Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Különc
Biológia könyvet kinyit, megnéz, nem kérdez hülyeséget.

Még mindig has a neve, fáradj vissza a gumiba, csõ

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

DeerHunter01
Kösz :)
Komolyra fordítva a szót, fél éve kezdtem el komolyabban hasazni, azelõtt elhanyagoltam, 2 kockát sikerült elérnem ez idõ alatt. De a szóban forgó mell alatti részem nem fejlõdött, tehát vagy nagyon makacs az a rész nekem vagy nem csinálok rá olyan gyakorlatot ami használ neki.
Azzal meg magadat minõsíted, hogy best of sg-be a saját "oltásoddal" próbálod népszerûbbé tenni magad.

\"Errõl van szó!\"

Különc
A neve: has

DeerHunter01
Hello.
Lenne egy kérdésem: A mell alatti részt, milyen gyakorlattal tudnám megedzeni?
Például itt is látszik a "2 kocka".
Elõre is köszönöm a válasz(oka)t.

\"Errõl van szó!\"

Különc
Elbasztam<#mf2>

Különc
Obvious roll is obvious

Ezért mondtam hogy nem kell pont az az napit csinálni, lehet választani, ma én sem futkároztam, nincs ez lekötve hogy pont azt kell csinálni ami mára van kiírva. Helyettesíteni meg lehet gyakorlatokat, lévén mivel én is most tornapályán edzek ott semmilyen gép nincs, ezért berakok a gépi gyakorlatok helyett valami mást.

Mivel itt nem az izom hanem az erõ és az állóképesség növelése a cél, azért vannak ilyen rövid de nagyon intenzív WOD-ok is(pl a 20perces), de nem kötelezõ ilyen rövid idõ alatt megcsinálni, lehet nyugodtan pihenni gyakorlatok közt 3-4 perceket mint a konditeremben, csak ugye akkor az egésznek az értelme vész el.

Olyan programot amire te gondolsz csak CrossFit termekben az edzõ tud neked szerintem személyre szabottan gyártani, vagy ha sikerül kibogarásznod valahogy a netrõl akkor úgy. Azért lettek a WOD-ok kitalálva, hogy az egyszerû átlagember akinek nincs sok ideje vagy nem akarja a súlyzókat emelgetni, gyorsan(de nem mindíg) le tudjon edzeni akár otthon a garázsban is.

Ja és a WOD-okat kezdõk is csinálhatják, mindíg a második hozzászólásban van leírva hogy mennyit csináljanak az adott gyakorlatból a kezdõk, vagy mit csináljanak helyette.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

csuszi
2 problemám van azzal, hogy nem tudok belepiszkálni a fórumon elõre legyártott edzéstervbe

1, ha valami oknál fogva egyiket nem tudom csinálni, aznapra lõttek, és elég sok eshetõség fordul elõ a fejembe pl sérülés miatt nem megy egy gyakorlat a wodban, de a többi igen, vagy pl a maiban van, nincs evezõgépem ;), vagy személyre szabnám magamhoz, vagy a társamhoz stb
2, nagyon kevésnek tûnik idõben, és nekem nem az a célom hogy 20 perc alatt nagyon csodás alakot gyártsak, szükségem van a napi 1-2 órás mozgásra.

ezért a célom az lenne, hogy fel van sorolva 20millió gyakorlat, abból bizonyos (sárga oldalas szisztéma szerûen segítség) támpontok segítségével én is tudnék adott blokkokat csinálni magamnak pl egy hetes intervallum vagy akár egy 12 hetes program stb, amiben tudnám belõni a terem felszereltségéhez a programot, illetve az adott személyhez, magamhoz más kell mint kezdõ bari számára, pláne csajomnak. nem mindegy hogy otthoni, vagy teremben, vagy szabadban. na ehhez szólj hozzá :)
thx

MJ rulz Pink Team The Only One

Sok oldalon fenn vannak a WOD-ok, pl itt, ezt már linkeltem hogy minden nap felraknak egyet, és azt kell csinálni. Természetesen nem össze vissza randomba vannak felrakva, ezt az oldalt ha jól tudom CF edzõk üzemeltetik.

Egy nap egy WOD-ot kell megcsinálni, mára pl a
Four rounds for time of:
Row 500 meters
Rest 3 minutes

van, de persze nem kötelezõ ezt csinálni. Tehát nincs így külön hogy na ma mell nap meg hát nap, van egy napra egy workout of the day, azt meg kell csinálni, másnap jöhet a következõ. Lehet így olvasva a WOD-ok könnyûnek meg kevésnek tûnnek, de mint mondtam egyátalán nem azok. Pl a mai Cindy-ben amit csináltam haverommal 100 húzódzkodás 200 fekvõ meg 300 guggolás volt 20perc alatt.. Vagyis ennyinek kellett volna lennie <#bohoc>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

csuszi
2-es okés
de az elsõ still there :)

csuszi
szerinted hány csaj tudja magát szabályosan felhúzni mondjuk 10ezerbõl?

valami cross-os elmondhatná hogy
1, vannak itt a gyakorlatok, ezekbõl hogy állítanak össze egy edzést, akár hetet, vagy több hetes periódust?
2, hol van több gyakorlat?

Vaxi
én is szeretem azt a gyakorlatot. ismerõsömnek semmit nem használ pl, nekem nagyon megdolgoztatja a tricepszem.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

shaba23
azaz, lórugás. Amellett hogy nem fáj, szerintem keményebb is, legalább is nekem:)
Vaxi
1. Olyat nem csinálunk soha, amitõl fáj a vállad (vagy bármid). A gyakorlatot lórúgásnak nevezik, parancsolj.
2. Próbáld ki a mellhez húzást, hátha azt érzed :)

shaba23
Hali!

Lenne 2 kérdésem.
1. Tricepsz.
Mindenhol az egykezes, nyújtott karral a tarkómhoz engedem a súlyt féle gyakorlatot írják. Ettõl nekem még 2kg-nál is kiakad a vállam. Van valami oka, hogy ezt preferálják? Mert én a vállam miatt a sittes gyakorlatot, valamint (a nevét nem tudom) amikor térdelek és támaszkodom a fekpadon, felkar az oldalamhoz szorít és hátra kinyújtóm a sújt. Ráadásul ezzel a tricepszem is jobban/könnyebben bedurran. De mégsem látom ezt a gyakorlatot se a neten, se a teremben mástól.
2. A lehúzás tarkóhoz nevû gyakorlat valahogy nem jön össze, nem érzem, hogy a hátam benne lenne a dologban, csak a karom fárad tõle. A hüvelykujjam sincs beakasztva, valahol olvastam, hogy akkor kevésbé használom a karom izmait.

az oldódási problémára javaslom az elemes tejhabosítót, azzal szét lehet verni a csomókat és elfér a shakerben is akár
morcosqtya
Elvileg minden por állagú hozzávalót folyamatos adagolás mellett kell hígítani (law of the konyha), az már a mi (férfiak) szerencsénk, hogy a teflon meg a tranzisztor mellett feltaláltak ilyen kényelmes porokat is amivel nem kell sz**kodni.. :)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Panzermeyer
Igen. Nagyjából annyi vízzel. Még soha nem néztem meg konkrétan, szemmértékkel csinálom.

Ellenben a California Fitness Whey Proten 100%-jának olyan oldódási gondjai vannak, hogy hihetetlen. Kevés vízben kell oldani, és többször neki kell futni, miután leüllepedett a habja, hogy ne legyen csomós.

mov ah,4ch int 21h end

morcosqtya
Vízben oldod?
2,5 dl?

Panzermeyer
Ennek kiváló az oldódása. Eddig még csak olvastam az olyan fehérjérõl, hogy 1-2 rázás és már oldódik is. Na ez tényleg olyan. Még soha nem volt csomós. Na persze azért mindig kicsit rázok rajta, hogy az édesítõ és az aromák jobban feloldódjanak.

mov ah,4ch int 21h end

morcosqtya
Viszont az ára nagyon jó (pláne ha hatásos és minõségi fehérje).

Az Iso Whey után a Nitro Pure Whey Gold is más.. sokkal jobb az íze (és háromszor több félében van), de az állaga ellehetetleníti a rendes feloldását.
Ez már szinte finomabb por mint a liszt.. :)

Különc

Nesze

jazzy
Akkor van sok pontod vegyél nekem vitamint D:
Vaxi
inkább dobok egy linket a pontokról :D

Panzermeyer
Vaxi mondja jól.

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Nem. A pontok levásárolhatóak, de a vásárlás értékének max 20%-a fedezhetõ vele. Ha jól tudom.

mov ah,4ch int 21h end

Vaxi
nem, ha szavazol a nap képére, akkor kapsz 50 builder pontot (múltkor akció volt, 1000 pontot kaptál a napi képért).
aztán 1 pont 1 forint.
a vásárlás összértékének maximum 30%-át fizetheted pontokkal.

jazzy
Az hogy van? X pontot összegyûjtesz és kapsz 1 free vitamint mondjuk? Tehát only pontból ki tudod perkálni?
Panzermeyer
Lásd a feletted lévõ értékelésemet :)

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Az ízét sem. Olyan, mint valami túlhígított kakaó. De a "hatása" jobb, mint a Power Proteinnek, amit éveken át ettem napközbeni rövid kajálások során.

mov ah,4ch int 21h end

Vaxi
aztakurva.. és meg vagy elégedve vele?

most összegyûlt jópár builder pontom a faszkönyves alkalmazásnak hála, aztán veszek valami fasza vitamint belõle, és ha marad még, akkor kellene valami protein is hozzá

morcosqtya
Cimke design-t nem vitték túlzásba.. :)

Panzermeyer

mov ah,4ch int 21h end

Vaxi
milyen fehérje volt az? :O

morcosqtya
Kecskeméten (Biotech) jövõ csütörtök-péntek, 20%-os outlet day lesz!

Panzermeyer
Különc jól mondja, de konkrétan a Cytogen márka már megszûnt, alakot váltott, most Full Force néven fut. Sokkal nagyobb palettával, mint ami elõtte volt, és mondhatni, hogy folyamatosan bõvül a profil.

És egyébként meg a sportika.eu-t figyelni kell, amikor eléri az egész ezres rajongói számot, mert akkor szoktak akciózni. Továbbá érdemes figyelni a builderék akcióit is. Én a egy pár hónappal ezelõtt 4 kilós fehérjét 12-ért vettem. Rendes tejsavó, nem kevert, vagy szója. Ajánlott figyelni még a biotech outlet napjait, és a fitbuilder webshopját. Ennyivel talán már sokat tudtunk segíteni neked.

mov ah,4ch int 21h end

Különc
Cytogen

Ha fehérjét szeretnék venni de a scitec-nél olcsóbbat keresek, melyiket tudnátok ajánlani?

morcosqtya
Õt még talán elverem... :))
Ha hozza a nagycsoportos barátait akkor nem biztos...

0Fritz0
Mivan, mivan, mivan?!négy4

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

poruljartal
butagyúrós olvasni sem tud

Különc
TL;DR

Aludjatok vagy edzetek vagy írjatok rövidebben xD

morcosqtya
Bonyolultabb a dolog, most ebbe nem szeretnék belemenni.
A lényeg, hogy naponta váltogatva célszerû akkor súlyzózni és futni.

jazzy
Másra meg nem tudok gondolni, ha futni tudsz nyilván lábad van és egészséges vagy.
jazzy
Nem akarok semmiképp vájkálni a dolgaidban, de ha terembe idõ miatt nem tudsz eljárni, akkor arra mindig lehet heti 3-4 órát szakítani, tehát az inkább kifogás szokott lenni.

Ha anyagi okból, akkor ez teljesen érthetõ, ebben az esetben a zsírégetõ pénzkidobás és teljesen fölösleges. Meg a tápkieg is akkor. Én is csóró vagyok, csirke felsõcombot eszek..
morcosqtya
Sajnos terembe eljárni több (itt nem részletezett) okból nem tudok, nem áll módomban.
Itthoni megoldás kell.
Van 2db egykezesem (rúd vagy gép nem fér el, mert 30nm-es garzon tele bútorral, egy akvárium se fér már be)...
Na ennek tükrében.. egyik nap akkor súlyzózzak másik nap fussak?

Az élelmiszer tanácsokat köszönöm, megtervezek valami jó étrendet ezekbõl.
Régen is voltam 115 kg, 1 év alatt leadtam 35 kg-ot, fél évig teremben futógép + súlyzós/gépes edzés de aztán fél évig pusztán kajabeállítással) Pontosan ezt tapasztaltam én is: 70%-ban az számít mit eszel, 30%-ban, hogy mit teszel.. :))
(fogyásról és alakformálásról beszélek természetesen nem testépítésrõl)

jazzy
És ugye "tejet a kiscicák isznak, a fehérjét vízzel isszuk". <#taps>
csuszi
ja és még egy
egykezes ügyetlenkedés
menj terembe vagy szerezz súlyzót, nagy fekete luk az emberek fejében, hogy azt hiszik a futással vagy más aerobbal többet tesznek a fogyásért, mint az anaerob utánégetõs súlyzós edzéssel.
egyik pár órára emeli meg az anyagcserét, másik 2 napra, tehát folyamatosan emelt szinten van ha minden 2 napban jársz. nagyságrendileg a legfontosabb a súlyzós edzés.

csuszi
naponta meg ne fuss, ha maratoni bajnok is vagy, csak sérülés a vége, minden másnap.

csuszi
jó kaja kell hogy ne legyél éhes, alacsony gi
barna rizs
összetett ch lenmag
rostos müzli
zab
ezek a vércukrot megemelik órákra, nem leszel éhes feszt

túró spar tesco match mindig van sovány

morcosqtya
És ha épp nem tudok csirkemellfilét kisütni v nincs itthon túró (mindenhol csak félzsírost lehet kapni, soványt miért nem???) viszont van itthon myogenic vagy Nitro Pure Whey Gold vagy Iso Whey, amit tejjel bekeverve kaja helyett eszek? Az kiválthat egy kisétkezést?
És a 3 közül melyiket? Legkevesebb szénhidrát az Iso Whey-ben van ha jól értelmezem... :-| hmm?