Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

plck
a talajjal vizszintes?:DNem párhuzamos, bocsi:$

amugy fogj a kezedbe egy hurkapalcikat, hogy az a talajjal vizszintes legyen. az egyik ujjaddal kezd el felfele nyomni a veget. egy darabig hajlik, aztan egyszercsak eltorik. a gerinc is ilyen.
sulyemeloknel ez egy technika volt regen, hogy lokesnel nagyon hatrahajoltak. azota ezt biztonsagi okokbol mar nem engedik. a hiperhajlitasnal ugyanez a helyzet, csak a suly kisebb, de ugye a teherbirokepesseg is alacsonyabb.
jazzy
Semmi gond nincsen vele ha hátrahajlik vízszintesen túlra szerintem / tudomásom szerint.
Jól be kell melegíteni és addig hátramenni ameddig nem kellemetlen.
Ha már szoba kerult a hiper, én régebben csináltam, de úgy, hogy a hát hátrahajlott, vízszintesen túlra. Aztán olvastam hogy vki úgy van vele hogy ez veszélyes lehet hosszútávon, ha túlfeszítik a gerincet. Én nem hinném, mivel akkor a régebbi gyakorlatok, mint a hátrahajlás, klasszikus híd is túlfeszítené ennyi erõvel. Ki mit gondol errõl?

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Akkor inkább az egyenes padot ajánlom, esetleg amit vmennyire lehet dönteni pozitívan. Negatív padot feleslegesnek tartom kezdõk, de még a haladok számára is. Versenyszinten már van értelme probálkozni vele, de addig...

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

jobban jarsz akkor egy egyenes pad + rud + tarcsak. megjobban 2 db egykezes sulyzoval.
SeanJRRussel
Ne kíméld!!<#ravasz1><#eplus2><#violent><#boxer>

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

16gaborm
Akkor zsírégetés magyarul<#szomoru1>

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

sapkafej
alakformálás? olyan nincs

György

16gaborm
Hát egykis alakformálásra kellene a gép,meg utána egykis gyúrásra úgymond!
Szóval nem profi testépítõ számára lenne a gép véve<#hehe><#hehe>

jazzy
akkor hiperhajlításról nyilván még életedben nem hallottál
amugy kivetel nelkul minden gyakorlat szar, ahol a fej lentebb van, mint a felsotest.
olyasmire gondoltam, hogy van e egyenes padja, egykezes sulyzoja, jar e terembe edzeni, csak az also mellet akarja edzeni vagy mast is?
Lazarus
Vádlizni
attol fugg mihez kell?
Jamirofan89
"másrészt elmenne a kedvem is az élettõl ha napi fél kg csirkét megennék hosszútávon minden egyes nap."

bárcsak ilyen egyszerû lenne<#sniffles> fél kg hús még nekem is kevés. mellette be kell vinni a sok szénhidrátot is és amint elfogy a tányéradról a hús utána jön csak a szar része.

16gaborm
Bocsi.......

16gaborm

Ehhez a negatív fekpadhoz mit szóltok?
Felüléseket is lehetne ezen csinálni nem?

Roger6
Imádom a csirkét, nekem nem lesz gondom vele soha.<#nyes>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

'..másrészt elmenne a kedvem is az élettõl ha napi fél kg csirkét megennék hosszútávon minden egyes nap.'<#vigyor>
pedig eleg sokan vagyunk itt sztem akiknek lecsuszik a fel kilo csirke naponta..:D
én még egyelõre birom , nem tudom a többiek hogy vannak ezzel..<#idiota>
csuszi: egy cikk neked (es persze mindenki másnak.) Nem akarom ujrainditani az elozo vitat, csak megmutatni, hogy nem a vakvilagba beszelek. Persze tudom, hogy titeket ez sem gyoz meg (es nem is akarok meggyozni senkit), de azért erdemes elolvasni :)
A cikk

TVelvet
lenne egy kérdésem, egy kisebb gerincferdüléssel (jobb oldalra) milyen gyakorlatokat lehetne csinálni? amik szép lassan visszahoznák a rendes irányba? A hátam meg a vállam a mi legjobban nõ, viszont már heti 1 hát gyakorlatot csinálok ( és még mindig nõ bzmeg.. ) pedig már nem igen lenne jó, így azon gondolkoztam, mi lenne ha laza derék, hát gyakorlatokat csinálnék amik rendbe hozzák, és nem megerõltetõ, na igen de melyek ezek?
Nem biztos, van amit tényleg malátával szineznek barnára, és amugy sima fehér kenyér, de azért kilehet szûrni a valódi barna kenyeret!

MEdievil
Nem akarlak kiábrándítani de a barna kenyér sem jobb.. Teljes kiõrlésû kell hogy legyen amit boltban veszel sima barna kenyér vagy rozs kenyér név alatt az ugyan olyan szemét mint a sima.

F

Hát a sima kiflit meg hasonlokat hanyagolni kellene, legalább annyit tegyél meg olyankor hogypl. barna kenyeret tolsz helyette. Én úgy szoktam, egészségesebb is, lassabban is szívodik fel belõle a szénhidrát. De jelenleg ez sajnos természetes, hogy nem bírjuk olyan frankon állni a cehhet, velem is elõfordul. De én úgy állok hozzá, hogy a nehézségek végsõ soron arra ösztönöznek hogy új, érdekes, és persze hatékony megoldásokat találjak, és hát abbol kell gazdálkodnunk amink van.

Itt speciel azokra az erõemelõkre gondoltam, akik az erõedzésekkel párhuzamosan, már kezdettõl fogva végeznek testépítõ jellegû edzést is. De valo igaz, hogy ilyenbõl nem sok van, eléggé bonyolult összeegyeztetni úgy, hogy mind2 jol menjen. Kathi Bélával kapcsolatban meg: Nem a legjobb JELENLEG, de miért is? Sérulés miatt sajnos a karrierje megrekedt.

redbull0304
Nagyon olcsón vettem 10e/3kg (egy hónapra elég ha 100g tolok belõle)... Másrészt nincs módom minden nap fõzõcskézni, másrészt elmenne a kedvem is az élettõl ha napi fél kg csirkét megennék hosszútávon minden egyes nap.

MEdievil
Ezzel az a baj hogy korábban ki lett itt számolva hogy a hús olcsóbbra jön ki mintha tejsavó proteinbõl vinnéd be. Azt hiszem pont csuszi számolta ki de majd valaki elõkeresi.

F

redbull0304
Kb napi ezrest kajázok el, 10tojás 300Ft, normális sajt 300-400Ft, konzerves hal 300Ft, túró 300Ft, csirkemell 1500Ft... Az a baj, hogy általában hónap közepénél elfogy a pénzem, és akkor kezdõdik, hogy nincs már sajt, nincs már tojás stb, hanem marad a kifli meg a zacskós leves... Ezért egészíteném ki a kajámat fehérjével, mivel ha hónap végére kevesebbõl is tudok enni legalább meg lesz az a fehérje mennyiség ami kell a fejlõdéshez.

Es a napi 3 kaja melle mennenek a turmixok pluszban ? De miert draga a kaja , szerintem rizs csirke kijonne napi 1000-esbol.Zabpehely , tonhal konzerv , turo is megfizethetoek.Vagy te pontosan mire gondolsz hogy draga ?
Oszinten... mas ennek a tobbszoroset kolti szeszre meg cigire es meg szarul is nez ki :DD

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

redbull0304
3x szoktam enni egy nap, este én is nyomom a glutamint. Kajával tényleg csak az a gondom, hogy drága, így nem mindig tudok belõle megfelelõ mennyiséget bevinni. Persze a 4l lazán megvan! :)

redbull0304
Persze mellette nem eszek semmit... A fénybõl táplálkozom... <#wilting>
Napi 180-200g fehérjét szeretnék bevinni, a 100g tejsavóból jön 80g... Mégis mi az anyámból vinném be a többi 120g-ot ha nem szilárd táplálékból?! Szinte minden nap eszek tojást, halat, túrót, sajtokat, csirkehúst... Edzés alatt kb 1.5l, napközbe meg 2-3l vizet.

Hat ha semmikeppen nem tudod megoldani maskeppen akkor jobb mint a semmi.De ha en a helyedben lennek megprobalnam leszoritani a turmixokat napi 3-ra es lenne mellette 3 szilard etkezesem , ami lehetne hus+rizs ill. az utolso pedig turo+glutamin.En igy csinalom...
Meg azert bemegy az a napi 4-5 liter viz is.Es neked ?

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

Roger6
Ne legyél már hülye, hogy napi 100g fehérjét akarsz porból bevinni? Mellette meg nem eszel semmit? Vagy mi? Elárulom neked, ez az igazi ablakon kidobott pénz, amikor ilyen mennyiséget akarsz bevinni porból. Kíváncsi lennénk, hány %-a szívódik fel a szervezetben, de elsírnád magad szerintem ha megtudnád. Egy arpó kérdés: ha már a kajád nincs rendben, mennyi folyadékot fogyasztasz naponta?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

MEdievil
Azt a hülyék miatt kell ráírni.. nyilván ugyan akkora mennyiségre van szüksége egy 50 kilós embernek mint egy 100 kilósnak.

Ettõl függetlenül azért szilárd kajából kellene bevinni a fehérje nagy részét. Hasmenés azért esélyes ha túl kevés a szilárd kaja de azért nem kell félni ez nem gyógyszer nem igazán lehet "túladagolni".

F

redbull0304
Sziasztok!
Ma vettem tejsavó fehérjét. 100g-ba van majdnem 80g fehérje. Napi adagolás 1-3 adag (20g). Azt írja, hogy az ajánlott mennyiséget ne lépjük át, viszont én napi 100g-ot azaz napi 5adagot szeretnék bevinni. (20éves vagyok és 85kg, másfél éve edzek) Nah most az a kérdésem, hogy lehet-e káros következménye a túlzott bevitelnek (hasmenés, zsírosodás stb.), vagy ez még nem számít túlzott bevitelnek?

Tudom, hogy a kajára kéne inkább koncentrálnom, kisebb-nagyobb sikerrel sikerül is bevinni belõle a napi ajánlott fehérje adagot. Viszont nem mindig van rá pénzem mivel magamnak fizetek a kajámat, és idõm sincs napi 5-6x enni mivel napi 12órát dolgozom.

Elõre is köszi a segítséget, kérem csak az válaszoljon akinek van tapasztalata etéren.

az eroemelokbol lett testepitok annyira nem mervadok. egyreszt a 3 alapgyakorlat mindegyikeben 250+ kg-ot teljesitenek. masreszt meg altalaban 5-10 ev erosport utan lesznek testepitok. pl ott van kathi bela. kb 10 ev eroemeles utan lett testepito. 300+ kg fekvenyomas, 400+ kg guggolas. europa egyik legjobbja. ennek ellenere megsem magyarorszag legjobb testepitoje. amikor versenyezni akart rengeteget dolgozott azert, hogy a lemaradt testreszeit felhozza a megfelelo szintre.
szoval lehet ezzel probalkozni, de egyreszt irrealisan nagy sulyokkal kellene dolgozni, masreszt pedig ez meg eleg keves a testepito alkathoz.
csuszi
ne haragudjatok, belegondoltam...
savior =/= franco columbo-val, ahogy eleinte sejtettük, õ nála jobb...

MJ rulz Pink Team The Only One

Akik nem végeznek mellette edzést ezekre, az tényleg nem túl okos döntés részukrõl. De hál'Istennek már sokan kombinálják a testépítéssel az edzést, persze nem teljesen úgy tolják, de vannak benne bodys elemek. Nekik nem kell aggodni az izomegyensúly miatt.

sapkafej
simán! egy kis zsír gecigyorsan tud látható változásokat okozni<#eplus2>

György

*ezek a gyakorlatok

Pedig éppenhogy ezek tok, amik megteremtik a késõbbi igazán kidolgozott test alapját. Más kérdés, hogy az edzéssel foglalkozok nagyrésze nem képes ezeket egymásután véghrehajtani, de nem is kell. Azt azért túlzásnak tartom, hogy olimpiai szint 90 százalékát csak ezekkel el lehet érni. Legalábbis az átlagos földi halando számára sajnos nem elég. Columbu, bár minden tiszteletet megérdemel, azért ne feledjuk hogy 1 genetikai csoda+még abban a korban is tolták az anyagot. Szoval nem akarom kisebbíteni az érdemeiket, de végul õk maguk is elismerték a fentebb írtakat. De a sport csúcsán már ez KELL! A kezdõknek tényleg az alapgyakorlatok a legjobbak. Ja, a felhúzással kapcsolatban:sokan fikázzák, meg félnek hogy nagy a sérlésveszély... annyit mondanék, hogy nekem régebben közepesen súlyos gerincferdulésem volt 4 évig. Rehabilitácio utánelkezdtem az edzéseket, jelan pillanatban 110el szériázok, és nem volt problémám! Ha az ember odafigyel a végrehajtásra, semmivel sem veszélyesebb ez, mint pl. a bicepsz állva.

MEdievil
Most miért, hát szerinted nem nõhet 10 centit a karja 4 havonta? XD

F

nem értetlen vagyok, csak nem ertek veled egyet. De téma részemrol lezárva.

plck
dee csak azt már nemvolt kedvem leírni, meg tulajdonképpen az érdekel, hogy ez a ez így jó izomtömegnöveléshez?<#crazya>

a tobbi izomra nem is edzel?
plck
Ja és még annyi hogy a tömegnövelõt is 1-2 órával edzés elõtt kell elfogyasztani?

plck
Hali!Azt szeretném kérdeni hogy ez így jó ez?:)

bicepsz:-állva <1×12, 1×10, 3×8>
-scott gépen <1×10, 3×8>
-kézi súllyal <3×10>
tmell:-Fekvenyomás <1×15, 1×12, 1×10, 3×8>
-Összenyomás mellre, ingás géppel <1×12, 1×10, 2×8>

csuszi
:D:D:D tiszta frayer. te beteg vagy baszod:)

MJ rulz Pink Team The Only One