Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Swedish people are albino monkeys
cesc fábregas
cesc fábregas
Amióta edzések közt bicózok, futok nincs semmilyen problémám, pedig régebben 1 lábnap után kapkodtam rendesen a levegõt.
Kaja megvolt 1 és fél órával elõtte
Légzésre odafigyeltem
Forma megvolt. wtf.???
Most visszatérek majd egy ötvözött programra pár hétre, próbálok még némileg javítani a formán, aztán lehet diétában ismét visszaállok hst-re, mert sokkal több kalóriát éget el az osztottnál, és véleményem szerint erõmegtartásban is lényegesen jobb megoldás lehet.
Aki nem próbálta, az tegye meg, lehet nem mindenkinél mûködik, de legalább kicsit feldobja a néha egyhangú edzéseket.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Írok privit!
Látom Dunaújvárosban laksz, legalábbis az adatlapod szerint. Gyõrbõl 1 óra 44 perc alatt lehet eljutni busszal menetrend szerint. Jövõ hónap elején szívesen leutazok hozzád / hozzátok a barátnõmmel egy edzés erejéig, és benyomunk egy fasza mell edzést + tricepsz. Ez azért lesz jó, mert te is tanulsz újakat, és mi is. Meg onnantól nem csak egy virtuális logó leszek számodra, hanem tudod társítani a szöveget egy archoz.
Ha érdekel a dolog, akkor privátban folytatjuk a témát.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Szóval erõfejlesztésre a piramis a jobb választás, ha nem erõemelõ vagy. Az erõemelõk meg amúgy is az idejük 90%-ban a három alap gyakorlatot mûvelik, egy testépítõnek viszont az izmok kidolgozottsága a lényeg (ezért rengeteg feladatot végeznek egy-egy izomra), és jóval kevesebb pihenõt tartanak két gyakorlat között
Pár hete linkeltem egy cikket az erõnövelésrõl pl. fekvenyomásban. Mondjuk ha 100-al nyomsz fekve, akkor az általános sorozat így néz ki kb: 50 x 20 (bemelegítés), 80 x 12, 90 x 10, 95 x 8, 100 x 6.
Az "erõnövelõ" edzésben valahogy így néz ki (ahol az ismétlés számok közel hasonló mennyiségûek): 80 x 6, 85 x 6, 90 x 5, 95 x 5, 100 x 3, 105 x 2, 110 x 1
Sima szériázásban megmozgatott súly: 3120 kg
Erõnövelõ szériában megmozgatott súly: 2535 kg
Mint látható, mire odajutsz a 100 kg-hoz, jóval több energiád van még, ezért tudsz feljebb menni súlyokban. Az erõnövelõ edzés során a sorozatok nagyobb részét végzed nehéz súlyokkal, ezért erõnövelõ hatása van. Ezt elég havi egyszer csinálni, szóval minden 4. héten, a többi lehet alap edzés.
Én nem rég kezdtem ebbe bele, és azt kell mondjam, hogy hatásos eddig a dolog. Persze a nagyobb súlyok miatt a sérülés veszélye is nagyobb, ezért fokozottabb odafigyelést igényel.
Ami a legfontosabb a teremben: az ego-t mindig tedd félre a gyakorlatoknál. Ne azért rakj fel egyel több tárcsát mindkét oldalra, mert az húde jól néz ki, vagy mert menõzni akarsz. A te célod, a te tested. Senki és semmi más nem számít. Ez nem személyesen neked ment, csak úgy bele lõttem a nagyvilágba.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Ami anno rám igazán nagy hatást gyakorolt és több edzés elõtt is megnéztem: Muscle Factory (Classic 1). Most megnéztem újra, és bár nem a legjobb, de a zene nagyon ott van, és a képeket is sikerült összhangba hozni a ritmussal.
A fizikai meló melletti edzésrõl pedig annyit, hogy én éveken át csináltam. Sokszor fáradt voltam, de akkor is megcsináltam. Ezerszer jobban is néztem ki, mint most, amikor még idõm is lenne rá. De most meg olykor éjszakázok... :-/
mov ah,4ch int 21h end
Persze néha ettõl még egy-egy videó beleférhet, de szerintem ez inkább fejben dõl el, és képesnek kell lenned arra, hogy magadtól ráhangolódj az edzésre. Ez kb olyan, mint azok akik cucc nélkül nem tudnak bulizni, jól érezni magukat, pedig simán lehet.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Nyilván picit túlgondolkoztam a dolgot, de az biztos, hogy téves képet tud adni egy ilyen videó (most az, hogy ki hogyan gondolkodik és mennyire értelmes, az egy változó a dologban).
A videók emlékeztetnek, hogy honnan jöttem, és hova tartok. A cél az én fejemben van, ami napról napra módosul. Egyfajta katalizátorok a képanyagok, nem követendõ példaképek, és még csak utat sem mutatnak számomra. Elég ha megnézzük a nagy súlyos gyakorlatokat, a legtöbb videóban hót szabálytalanul végzik - nyilván akkora súlyoknál már nem is lehet követni ezt a szabályt teljes mértékben.
De ettõl függetlenül edzés elõtt rendkívül pozitív hatása van az ilyen videóknak, de hosszú távon szerintem sokkal károsabb. Ez a sport arról szól, hogy magadnál legyél jobb és magadat gyõzd le napról-napra, edzésrõl-edzésre.
Ja, már 1 hónapja nem ittam (max 1-2 korty sör) és az ismerõseim se nagyon baszogatnak miatta. Mi történt a világgal? 😊
cikk
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Ha 1 edzésen több izomcsoportot edzel, akkor a nagyobbal kell kezdeni, ez alapszabály.
Nem kell, hogy mindenkinek jó legyen és nem muszáj szigorúan ragaszkodni minden egyes pontjához.
Fõleg, ha már ránézésre is igazán szar a recept, mert akkor inkább neki se kezdjen az ember.
Egyébként ha végigolvasod az eddig megjelent összes magazin és cikk edzésterveit, akkor legalább százszor kijön minden lehetséges változat a különbözõ edzésnapokra és izomcsoportokra.
Ilyenkor felmerül bennnem a kérdés, hogy nem az a legtisztább, amit saját magán érez az ember?
Pont ezért csinálom inkább a saját faszságom után.
Még mindig jobb, mint egy vadidegen "írjunk megint valami edzéstervet, mert ki kell tölteni a helyet" faszsága után.
(Nem téged támadlak, csupán ez a véleményem a "kölcsönzött" edzéstervekrõl)
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Egyébként mi a pontos célod, étrend stb? Mert így a vakvilágba...
más: Kaptam egy Your Body magazint amelyben van egy edzésterv leírva. Ebbõl az elsõ nap ami szemet szúrt:
Mell-Bicepsz:
Nyomás döntött padon kézi súlyzóval: 12, 10, 8, 8
Csigás összenyomás: 4x10
Tárogatás: 4x12
Bicepsz francia rúddal: 15, 12, 10, 10, 10
Fekvenyomás: 15, 12, 10, 8, 6
Bicepsz alsócsigán egyenes rúddal: 12, 10, 10, 10
Váltott karos bicepsz beforgatással: 4x8-8
Na most itt ami szemet szúrt, hogy a fekvenyomás bõven a melledzés végére van beiktatva. Tapasztalatom szerint az egyik legfárasztóbb gyakorlat a fekvenyomás akár rúddal, akár kézisúlyzókkal csinálod, szóval nem értem miért elõzi meg ebben az edzéstervben a Csigás összenyomás és a tárogatás.
Tanácsot szeretnék kérni. Már egy ideje edzem, 43as karom van és még soha nem szedtem semmiféle edzéshez való táplálékkiegészítõt. Azt mondták nekem, hogy tiszta fehérjét, vagy valamilyen fehérjével kombinált terméket próbáljak ki. Tudtok nekem valamit ajánlani? <#nezze>#nezze>
De k*rvajó géped van istenem....