Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze h lehet. Lényegében minden felsõhát-gyakorlat edzi, de fõleg az evezõ mozdulatok.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Tyler1
ezt az izomcsoportot lehet súlyzóval edzeni?? ha igen milyen gyakorlattal?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

sapkafej
hát ez az én formám:

egy hete gondoltam tartok egy hét szünetet a vizsgák miatt, tegnap rázúztam egyet öcsémre és szétrepedt a kezem a csontos testén vagy vmi ilyesmi<#idiota>

nincs gyúrás, vizsgaírás meg hihetetlen fájdalmak közepette

György

www.goodluck.eoldal.hu :D komoly:)
matthias92
egyelõre még csak olyan hogy derékszögig hajlik, persze volt már olyan is, hogy az egész kezem "lebénult" régebben... szerintem laza edzés lesz

Mennyire komoly? Ha tudsz vele vmennyit edzeni, szerintem folytasd. Nem 1 frankó érzés, ha vmi közbejön és meg kell szakítani a kúrát, nekem tavasszal sajnos meg kellett, igaz más miatt. Szóval ha nem olyan durva, mérsékeltebben de edzz, ha igen akkor tényleg pihenõ.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

matthias92
megint begyulladt egy inszalag a kezemben. húzza össze az ujjamat és nemtudom nagyon használni. terhelést csökkentsem/pill pihentessem?
mellesleg 2. hete kreatinkúrázok.

Sephirot T
Mar keso volt,ennyit el lehet nezni
Valojaban a dolog valtozo,van akinek semmit nem hasznal a kura,van akinek minimalis a fejlodes es van aki oriasit fejlodik ugy hogy utana alig veszit a felszedett tomegbol.De persze itt is tobb faktor jatszik: kajalas,edzes,genetika stb.

csuszi
nem vagyok egy grammer nazi se kötekedõ kis fasz, de vannak szabályok amiket jobb megtanulni.
lesz egy sz.

amúgy amit írtál korrekt, de azért van visszaesés dögivel, de valóban nem izom, hanem víz. a kreatin küra lényege, hogy a több víz, nagyobb tömeg, több erõ, és ezáltal nagyobb fejlõdés. és a kúrából ezt a többlet fejlõdést profitálja az ember. DE!!!! csak a nagyon jó minõségû kreatinok érnek valamit, azok pedig geci drágák. pl. pump. ha még van...

MJ rulz Pink Team The Only One

Sephirot T
Nem az izmod bomlik le csak a sok viz tavozik beloled.Viszont ha kajalasod vegig rendben volt akkor minimalis lessz a visszaeses.

Rash87
Már volt 2 kreatin kúrám,s azt eddig tudtam,hogy a végén a visszatartott víztõl megszabadul,ezért súlyban visszaesés lehet. De most hallottam,hogy megakadályozására érdemes szedni kreatin kúra után izomlebomlást gátló anyagokat( HMB,BCAA,CLA, OKG stb stb...)
Errõl ki mit tud? s melyiket érdemes?

Glory, Glory Man. United!

csuszi
hagyma, oliva olaj pirít, csirke chilis fûszer, kérgesre süt, chilis babos cuccos hozzá, fõtt rizs elkever, karaj kaja. fehérje sok és sokféle, szénhidrát szabályozható.
étvágyat:)
ma: szûzpecsenye lávakövön grillez, baconbe tekerve, fokhagymával tûzdelve, tört buresz. fain.

Panzermeyer
Néha igy is alig basszus... :)))

mov ah,4ch int 21h end

TVelvet
nemfogsz bírni megmaradni a szobádban annyi fingás után :D
Panzermeyer
Ez a chilis babos csirke felpiszkálta a fantáziámat... :)

mov ah,4ch int 21h end

oliwwer
értem, köszi :)
csuszi
2 a minimum, de az állatok 5-6ot tolnak.
csak pár példa a kajára:
csirke rizs
csirke gombás ragu durummal
szûzpecsenye sajttal spagetti
baconbe tekert pulyka
tonhal saláta
chilis babos csirke
mézes pulyka tört buresz

sorolhatnám egy darabig baszod. nem nagy ész kell hozzá...

MEdievil
"változatos kaját" tipikus tévhit és a lentebb taglalt a hülyeség ragadós mintapéldánya:

"Egyél változatosan miért csak csirke rizst eszel már megint.. bla bla bla"

1. Az embernek arra van szüksége hogy MINDEN fontos tápanyagot bevigyen MNDEN nap. Akkor eszel egészségesen ha megvan a napi adag fehérje szénhidrát (telítetlen)zsír + zöldségek (rostok)+ vitaminok + ásványi anyagok

2. Az nem változatos és legfõképp nem egészséges ha egyik nap palacsintát másik nap fõzeléket harmadik nap zsíros kenyeret eszel.

3. Nem csak csirke rizs létezik csak ezt hozzuk fel példának mert a legegyszerûbb elmagyarázni és talán van annyi sütnivaló hogy tovább lehet gondolni a lehetõségeket. Annyi féle jó hús van csirke, pulyka, kecske, marhahús egyes részei, halak és a többi végtelen elkészítési móddal anélkül hogy bármi rosszat adnál hozzá.

4. Az 1,6 egy átlag embernek szinten tartáshoz elég ha több van az egyáltalán nem baj és ha el akarsz mozdulni a pehely súly kategóriából minimum 2gramm/kg kell. És ebbe csak a húsok tejtermékek, szóval az állati fehérjét számold a növényit nem is kell bekalkulálnod az még ezen felül mert az nagyon rosszul hasznosul.

5. Bizonyos dolgokat meg kell szokni például én csak citrommal iszom a teát (mondjuk túlzásba ezt se viszem) pedig régen édesen szerettem most meg már egyáltalán nem is kívánom de csak egy példa mindennel így vagyok, nincs szükség édesítõszerekre, ízesitõkre aromákra és hasonló marhaságokra. Az agyad határozza meg az igényeidet ha tudod uralni akkor azt fogod kívánni ami jó is.

F

oliwwer
A testsúly növelése - tömegnövelés

Egy testépítõnek, aki izomtömegét növelni szeretné, és heti 3-6 alkalommal csak súlyzós edzéseket végez, átlagosan napi 1,6 gramm fehérjére van szüksége ehhez testsúlykilogrammonként. /body.builder.hu
/

66 kiló vagyok.

De nem hiányzik más kaja? mármint nem kíváncja a szervezeted a változatos kaját? én kb 3 napig bírtam így, hog rizst, halat, meg hasonlókat ettem.
csuszi
és még mindig rosszul számoltál, hacsak nem vagy 50kg:)
marha nehéz a képlet, min. 2g/tskg.
és nem jó amúgy, változatosan kell bevinni, ideális esetben:
-hús
-tejtermék (túró pl.)
-hüvelyesek
-köretekbõl: zab, durum, lenmag, rizs is megy egy adag.
-toji

pl. nálam:
100-120g húsból
60-70g túró
20g lenmag
20g rizs/durum/zab
0-50g hüvelyes.

oliwwer
A lényegen nem változtat, rosszul számoltam. Tehát ha beviszek 105,6g fehérjét úgy hogy megeszek 18db tojást (még mindig hülye példa) akkor jó vagyok?
80g fehérje az tényleg csak arra elég, hogy ne épülj le :)
Szerintem olvasgass kicsit. Pl: itt

http://shop.builder.hu/cikkek.htm4

Triathlon for life

csuszi
80g fehérje? hány kg vagy? 40?:)

oliwwer
Rájöttem, hogy én nem tudok így enni, hogy egész nap csak fehérje tartalmú kaját. nem bírom ki. Kiszámoltam, kb 80gramm fehérje kell egy nap. Elegendõ ha ezt (akármilyen formában) beviszem a testembe?
Hülye példa, de mondjuk 14db tojással?
SeanJRRussel
<#eljen><#integet2>

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

MEdievil
Nem rólad volt szó hanem az ismerõsöd miatt jött fel a téma, de teszteld le ha akarod sajnos olyanok is osszák a kéretlen tanácsot akik enyhén szólva nem járatosak a témában :) Amúgy pedig ja nem adunk csak tudod pont a többség aki sötét és te is megkaptad a jó tanácsokat aztán ezzel nehéz ám versengeni.

Amúgy pedig én nem akartam kereszteslovag lenni segítség <#help>!

F

Kikérem magamnak ezzel én nem így vagyok.Minden tanácsot meghallgatok és köszönöm is innen rengeteg hasznos dolgot megtudtam eddig remélem a közeljövõben is igy lesz.(az ilyen szájalós nyálverõ hülye gyerekekre meg nem kell adni)
MEdievil
Ó igen a legjobb az egészben hogy te soha nem jöhetsz ki jól a történetbõl. (amirõl nem is tehetsz mert nem te mész oda hanem õk találnak meg mindig)

F

jazzy
A legjobb, hogy valaki segítséget kér.
Segítesz, aztán hülye vagy, mert õ nem ezt hallotta.
Elmagyarázod, aztán hülye vagy, mert õ nem akar "Svarcenegger" lenni.
Aztán hülye vagy, mert miazhogy õ hülye.
Aztán hülye vagy, mert nem segítesz neki.
MEdievil
De amúgy nem furcsa? Egészség meg testépítés kérdésben MINDENKINEK van véleménye meg biztos tippjei... persze csomó baromság de muszáj hangoztatni. Van amikor hagyni kell a fenébe mert annyira nem lehet semmit tenni a begyöpösödött idiotizmussal de mi lenne ha én akarnék kioktatni egy matek tanárt hogy már pedig az az egyenlet nem úgy van és 2+2 az továbbra is 5?

F

iko
És lám az oldal tetején ilyen hirdetések vannak:
Hasizom: feszes szexi has
Szexi has? A legjobb hasizomerõsítõ gépek, akciós árakon!

Lapos hasat szeretne?
A megoldás a vastagbelében lehet. Tudja meg, hogy segíthet a Colonix?

Nem csoda...

spam. sry

iko
Szerintem a világ 10 legnagyobb tévhite közé tartozik, hogy csupán edzéssel válhat szálkássá valaki.

spam. sry

MEdievil
Elõször is a rúddal ne törzsforgásokat csinálj hanem a haverodat verd fejbe mert olyan témában okoskodik amihez nem ért.

Ha konkrétan az úszógumi eltüntetése a cél ahhoz diéta kell anélkül bármit is csinálsz idõpazarlás. Amúgy pedig aerob és kardió edzéssel tudsz segíteni.

Olvasni való (lent van Folytatás gomb is!)

F

Panzermeyer
Diéta és edzés. Vagy marad a Kiskegyed.

mov ah,4ch int 21h end

Sziasztok a derekamon van egykis úszógumi haverom azt mondta próbáljak nyagbavet rúddal törzsforgatásokat csinálni sztek menyira lehet hatásos vagy van vmi jobb ötletetek?
Panzermeyer
Hát most, hogy ennyiért adják, és van ennél jobb olcsóbban, tuti kifutó termék lesz.

mov ah,4ch int 21h end

iko
Hm mintha a multi-x már a végét járja, mármint termék életciklus szempontjából a scitecnél.

spam. sry

Panzermeyer
Feladtam egy rendelést a Shop Buildernek, és megrendeltem a Muscle Bear multiját kipróbálásra. Természetesen nincs raktáron... Régen azért ilyen gondjaim nem voltak. Most szinte minden rendelésnél valami nincs, amit kérek.

A multi-x ára ahogy néztem piszkosul elszabadult, de van a scitecnek 2 új multija is. Az egyik a Multi-Pro Pak, ami kb olyan áron van, mint régen a multi-x, de mégis "többet tud". És itt van a szándékuk szerint az Animal Pakot váltani akaró Monster 100 pak. Ami egyáltalán nem rossz, de az animalhoz képest egy picit gyengébb az összetétel, mondjuk olcsóbb is. Ha egy picit sikerült volna mégütõsebbre csinálni, ezért a pénzért még a hülyének is megérné. Így max 7500-at adnék érte.

mov ah,4ch int 21h end

Itt egy cikk a kezdoknek. Ebben sok minden benne van kezdoknek. Amugy ezen az oldalon sok hasznos infot megtalalsz.

Ez és a többi.
sztem is érdemes lenne kirakni.
gyakorlatok, edzéstervek

egyébként #16232

:D

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

#16231-ra valaki?
Roger6
Egy valami: az emberek lusták. Így hiába lennének linkek, ha az ember okosan behozza az oldalt és látja, hogy 10 karakternél több van a oldalon (mert hát õt csak egy dolog érdekli, nem az egész testépítés), már lusta elolvasni, és még minket fog bunkónak tartani, amiért nem segítünk.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

jazzy
Ha gondoljátok meg lehet, de hidd el akkor sem fog rákattintani ez egészen biztos :)
csuszi
<#eljen>

Tibi7
Egyébként itt nem lehetne azt megvalósítani, hogy felül a kép alatt lennének linkek azok számára akik ide tévednek és 20132xxxedjére teszik fel ugyanazt a kérdést? Benne lehetnének az alapismeretek, meg ilyesmi... Biztosan volt már róla szó, de szerintem érdemes lenne megcsinálni, mert magunknak spórolnánk.
iko
Jelenleg 72 kg, azt hiszem idén elmarad a januári diéta és tömegelek júliusig addigra már jó lenne egy 80 kg és utánna lemenni kb. 72 kg-ig.

spam. sry

SeanJRRussel
Fehérje és amino között annyi a különbség h az amino hamarabb felszívódik mint a fehérje (mivel a fehérje amino savakból áll,eteket le kel elõször a szervezetnek bontani).ergó 1 lépést megspórolsz a testednek akkor ha aminot viszel be.Különben 1,5-2g fehérje testsúly kilogrammonként úgyhogy hiába kapsz be 3 szemet semmi értelme nem lesz mert kicsi a mennyiség.Számold ki h mennyi kell neked és úgy vidd be a tápanyagot mert különben kidobott pénz....

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Persze hogy jó hatással bírna, de csak ha egyébként is rendben van a kaja, kiemelném a fehérje fontosságát. Te döntöd el, mire költesz, a sok fehérje mindenképpen kellene, aztán ha van lé, akkor nyugodtan megfejelheted aminoval.