Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frayer
Az érem másik oldala, a túl magas protein bevitel, az nem tesz jót a veséknek.
Vagy így, vagy úgy, mindenféle képen egészséges sok vízzel átöblíteni a veséket, amellett hogy jól hidratálja a szervezetet, és jó katalizátora a szervezetben lévõ építõ folyamatoknak, enzimeknek.
Szóval én is azt tudom mondani,hogy elég a 2-3 gramm, naturálnak.
Diéta alatt, is tartani kell a mennyiséget, de az arányt nem.
Ott az arány már % osan már sokkal nagyobb lesz.
Szénhidrátos diéta esetén, annyi szénhidrátot érdemes bevinni,hogy ne épüljön le túl sok fehérje az izomból, csak kompenzálónak van.
Ketogén diétakor meg, áttbillensz a túloldalra, és át áll a szervezeted ketontestek elégetésére, amit viszont zsírból állít elõ.
Érdekes lehet,hogy az agy is át áll, tiszta glükózról, ketontestekre, és némileg megváltozik a gondolkozásod, személyiséged. Furi lehet, még nem próbáltam.
Kb, olyan lehet mintha a benzines autód hirtelen, vízzel is menne.
Mert ugyebár a ketontestek nem cukor.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

SeanJRRussel
nekem is van már vagy 20 doboz.Azért aki 15-20kg mellet eszik az igen ad magára meg lóvé is van bõvne.Sose engedhetném meg magamnak,anyám elûzne otthonról.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Hja, pluszba a szörnyek azért esznek annyi fehérjét, mert némi egyéb kémiai segítséget is igénybe vesznek. De egy kezdõ nem Coleman.

Na mindegy. Mellesleg a kalóriának protein-kímélõ hatása van, szóval menné több a ch-zsír bevitel, annál kevesebb protein szükséges a növekedéshez. Bár az tény, és való, hogy 2 gr per testtömeg kg a minimum, de naturálban én nem mennék 3-3.5 felé.

Plusz olvastam még egy érdekességrõl, hogy ha aránytalanul magas a protein bevitel (pl. extrém diéta, 4 gr per ttkg-al, 0 ch és szinte 0 zsír mellett) akkor bizony a szervezeted nagyon "rááll az anyagra" és inkább a fehérjékbõl-izomszövetekbõl fog energiát kitermelni, mint zsírokból-cukrokból. Szóval mindenképp óvatosan bánnék a magas protein bevitelekkel. A magas alatt és a 4-5-6 gr per ttkg-ot értem, bár tudom, egy "átlagember" már az 1-2-õt is "vesegyilkosnak" nevezi 😄 😄

De az tény, hogy a vesét nem terheli a normálisan magas fehérje bevitele.

Amúgy az üres tápkieges vödrökkel Ti mit csináltok? Nálunk egész hasznosak lettek.

felmosóvedér, rizs-zab-bab-borsó tárolók (az 1 kg-os dobozok. mérõkanállal 1szer leméred, mennyi rizs-zab stb. fér bele, aztán már nincs is túl nagy szükség a mérlegre, lehet "parasztul" dobálni a kaját 😊 ) savanyúságtárolók, hasonlók.

Kidobni nem akarnék ennyi mûanyagot. 😛
Azért ez a feleannyi dolog vitás.

Én filézett mejjet 1040-1100 ftpkg áron veszek, de ilyen 15-20 kg-os készletekben.

A comb kb. 700 ft, de csontosan és bõrösen. Mire azt lepucolom róla, mi marad?

Plusz, a csirkénél amúgyis erõs a mejjizom, fõleg ezeknél a genetikailag kiválogatott-kitenyésztett, mejj domináns, hormonkezelt egyedeken. Nagyon szép zsírmentes mejjizmokat veszel a fentebb leírt áron, míg a comb? Kicsi is, bõrös is, csontos is, inas is, zsíros is.

Én legalábbis meghagyom a combot vasárnapi kajaként, akkor jól esik, de némelyiken keresni kell a húst. 😞
Frayer
Nézd, nem olyan régen azt hírdették, hogy elég napi 1,5 g/tskg.
Évekkel ezelõtt a napi rda protein szint még 1 gramm alatt volt.
Aztán, mostanában már azt mondják,hogy napi 2-3 gramm kell.
De ha meg a hatalmas szörnyeket nézzük, még ennél is több kell.
Én csak a tendenciát látom, miszerint minél többet proteint eszel annál nagyobb vagy.
Ha 60 kilósan úgy eszel mint ha 80 kilós lennél, igenis gyorsabban tudsz fejlõdni.
80 g * 2.5 = 200 gramm protein.
Ezért mondom,hogy napi egy kiló csirke.
És nem fontos mellét, mert ugyan olyan jó a lába is, csak bõr és csont nélkül.
De fele annyiba kerül.

Frayer, ezt sose értettem, egy 60 kg-os kezdõnek miért ajánlasz 1 kg húst, meg egy rakat tápkieget és tojást vagy halat?

Ennyi proteint hogy tudna a teste felhasználni? :-q s drága mulatság a proteinbevitel, sajnos.
jazzy
gutenbergre? és így van és szombat vasárnap is nyitva van, segítõkészek az emberek..
DaemoonHunter
Még annyit, hogy közel sem 1kiló, max fél, ha csirkemellel számolok, + naponta 4 tojással egészítem ki.

DaemoonHunter
Csirkemell...elõre bevásárlok 1 hónapra

Frayer
Naponta megvan az 1 kiló csirke? Ha megvan akkor rendben van.

DaemoonHunter
Oké...megfogadom a tanácsodat!
Eddig is edzettem, bár csak "hozzászoktatásnak" nevezném a dolgot.
pl fekvenyomás egykezes súlyzókkal: 8kg ról kezdem, majd 10, 12, és megérzem a hatását edzés után.
A kaja megoldható végülis, csak tápkieg már nehezebb ügy, pénzem nincs rá, a szülõkre meg nem igazán számíthatok, szóval marad a tiszta kaja, rizs van bõven, a hús sem gond, legalábbis az étrendem tartalmazza azt a mennyiséget amire szükségem van/lesz.

Aquir
én meg elmentem a terembe, és mivel 22-ig van nyitva bõven rá fogok érni suli után minden héten, vettem is egy hónapos bérletet

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Frayer
Ha most kezded az edzést, akkor én a helyedben nagyon gondosan építeném fel, mivel az hatalmas fejlõdési potenciállal kezdesz az elején.
Ami az idõ múlásával rohamosan csökken majd.
Szóval, az elsõ pár hónapból ki kell hoznod a maximumot. Mindenféle képen ez érné meg.
Szerintem ha heti 3szor akarsz edzeni akkor csinálj teljes test edzést.
Ha heti 4 szer, akkor csinálj ketté bontott edzéseket, hétfõ-kedd, csüt-péntek.
Ilyenkor még nem nagyon kell félned a túl edzéstõl sem.
Csinálj annyit amennyit tudsz, de ne menj el bukásig, saját vélemény.
A súlyok minden féle képpen idõben növekvõek legyenek.
Ezért alacsonyabb súllyal kezdj még ha sokkal nagyobbal is tudnád végezni a gyakorlatot. Az nem számít, csak az hogy növekedésre ingereld a szövetet, mindig egy új ingerrel.
A kajára is figyelj oda, lehet több kiló ételt kell enned majd.

DaemoonHunter
Összetételben gondolom elegendõ, ismétlésszámot fokoznám majd, egyenlõre ez ilyen "kezdõ-kezdõ" edzésterv lenne, persze módosítok rajta, az a célom, hogy fejlõdjek, és keményen edzek.
Ha lehet további véleményeket várnék

Frayer
Az elsõ félórában csak magyarázó szöveg van, aztán látok is valamit.
Ellenben veled a többi rendezõ a film végére szokta rakni a betûket. 😊))

csuszi
thx😊
na kész a végleges, többet em vagyok hajlandó változtatni😄
chest

MJ rulz Pink Team The Only One

SeanJRRussel
Sztem ez az edzés édes kevés még egy kezdõnek is.Ha ezzel fejlõdni fogzs....Nem akarlak leszólni de zstem ez akkor is kevés.De majd megmondja a többi a véleményét meg tapasztalatát de ez sztem nem ok😊

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

DaemoonHunter
Hétfõ:
Mell-bicepsz:
-tárogatás 4*8
-fekvenyomás egykezes súlyzókkal 3*10
-állva egyenes rúddal 5*8
-váltott karú bicepsz 3*8

Szerda:
Hát-tricepsz:
-egykezes döntött törzsû evezés 4*12
-lehúzás csigán mellhez vagy tarkóhoz 5*15
-tolódzkodás 3*6

Péntek:
Láb-váll
-oldalemelés 5*8
-oldalemelés döntött törzzsel 3*10
-elõre emelés 3*10
Igen...még a láb kimaradt, ezen még gondolkodok
A kaja...60kg-t kellene elérni...legalábbis ha látok változást jó irányba akkor többet is, erre számoltam 300g ch-t, 120g protein.
Rizst csak délután tudok kajálni, legalább 3x, valamilyen hússal.
Sajnos délelõtt eszem a szendvicseket, bár párizsi meg ilyen szarok helyett csirkemellsonkát teszek bele, némi salátával.
Nos felteszem a kérdést...mit kellene változtatni?

FOXX supreme
Én láttam, jó volt

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

csuszi
miközben telepítettem a sony vegast a warez zenéje megtetszett😊 az volt😉
de az új igazi férfi zene lesz😊

Frayer
Packman zenéjét tedd be alá, midiben. Az a legtutibb, üti a legzorallabb iron maiden nótákat is.

Brolly
hehe, hát jah, ha jól emlékszem ilyen marios zene volt vagy mi😄

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

csuszi
miért te még láttad?😊 egy csomó span baszogatott hogy szar a zene alatta...😞
de már dolgozom az új mûvemen😊 estére kész, most megyek binyó-trinyózni😊

Brolly
szerintem jó lett!

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

csuszi
😄 levettem mert újrakeverem a hangot😊 majd linkelem újra, bár barátaim szerint a kutya se kíváncsi rá😊

biztos jó videó lehetett, aki látta...

csuszi
ja és a 80-as évekbeli amiga-old school zene miatt nem beszólni, poén😊 a köv videó hc rock lesz, ezt poénnak szántam, de a végeredményben megtetszett.

csuszi
kicsit ökörködtünk a spanokkal
hol tart a technika😊 el lehet bolondozni ezzekkel a dolgokkal😊 kitaláltuk, hogy csinálunk edzésvideót 2-3havonta, és lesz összehasonlítási alap. jó lesz visszanézni pár év múlva. a kezdõknek is ajánlom, mit nem adnék 5-10 évvel ezelõtti videókért.

csuszi
ja😊 privátban írtál nekem frayer, hogy adjam meg az email címem, teszteljük a spamtudásod...azóta se jött egy spam se😊

Danny1987
Csak irigykedtek frayer eredményére.

Live for nothing or die for something.

Roger6
<#hehe> <#eplus2>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

jazzy
Nem a kox, hanem az email-spambot írás miatt agresszív, sok idõ kell ám ahhoz.
FOXX supreme
De komoly az aláírásod😄😄😄

Roger6
Látod milyen agresszívvá tett a kox? Nem kéne leállnod?<#hehe>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Frayer
Persze.
Ahogy mondod, nyomom any@dba a koxot.

Roger6
Na jó, de te azért nõsz pihenõ alatt, mert nyomod a koxot vaze! <#banplz> Teli vagy vízzel, mi?<#hehe>

jazzy
Nem hazudsz ó nagymester.
Frayer
Látom kezded felismerni miaz ami jót tesz. HST módszerekkel nyomod most?

Még annyit, hogy van amikor jobb az ha rá se nézel a súlyokra, ahelyett hogy mindent beleadva szét dolgozod magad velük.
Valaki arra büszke hogy gheti 7 nap lent van a teremben, és hogy 4 órát edz naponta.
Én meg arra vagyok büszke hogy heti összesen 3 óra edzéssel még jobb, eredményesebb fejlõdést tudok felmutatni.
És még bele se vettem olyat,hogy amíg én 2 hétig nem súlyzózok, szabin vagyok a terembõl, addig õ emelget tovább, és a két hét pihenõ alatt én többet növök mint õ, a súlyoktól.

Buta ember most ilyenkor fogja a fejét, és engem néz hülyének.
De vajon miért lehet az, hogy a kevesebb munka több eredménnyel párosul?
Vagy tán hazudok?

FOXX supreme
Azért van valami jó is az iskolában, szept 1. tõl híztam 3 kliót😄 de nem a koszt miatt, hanem azért, mert nyári szünettel ellentétben már reggel 7 kor zabálok😄

haha már 2 teljes test edzésen vagyok túl a héten, holnap még1.

Érdemben annyit: kurva anyját annak, aki kitalálta. Aki szeret dobogó szívvel harcolni, annak ajánlom.

Ja, és pihi-kihagyás után vagyok, szóval 1-2 sorozattól már izomlázasodok.
DaemoonHunter
Hmm...ebben igazad van. Bár fõtt rizzsel számoltam, és 200gr fõtt rizs igazából nem 200gr, legalábbis tápanyagokban. Szóval ez volt ami megtévesztett...

Danny1987
tömegelni ugy szoktak hogy 5g ch/tskg 2g pro/tskg.
Az ásvanyi anyagokat ne ásványvizbõl vid be hanem vmilyen kieggel.
Szerintem a sima csapviz a legjobb.

Amugy a 200g rizst nyersen vagy kifõzve mérted le mert 50 kilosan be tudsz nyomni ennyit akkor az szép.

DaemoonHunter
Egy étkezés alatt meg tudok enni 200gr rizst + "némi" csirkemellet, bár hosszútávon még nem tudom milyen lesz. Talán másik megoldás, hogy kevesebbet többször. A zsírt szerintem is sok lenne egy napra...sõt rengeteg, bár egyáltalán nem táplálkozok zsírosan, szóval amit beviszek annyi elég is lesz.
Vitamin és ásványok pezsgõtablettából bevihetõek? Borsodi vizet iszok, abban van szinte a legtöbb ásványi anyag, szóval azzal nem lesz gond😊
Ha sok lesz annyi ch akkor gondolom 500 körül lenne megfelelõbb, így viszont kisebb adagok is elegendõek lennének.

Danny1987
Szerintem az a ch kicsit sok.
A 127g zsirt azt egy hétre értetted ugye😊(szerintem az is iszonyat sok)
Délután szerintem nem tudsz betolni 4x 200g rizst + csirkemellet.
(ha mégis akkor gratula én biztos nem tudnék)

Fél kiló csirkemell neked elég fehérjeforrásnak szerintem kieg nem kell.
(csak vitamin+ásványok)

DaemoonHunter
Üdv!

Tömeget szeretnék növelni.
176cm magas vagyok, és mindehhez megy 57kg, ami rettentõ sovány. A napi tápanyagszükségletet kiszámoltam...kb 65kg-ra szeretnék felmenni.
Mindehez napi 580gr ch kellene, illetve 104gr fehérje(+ 127gr zsír).
Eddig azért remélem jó😊
Viszont van egy gond, méghozzá délelõtt suliban vagyok...sõt délután is, ahová kenyeret viszek szendvicsnek, 100gr tartalmaz 58gr cht.
Délután 4x étkezek, ebbõl 3x teljes étkezés, 200gr rizs étkezésenként + valamilyen hús, csirke, vagy hal. Tehát a délutáni tápanyagszükséglet megvan, már csak délelõttre kellene valamit kitalálni, bár úgy számoltam, hogy kenyérbõl is bevihetõ a szükséges mennyiségû ch.
Mindezt most kezdeném el, és tanácsokat várnék, hogy mit változtassak, esetleg teljesen hülyeség amit írtam. Persze ez csak az étrend, a megadott testsúlyt lehetõleg kiegészítés nélkül szeretném elérni.
Terembe heti 3x járok, tömegnövelõ edzést végzek, nagy súlyok, kevesebb ismétlésszám ez alap. Bár késõbb talán ezt sem ártana részleteznem.

iko
Igen, és is gondoltam, hogy nem fogok félév múlva is így nõni 😊. Jelenleg mik az adataid (súly, magasság, fekvenyomás, guggolás széria súly)?

spam. sry

Frayer
Mikor én kezdtem 18 évesen, szintén ilyesmi voltam, 29-es kar, 58 kiló körül.
Kb, másfél hónap alatt sikerült felmennem 72 kilóra, és 38-as karig.
Nem azért mert akkor is ennyit tudtam errõl a sportról.
Hanem azért mert teljesen dekondicionált volt a testem.
Bármit is csináltam mindenre növéssel reafált a szervezetem 😊)
Akkoriban heti 3 teljes test edzésem volt, és mindmáig ez a formula jött be a leginkább.
Én bírom a teljes testes edzést, bírom a terhelést, és nem ájulok el a felénél, mint egyesek akik nem bírják ezt a fajta teljes test kimerítése edzést, és inkább megosztják az egészet egy hétre.
Annyit mondok, ez nem genetika, csupán ehhez is hozzá kell szoktatni a szervezetet, mindenhez tud adaptálódni szerencsére.

iko
Egy kezdõ jó étrenddel és átlagos edzéssel szerintem tud 5 kg nõni egy hónapban. Nekem legalábbis sikerült. És nem ment sok zsírra, látszanak még halvány vonalak a felsõ hasamon, és pocak sincs sok. Sosem voltam erõs de pl. 40kg-ba nyomtam 10-8-6 fekve és most 55kg ba megy ugyanennyi (37% erõnövekedés) Guggolás 40kg ról szintén 55kg-ra. Karom 32-rõl 34-re ment fel. súlyom 59 ról 65 kg ra és 07.28-án kezdtem heti 3-szor és 4 hét csak egész testes átmozgatás volt kb. 3x15 ös ismétlésekkel. Amúgy most sem valami vadállat az edzésprogramom, csak kezdõ alap: láb-tricepsz-bicpesz és (has)-mell-hát-váll nap feltváltva kb mindegyik részre 2-4 gyaksi.

spam. sry

<#hawaii>

Aquir
az lehet, itt max 45 kerditet lehet felvenni (én 41-et vettem fel), mert annál többet nem is gondolnak hogy el tud bírni egy hallgató, és a 3 kredites tárgy is ritka most, meg persze jobb lenne ha annyira lenne legalább elszórva pár óra hogy nyugodtan lehessen kajálni.

A Gutenberg u. 1 kilométerre sincs! Akkor azért csak ráérek. Csak elõtte tüzetesebben el kéne olvasni ezeket a dolgokat, meg felfogni (pl. kalóriaszámlálásnál étkezdébe lõjem be kb.-re hogy mennyi súlya volt a húsnak meg a krumplinak a Brassóiban meg hogy milyen zsíros? Meg pl. a Szett x ism = 5x6-ot hogyan kell venni? 6-szor ismétlem el a gyakorlatot, és ezt összesen 5 alkalommal, közöttük beiktatva más gyakorlatokat? a tempó leírása sem tiszta) - na persze meg már ha megengedhetõ egy-két nap az ilyen csirkemelles - vagy gyros-szendvics használata.

A terem amúgy mennyi idõt vesz igénybe így egy nap? Én úgy gondoltam nem jó ez a soványság, meg azért látszódjon amennyire látszódhat az edzettség. Jazzy: egyébként albis vagyok, Gyõrbõl

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n