékhez több transzport molekula is kapcsolódik.
    De a szójának hatalmas az arginin és glutamin tartalma.
    Állati fehérjével keverve nagyon jó cucc ez, hatékonyabb mint önmagában a kettő külön külön.
  • juzosch
    ha nem akarsz sportolni, és okosan vagy vegetáriánus, tehát megfelelően biztosítasz minden tápanyagot, akkor elvielg egészségesebb lehet.
  • FOXX supreme
    Akkor ne csodálkozz, amúgy nem értem miért jó vegetáriánusnak lenni, én nemtudom, olyan hiányosnak érezném az életem hús nélkül:D
  • Roman
    mindössze annyi, hogy nincs.. kifogytam.. hat kg-os wheypro egy hónapig.. hát beszarás.. pedig csak napi 2őt ittam.. csak van egy hülye vegetáriánus öcsém.. akiért mindent :D
  • FOXX supreme
    mi a gond a savóval?
  • Roman
    háth, én maradok az előbb edzem a hátam módszernél.. talán túlzásba vittem a bicepszet.. mert annyira fáradt volt a kezem, hogy nem bírtam a rudat szorítani, már a negyediknél esett kifele a kezemből.

lehet én vagyok balfasz :) még szerencse, hogy a felhúzást első gyakorlatnak csináltam.. az faszán ment most =)

plusz hallottam egy tanulmányról, ami bizonygatta,hogy a szójafehérje is nagyon jó, csak tudni kell használni.. állítólag az aminosav tartalma ideális, csak a szállítórendszere trágya, így állati fehérjével kell keverni.. ami nálam tojásfehérje volt most, lévén nincs savó :)
  • FOXX supreme
    Lehet, de ha rendesen edzel , a többi "összetett" gyakorlat is dolgozza...

• Jobson
    Egy kérdés a kisebb izmokat lehet egy héten többször is edzeni? Konkrétan a bicepsz, tricepsz, vádli hármasra gondoltam. Köszi
  • juzosch
    Ezt az izomkikapcsolós dolgot már énis kipróbáltam. Mivel mellben le vagyok maradva, bevezettem egy második laza mellezést, ami azt jelenti, hogy fekvenyomok tricepsz után. 5-10%kal visszaesik a teljesítményem, viszont nagyon érzem utána a mellem. Sőt, azóta a rendes melledzésen, pihent tricepsszel is inkább a mellem használom:)

A gurtni pedig lehet szép dolog, meg könnyű vele, dehát ha könnyíteni akarok, akkor befekszem a fotelba:D
    Szvsz a funkcionális erő kárára megy, ha a gyakorlatot ennyire megkönnyíted. Én soha nem használtam, (ill 1x amikor vmiért legyengült az alkarom,) és nincs is rá szükségem emiatt, amit bír a hátam, azt bírja a fogásom is:)
    Ha nem emgy, akkor is azt ajánlom, hogy csak amikor már feltétlenül szükséges, akkor használd.
  • Roman
    ja, meg ma szépen lepároltam gyorsba egy rakat lencsét.. van ilyen ősrégi konyhai mérlegem, de halálpontosan mér, szépen kimértem az adagot, persze mindenféle előáztatás, mosás nélkül belebasztam a serpenyőbe, felöntöttem vízzel, és szétpároltam :)

lehet ezzel fogom megoldani a ch bevitelem, mert a rizs mint tudjuk, nem túl alacsony gi-jű. ez a rosttartalma miatt is jobban telítene, meg a növényi fehérje, amit mondjuk nem számolok majd bele a napi bevitelbe.. így is, már csak fél kiló csirkét eszek, mert anyám panaszkodott, hogy sok fogy. szóval a napi bevitelem az tulképp.. 500 gramm csirke, 250 gramm sovány túró, 3adag power protein, 1 adag wheypro.. ajjaj, nem túl sok a kiegészítő ebben? :-S csak mert a power p kb. 1 deci vízben olyan rohadtjó "krémmé" keverhető, amit reggel meg edzés után rádolgozok rizspuffra, én szeretem... ez összvissz.. kb. 200-220 gramm fehérje.. vagyis jó 80-al kevesebb, mint amennyit megettem régebben.. na mindegy, elég ez :-)

amúgy kivel fordult már elő, hogy egy hat kg-os wheypro kb. egy hónap-két hét alatt elfogyott? :) nálam sikerült.. pedig csak napi 1 adagot iszok.. szerintem valaki dézsmálja a készletet :o)
  • Roman
    Márnemazér, de kiköpött alyan az alkatod, mint nekem :D

ha alig van rajtad felesleg, javaslom, használd ki az első két-három hónapot.. ekkor még jó kajával egyszerre tudsz izmot építeni meg zsírt leszedni.. később ez kúrvára nem fog menni :)

a többit leírta már juzosch =)

na de én is írok egy kicsit.. tegnap sikerült úgy mell-váll napoznom, hogy nem csak a mellem szakad szétfele, de a vállaim is fájnak.. szóval azt hiszem, megtanultam vállazni is végre.

Holnap kipróbálom hát-bicepsz napon azt, hogy a kisebb izmot edzem meg először.. miért? mert bár hátazáskor főleg a hátam érzem, de dolgozik a bicó is.. arra gondoltam talán, hogy ha előtte jól lesokkolom, akkor nem nagoyn lesz kedve munkába állni, és átengedi azt a latissimus dorsimnak =) mert elegem van, hogy a hátam bedurran, fáj edzésen, de hazajövök és kész..

ja, a gurtni pedig felhúzáshoz, csuklyázáshoz istentelenül király :)
  • juzosch
    Na ez az edzésterv ugye eddig 0, gondolom a táplálkozásod is ahhoz közelít. De semmi baj, valahol el kell kezdeni:)

#8289-es hozzászólásomban már leírtam vkinek, hogy hol is kéne kezdeni. Azokon a linkeken le van írva minden ami kell, (meg pár dolog ami nem kell:))

Csak nagyvonalakban:
    -alapgyakorlatok (fekvenyomás, guggolás, felhúzás ...), mert a tárogatás semmire se jó.
    -Ha rajtad van a zsír, abból soha az életben nem lesz izom, ilyen átalakulás nem létezik
    -Táplálkozás a legfontosabb. Anélkül max csak az elején fog menni. Táplálékkiegészítő az a táplálkozásban másodlagos, de mindenképp ajánlott neked is.
  • Csabesz6
    kép rólam,lássátok az alkatom:D a grimaszt nem kell kommentálni:)
  • Csabesz6
    jonapot
    Kb. 2 2és fél honapja "járok" kondiba.Azért teszem idezöjelbe, mert van hogy egy heten haromszor lent vagyok, van hogy egyszer se.Szoval semmi rendszer nincs benne.185 cm magas vagyok, mellé 98.5 kilo(én száznak hívom:D)Kötött testalkatom van,allitolag amikor kicsi voltam, akkor is nehezebbnek tüntem mások mellett.Jah most leszek 17 eves.Szoval ilyen erös csontu ,megtermett gyerek vagyok, nem aza madarcsontu és dagadt.És van rajtam felesleg azért.Ezért kezdtem el járni gyúrni.Kb 2 alkalom utan kialakult,hogy miket es mennyit edzek.Kb 1 orat "szoktam" lennt lenni, rutin a következö:felülés(eleinte 8*30, kesöbb 4*50) mellizom erösites(ilyen tárogató gép vagy mi, 40 kiloval 4*10, ha nem megy akkor csökkentem 35-30ra a vegen, utana levezetes 25tel)aztan hátizom erösites (4*10 db 49 kiloval)utána esetleg ilyen maad felé huzogatós, evezős cucc.Ezután kezisulyzoval bicepsz erösites(vagyis remelem az, kiengedem a karomat majd felhuzom a sulyzokat, állo helyzetben , utobbi idökben 2*20at)kb ennyi. egyszer probaltam a fekvenyomást barátokkal, érezhetöen ez nagyon hatásos, csak másnapra jegelni kellett a jobb vállam:-c...valszeg hirtelen megerőltettem ott, vagy nem nyujtottam eleget.
    szoval, segítségeteket kérném, hátha tudtok valami egyszerü edzéstervet, ha kérhetem szépen részletesen leírva.táplálékkiegészítőt, vagy hasonlót nem igénylek(van miböl épitkezni,kis libazsir:D)
    előre is nagyon szépen köszönöm.annyi hogy egy fokkal jobann szeretnék kinézni.jah és érezhetően fejlődtem.
    bocs a regényért
  • Roman
    hát... az alfáról megoszlanak a vélemények :\

életemben először jártam ma a plusban (sajnos elég macerás eljutnom :) ) ünneplésként vettem 4 doboz alpát. iszonyat jó, olyan, mint a krémtúró szvsz.. legalábbis a bakony zsírmentestől finomabb.. ja, meg 500 grammja kerül ua-bba, mint a bakonynak 250-e :)