Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

veszelka
arról nem beszélve, hogy ez a legkiábrándítóbb tetoválás, amit láttam (a mellén), úgy néz ki, mnit egy transzvesztita.

Breki33
Sprintben biztosan pozitiv hatása van. Errõl olvastam már. Csak nézd meg a rövidtávfutókat.

veszelka
elképzelhetõ, hogy a súlyzós edzés befolyásolja a futásban elért teljesítményt?

2 éve futottam rendszeresen, mindig a teljesítményeket az idegenlégiós felvételi teszttel mértem le. akkoriban a legjobb 8.9 volt.
mostanság is szoktam futni meg úszni, heti 2-3szor, de nem túl gyorsan.
ma lementem, és elsõre, megdöbbenésemre 11 nívó, és talán még egy felet bírtam is volna. szóval értetlenül állok a dolog elõtt.

(7 nívó kell a felvételhez)

Lassan elfogy a Protein Power-em, (reggel, este iszom attól függõen edzés nap-e vagy sem) viszont lassan jön a diéta már bekészültem egy kis war machine-al is a dologra, hogy mindig megfelelõen motivált legyek edzéskor (akár lószar szénhidráttal is). Milyen fehérjét ajánlanátok zabpehely mellé? Maradjak Protein Powernél vagy szerintetek nincs nagy jelentõsége ennek a reggeli és éjszakai fehérjézésnek? Nagy változást nem vettem észre, csak van hogy kávé mellé a powerpro eléggé hashajtó hatású tud lenni 😄

Nagyon röhögtem, mikor szálltam be a kocsiba <#idiota> . Azon gondolkodtam, találnak-e errõl infót. <#email>

oliwwer
😄😄D ez jó

Mondhattad volna nekik, hogy kérdezzék meg Bunny-tõl, mi meg röhöghettünk volna a válaszon is
Tyler1
Azért maradt még abból a legendás bicepszbõl 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tyler1
Ha még tudnád, hogy pár Olympia résztvevõ mekkora bagós 😊 Elõbb nyúlnak rá a dekkre, mint a kajára verseny után.

Darth Sith
én ma csak kb kettõ kb 2-3 hónapja edzõ max 70kg/190cmes sráctól halottam, hogy épp azt vesézték ki, hogy az egyiknek van most vmi új patikus ismerõse aki olcsóbban tud recept nélkül cuccokat szerezni és ki kéne próbálni, hiszen mindjárt itt a nyár 😄DD

Nem a lényeg, hanem a fontos!

A nap mondata ma a kondi elõtt. Fiatal srácok kijönnek, rágyújtanak. Erre azt mondja az egyik. -Majd nézz már utána,hogy edzés után mikor lehet rágyújtani. <#nyes><#falbav>

Breki33
Breki33
Tyler1
Kicsit sablonosra sikerült ez az õszinteség, de azért jó videó.

Roger6
<#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Renjike
A hátam szerencsére helyrejött!
Maradandó problémám már csak a mell edzésem . Nem nagyon szeretne fejlõdni a fránya mell és a bal oldalam jobban érzem dolgozni mint a jobbat. + Egykezes fekvenyomásnál a jobb oldalamon a vállamra túl nagy terhelés nehezedik (a vállam elfárad és kénytelen vagyok befejezni mert nem megy több) . A súly is sokkal instabilabb a jobb kezemben . A szabályosságra és a negatív és pozitív nyomás szakasz kihasználására természetesen figyelek.

Hátha tud valaki valami okosságot mi lehet a gond vagy csak türelmesnek kell lennem. 😊

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

0Fritz0
Tartom és emelek: 69

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Tyler1
68

oliwwer
Hogy megy az edzés?
Breki33
LocalPatriot
<#banplz><#idiota><#wow1>
Barnabyka
Én is pont most olvastam a cikket. Félelmetes 😄

Effe88
<#vigyor5>

Csinálj olyan gyakorlatokat is, amikre szükség van mind a két oldaladra. Pl.: bicepsz állva kétkezes rúddal...stb.
Roger6
Teljesen normális, hogy az egyik kezed erõsebb, azt használod többször / többet. Ez ki fog egyenlítõdni pár hónap után, észre sem veszed majd. Súlyban ugyanakkorát használj mindkét kézzel, a gyengébb kézzel próbálj meg mindig 1-2 ismétléssel többet csinálni. Nem kell megszakadni benne, fõleg ha 3 hete kezdted. Szépen, szabályosan, megfelelõ súlyokat használva.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Barnabyka
3hete kezdtem el edzeni és ami olyan problémám van, hogy a jobb kezem jóval erõsebb mint a bal. Jó lenne elkerülni azt, hogy féloldalas legyek, de nem tudom, hogy erre mi lenne a legjobb megoldás, mert ugyan akkora súllyal a jobb kezem kb 2x annyit bír. Csináljam kisebbel jobb kézzel is amíg a bal utoléri vagy esetleg más ötlet?

Tyler1
RIP Larry Scott

Aki a héten kihagyta a lábnapot, annak boldog nõnapot!

Roger6
Én egy jó kis steak-ben fogadtam volna, ha már testépítés. De hát nem vagyunk egyformák. <#worship> Jó sörözést!

immovable
Köszi a részvételt. Fogadtunk egy másik fórumozóval, hogyha belinkelem ide, kik, mit fognak reagálni. Nyertem egy sört. 😊
Dizson
Én csak felhívom a figyelmeteket okéé?! 😄

Prince of Máté
Ilyeneket Dizson szokott linkelni...

mondjuk én többnyire tömegközlekedési pontokon megyek át. metro, 4-6os vonala, troli. megállókban meg ugye tilos a dohányzás. mondjuk blahán senki nem szokott dohányozni, egyedül a szórólapos faszi 😄D

Darth Sith
én pont, hogy az ellenkezõjét tapasztalom. Nem tudok úgy elmenni budapest bármely utcáján vagy terén, reggel-nappal-éjjel, hogy az emberek 80%-kának ne lenne bagó a kezében.

a "vígan élnek" dolog nyilván picit elvont dolog volt és egyáltalán nem támogatom a dohányosokat - egyenesen utálom õket - bár mostanában egyre kevesebb ember dohányzik, illetve számomra ami meglepõ volt, hogy BP-n kevés dohányzó emberrel futok össze.

Darth Sith
azért valljuk be, hogy az a mennyiségû kátrány és szemét lerakódása amelyet beszívnak és minden egyes sejtjükben lerakódik, az minden csak nem egészséges. lehet, hogy õk pont nem lettek rákosak, de hogy nem kifejezetten használt nekik az tuti. láttál már dohányos és nem dohányos tüdõ és egyéb test szövet összehasonlítást? azt max "élnek valahogy" -nak nevezném, de biztos nem "vígan". Nem egy dohányos ismerõsöm van, akik amikor az elsõ emeletre fel kell menni utána úgy lihegnek mintha a 42. emeletre futottak volna fel ólommellényben meg bokasúlyban.

Én azon a véleményen vagyok, hogy így egyértelmûen a fehérjére nem jelenthetõ ki, hogy rákkeltõ, legalább is az alábbi formában. Inkább max részt vesz benne, az általad elõírt formában. De sokkal inkább más kiváltó okok lehetnek a háttérben, mint a szar kaja, dohányzás, szmog, stressz stb..

+ dohányzásról is elmondták ugyanezt. Mégis számtalan ismerõsöm van, akinek nagyszülei (70+) évek óta dohányoznak és vígan élnek, még csak asztmájuk sincs... Nyilván nem egészséges a dohányzás, de sokszor nem kimondottan valamelyik tevékenység/táplálék okoz betegséget...

A sejtek fehérjébõl vannak. Rák = sejtburjánzás, amikor a szervezeted nem tudja kontroll alatt tartani a sejtjeid. A fehérje nem idéz elõ rákot, max elõsegíti annak terjedését a magasabb fehérjebevitel (több fehérje = több sejt/gyorsabb "épülés"). Furcsa, édesanyám nem sok húst evett még is rákos lett. Ebbõl kiindulva meg leszarom az okos orvosokat meg tudósokat, csak ujjal tudnak mutogatni, de a legelterjedtebb halálozásokban nem tudnak felmutatni még mindig semmit (rák), talán azért mert nagyrészt pszichikai okok váltják ki a betegségeket, mondhat bárki bármit.

Darth Sith
bicepszezéshez én kipróbáltam pár hónappal ezelõtt ezt a módszert amit joe mutat, hogy picit elõredõlsz, és jobban kinyúlik a karod stb... hát kb 3xor jobban bedurrant mint korábban 😄 😄 azóta így csinálom és sokkal jobban érzem. Nálam a lassú, koncentrált, teljes tartományú mozgás jött be igazán, az ismétlésszámtól függetlenül. Van, hogy nagyobb súllyal, de szigorúan lassabban, teljes mozgástartományon 3-4 ismétlést csinálok, máskor ugyanezt 15-ös ismétlés tartományban, de a szabályosságra figyelve. Nekem ez elég jól bevált 😊

Darth Sith

+1, nálam is voltak a derékproblémák, a hiperhajlítás bevált gyakorlat.
Heti 2 alkalommal 4xbukásig csináltam, szépen meg is erõsödött, de a hiperhajlítást is könnyen el lehet rontani mivel tudod magad seggbõl, lábból is emelni, szóval ésszel.
veszelka
én a héten próbáltam ki egy újfajta karedzést. a bicepszem fél éve megállt a fejlõdésben, szóval ideje volt már változtatni.

kalapács rúddal kezdek scottpadon, egy bemelegító kör után négy olyan kör, amibõl max 8at bírja szenvedve megcsinálni. elõtte utána tricepsz ugye, aztán a 2. bicepsz gyakorlat 45 fokban döntött padon, lelógatott kezekkel viszonylag közepes súllyal nagyon lassan, a végén ráfeszítve egykezes súlyzó.

csak 9 szettet csináltam így bicepszre, de olyan bedurranást értem el, hogy még egy óra múlva is alig tudtam behajlítani a karom 😊

oliwwer
A bicepsz (nálam) egy olyan izomcsoport ami csak akkor fejlõdik jól ha kevesebb súllyal, szépen lassan csinálom.

Rudas bicepsznél kipróbálhatod azt, hogy a hátaddal falnak dõlsz. Keresd meg a kényelmes pozíciót. Kevesebb súlyt fogsz bírni emelni, de a fal megakadályozza hogy derékból rángasd a rudat. Egy idõ után el lehet hagyni majd, mert megtanulod, kitapasztalod hogy hogyan kell, mi az amit bírsz még szépen szabályosan.

Komoly derékfájásra nekem a hiperhajlítás vált be igazán, de ez nem ilyen jellegû sérülés miatt volt, hanem aránytalanul keveset edzettem az alsó hátat, derekat.
Roger6
Nekem az ilyen baromságokról ez jut eszembe (a népbutításon kívül):

Akkor nincs más választás, napi 500 kalórián kell élnünk, mindenbõl egy csipetnyit és tádám dádum dádám!
Renjike
A súly most kevesebb volt a "szokásosnál" . Elfáradtam , lehet derékból rántottam én csak a fájdalomra lettem figyelmes ami nem volt kellemes.

Az utolsó sorozatommal fel is hagytam nehogy nagyobb bajom legyen , következõ ilyen edzésen mellõzöm a gyakorlatot.

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Tyler1
Én is erre tippelek. Vagy derék mástól lett megerõltetve és ennél a gyakorlatnál húzódik az ideg.

oliwwer
Túl nagy súly? Derékból rángatod?