Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SeanJRRussel
Én a kicsivel több mint 1 éves edzésem alatt sose pihentem 1-2 hetet.Egyszerûen belehalnék ha nem tudnék lemenni a terembe.A szerda meg a hétvége pihi de a többi edzés.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

jazzy
Azért a célokat meg kéne különböztetni valami minimális módon.

Õ tömeget akar építeni valóban, de nem feltétlen teljesen szálkás izomtömeget ami nekünk fontos.

Most azért lebeszéled az edzésrõl és a testmozgásról mert nem tökéletes a kajája?

Ha lehet aquir tömd magad azzal amit leírt roman, baromira nem nehéz megcsinálni a kaját 2-3 napra elõre, ha nincs idõd na bumm hát egyél szendvicset.

Ha komolyabb szintre akarsz lépni akkor nincs na bumm, akkor azt kell enni, amit leírunk, de amíg kezdõ vagy addig edzz és tömjed magad.. és nõni fogsz. ennyi.
Ja csak izmot igy a büdös életben sem fog épiteni .Tudtommal ez lenne a cél, de lehet tévedek...

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

jazzy
Látom Szegeden tanulsz (vagy laksz is nem tudom).

Gutenberg úton van egy nagyon jó terem olcsón, sok gép, jó társaság, az ajánlom.

10-es 20-as ahogy megáll a Dugonics téren az ugye a Kálvária és a Gogol utca között van, Gogol mellett van rögtön a Gutenberg, középtájt egy nagy kapu, bemész, jobbra, és már bent is vagy.
jazzy
Nem vesztegeti az idejét még ha nem is tud tökéletesen kajálni a súlyzós edzés és a mozgás mindenképpen hasznos...
buziság. elõzõ félévben 21 tantárgyam volt 53 kredit összesen, nem büfé szakon, a félév sikerült és edzeni is el tudtam járni rendszeresen. átlagban heti 3 kb. pihenéssel heti 1 úszással rendes napi kajálással. kapd össze magad. nem szórakozás miatt jársz suliba gondolom. hajrá!!!

Szerintem hagyd ezt most addig amig nem lesz idõd rendesen enni és keményen , edzõteremben ,edzeni és eleget pihenni.Addig csak az idõdet vesztegeted hidd csak el...

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

Aquir
igazából most sem ettem ebédet, csak egy csirkemelles-szendvicset vettem ebéd gyanánt. Ebben a félévben több órát kell most felvennem, így lehetett csak elrendezni õket.
Igazából meg megnézném ezt a zsírosodást mert olyat (valós sok zsírt) még nem láttam magamon, pedig nagyon-kiskoromban még duci voltam. (egyébként van itt jó zsíros ételekkel menüvel kínai étterem egy csomót jártam oda, habár nem látszott meg rajtam) Te meg nem remélem nem esel jobban vissza.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir, 1et? Az szép, én kb. 2 kg-ot tömhetek, de bassza meg az ég, nemhogy nem zsírosodok, de sorvadok elfele.. 5 cm-t visszacsúszott a kezem, tisztára lefogytam (81 kg.. 3 hete még 90 felett voltam) és nemtom mitõl..

kokszolni sose kokszoltam, ugyanúgy kajáltam sõt, még többet az elmúlt hetekben, mint azelõtt, de egyszerûen szétsorvadtam.. vmi betegség lehet.. nemtudom.

Amúgy ha ilyen táblázott vagy, én nem ajánlok semmit, mert nem akarok hülyeségeket tanácsolni. Próbálj meg azért mennél többet enni, pl. banán, mazsolásmogyis csemege, ezek sok kcal-osak, és kb. fél perc alatt letömhetsz velük többszáz kaloriát. :(

Nem irigyellek. :S
Aquir
istenem de sok szöveg, amit viszont el is olvastam. (kivéve pár linket, amit majd máskor fogok, jó sok link van megtömve hosszú cikkekkel) Ennyi százalék, úgy mérd, stb =)

Egyébként pár dolog: elég nehéz súlyra, kcal-ra számolni a dolgokat, amikor nem magamra fõzök, vagy mikor mondjuk nem én határozom mondjuk meg döntõen a választékot, pl hogy mit adnak az étkezdében, valamint van olyan napom hogy rendesen - nem - tudok - ebédet enni lol, ilyen az egyetem mostanában :p pl most kedden, sem szerdán nem volt idõm berohanni egy étkezdébe, ami még nekem is szokatlan de most így vannak az óráim: kedd 8-18 ig betáblázva, nincs idõ szerda 8-20 megállás nélkül (olyan max fél órás szünet azért van, viszont ez labor elõtt van amikor azért készülni kéne rá) csütörtök 8-10 12-14 16-19 szóval itt jobb a helyzet, ahogy pénteken (10-11 14-16) is. Szombat vasárnap Hétfõ szabadnap, mármint szabad lenne, ha nem csinálnék projectmunkát, amivel rendesen foglalkozni kell a többi órákon és az elvégzendõ labor-jegyzõkönyven kívül amit hétfõ 12:00-ra kell leadni.

Szóval igazából 3 nap szabad nekem a 7 napból, de igazából az se szabad, az meg kész hogy ebben a félévben egyszerûen nem fogok tudni minden egyes nap rendesen kajálni.

kösz a cikkeket. egyébként nem iszom alkoholt, no cigi, csak úgy nyelem mostanában a vizet (sokszor ebédre csak azt iszom), megpróbálok 1 gyümölcsöt enni legalább naponta

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Kimaradt:
Sok sikert ;-) Eleinte kicsit szokatlan lesz meg furcsa, de ha "elkap s magával ránt az örvény", nagyon helyben leszel. ;)
Aquir, mielõtt ilyen hülyeséget írsz, hogy egy dekát sem tudsz hízni, gondolkozz kicsit. :)

Ajánlom figyelmedbe, a tesztoszteronos beavatás-elsõsegély cikkeket, amiket be is linkelek most Neked. És szerintem jobban járnál edzõteremmel, nagyobb motiváció, lehetõségek szélesebb tárháza.

Annyit garantálok, ha olvasgatsz egy kicsit, (ha én leírnám ide a cikkek tartalmát, akkor is el kéne olvasnod, viszont én egy csomót gépelnék, pedig a billentyûm így is hullik szét, szóval inkább linkelek, mellesleg rengeteg hasznos és haszontalan cikket is fogsz találni :o) ) fogsz hízni nem egy dekát, nem kettõt. Csak olvass-tanulj-cselekedj, s hízni fogsz, de nem zsírban. Fõleg ha nehezen hízol, kizárt, hogy elzsírosodj, szóval ne tudd meg, hányan irigyelnének Téged az adottságaidért.

Akkor a segédanyag:
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_90_kgt_325_elsosegely.php
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_20_lep_895_beavatas.php

A lényeg röviden:
-kajálj sokat, testtömegednek a negyvenöt-ötvenszeresét kcal-ban számolva. (igen, kalóriaszámolás)
-edzél okosan, alapgyakorlatokkal, és folyamatosan növekvõ terheléssel, párhavonta beiktatott 1-2 hetes pihenõkkel.
-kajálj egészségesen, húsok, halak, gabonák, teljeskiörlésû péktermékek, olajos magvak, gyümölcsök, zöldségek
-igyál sok vizet (3 liter a minimum alsó határ) és aludj éjszakánként jókat, nyugodalmasokat, 7-8-9 órákat. Pihenj, zabálj, eddz! Alkohol nagyon ritkán (havi-kéthavi szinten max.) cigaretta felejtõs, egyéb kémiai anyagok, hernyó, kokó et cetera kizárva.
Aquir
hali.

Azt kérdezném tõletek hogy otthoni edzésre milyen gyakorlatok hasznosak hogy formában tartsam/fejlesszem magam? (nálam max súlyzó van otthon). Kissé sovány vagyok, és akármibõl akármennyit eszem, egy dekát sem veszek magamra, szóval ilyen az alkatom, nem tudok hízni.
Lehet/kell követni ilyenkor valamiféle edzéstervet? Vagy az edzõteremben kell csak foglalkozni ilyennel? Mennyi húst kéne ilyenkor fogyasztani?

Esetleg ha elhatározom, hogy elkezdek látogatni valamilyen edzõtermet: Gondolom függ attól, hogy mire akarok dolgozni, de hogyan kezdjem? Az adott izomcsoportot megdolgoztató gépeken csak menjek sorba, itt közepes súlyokkal, vagy inkább kisebb súlyokkal de hosszabb ideig érdemes dolgozni? Na és mennyi ideig egy napi alkalommal, hetente stb.? Megköszönnék egy kisebb tájékoztatást

FOXX supreme
Egyéni hogy ki mennyit szed fel, ismerek olyan embert, aki 60 kg, és 190 cm magas, na most õ rajta sztem egy kemény teszto kúra se segítene. De pl. kreatintól én is tudok hízni 3-4 kg-t egy hónapba.

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

SeanJRRussel
Dannynek igaza van én 6kg híztam creatinnal és annak már 2 hónapja és azóta 1 g nem ment le rólam,tudom tartani amit felszedtem.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Roger6
Te mindent elhiszel, amit írnak névtelen felhasználók?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Danny1987
Hisz a kreatintol is fel lehet szedni egy hónap alatt 5 kilot.
Sõt a shopban olvastam olyan hozzászolást hogy 1 hét alatt 3 kiló jött rá.
Akkor õk is koxoltak?

Live for nothing or die for something.

Frayer
A lényeg az hogy én tudom, mik mozognak egy erõsebb kúra hátterében, mik játszódnak le a szervezetben, sejtszinten és szervezeti szinten is.
Azt is tudom,hogy maximalizálható adott mennyiségû és milyenségû kox hatása.
Tudom,hogy mit kell megtenni azért hogy megmaradjon hosszútávon az így mesterségesen megszerzett izomtöbblet.
Ezeket a dolgokat a profik is felismerték, és meg kell hogy mondjam,hogy õk sem nyomnak többet mint a sok hobby gyúrós, csak okosabban.
Sõõt, azt kell hogy mondjam hogy sok hobbista nagyobb, õrültebb adagokkal olyan szintet sem tud elérni mint egy okos testépítõ naturál módszerekkel.

Az meg hogy más mindig elbassza, és csak mérgezi magát, tönkre bassza a receptorait, máját, hormonháztartását, a cerkáját, stb stb, az meg nem az én dolgom.
De legalább jót röhögök az ilyen embereken.
Ilyen ügyben csak azért sem adok tanácsot, pusztán rosszindulatból.
Had hújjon a férgese. :)

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

SeanJRRussel
Én nagy Coleman rajongó vagyok megvan a könyve az összes dvd-je de azért kajált is õ rendesen,nem volt fehérje hiány.Biztos h volt más is a háttérben de azért nem az az ember mint a sok hülye szúrós köscög lemegy szúr edz aztán mikor vége a kúrának leereszt.Mindent okosan kell csinálni de az anyag önmagában kevés.

Frayer
Ronnie Coleman csak önmagához képest lett naturál.
Ami azt jelenti nála, hogy napi 1000 mg tesztó helyett már csak 400 at szúr.
Az õ esetében erre már lehet mondani hogy naturál. :)

Amúgy meg már alig várom a sustanon teszteket.
Azok mikor lesznek? Kiváncsi vagyok attól mekkorát fognak nõni a gyerekek. 30-40 kilót egy hónap alatt? Mert ha már a kiegészítõ porok ilyen hatással vannak akkor egy komolyabb tesztó kúrának reálisan hoznia kéne ezeknek az egyedeknek a plusz fél mázsát.

De naturálok hooogyne.Akárcsak Ronnie Coleman

Danny1987
Miért akkor ezek szerint õk nem naturalok?
Szerintem ha kapsz egy csomó kiegészitõt(tömegnõvelõ kreatin fehérje vitamin) akkor talán lehet ennyit nõni.
Persze normalis kaja mellett.

Most mi van ?

Roger6
Mindenki azt mondja a sajátjáról, hogy az a legjobb, a többi nem ér semmit. Szerintem meg próbáljon ki az ember egy-két tömegnövelõt vagy fehérjét, aztán utána döntsön. Szerintem nincs olyan, hogy az egyik termék mindenkinek jó lenne, hiszen minden ember szervezete más. Van akinek ez jön be, van akinek az.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

És te ezt el hiszed hogy csak a szkájtek termékektõl ugye ?

Danny1987
Bakker ez a scitec teszt durva.
Megnéztem ezeket a videokat elég sokan olyat nyilatkoztak hogy 2 hónap alatt 10 11 12 kg kevés zsirral.

Panzermeyer
De azért rögtön hozzá is teszek, némi kiegészítést az egyes pontokhoz.

3) Belsõségeknél azért a májat szerintem ajánlott kerülni a magas zsírtartalma miatt.
6) Mert az alkohol csökkenti a tesztoszteron szintet.
11) Túl sok tojás sárgáját azért ne.
18) Természetesen itt a jó zsírokra kell gondolni, pl. olajos magvak, lenmagolaj.

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Találtam egy kis közérdekû információt, íme:

20 Tips to Maximize Testosterone Production

1. Train really hard.

2. Do dead lifts.

3. Eat a lot of meat/organs.

4. Shock your system.

5. Increase the amount of Zinc in your diet.

6. Do not drink alcohol.

7. Get a lot of good sleep.

8. Do not smoke or do drugs. (except ones that increase testosterone)

9. Eat more red meat, oysters, broccoli, cabbage and garlic.

10. Do workouts that scare you.

11. Eat a dozen Eggs a day.

12. Go past the pain barrier.

13. Grub on an herb called tribulus terrestris.

14. Have sex at least once a week.

15. Workout for intensity not duration.

16. Do more squats.

17. Focus on compound movements.

18. Eat tons of fat.

19. Fight people.

20. Take roids. (not recommended)

mov ah,4ch int 21h end

én meg ma lementem 2 hét dekondícionálódás után edzeni, hst-ben.

mondanom sem kell, a 15ösblokk elején lévõ "picsasúlyok" miatt kb. 35-40 perc alatt lekergettem az edzést, de valami baromi jó volt ismét súlyok közt lenni.

amúgy vmi nagy külföldi szaki mondta, hogy dagadtgyerek ne hasazzon, fõleg ne hasprés meg ilyenek szintjén, mert az amúgyis szar tartását (a hasipasi elõrehúzza a gerincet) még jobban elcseszi a hülye struktúrájával, hanem TÖRZSedzést csináljon. Szóval statikus tartások, hiperhajlítás, jóreggelt, elölguggolás.

Meg ne pazaroljon idõt a hasazásra azért sem, mert kevesebb ideje marad kardiózni, ami fontosabb, és mást edzeni is. Legfontosabb nekik az oldalsó vállak, széleshát edzése, mert a széles csípõt optikailag keskenyíti azért a jó széles váll-hát :)

Szóval húzódzkodjunk, oldalemeljünk, evezzünk, elölguggoljunk, és még statikus törzsgyaksik, kerüljük a széles terpeszû guggolást, mert attól még picsa is nõhet könnyen, és helyben leszünk :)

Meg toljuk a kardiót-hiit-et, pörögjön az anyagcsere, égjen a zsír.

Én azért használok kardiót szándékosan, mert tapasztalat, hogy izomtömeg nem a kardió-hiit edzéstõl épül le, hanem a szar-kevés kajálástól :)
csuszi
1. mozog ja:) és marha izmos lesz a hasa, ami nem látszik.
2. ha ég a kalória az marha fasza. de a fuitástól ég jobban vagy a hasazástól?;)
3. hidd el én gondolkodom. aki akarta értette mit írtam.

MJ rulz Pink Team The Only One

Ki mondta, hogy a sörhasára jó? Én sem a sörhasam miatt hasazok (szerencsére nincs olyanom:P), hanem h jobb legyen a tartásom, és feszes legyen a hasfalam, akár van fölötte zsír akár nincs.

Nem szabad elhanyagolni a hasat, nagyon fontos izom.

Gracie Barra

jazzy
Itt most fõleg arra értette hogy erre amire a srác akarja használni szart sem ér....
persze hasazni kell.. a legtöbb embernek.. de nem arra való amire írta a srác..
'sz@rt se ér', ezen mindig mosolygok :D

gondolkodj már, ne csak azt amivel a vérpistikék küldik el százszor a gyanútlan olvasót a bádifórumokon: ha mozog hasra, mozognak az ottani szövetek, mozog az egész derék, nõ a vérellátás, + ég a kalória is

nekem a hasazás mindig szépen levisz 1-2 kiló plusszt a derekamról, pedig az étrenden és az edzésmódszeremen sosem változtatok.. érdekes :)
Roger6
Na szevasz olimpikon! Hogy állsz az edzésekkel? Remélem hozod az aranyakat 4 év múlva Einstein.

Látom nem tudsz olvasni, de azért mégegyszer próbáld meg betünként, vagy nyitott szájjal: nekem bejön a hasazás. Érted? Nekem. Nekem nincs sörhasam, viszont kezdenek látszani a kockák. Egy szóval nem írtam, hogy eltûnik tõle a sörhas. Ejj, de rosszindulatú ember vagy te.

Tényleg, a híres szteroid boltoddal mi a helyezet? Nyomod még a koxot?

Frayer
Remélem tumorod lesz tõle. <#eplus2>
Azt ne mond már hogy a hasazástól eltûnik a sõrhas.
Milyen vicces lenne már egy olyan ember akin csüng a toka, csüng a felkaron a zsíros bõr, csüng a melle, de kockás hasa van a sok felüléstõl.

Roger6
Egyetértek, nekem használ a hasazás, semmi bajom vele.

Azért túlzásokba ne essünk:) Nagyon is jó a hasazás. Csak nem arra, amire midnenki szeretné:D

Gracie Barra

jazzy
csodálkozol?
a tvben meg mindenhol a szar abkingpro meg ilyen hasizomformáló erõsítõ marhaságok vannak.
Baromi érdekes, napi 2 perc hasazástól még a karjuk meg a combjuk is megnõtt!
csuszi
veszel 1500ért egy konyhai mérleget.
hasazás szart se ér. az emberek ezt mikor fogják fel? egyél rendesen, védd az izmaid, fogyjál és akkor nem lesz pocak;)

MJ rulz Pink Team The Only One

Köszi mindenkinek a válaszokat!
Még két kérdés:
1.Akkor most mennyi is az az 55gramm<#vigyor2><#nevetes1>(pl evõkanálban mérve....)
Én 3 púpozott e.kanállal keverem,egy alkalommal...
2.Nem vagyok vékony,de a hasam lehetne laposabb....(sajnos én arra hízok sokat...bár a protein+kreatin kombót már lehet látni,és még nem is régóta szedem<#eljen>)
Tudnátok mondani hatásos hasizom gyakorlatokat?(Szeretném ha minél elõbb eltünne az a rohadt úszógumi <#violent><#wilting>,de legkésõbb jövõ tavaszra...
Válaszokat elõre is köszönöm,további szép napot nektek!
viizo, ahogy néztem a vásárlói véleményeket, a BT termékek még régebben, 2006-2007 fele valóban csak dicséreteket kaptak a kedvezõ ár, kiváló minõség miatt. De az azóta érkezett vélemények már ennek homlokegyenest ellentmondanak.

Valami történhetett a céggel. Amúgy a No.1 most nagyon akciós, 3 kg-os "benzineskanna" 9.9k.
a No.1 proteintõl jobban fejlõdtem anno, mint a Cytogen Cytoprótól, vagy a Scitec professional fehérjéjétõl.. (csak azért iszom az utóbbit egy ideje mert az 5 kilós pakkokkal árban jobban kijövök..)
Hát igen, ha lenne natúr fehérje, én vennék..

Amúgy nálam a bolero porok beváltak túró ízesítésére, kevéske vízzel kikeverve a túró+bolero. olyan pudingszerû tud lenni.

De nekem még nem volt gondom fehérje ízével. Na jó, a bioteches isowhey nem ízlett. Vagyis eleinte finom volt, aztán savanyú-okádék. Tetõztem a bajt, hogy összeöntöttem kókuszos szójával, meg egy rakat dextrózzal. De általában nem szokott érdekelni a turmixok íze, amikor volt még 1 kis attack a tesótól, meg kaptunk szemináriumon g-bombot meg egy csomó ízû tasakosproteint, én egybeöntöttem a mézes-vaníliás proteint a fahéjas-fehércsokissal, meg a csokis szójával, és tettem hozzá g-bombot, attacket meg szõlõcukrot.

Alternatív volt, de jól visszatöltött edzés után. Kár, hogy egyszer volt ilyen az életben ...
jazzy
Igaz! Elsõre baromi finom volt a vanilia aztán a végét összekevertem csokival... nagyjából 1 adag vanilia 2 csoki... mármint 1/3 2/3.
FOXX supreme
Érdekes én úgy vagyok a vanilliával, hogy akármilyen márkát veszek, elsõnek nagyon finom, aztán ahogy iszom iszom iszom, elõbb utóbb olyan hal íze lesz:S lehet hülyének néztek, de volt olyan hogy a volumass 35-öt, az utolsó adagok mellé csokit ettem, hogy ne azt érezzem:D

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Frayer
Én arra jöttem rá,hogy nem nagyon bírom csak a csoki és a gyümölcsös ízûeket.
A vanilliástól háningerem van. Nagyon szar ízeket tudnak ezek kikeverni, olyan balfaszok.
Akkor már lehessen íztelen változatot is kapni amit viszont én ízesíthetnék saját ízlés szerint, gyümölcsturmixnak megcsinálva esetleg.
Kéne írni ide jó kis protein vagy szénhidrát turmix tippeket recepteket, jó kis lefekvés elõtti túrós-kazeines mixeket meg gyors felszívódású savósat is.
Ki hogyan készíti?

Hector Troy
A No.1 proteinhez tudok csak hozzászólni. Nekem is mogyorós van, bár nem olyat rendeltem, gondolom te se. Én kaptam egy picsányi adagolókanalat, amibõl 5 kanál egy adag, mire kimerem kezem-lábam fehérjés...<#falbav>
Napi 2x 3x fogyasztom, de olcsó egy lõre, Milk and Egg (Bt) proteinnel keverem így vízzel is iható. Amúgy felfúj, kiüt, alacsony a fehérje tartalma, én gyorsan túl akarok lenni rajta. Hát igen, olcsó húsnak...

every_body_tells_a_story

Sziasztok!
Vettem egy doboz Creatine pH-X-et...A dobozon napi 2 szemet ajánlanak,de a legtöbb ismerõsöm 3x3-at szed...
Én napi 3x2-t(pihenõnap),edzésnapon pedig 3x2-t+edzés elõtt fél órával 2 szem....Ez így jó szerintetek?
Másik kérdésem:BioTech No.1 Protein-t milyen adagolásban érdemes szedni?
Dobozon napi 2x55gramm van írva....Mondjuk adagolókanál nincs hozzá,így azt sem tudom mennyi az az 55gramm...
(Mogyorósat vettem,hideg vízzel én nem bírom meginni,meleg vízzel vagy meleg tejjel viszont qrva finom <#vigyor2><#finom>

Köszi elõre a válaszokat!
amúgy most jól meg vagyok szorulva, mert akváriumot is felújítgattam egy kis zölddel, ami ugyebár horrorisztikus összegeket emészt fel sajnos.

De apu most mondta, hogy ne aggódjak, mert nyilvántartotta mikor mennyit vett el tõlem, amikor meg volt szorulva, és több, mint százezres tartozása van, amit bármikor fizet, de kamat nincs rá :D
SeanJRRussel
Nekem most Labrada proV60-nom van és nagyon fasza 1,6kg.