33479
12316971501353788406.png
  • zotja
    Az Arnold Classic!-nem Ironman
  • juzosch
    Ha jól megrágod, segíted az emésztést, és így a felszívódást is.

Ha gyorsan eszel, több fér beléd, mivel a test késleltetve válaszol, hogy már tele van.

Na eközött kell egyensúlyozni. 20 perc alatt azért mindenképp érdemes végezni.

Ha pedig diétázol, és vissza kell fogni a zabálást, akkor pedig épphogy lassan kell enni.
  • Brolly

Ti mennyire figyeltek oda arra, hogy milyen gyorsan toljátok be a kaját? Én sajna megszokásból gyorsan szoktam megenni, de próbálok most minnél lassabban darálni.
    A másik hogy bal oldalt a csípőm enyhén nyilal ha ránehezedem, ez mitől lehet, guggolás közben nem fáj, akkor még övet se kell használni, de mikor itthon vagyok folyamatosan adja:S

A 2008as Ironman végeredményéhez mit szóltok, sztem Dexter megérdemelten győzött, Melvin Anthony helyezésén meg csodálkoztam, hisz olyan magabiztosan állította hogy nem lesz ellenfele és hogy győzni fog...
    1 Dexter Jackson
    2 Phil Heath
    3 Kai Greene
    4 Branch Warren
    5 Silvio Samuel
    6 Gustavo Badell
    7 Toney Freeman
    8 Melvin Anthony
    9 Johnnie Jackson
    10 Desmond Miller

"Kiskapu a rendőrségi pontrendszerben" --->
  • juzosch
    3-4 konditerem az alap, annyi kell az optimális fejlődéshez.

Az egyéb edzés,ami gondolom kb az aerob (vagy lehet intervallumozni stb...), az emberfüggő. van akit nagyon visszafog, van aki mellette is simán fejlődik.

Én pl heti 2-3 egyéb edzést tartok hetente (box pl), mégis jól fejlődök, bár még viszonylag kezdő vagyok.
  • JoJo04
    És akkor mennyi és milyen edzéseket ajánlasz 1 hétre?(súlyzó+egyéb)
  • juzosch
    Lesz:D
  • juzosch
    Azért a proteint nem ebből számolnám. A rizsből sem teszem, pedig abban is van:)
  • Frayer
    Gyerekek, kilestem ám én hogy mit eszik ronny nagytételben.
    Kukorica kását.
    Ami nem is hülyeség kaja, 10 % körül van a protein és 60 % on a Ch a kukorica darában.
    Az nagyon jó, csak alig marad el a rízs 70 es ch jától.
    Csakhogy a rízs sokkal laktatóbb.
    Tömegnöveléskor szerintem is sokkal jobb a kukorica kása, meg egyéb kukorica darából készíthető ételek, pl túrós, szilvás gombócok, napi egy kiló és teli bendővel csak úgy nősz mint a bomba (itt, atombomba gomba).

Mostantól ha lesz rá igény rakok be ide ilyen kis idézeteket az IGAZI galaxis utikalauzból.

------------
    Kiskapu a rendőrségi pontrendszerben

------------------------------------

Ha valaki nem céges autóval jár, akkor érdemes valaki olyan családtag nevére íratni a járművet, akinek nincsen jogsija. Ha kijön a papír, hogy "Na ki vezette a járművet?", akkor elég annyit mondani, hogy nem ő, mivel a saját családtagjára senki sem köteles terhelő vallomást tenni. Persze a büntit akkor is ki kell pengetni, de a pontot
    nincs kinek odaadni...
  • Frayer
    Te is mutáns szeretnél lenni?
  • juzosch
    Ha azt szeretnéd, hogy látszódjanak a kockák, akkor a hasizomgyakorlattal nem sokra mész. Persze ki ne hagyd, mert valahogy oda kell tenni azokat a kockákat, de látszódni a kardiótól és diétától fognak.

Az edzésterv egyébként minden esetben nagyjából ugyanaz. A kaján és kicsit a kardión múlik, hogy nősz, vagy szálkásodsz. Tehát lődd be a napi kalóriaszinted egy olyan értékre, ahogy azért növekedsz, de nem túlsálgosan zsírosodsz. tehát valahova egy szálkásító és egy tömegnövelő étrend közé. Ezt ki kell tapasztalni, hogy neked pontosan hol is az optimális. Csak ne felejtsd el, vagy az izom jön föl, vagy a zsír megy le. Kettő együtt nem.

De egy teljes tömegnövelő-szálkásító ciklus mindenképp jobb eredménnyel fog járni a végére, csak közben leszel zsírosabb.
  • JoJo04
    Sziasztok!Gondoltam írok ide, remélem nem zavarok senkit!Segitségek szeretnék kérni!Nem rég fogytam le, 95 kilóról 75re és most elkezdtem edzeni(súlyzók) mint az atom!Régen is csináltam csak akkor mellette sokat kardióztam stb. Szeretném a mostani súlyomat megtartva széppé formálódni, nem nagy darab hanem mutatós szeretnék lenni.Milyen edzéstervet tanácsoltok?Ami pedig a legfontosabb, hogyan tudnám a hasamat formába hozni,mivel azért ennél a súlynál sem csont és bör és ha eszem akkor ott látszódik meg legelsönek.Mit tegyek?pl.Kaja, kardió, hasizom gyakorlat?Köszike a válaszokat előre is, további szép napot!

JoJo
  • FOXX supreme
    Nekem nem szólnak bele, nem érdekli őket.

Tudják hogy ehez ez kell, nincs mese.
  • Roman
    :) hát az alkoholos itókák fullch-sak, glikémiás indexük vetekszik desztrózéval, nem igaz, hogy nem alkalmasak glikogén visszatöltésre :)

amúgy csináltunk 1szer egy videót.. volt egy üres kalinkás üvegem, abban víz, azt ilyen bbtv-sen "edzés előtt vagyunk fél órával-kitölt egy felest, lehúz-már nálam vannak az edzéshez szükséges eszközök-lehúz még1felest" persze csak víz volt az üvegben, de azért aranyosan sikerült :)

Na.. apám meg akar ölni a csirkehús és zöldségek szaga miatt.. anyám meg meg akarja ölni apám és engem is, mert szerinte mindketten gusztustalan és büdös kajákat eszünk, én hányok apám kajáitól, a tesóm meg leszarja, neki csak rizs kell, azt csá :) ez a család a tökéletes hely az életre ^^
  • OPM
    sörhas rulz! xD
  • jazzy
    Ma hallottam a sráctól, hogy " de az alkohol bontja a zsírt nem? Én még nem láttam dagadt alkoholistát.".
    Hú ezt a logikát azt hittem lehidalok.
  • Frayer
    a fehérjének is szüksége van az inzulinra mint vér-sejt szálító transzport molekulára. De közel sem olyan szinten mint a szénhidrátnak.
    A zsír meg zsírlipidekké alakul amit a zsír sejtek közvetlenül felvehetnek.
  • jazzy
    Igazából nem értem mit kérdezel.. Miért lenne baj aerob előtt a fehérje? Nem gáz a szénhidrát se előtte.. jobb lenne nélküle.. de nem gáz így se.

Ha a legjobbra törekszel akkor aerobozz reggel. De edzés után mindenképp kajáld magad tele még ha menned is kell aaerobozni..
  • juzosch
    Fehérje úgytudom egyáltalán nem dobja a vércukrot.
    Csak azért nem szoktam edzés előtt enni, mert tele gyomorral nehéz.
  • FOXX supreme
    Tényleg....itt a Március ! Ez azt jelenti hogy 3 éve edzek:D mert 2005 márciusába kezdtem annó:D
  • Roman
    Hmm.. az nagy baj, ha aerob előtt tolok fehérjét (whey, egy kis husika)? csak mert edzés után hazaesek, rohadtéhesen, s az aerob előtt vhogy nincs kedvem tovább várni a kajával.. mert hát edzés előtti 1 órában nem eszek, mert nem tacsdónt akarok, edzés másfél óra, mire hazaérek, meg minden..

szóval kell az a fehérje, nem, nem dobja az meg úgy a vércukrot, h katasztrófálisan kéne felfognom, ugye? : )

amúgy tudom, hogy bárhun utánanézhetnék ennek, de most így jött ki a lépés :S
  • hitman55
    Oks. :D
  • juzosch
    Mielőtt a többiek válaszát elolvasnám:

Jó ötlet, ha keményen dolgozol, jövő (2009) nyárra jól fogsz kinézni;) (én 2006 tavaszán kezdtem az edzést, persze elején idiótán, de most kezdek jól kinézni)
    Ha tényleg ez a cél, hogy "nyárra jól nézz ki", el se kezd, mert ez életforma, egy-egy ilyen kampánnyal nem lehet semmit elérni semmilyen sportban sem.
    Persze a semminél sokkal jobb ezis.

A turmix nem csalás, hanem az optimális tápanyagbevitel része.
    3x edzés jó, sokkal több nem is kell. Max 4.
    Futás után is igyál, mert futás közben épülnek le az izmok, és a turmix segít megtartani.
    Edzés után minden CH-t elnyel a kiéhezett szervezet, nem nagyon rakódik le.
  • Frayer
    Agy-Izom kapcsolat.
    Nekem ugyan ez volt a hátammal, nem is nagyon van hátam, sokáig nem is tudtam ráfeszíteni.
    Az agynak tudni kell ,hogy milyen jeleket küldjön és hova, ezt meg kell tanulni, de van ilyen.
  • FOXX supreme
    Sztem nem "éreztél" rá, érdekes, én se tudtam sokáig, aztán egyszer csak úgy beugrott és onnantól így "megjegyeztem". azóta bármikor , nagyon jól előtudom hozni, és feszíteni.
  • FOXX supreme
    csúnya rossz dolog !!!
  • hitman55
    Hi.Mért van az hogy ha csuklyásizmomra ráfeszítek akkor csak a bal oldalira tudok ráfeszíteni a jobbra nem.valami módszer van hogy a másikra is tudjak vagy edzem mind a 2-őt ugyan ugy és majd kialakul a másik is , vagy csak nemtaláltam meg azt a pontot ahol rátudok feszíteni? kössz
  • Gladiator
    mijaza oxi-metholon?
  • Frayer
    "hogy nyárra ki is nézzek valahogy, egy kicsit csalnék is, azaz innék ilyen turmixot."
    Aszittem azt írod majd hogy fogyasztanál ilyen oxi-metholont is.
    Nagyon általános amit leírsz, tömegnövelés.
    Menj az alapismeretekhez és gyere vissza, ha nem értesz valamit.
    Tanuld meg kezelni a kalória táblázatot, tanuld meg hogyan kell étkezni, keress pénzt az elégséges táplálkozáshoz, keress jó minőségű olcsó húst, olyan boltot ahól jó árban lehet vásárlni.
    Sok csirke pulyka rízs, tészta, halacska.
  • Gladiator
    Ja, egyébként tömegnövelés lenne a cél, mer gizda vagyok.
  • Gladiator
    helo

most kezdenék el újra kondizni, meg egészséges életet felvenni és hogy nyárra ki is nézzek valahogy, egy kicsit csalnék is, azaz innék ilyen turmixot.

Meg is vettem már a Volumass 35-öt, de nekem az eladó azt mondta, hogy minden nap kell innom. Én viszont nem akartam minden nap edzeni, csak heti 3x kondi (hétfő, szerda, péntek) valamint kedden és csütörtökön futás. Én azt hittem elég csak a kemény "gyúrás" után inni. Nem lesz baj abból, ha én simán futós napokon is fogyasztom? Nem fog inkább zsír keletkezni rajtam izom helyett?

Egyébként régen már kondiztam, akkor is ilyet ittam, de csak mindig edzés után. Mondjuk annyira szerintem nem is volt látványos a javulás.
  • Roman
    Én írtam egy üzenetet a kaprinak, bár évente 2szer járok kb. pesten, de talán a közeljövőben ismét feljutok.. natúran jó lesz az, ha olcsó, boléróval lehet ízesíteni.. :D
  • juzosch
    Egyik bbtv-ben Bunny megmutatta hol szokta venni. A hungáriakörúton vhol asszem. Ott próbálta már valaki?
  • Frayer
    hát igen, nem olcsó akkor mégse
    Talán ha nem másodkézből vennéd, hanem egyből a gyártótol.
    Cégkatalógust fellapozzuk és telefonon utána járunk neki.
    Ha valaki talál 2 ezer ft környékén tiszta proteint akkor az szójjon :)
  • juzosch
    3000 kilója? áht nem olcsó akkor asse:S Akkor már inkább profi tejsavó:)
  • Roman
    hát, nálunk egy rendőr hoz mindig 3000ért kg-ját.. ez olyan mint a kaprióvusz tojáspora, szinte minden tojásos cég gyárt ilen porított tojásfehérjét.

én azért kérdezősködni fogok, hogy itt a környékünkről honnan lehet szerezni :)
  • Frayer
    pulyka comb is jó ám, ha nem fogyózol

hól lehet kapni azt a zsákos tojás fehérje port? és mennyiért?
    azt én is vennék
  • juzosch
    Jesszus. Hol van a nálatok?
  • FOXX supreme
    alapgyakorlatok, fekvenyomás, felhúzás, gugolás,

Ezen kívül minnél több "szabad testes" , mint pl. húzódzkodás
  • Roman
    :S 1900 ft per kg nálunk.. szeretnénk én olyan helyen lakni ahol ua mint a proteinpor :\
  • Roman
    Hol élsz Te? :D nálunk a csirke fehérjére számítva egy jó forinttal is drágább, mint a savópor :( a tojás pedig valami eszeveszetten drága, inkább majd zsákos portojásfehérjét veszek majd.. amit a cukrászok használnak, azt felvizezem azt ott a tojásfehérjelé..

csak én szeretek "változatosan" enni, minnél többfajta fehérjéből, keverten.

mostan annyi változtatás lesz még, hogy a reggeli pufirizsszeletek helyett pufibúzát tolok majd, mert nem is annyira szar az összetétele, meg hát jó néha váltani.

Bandeenak:
    hát, szerintem kétszer tizenöt perc az már egész induló alap egy aerobhoz.. azért 20-20 már jobb lenne :)

látom a neved, aláírásod, ez alapján állapítom meg,hogy jófej vagy, szóvla nem akarlak átbaszni Veres Testvér. Ettől függetlenül lehet hülyeséget mondtam :)