Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érdeklõdnék hogyha aminosavat szednék, akkor milyen hatással birna? úgyértem hogy edzek súlyzósan is és mellette box edzésekre járok.
Ha szedem jobban fogok tõle izmosodni meg ilyesmi?
Ha valaki jobban ért hozzá és leirná részletesen megköszönném.
Meghogy a súlyon dobbna e valamennyit?
Elõre kössz.
http://csuknorisz.mybrute.com
Igazából minden gyakorlattal. Mind mind idõ kérdése.
De az okosok majd leírják.
184cm vagyok 68 kg. Elég vézna vagyok, az lenne a kérdésem milyen gyakorlatokkal tudnék izmosítani magamon? ill. mit egyek?
Elõre is köszi
fekvõtámasz kis csöcs. még mindig...
MJ rulz Pink Team The Only One
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
nem a szerektõl lesz brutál izmod. egy év edzés után mondjuk nem kell szégyenkezned, utána majd jöhet a többi. méghogy "szerek"
ill. van itt egy klasszikus "a felüléstõl nem lett kockás a hasam, nem értem miért" :DD
100 ismétlést csinálsz fekvenyomásnál?
nyugi, nem köcsögölök, a többiek majd elmagyarázzák ezeket normálisan
György
Mellre meg csinalj mindent, a mell az egyik legnagyobb izom, mindenhonnan megkell dolgoztatni.
F
1. alapismeretekkel kellene tisztában lenni a karbantartom magam elég érdekesen hangzik ha részegységekrõl van szó ez mint mondtam azért nem így mûködik - valamennyi ismeretem van, régen verseny szerûen sportoltam, de azóta megkopott a tudásom, így csak nagyon alapokat használva fejlesztem a teherbíró képességem, és formálom a testem, bár ez vajmi kevés tudom
2. Elég bicskanyitogató az ilyen "U.I.: a kondi bérlet, és a táplálék kiegek. meg egyéb szereket ne javasoljátok, nekem nem kellenek ezekbõl köszi még egyszer" még is szerinted mik azok a tápkiegek meg egyéb szerek?! - ilyenekre gondoltam--> >>>Link<<< én ilyeneket nem akarok használni, mert nem brutál izmokat akarok, csak azt, hogy mondjuk ha le veszem a felsõmet ne kelljen nagyon szégyenkeznem
Ha visszaolvasnál itt végig az egészséges táplálkozást nyomatjuk és hangsúlyozzuk mennyire is fontosak mindenki számára. - elismerem, nem olvastam vissza.
3. Gondolom te az úszógumit akarod eltüntetni: Ahoz pedig diéta kell. Nem olyan idióta féle amit a médiában hallasz hanem amit itt már ezerszer kitárgyaltunk. Aztán ha szeretnél izmot is a hasadra akkor ahoz kell a hasprés a felülést felejtsd el az nem ér semmit. -incs úszógumim, bár valamennyire hajlamos lehetek rá, mert fater, meg nagyfater is megereszkedtek pocakban, de ilyennel nincs problémám (még). igazából kockásítani szeretném a hasam, amit sima felüléssel - haspréssel eltudok érni, de az is csak a hasizom köldök feletti részére megy nekem, és én mint korábban már írtam köldöktõl lefelé szeretnék javítani a hasam kinézetén.
4. Mellre ott a fekvenyomás tárogatás stb - fekve nyomás, na de melyik segíti leginkább elõ a mellizom pumpálódását/erõsödését:
-az egyszerû vállszéles tartás: csak karra megy ahogy érzem egy 100-as sorozat után
-kissé szélesebb tartás: igazából még nem éreztem hatását azonkívül hogy lefáradok
-széles tartás: õszintén 30-40 darab után a vállam bele fárad
-a kezek fejtõl elõrébb,a kézfejek egymástól tenyérnyi vagy annál kisebb távolságban,- nos ez érdekes mert ilyenkor nem tudom magam leengedni teljesen és úgy nem érzem hogy bármilyen hatásfokkal is bírna a gyakorlat.
5. Amivel az egészet kellene kezdened némi alapismeret összeszedése : #16142 ezen az oldalon linkeltem pont - köszönöm át tanulmányozom
F
Ha valamilyen oknál fogva, fellepne ez az ero veszteseg (dehitratacio, vagy a raktarak kiurulese miatt), akkor az edzes vege fele vegezendo gyakorlatoknal, nem tudom az izmokat annyira stimulalni, hogy uj izomnovekedest erjek el. Mivel veszitettem az erombol, nem tudok tobbet teljesiteni az elozo heti edzesnel -> nincs elég stimulacio, hogy uj izmok novekedjenek. Szóval igen, szerintem számit, és megéri. De persze mindenki dontse el maga :)
"Továbbá ezek az amino savak, és a glukoz, segit elnyomni a cortisolt, és noveli az immun rendszer hatékonyságát. Mivel az edzés alatt is iszok egyet, az edzes elejetol a vegeig 110%-on tudok edzeni, és nem lép fel erõ veszteség a dehitratáció hatásaként."
Az a rész amirõl vitatkozunk és ide tartozik. És itt a dehidratációt említi ami természetesen fontos de nem is errõl beszélünk. A cikk szerint is a lényeg az edzés elõtti tápanyagbevitelen van és megjegyzi hogy edzés alatt is megiszik egyet ami kérdés hogy mennyire számít.
De oké tegyük fel az ektomorfoknak számit egy picit megéri?
F
ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának
Nézzuk meg az anabolic-os es a catabolic-us hatásokat egy kemény edzés alatt:
A jók, Anabolic:
- Megnovekedett vérnyomás, pulzus
- Megnovekedett tesztoszteron, novekedesi hormon, és IGF-1 hormon
A rosszak, Catabolic:
- Az energia raktárak felélése
- Izom veszteség
- Megnovekedett Cortisol szint, és csokkent insulin szint
- Megnovekedett metabolic hatás (6-8x nagyobb, mint piheneskor)
- Dehidratáció (akár 20% erõ veszteség is lehet)
Minden edzés elott megvan a lehetosegunk, hogy noveljuk a jó hatásokat, és csökkentjuk a rosszakat, azzal hogy megiszunk edzes elott egy fehérje/egyszerû szénhidrát tartalmú italt. Ez megnöveli az izmokba juto vér mennyiségét. Ezen felul, fontos amino savak, es glukoz jut el az izmokhoz, a véráramon keresztül, ami megelozi az esetleges izomveszteséget, es a raktárak felélését.
Továbbá ezek az amino savak, és a glukoz, segit elnyomni a cortisolt, és noveli az immun rendszer hatékonyságát. Mivel az edzés alatt is iszok egyet, az edzes elejetol a vegeig 110%-on tudok edzeni, és nem lép fel erõ veszteség a dehitratáció hatásaként.
Röviden ennyi. Amugy ezt nem a kisujjambol szoptam, hanem Dr John Berardi ajánlja, aki a vilag egyik legjobb táplálkozás szakértõjeként van számon tartva. (Persze van aki enelkul is simán tud noni, ez inkabb az ektomorfoknak ajanlott, akiknek minden kis trukkot be kell vetni, hogy nagy izomtomeget szedjenek fel)
Én anno kipróbáltam amikor kevésbé nélkülöztem a cukrokat mint most és nos semmit nem jelent az égvilágon. Én azt vallom ha nem muszáj ne baszogassuk a vércukorszintet mert nem éri meg. Nagyapám cukorbeteg volt ráadásul rengeteg mindent tõle örököltem így nem rizikózom meg (Nem örökölt hanem idõs korában jött elõ pedig soha nem volt kövér csak hát a fehérkenyér, cukrok és az a sok szemét amit most kaja néven kapsz megtette a hatását.) Most már lassan minden 10. ember cukorbeteg és ha ez így halad 50 éven belül akár minden 4.! ember az lehet.
F
jazzy senki nem mondta hogy nem pálya a gyümölcs, geci finom, én is szeretem majdnem mindet. csak ne higgyük, hogy rostforrsának jó, hogy vitaminforrásnak jó, és hogy gecire egészséges. nem káros, de nem is kell a szervezetnek. elavult régi felfogás. sajnos jelen korban mindenbõl sokkal több kell a szervezetnek, mint amit a régi elvek biztosítanak, legyen az bármilyen része a táplálkozásnak. szénné terheli a környezetünk és az életmódunk a szervezetünk, nem elég a régi módik betartása. ettõl még finom. de csak "tûrhetõ édesség".
1. alapismeretekkel kellene tisztában lenni a karbantartom magam elég érdekesen hangzik ha részegységekrõl van szó ez mint mondtam azért nem így mûködik
2. Elég bicskanyitogató az ilyen "U.I.: a kondi bérlet, és a táplálék kiegek. meg egyéb szereket ne javasoljátok, nekem nem kellenek ezekbõl köszi még egyszer" még is szerinted mik azok a tápkiegek meg egyéb szerek?!
Ha visszaolvasnál itt végig az egészséges táplálkozást nyomatjuk és hangsúlyozzuk mennyire is fontosak mindenki számára.
3. Gondolom te az úszógumit akarod eltüntetni: Ahoz pedig diéta kell. Nem olyan idióta féle amit a médiában hallasz hanem amit itt már ezerszer kitárgyaltunk. Aztán ha szeretnél izmot is a hasadra akkor ahoz kell a hasprés a felülést felejtsd el az nem ér semmit.
4. Mellre ott a fekvenyomás tárogatás stb
5. Amivel az egészet kellene kezdened némi alapismeret összeszedése : #16142 ezen az oldalon linkeltem pont
F
a súlyzó meg van. :)
Mellizomra van egy raklap gyakorlat, de azokhoz kell súlyzó.
nem vagyok testépítõ, csak egy kicsit rendbe szeretném hozni a testem, pontosabban annak is két pontját, a hasizmom alsó részét (értsd köldöktõl lefele) és a mell izmomat szeretném kicsinyt megnövelni, mik az ezekre a pontokra leginkább hatásos gyakorlatok? a válaszokat elõre is köszönöm
U.I.: a kondi bérlet, és a táplálék kiegek. meg egyéb szereket ne javasoljátok, nekem nem kellenek ezekbõl köszi még egyszer
Magasról szarok rá, hogy nem minõségi tápanyag de ennyi nekem bõven belefér. Mondjuk a narancsot, almát, körtét, értelemszerûen banánt nem..
De szerintem a zabpelyhet, a túrót is feldobja egy kis gyümölcs.
Szóval igazából errõl én nem beszélném le az embereket, a gyümölcs finom, ésszel kell belõle enni, de kétlem hogy 3 kilót akar enni naponta.
Charade GTti
rost, segíti az emésztést, eszed a proteint és nem hasznosul. szar az emésztésed, szar az anyagcseréd, nincs elegendõ esszenciális zsírod, és pluszba wiki és látod mennyi rengeteg más hasznos tulajdonsága van.
zsiradékok szinte csak lenmagolajjal megoldhatóak, és megint kilyukadtunk a lenmagnál.
csak próbáld ki a lenmagot és rájössz eddig más szinten voltál:)
az meg hogy mennyi "kell" tök alkattól függ. A semminél legyen több, kész.
Profi testépítõk majd kiszámolgatják maguknak, amatõr szinten nehogy már, számolgassunk mindent. szerintem baromira felesleges. legyen elég anyag, az építõ anyag, és kész. többi már csak kiegészítés. nyilván ha valaki szálkásít, diétázik, az betartja, de aki tömeget növel, ha megvan az elegendõ FONTOS anyag, a többi már tökmindegy. (hangsúlyozom amatõr szinten.)
rossz edzés lesz ott a bibi. pihenõidõ, kivitelezés, túl sok kiegészítõ gyakorlat, kevés fekvenyomás, valami nagyon szar ott.
Ráállok a témára, köszi a tippeket.