Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !
Swedish people are albino monkeys
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"Cuccolj mint állat és csinálj pár baromságot a teremben. Ettõl leszel szép nagy disznó."
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Kézisúlyzósnál különösen úgy jó, hogy kicsit lent tartod a súlyt, és hagyod megnyúlni az izmot.
Aki esetleg nem ismerné CT Fletchert, az most a társát is megcsodálhatja 😄
A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Persze az edzõpartner jó ötlet (egy darabig volt is), de mivel én egykezes súlyzókkal csinálom a fekvenyomást, így igazából segítõ nélkül is ki tudom hozni a maximumot. Amióta kézisúlyzóval csinálom azóta úgy vettem észre, hogy valamivel jobban tudok fejlõdni.
Köszönöm a válaszokat, sokat segítenek!
Az volt a baj, hogy akkor még egyedül csináltam olyan 4 hónapig (új is voltam a teremben, félénkebb, stb), és nem tudtam bukásig pl 8-as ismétlést csinálni, szóval az elsõ dolog az hogy legyen ott valaki.
Én úgy csináltam, hogy 2 hónapig 10-8-6-6 ism. (4 gyakorlat mellre egy héten, aztán 1 hét pihenõ) 2 hetente meg beraktam 4. menetre olyat hogy csak 2-4 ismétlést tudtam belenyomni az adott súlyba. Egyszóval kurvára bele kellett adnom mindent, hogy fejlõdjön, de sikerült másfél év alatt eljutni 80 kg-ra. Aztán 2 hónapig a szokásos 8-6 ism. 2 havonta váltogattam ezt, meg persze a gyakorlatokat is. Néha a 4. gyakorlatom volt a fekvenyomás. Szóval picit össze vissza, azaz mindig kapott egy újabb terhelést a mellem. És persze a 4 gyakorlatom 2 pozitív, 2 negatívból állt.
persze lehet csinálni szar kajával is, csak akkor 1 év múlva ha nem lát fejlõdést a 3-6hónapos formához képest, akkor ne legyen kérdezgetve, hogy "miért nem fejlõdök", etc.
MÁS:
Ti súlyok szempontjából mennyire fejlõdtök gyorsan? Igazából én 6-8 hónap edzés után, még mindig csak 45kilóval tudok fekvenyomni, bár a kezdõ 35 kilóhoz képest még mindig kurva kevés. Nem tudom lehet-e köze ahhoz, hogy anno volt egy gerincmûtétem és a hátizomzatom a béka segge alatt van (bár helyes végrehajtáskor a hátizmoknak nem kéne szerepet játszaniuk) vagy esetleg a segédizmok (pl. tricepsz) túl gyengék lennének? Persze van amikor megfingatom a mellizmokat is rendesen, de gyakrabban fordul elõ, hogy a tricepszem elõbb durran be, mint a mellem. Helyes a végrehajtás mivel egykezes súlyzókkal mellezek kb. 4 hónapja és azzal igen nehéz elrontani. Ötletek?
Najó, jövõhéten megpróbálom. De ha nem nem lesz jó titeket foglak hibáztatni!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Swedish people are albino monkeys
Realee: gyrostálat néha eszek (rizzsel), 950FT, mellette rengeteg zöldséggel.(am értem mot mondasz)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Szerintetek melyiket érné megvenni: Scitec Jumbo 4kg vagy Biotech Hypermass 5k 4kg. Körülbelül hasonló árban van a kettõ, a jumbonál kicsit aggaszt ez a 5 féle kreatin, mivel úgy hallottam h. csak a monohidrát a jó.
Vélemény?
Egyelõre szerintem akkor még kerülöm a tömegnövelõket.
Talán a legnagyobb fejtörõt nekem a táplálék "beszerzése" okozza. Igaz, Budapesten van minden, de valahogy mégse találok olyan kajáldákat a környéken, amik megfelelõek lennének. Fõzelékfalóban néha eszem rizs+sima hús kombót, de az a hús elég silány minõségû szokott lenni 😞 Az, hogy magamnak készítsek minden nap, ki van lõve.
Ezen az oldalon belõttem az adataimat, majd a nap folyamán próbálom megfejteni, hogy mennyit meg mibõl kell ennem. Sajnos hogy a rizs+hús kombó mennyit számít nem tudom.
Sárga kapszula megvan, akkor majd megnézem hátha van ott ehhez help.
Elõször is kezdõként szerintem egy sima fehérje koncentrátum elég, felesleges az izolátum-koncentrátum keverék (drágább mint a sima koncentrátum), persze ha van bõven pénzed, akkor ezzel a mondatommal ne is foglalkozz.
Kettõ. Ha hízni akarsz, ne szedj ezt-azt, tedd rendbe az étrended. Sárga kapszula nagyon jó iránymutató, le van írva tömegeléshez hány g fehérje / tskg ill. mennyi szénhidrát g / tskg szükséges. Ezt a két értéket megpróbálod természetes forrásokból elérni (csirkemellfilé + rizs + zöldség), bár ennyi húst enni szinte lehetetlen eleinte, úgyhogy lassú felszívódású fehérjét nem edzõs napokon lehet inni reggel és este lefekvés elõtt (Pl. Scitec Milk Complex, vagy esetleg valamelyik Casein készítmény, de én speciel most a BioTech Protein Power-t használom erre a célra, elég költségbarát megoldás). Edzésnapon max 1 adag lassú felszívódású fehérjét, mert edzés után ugye iszod a gyors felszívódásút.
Három. Ez a sok fehérjeszelet felesleges. Mindig törekedj a szilárd étel bevitelére. Suli van? Éthordóba be 1 adag kaja, villát viszel magaddal azt elfogyasztod szünetben. Ha egyetemre jársz akkor még elõadáson is megeheted... Ja, teszem hozzá, a napi fehérjebevitelednek MAXIMUM a felét tegye ki mesterséges fehérje.
Négy. Én azon a véleményen vagyok, mivel próbálok költségbarát testépítést folytatni, hogy tömegnövelõt csak akkor vegyél ha "nagyon sok" pénzed van. Én amióta edzek és tömegelek, sima szénhidrát + fehérje kombót használok, jelenleg Full Force Carb-F és Scitec 100% Whey Protein Professional-t. Ez 1-2 hónapja jól ki lett vesézve a topikban, igazából a te kezedben van a döntés, hogy veszel-e Jumbo-t vagy nem. Nem, nem szar a Jumbo, ezt senki sem mondta, de nem is túl olcsó.
1 hónapja kezdtem kondizni, rám fér 😊 Mondták, hogy szedjek ezt meg azt (ismerõsök), mert nehezen hízok. Ajánlottak vitamin tablettát, fehérjét, meg tömegnövelõt. Vitamint szedek, meg fehérjét is (nitro pure whey gold), de a tömegnövelõn még csak gondolkodom (jumbo).
Az érdekelne engem, hogy a fehérjét mikor lenne érdemes ennem (innom)? Reggel 7-8ig tudok kondizni, heti háromszor, ez fix. Én eddig úgy csináltam, hogy esetleg egy fehérje szeletet megeszek ezeken a reggeleken (amik kaphatók pl biotech boltban), elmegyek kondizni, hazafelé megiszok 1 adag nitro pure whey goldot, délután két étkezés között még egyet. Ti mit javasoltok? Igyak legalább 1 adagot akkor is mikor nem edzek ?(páran javasolták)
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
"Kedves Myprotien, szeretnénk rendelni..."
A másik részét te dobd hozzá. 😊
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever