Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teljesen egyetértek.
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
MJ rulz Pink Team The Only One
azt nem vágod, hogy ez nem évek kérdése, hanem hónapok ás már le is lassul az a hihetetlen fejlõdés.
pl nálam:
40kg havonta 5-10kg fejlõdés.
ez 70ig
aztán 90ig 6hónap.
aztán 100 1 év
aztán sok év 120. és nem az elsõ 2 hónapból kell következtetni fiatal padavanom:)
Ha pedig minden héten csak negyed kilóval tudnám növelni a súlyt akkor mostanra (ha 1 kilóról indulok) már 52 kilóval kéne bicepszeznem.
Valahogy így is csak 17kg val tudok egykezezni illetve rúddal is 40-42kg 10 ismétléssel számolva.
Valahol hiba van a gépezetbe mert ember nincs aki hétrõl hétre ennyit fejlõdne h nagyobb súllyal csinál ugyan annyi ismétlést vagy ugyan azzal mindig többet.
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Azt meg hogy mered le hogy erosodtel? Hát én speciel ugy ahogy az elobb leirtam (mashogy hogy is lehetne?).
És azt a "3: Ugyanakkor sullyal ugyanannyi ismetlest tudok csinalni, de rovidebb ido alatt." azt nem ugy értem, hogy a gyakorlatot kell elkapkodni, es osszecsapni, hanem ugy hogy a settek alatt kevesebbet kell pihenni ahhoz hogy ugyanazt a sulyt ugyanazzal ismetles szammal megcsinaljam. A gyakorlat tempojahoz ehhez semmi koze, csak a pihenesi idohoz!
ha nem így értette, akkor sürgõsen mélyedjen el a szakirodalomban.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
"Ugyanakkor sullyal ugyanannyi ismetlest tudok csinalni, de rovidebb ido alatt." - na ezt meg végképp hülyeségnek tartom. Fekvenyomás - egy egyszerû példa: a lényeg, hogy minél szabályosabban nyomjam, ez pedig bõven magában foglalja a hosszú negatív szakaszt = nem lesz gyorsabb a gyakorlat, mégis sokkal jobban fejlõdsz. Csigán lehúzás mellhez - itt is ez van, szépen lassan, mert így fejlõdök. Azt is észrevettem, hogy minél jobban benne vagy a testépítésben, annál tovább tartanak a gyakorlatok, viszont cserébe szabályosan végzem õket, és van eredménye. Na most ez nem támadásnak szántam, de attól, hogy lassabban (nálam ez pl. a szabályosságot is jelentheti) csinálsz valamit, még nem a visszafejlõdés lesz rád jellemzõ.
Azt meg halkan tenném hozzá, hogy ha két hónapot kihagytál, akkor már attól is fejlõdsz, ha lemész a konditerembe újságot olvasni.
1: nagyobb sullyal tudok ugyanni ismetlest csinalni VAGY
2: Ugyan akkora sullyal tudok, tobb ismetlest csinalni VAGY
3: Ugyanakkor sullyal ugyanannyi ismetlest tudok csinalni, de rovidebb ido alatt.
Ezek kozul az egyik mindenkepp teljesulni szokott, kulonben hogyan fejlodene az ember? Szerintem fuggetlenul attol hogy ki miota jár, valamelyiknek minden egyes alkalommal teljesulni kell!
Csak a "mivel minden heten megtudom donteni az elozo heti sulyokat" miatt kíváncsiskodok:)
Amúgy bizonyos fejlettségi szint alatt nem hiszek az izolációban. Az inkább formálásra jó, tömegépítésre az összetett gyakorlatokat sokkal jobbnak tartom.
Másrészt nem testépítõ vagyok, hanem küzdõsportoló, és nekem az erõ a lényeg:)
De mivel fejlõdök ilyen téren is szépen, nagy hülyeség nem lehet:D
Különben nekem is jobban fekszik a 2X edzek mindent egy héten mint az egyszeri.
Még esetleg rá lehet tenni 1-1 gyakorlatot, és felér egy teljes karedzéssel majdnem.
Van egy nap amikor csak kar, hátazásnál bõven kap a bicepsz, mellezésnél bõven kap a tricepsz, felér egy második edzéssel, hova legyen még egy..
De persze ha nektek beválik váljék egészségetekre, amit egy héten többször edzek az a has és a vádli aztán viszontlátásra.
Mennyi idõ alatt "nem fejlõdött a karod"?
Kb. 4 hónapja kezdtem el edzeni. Nem versenyzõ testépítõ akarok lenni csak kicsit kidolgozottabb izmokat szeretnék.
Úgy érzem hogy egész jól haladok de azért egy-két dologban jól jönne egy kis segítség.
Az edzéstervem leegyszerûsítve:
hétfõ: mellkas
kedd: kar
szerda: hát
csütörtök: láb
péntek: váll
Ezután két pihenõnap. Elsõként azt szeretném megkérdezni, hogy jó-e ez edzés így? Mert van aki arra esküszik, hogy minden edzésnap után kell egy pihenõnap.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mennyire kell komolyan venni a túledzést az én esetemben? :) Arra gondolok például, hogy mivel hétfõn edzek mellkasra, kedden pedig karra és tricepsz edzésnél szoktam szûknyomást csinálni.
Azért ez a mellkasra is kihat tehát izomlázra edzek rá végülis, de persze csak ezzel az egy gyakorlattal. Eezzel túleddzhetem a mellkasom? (4x10-15 szûknyomás kb) vagy azért ennyi még belefér?
Elõre is köszi a segítséget!
+kreatinnal , glutaminnal olcsobban jössz ki mint egy spec. tömegnövelõvel.
de inkább vedd meg , en csak mint költséghatékony megoldást javasoltam , mindenki eldönti maga mire költi a pénzét.
protein+cukor.
alapjában véve ez van a tömegnövelõben is , edzés utáni glikogén visszatöltésre pedig kiváló , ezért nem kell spec. tömegnövelõt vegyen az ember.
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik